Şimdi Ara

Ryzen 5 5600X overclock yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi ryzen 5 5600x işlemciye sahibim ve overclock yapmayı düşünüyorum.

    Fakat konu hakkında hiç bilgimin olmadığı için yardım lazım.

    Sıvı soğutucu olarak MSI MAG CORE 240 Kullanıyorum.

    Yardım edecek arkadaşlar varsa gerekirse ücretini de tahsis edebilirm sorun değil.




  • Anakartınız nedir?
  • MSI MAG CORE 240 v1 ise dikkatli olun kronik sorunlu bir soğutucu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anjeliqué -- 8 Ağustos 2022; 9:8:54 >
  • Anjeliqué kullanıcısına yanıt
    Nedir ki kronik sorunu ?
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Asus Tuf B450 suan 4.7 de stabil bir sekilde calisiyor sorun yok
  • coox1907 kullanıcısına yanıt

    Kaç volttasınız? 4.7 allcore ise 5600x için güzel bir değer.

  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    1.35v degerindeyim yani tek tek ayar yapmadim ama sanirim tum cekildekler icindir cinebenc 23 de multicore testte sorun cikmiyor 80 derecelerde deger aliyorum 4.8 1,4v de kapaniyordu isinip
  • coox1907 kullanıcısına yanıt

    Hwinfo ekranı atar mısınız cinebench sırasında? Cinebenchte 80 derece benim nezdimde biraz yüksek. Ben prime95 small fft'de 90 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlarım genelde overclockumu, cinebenchte 70 dereceyi nadiren geçer.

    1.4v zaten hem ısı hem degrade konusunda sorun çıkaracaktır, elinizdeki soğutmayla 1.35v geçmemenizi tavsiye ederim.

  • 5600x oc olmaz 4750 4775 yaparsın en fazla.4850 boost hızı için curve oc ayarlaman lazım ama kavrulur alet.ekran kartı ne ki oc yapmak istiyorsun stok bile her ekran kartına yeter oc'nin bir getirisi yok ben bir buçuk sene uğraştım bu modelle.stok uğraştırmadan 3080 3090 kullanılabildiği için bu kadar tutuldu zaten.bench kasacam diyorsan zaten yanlış model kullanıyorsun 6 çekirdekle.

  • PBO veya curve yerine all core statik overclock rekabetçi fps oyunlarında daha stabil mouse hissiyatı veriyor hocam, onun dışında haklısınız Zen3 işlemciler silikon limitlerine çok yakın hızlarda piyasaya sürülüyorlar.

  • Arkadaslar tamda bu konuda yardim istemistim dediginiz birseyleri pek anlamiyorum 😁 ozelden iletisime gecebiliriz yardimci olabilirmisiniz
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    gamersnexus incelemelerinde manual oc ile karşılaştırma da yapıyor. 3000 serisi ve sonrası ryzen işlemcilerde hep %1 ve %0.1 değerleri düşüyordu manual oc ile. işlemci kendini çok iyi ayarlıyor kendi haline bırakılınca. manual oc yapınca resmen işlemcinin düzenini bozuyor. pbo2 ile işlemci yine aynı şekilde işlemeye devam ediyor sadece güç limitleri ve voltaj eğrisi değişmiş oluyor. bu işlemciler önceki nesillere pek benzemiyor manual oc o yüzden pek iyi değil, daha degrade olayı da var, en iyisi ayarlamayı işlemcinin kendi algoritmasına bırakmak.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Nasil yapacagiz yani anakarttan boost a mi alayim ?
  • coox1907 kullanıcısına yanıt

    bence en iyisi işlemciyi kendi haline bırakıp varsayılan ayarlarda kullanmak. boost dediniz umarım core performance boost ayarını kapatmamışsınızdır, görüyorum bir de bunu kapatın diyen tipler var işlemci ısınmasın diye.  amd'nin yanında verdiği wraith stealth bile olsa acımayın, bırakın ısınsın, işlemci zaten bu şekilde ayarlanmış. ille de overclock yapmak istiyorsanız manual oc yerine BIOS üzerinde PBO (Precision Boost Overdrive) ve CO (Curve Optimizer) üzerinden güç limitlerini vs. değiştirin.


    PBO Limits - Motherboard

    PBO Scalar - 10X

    Max CPU Boost Clock Override - 200 MHz


    Curve Optimizer - All Core

    Sign - Negative

    Magnitude - 20


    benim aynı işlemciyle kullandığım ayarlar bunlar, ama şimdi stockta kullanıyorum. curve optimizer kısmı silikon kalitesine göre değişir, belki 15 ya da 10 olarak yapmanız gerekebilir hata verirse.





  • coox1907 kullanıcısına yanıt

    Pompa arızası

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    PBO limitlerini motherboard yapınca, TDC ,PPT, EDC değerlerini manuel ayarlamaya gerek kalmıyor. Öylemi.

    Bi de şu,gamersnexus un linkini bi atabilirmisin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Ağustos 2022; 16:39:30 >
  • limiti o şekilde ayarlayınca limitler kalkmış gibi oluyor, 5600X gibi bir işlemcide ince ayarlamaya gerek görmedim, çünkü soğutması kolay özellikle curve optimizer olunca. sıradan kule tipi bir soğutucu yetiyor. 5800X vb. bir işlemcide soğutmaya göre ayarlamak gerekebilir.


    youtube'a yazınca çıkıyor 3600,3700X,5600X incelemelerinde bazı oyunlarda var bahsettiğim durum ama intel işlemcilerde de oluyor 10600K incelemesinde mesela. belki oyununa ya da uygulamasına göre manual oc daha iyi olabilir ama PBO2 kullandıktan sonra bir kere bile deneyesim gelmedi o yöntemi.  hiç gerek de duymadım. genelde sıcaklığa kafayı takanlar yapıyor, ona da ben takılmıyorum zaten.  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: coox1907

    Nedir ki kronik sorunu ?
    Hocam aynı soğutucu bende de vardı. Pompa arızası verdi v2 ile değiştirdiler. Servispointe pompa arızası diye yollayın v2si ile değişsinler
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Limiti komple kaldırmaktansa gerçekçi değerler yazmak daha iyi sonuç veriyor bildiğim kadarıyla. Buildzoid'in bu konuda bir videosu vardı pbo + offset voltaj ile undervolt yaparak otomatik boosttan %3-4 daha yüksek sonuç alıyordu.


    Şu da video, biraz uzun ama atlaya atlaya bakarsınız



    Actually Hardcore Overclockingyoutube
    My Patreon: https://www.patreon.com/buildzoid Teespring: https://teespring.com/stores/actually-hardcore-overclocking The Twitch:https://www.twitch.tv/buildzoid The Facebook: https://www.facebook.com/actuallyhardcoreoverclocking
    https://www.youtube.com/watch?v=0J3Iswsvdvc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 9 Ağustos 2022; 10:23:59 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    anakarttan limit kaldırılsa bile işlemcinin fiziksel sınırları devreye giriyor bu sefer, yani yine bir limit oluyor. yukarıda paylaştığım ayarlar ile beraber en fazla çektiği 100-110W, yani pek bir şey değil. 5600-5600X gibi modeller için uğraşmaya gerek yok bence, çünkü anakartın ya da soğutmanın limitinden önce işlemci kendi limitine takılıyor. ama üst modeller için ayarlamak gerekebilir evet. çünkü onların fiziksel olarak çekebileceği güç daha fazla, dolayısıyla işlemci kendi limitine takılmadan önce siz anakartınızın ya da soğutmanızın limitine takılabiliyorsunuz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.