Şimdi Ara

Ryzen 5 5600X overclock yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Hocam sizde de 5600x var galiba. Ben coreboost kapalı şekilde apex legendsde yüzde 25 işlemci kullanımında 90 dereceyi gördüm. Stok soğutucu oturmuş mu oturmamış mı nasıl anlarım ? Neden bu kadar sıcak bende


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bi yorum yapayım. Yüzde 25 kullanım için 90 derece ,yüksek gibi


    AMD nin stok soğutucusu 4 vidaya bakıyor. Kasanın diğer yan kapağınıda sökün. Oradan,anakrtın arkasındaki demir plakayı göreceksiniz. Stok soğutucunun 4 vidası bu parçaya viralanıyor., Parçayı elle oynatmaya çalışın. Hiç oynamaması lazım .Yine de işi garantiye almak için 4 vidayı da gevşetin Ama komple sökmeyin Daha sonra önce çapraz olan 2 vidayı sıkın, Boşluğunu alın. Tam sıkmayın. Daha sonra diğer iki çapraz vidayı da aynı şekilde boşluğunu alarak sıkın.En son, 4 vidayı da biraz daha kuvvetli sıkarak işi bitirin. Soğutucunun tam oturamama veya dengesiz sıkma vs. gibi diye bi imkanı ortadan kalkar.

  • MrCaner kullanıcısına yanıt

    montaj konusunda cevap verilmiş hocam bir deneyin arkadaki plaka ne durumda. soğutucuyu çıkarmanız gerekirse de cpu benchmark açın (cinebench, cpu-z vb.) işlemci ısınsın daha sonra döndürerek çıkarmayı deneyin direk çekerseniz işlemci ile beraber gelebilir.


    oyun esnasında ekran kartına yük binip kasanın içini ısıttığı için işlemcinin sıcaklığını da yükseltir fakat core performance boost kapalı haliyle çok yüksek geldi.

  • 5000 serisinde oc işi kendini tatmin edersiniz. yüzde 3-4 alırsan öp başıan koy. OC yapcaksan rame yap. Ryzen 1000 serisinde ocun bir anlamı vardı. 3400 mhz işlemciyi soğutucuna göre 3.9-4.1ghz arasında çalıştırırdın. yüzde 7-10 getirirdi.

  • Ramler 3600Mhz 32GB yapiyorum yoldalar insallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ryzen 5000 serisinde ram frekansının 2. ve 3. nesile nazaran pek bi etkisi yok. Eğer ki 3200 mhz ramlerinizi 3600 mhz yaptıysanız gereksiz harcama olmuş anlamazsınız bile farkı.

  • Hocam yine apex oynuyorum , kasanın önündeki camı kaldırdım ve şuan derece 58 60 arası. Bu kadar fark etmesi normal mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ooo,bayağaı düşmüş. Demek ki senin kasada iç havalandırma ,çok kötü/sıfıra yakın bi değerlerde ve içersi cehennem gibi imiş. Yoksa bu kadar farketmezdi.


    Neyse bu şekilde kullan. Gayet iyi değerler. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 13 Ağustos 2022; 20:6:8 >
  • Hocam şimdi ekran kartı için furmark testi var işlemci testi için ne önerirsiniz? Bi test yapmak istiyorum iki türlü de @metin abi 52




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 13 Ağustos 2022; 21:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.