Şimdi Ara

SAFRANBOLU BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA BİLGİLER (125. JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
20.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam merhabalar; öncelikle yaptığınız bilgilendirmeler için teşekkürler. Ben iki şey soracağım, ilki askercell gerekli değil demişsiniz. Kendi sivil hattımızı nasıl sokuyoruz? Girişte tuşlu telefonda hat takılı olup olmadığı kontrol ediliyor mu? İkincisi de hafta sonu ziyarete gelen olursa görüşme nasıl oluyor herhangi bir zaman kısıtlaması var mı vs?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemtravolta26 kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, cüzdanı bizde aramamıslardı. cüzdanda sırıtmayacaksa cüzdanınıza koyabilirsiniz. valizleri x ray cihazıyla arıyorlar. valize koymanızı tavsiye etmem. ordan tanıdıgınız bir komutan, uzman vb varsa onun aracılıgıylada içeri sokabilirsiniz. ben telefon hattını cüzdana koymustum. tuvalet saati yok hocam istediğiniz zaman gidebilirsiniz, eğitim alanında da tuvalet var orayıda istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.tuvaletler bazen sabahları mıntıka temizliği nedeniyle kapalı oluyor bunun dısında her zaman açık ve kullanılabiliyor.

  • PervenT P kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, terlik verilmiyor. evde kullanmadıgınız terlik varsa götürebilirsiniz, unutursanız kantinde de satılıyor yalnız fiyatlar ya dısarıyla aynı ya da daha pahalı oluyor. don, atlet, corap rengi cok önemli degil kontrol edilmiyor ama fanila mutlaka askeri yesil olmak zorunda. eksik gelirse içerde alabilirsiniz. hocam çamasırları yıkarken file içinde veriyorsunuz alırkende yine aynı filede alıyorsunuz katlama filan olmuyor yani, ben yıkamadım ama gördügüm kadarıyla temiz yıkıyor.alırken kuru sekilde alıyorsunuz.


    powerbank içeri alınıyor, ben ihtiyac duymamıstım. tusluların batarjası kucuk ama enerji tüketimi de küçük oldugu için pek sorun olmuyor. eğer telefon yeniyse batarya yönünden sorun olacagını sanmıyorum. yine de isterseniz powerbank götürebilirsiniz. sivil hattınızı cüzdanınıza koyun içeri öyle girin hattı içerde takarsınız. ben öyle yapmıstım.

  • omercanerdogan O kullanıcısına yanıt

    merhabalar hocam, girişte telefonda hat var mı diye kontrol etmediler ama yine de riske girmeyin sivil hattınızı cüzdanınıza koyun öyle içeri sokun. cüzdanı aramıyorlar. ben görüşmeye çıkmadıgım için tam detaylarını bilmiyorum ama zaman kısıtlaması var. yaklasık 1 saat olması lazım.

  • hocam çok teşekkür ederiz kafamızdaki soru işaretlerini cevapladığınız için sayenizde daha hazır gideceğiz. Bir de kafama takılan aşı olayı var herkese aşı yapılıyor mu ? Aşı olmak istemeyenlere nasıl yaklaşıyorlar?

  • aşı herkese yapılıyor, bizzat doktorun kendisi gelip zorunlu herkes aşı yapacak diye bize söyledi. tek bir tane aşı yapılıyor. bu aşının içinde tetenoz ve diğer başkı bir aşı var. ikisini birleştirip tek aşı yapmışlar. internette bazı sitelerde 2 kola aynı anda saplıyorlar yazıyor :D ben böyle bir olaya şahit olmadım, güzelce yaptılar. aşı olmanızı tavsiye ederim içerisi gerçekten hijyen açısından sıkıntılı. aşı olmayan tek bir kişi duydum o da diğer taburda bir savcıymıs. komutanla zıtlaşmıslar sonra arkadasları komutana dava açmış filan sonra adamı ellememişler.


    rica ederim, ben gidecegim zaman internette safranboluyla ilgili pek bir bilgi bulamamıstım, olanlarda eski bilgilerdi. bu yüzden bu konuyu açtım. umarım faydalı olmusumdur. aklınıza takılan seyler varsa sorabilirsiniz.



    ekleme: eger aşıdan sonra bir yan etki olursa direk komutana haber verin, kendileri de bunu söylüyor ama aklınızda bulunsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 19 Ağustos 2022; 14:26:2 >
  • Merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Cumartesi günü bedelli için teslim olan arkadaşım yanında tuşlu telefon ve kendi hattını götürmüştü. Acaba rahat bir şekilde telefon araması vs ne zaman yapılabiliyor içerde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz telefon kullanımı kaç dk arama yapılabiliyor falan bilgilendirir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erd13yılmz E kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, estugrullah ne rahatsızlıgı :) başında komutan olmadıgı yani boş oldugu her vakit telefon araması yapabilir. aksam 5-6 gibi akşam yemegi yeniyor bu saatten sonra daha rahat konusulabiliyor çünkü bu saatten sonrası serbest zaman. komutanlar telefonla konuşmaya birşey demiyor ama gözlerine soka soka da konusmamak lazım. arama konusunda bir kısıtlama yok istediği kadar telefonla konusabilir yeter ki o an boşta olsun.

  • sessizbirdüşünce S kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girişte kontroller nasıl üst baş çıkarılıp kontrol var mı jilet seti olarak ne önerirsiniz gillette mach 3 önerisi çok aldım normal kişisel giyecekleri götüreceğim kalan ihtiyaçları oradan alabilirim dimk


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuna190340 T kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, girişte valizinizi xrayden geçiriyorlar sonra üstünüzü elle arıyorlar. sonra içerde sadece tişörtünüzü çıkartıp ellerinizi yana açıp kendi etrafınızda bir tur dönmenizi istiyorlar. jilet olarak ben 2-3 tane mach3 götürmüştüm bana yetmişti. içerden her türlü ihtiyacınızı alabilirsiniz hocam iğneden ipliğe spor ayakkabıdan rambo bıçağına şampuandan diş macununa kadar içerde her şey satılıyor.

  • Merhaba arkadaşlar, konuyu açan arkadaş sağolsun bana gitmeden yardımcı olmuştu, ben de ağustos ayında gidip askerliğimi tamamladım. Arkadaşımız çoğu bilgiyi vermiş, gideceklere yardımcı olması adına kendimce aklıma gelen 2-3 bilgiyi de ben vermek istiyorum;

    -Askeriyeye girmeden önce tabur ve bölüğünüz belli bunu değiştiremezsiniz, tek değiştirebileceğiniz tim arkadaşlarınız olabilir. Bölüğünüz belli olduktan sonra sizi bağlı olduğunuz tabura götürecekler, burada bir oda var içeride de bilgisayardan veri girişi yapan bir personel. İşte bu odadaki işlemleriniz için girdiğiniz sıradaki kişiler sizin muhtemel badiniz, yani ranza arkadaşınız olacak. Sizden bir önce ve bir sonra girecek kişileri seçip ona göre girebilirsiniz belki.

    -Ranzalarda korkuluk mevcut, üstte olursam uyurken düşer miyim diye korkmanıza gerek yok.

    -Alt ranzalar çok alçak olduğundan oturmak pek mümkün değil, mecburen yatmak zorundasınız.

    -Uykusu hafif biri iseniz mutlaka kulak tıkacı götürün, horlayan vs çok oluyor. Özellikle sünger tipi kulak tıkaçlarını tavsiye ediyorum.

    -İçeri girerken tıpkı avm'ye girer gibi hem valiziniz hem de kendiniz xrayden geçiyorsunuz, ardından valizler el ile aranıyor. Burası tamamen şans işi, arayan kişi çok baştan savma da arayabilir çok didik didik de edebilir çantanızı.

    -Reçetesiz ilaçları çöpe atıyorlar, o yüzden bol bol ağrı kesici, soğuk algınlığı ilacı götüreyim lazım olur diye düşünmeyin çöpe gider. Eğer bir rahatsızlığınız olursa revire çıkıp ilacınızı yazdırıyorsunuz, ertesi gün geliyor. Tek sıkıntı her gün belli bir saatte bu ilacı revirciden gidip almanız gerekiyor, maalesef her yer gibi burada da sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ben sabahları düzenli olarak kullanmam gereken bir ilacımı cüzdanıma koyup soktum şansa bu sebeple böyle bir derdim olmadı.

    -Rahatsızsanız revire çıkıp istirahat alabilirsiniz ancak 1 günden fazla istirahat alırsanız askerliğiniz uzuyor.

    -Duş her gün açıktı, genelde saat 6-8 arası duşlar kullanıma açılıyor. Kışın da aynı şekilde yaparlar mı bilmiyorum tabii.

    -Bölükler timlere ayrılıyor ve tüm görevler timler halinde veriliyor. Timler bizde 16 kişilikti. Nedir bu görevler diye sorarsanız koğuş nöbeti, banyo temizliği, yemek dağıtımı - bulaşık yıkama gibi görevler. Ben 4. bölüğe düşmüştüm şansımıza mıntıka temizliğimiz yoktu, diğer bölüklerin mıntıka temizliği de var bunlara ek olarak.

    -Yemekhanede bulaşık yıkayacağınız gün için muhakkak yanınıza lateks eldiven ya da bulaşık eldiveni alın, hatta tim arkadaşlarınız için de alırsanız size duacı olurlar.

    -Bizde akıllı telefon sokanlar vardı, duyduğuma göre bunlar genelde gece geç saatte teslim olanlarmış, onları aramamışlar doğru dürüst.

    -Komutanlar genel olarak iyi insanlar, çok zorlamamaya çalışıyor ancak yatarak bir askerlik yapmayı da beklemeyin, ben de öyle beklemiştim ama öyle olmadı .Bizi en çok zorlayan sıcak olmuştu, sıcakta yemin töreni provası yapmak dışında çok bir zorluğu yoktu.

    -Gönüllü işlere pek atlamayın, genelde bir şeyler taşıttırıyorlar, ot yolduruyorlar vs.

    -Tim olarak verilen işlerden kaçmayın, işten kaçanları da görmezden gelmeyin yüzüne söyleyin, herkes kendine düşeni yapsın kimse eşek değil.

    -2şer adet atlet, paçalı don ve çorap veriyorlar. Çoraplar düz siyah çorap o yüzden askeri malzemeciden almanıza gerek yok eğer uzun siyah çorabınız varsa. Ben 12şer adet atlet-don almıştım fazla geldi, 6-8 tane almak yeterli.

    -Son 1 hafta kala atış yaptırdılar, 3 mermi hakkımız vardı. Atış yaptığımız silah yeni bir silah olan MPT-76 idi, bizden önceki bedellilere G-3 ile yaptırmışlar o yüzden biz bu konuda daha şanslıydık. İstemeyenler atış yapmadı, silah korkunuz varsa bunun için strese girmeyin yani.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım yazdıklarımın faydası dokunur, şimdiden hayırlı tezkereler 





  • cemtravolta26 kullanıcısına yanıt

    tecrübelerinizi paylaştıgınız için çok teşekkür ederim hocam :)

  • vay be 2012’de kisa dönem 6 ay askerlik yaptim 125. alay’da :) 10 sene oldu , yaş şimdi 39 , basliği görünce gülümseme geldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guzelyali kullanıcısına yanıt

    o günleri özlüyor musunuz sizin zamanızda 125. alay nasildi

  • bizim zamanimizda bedelli yoktu , kisa dönem ve uzun dönem vardi , kisa 6 ay , uzun 15 ay.

    her bölükte 10 kisa dönem usta asker , 120 uzun dönem acemi vardi , acemi 120 kişi uzun dönemler 12’li grup halinde doğuya tim olarak gönderilirdi karakollara veya terör bölgelerine.

    bedelli nasil oluyor ya da nasil bir eğitim ya da askerliği ne kadar görüyor fikrim yok ama gerçekten her erkeğin bir dönem askerlik yapmasi gerektiğine inaniyorum, sabır , arkadaslik , insan tanima , düzen , özlem , herşeyin var olduğu tek yer

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sessizbirdüşünce S kullanıcısına yanıt

    merhaba kitap vs götürme olayları nasıl oluyor? alıyorlar mı içeri

  • Guzelyali kullanıcısına yanıt

    son kısma katılıyorum kısa bile olsa herkes mutlaka askerlik yapmalı

  • kramponcu kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, kitap sakıncalı değilse içeri alıyorlar. ben de yanımda goturmustum ama okuma fırsatım olmamıstı. nöbette zaman gecsin diye sudoku kitabı çözenler vardı. içerde tarih, roman vb kitap okuyanlar vardı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.