Şimdi Ara

Sabit Disk Bölümlendirme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda xp yüklüydü ve ben de aynı zamanda vista kurmak istiyordum. Vista kurulum dvd sini taktım. Özel yüklemeyi seçtim falan derken Vista yüklenemedi, hata verdi. Daha sonra bilgisayarı açarken normalde çıkmayan vista,xp vb. seçme ekranı çıkmaya başladı. Galiba benimsabit diskim de ondan sonra bozuldu. Biçimlendirme falan yapamadım. Bu yüzden internete bağlanıp kurtarma programı gibi bir şey indirdim. Daha sonra uzun bir süre onun sistemi taramasını bekledim. Sistemi tararken %80 de takıldı. Ben de iptal ettim. 5-6 tane sorun bulmuş. Ben de onayladım düzeltmesi için ve ondan sonra olan oldu. Bilgisayarı açarken siyah bir ekran çıktı. Ekranda bir şeyler yazıyordu. Onu da biraz bekledim. Bekleyince bir şey olmadı. Ben de tekrar Vista dvd sini taktım. Sonra sabit disk bölümlerine baktım. 3 mb lık birkaç tane bölüm oluşturmuş. Normalde bilgisayardan iyi anladığım söylenebilir, fakat daha önce hiç sabit disk bölümlendirme falan gibi şeylerle uğraşmamıştım.
    En son olarak az önce bilgisayara tekrar xp kurulumu yaptım. Biçimlendirme ekranına geldim. Ekranı görünce şok oldum. Ekranda bölümlendirilmemiş bölümler gibi şeyler yazıyordu. Ayrıca aralarında da 3 mb lık bölümler vardı. Ben de bilgilerimin kaybolmasını istemediğim için boyutu 22-23 gb olan bir ayrılmamış bölüm seçtim. Biçimlendirmeyi yaptım. Daha sonra xp yi oraya kurdum. Neyse ki bilgilerden çoğu bendeki harici diskin içindeydi. Ama bazı önemli bilgiler sabit diskin içinde. Artık o bilgilerin gitmiş olduğunu düşünüyorum, yani benim için fazla önemi kalmadı.
    Şu anda benim için önemli olan şey sabit diskimin boyutu normalde 160 gb olduğu hâlde şu anda 20-25 gb olan kısmını kullanabiliyorum. Ben geri kalan kısmını getirmek istiyorum. Bana bir program önerebilir misiniz?
    Programın veya programların hard diskteki bölümleri birleştirebilmesi de benim için önemli. Hard diskimin çok fazla bölümden oluşmasını istemiyorum.







  • Harici programlara ihtiyaç yok ve daha fazla kafa karıştırır.

    Eğer HDD'nizdeki bilgileri gözden çıkarttıysanız aşağıdaki adımları izleyin.

    1- XP CD'sini takın, kurulumu başlatın ve işletim sisteminin kurulacağı bölümü seçtiğiniz adıma gelin.
    2- Görünen tüm birimleri (üstte yazan ipuçlarından da yardım alarak ) D tuşu ile silin.
    3- Tüm bölümleri sildikten sonra elimizde tek bölümlük "ham" yani "biçimlendirilmemiş" bir disk olacak.
    4- Bu disk üzerinde bir bölüm oluşturun. "Bu bölüm C sürücümüz olacak ve işletim sistemini bu birimi kuracağız. O sebeple birimin boyutunu uygun biçimde seçin"
    5- Bölümü oluşturduktan sonra. Kurulumu bu bölüme yapın.
    6- Kurulum bittikten ve masaüstü geldikten sonra "Bilgisayarım" a sağ tık, "Yönet", "Disk Yönetimi" seçin. Burada C sürücüsünden hariç, biçimlendirilmemiş bir bölüm karşımıza çıkacak.
    7- Bu bölüme sağ tıklayıp NTFS olarak biçimlendirin.

    HDD'de önemli verileriniz var ise, yukarıdaki işlemleri diskinizi başka bir bilgisayarda açarak verileri yedekledikten sonra yapın.




  • Mesajınız için teşekkür ederim. Dediğinizi yapmaya çalıştım, fakat daha önceden biçimlendirdiğim 20 gb lık bölümü de silmeye çalıştım. Silmeye çalışırken hata verdi ve bilgisayar yeniden başladı. Daha sonra yine siyah ekran çıktı. Ben de yine cd yi taktım. Cd yi takınca bilgisayarda kur dosyaları hazırlanıyor benzeri bir yazı çıktı. Beklememe rağmen bir sonuç alamadım. Bilgisayarım artık açılmıyor. Bilgisayarımın garantisi de bitti ve 700-800 tl lik bilgisayar için 50-100 tl para harcamak istemiyorum. Yardım önerilerinizi bekliyorum.
  • İnternette biraz araştırma yaptım. Ubuntu yükleyenler olmuş. Ubuntu yüklerken biçimlendirme sayfası çıkıyor mu? Bunu merak ediyorum. Ya da DVD yi taktığımda direk biçimlendir bölümü çıkartacak bir program var mı?
  • Bilgisayarı sonunda düzelttim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için önerim Partition Wizard programını kullanmaları. Sitesi üzerinden indirebilirsiniz. Ben Bootable olanı indirdim. 40 mb' ı elimde cd olmadığı için DVD ye yazmak zoruma gitti, ama sorun olmadı. Bilgisayara taktım. Programı çalıştırdı ve ben de işimi hallettim. Daha sonra XP yi kurdum. Bilgiler silinmiş, ama sorun değil benim için. Sizin için de sorun olmazsa bu programı kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.