Şimdi Ara

RTE sonrası ülkemizi nasıl bir gelecek bekliyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ak Partinin çok güçlü konseyi var her ay toplanıp Cumhurbaşkanına sunup karar alıyorlar.
    Cumhurbaşkanına bir şey olursa perde arkasındaki bu konseyin alacağı kararlar geçerli olacaktır sanırım.
    Eğer Allah ömür verirde bir 10 sene daha iktidar olursa Türkiye uzun vadeli kararlar alabilen bir ülke olacak çünkü şu anda çok sağlam temeller atılıyor.
  • rte giderse ülke işgale uğrar
  • Nasıl bir geleceğin bizi beklediğini kestirmek çok zor
    Ancak şunu söyleyebilirim; ne zaman bu kutuplaşma biter ve birlik beraberliğimiz eskisi gibi olursa köklü bir tarihe sahip olan bu milleti devirmeleri çok zor.
    Ama Akp öyle bir gitmeli ki bu milletin başından,sonra ki dönemde herkes Akp türü düşüncedeki partilerden tiksinmeli yani çok büyük bir ders almalı ki tarih tekerrür etmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilicdaroglu mu? Onda liderlik vasfi...

















































    Tamam vurmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi reisten çekiniyorlar onun denetimi olmazsa her kademeden bürokrasi yozlaşacak devlet çökecek o yüzden bürokrasinin çekinip ayağını denk alacağı bir makam başkanlık sistemi istiyoruz recep tayyip erdoğan varken zaten fiilen başkan anlamıyorsunuz bunu

    başkanlık sistemi recep tayyip erdoğandam sonra milleti devletten korumak için lazım
  • rte ve akp giderse , akpliler mahkemelerden kurtulamaz.

    o kadar zenginleşmenin kaynağını açıklamaları imkansız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Hepar, Liberal Demokrat Parti. 3 temel parti dışında partiye oy atanı öldürmüyorlar hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuicklyMove

    Hepar, Liberal Demokrat Parti. 3 temel parti dışında partiye oy atanı öldürmüyorlar hocam.

    Amac bahane uretmek hocam bir babayigit cikmaz ulan veriyorum x partisine diye. Ben de gecen oyumu verdim akpye.

    Mhpye vermek akpye vermektir azinlik parti=akp bos oy=akp diyen zihniyetin cogunlugu akpye veriyor. Verecek parti yok diyenin ailesi buyuk olasilikla akplidir. Verecek parti yok diyenin cogunlugu akplidir.

    Akpli arkadaslar yanlis anlamasin. Onlar bu sitedeki buyuk muhalefete ragmen kendini savunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuicklyMove Q kullanıcısına yanıt
    %10 seçim barajı diye birşey olduğunun farkında mısın ? hepara attığın oy hepar barajı geçemezse yine akpye yarıyor : ) matematiğiniz vardır hesaplayıverin hepar barajı geçemezse hepara atılan oylar totalde akpye %kaç oy oranında dönüyor.Çok çok az bir oran çıkacak fakat sonuç olarak akp oy oranını arttırmış oluyorsunuz barajı geçemeyen partiye oy verdiğinizde.

    @PerEspera ya cevap olarakta.Akpli değilim hayatım boyunca akpye oy vermedim vermem de.Hırsızlık yapana yolsuzluk yapana din ayağına geçinip yemedik kul hakkı bırakmayanlara benden oy yok.Aynı şekilde mesajımda diğer partilere de nasıl oy atmak istemediğimi neden dolayı oy atmak istemediğimi de belirttim.Fakat üstteki mesajda da görüldüğü üzere boş oy atsam ya da barajı geçemeyen partilere oy atsam yine akpye oy atmış gibi yarar sağlıyorum neredeyse.

    O yüzden önümdeki seçenekler. Akpye oy atmayacağımdan dolayı.

    1-Akpye oy atmayacağım,zaten akpye oy atınca akpye oy atmış oluyorum :D
    2-Boş oy atmayacağım,seçime katılan sayısı düşeceği için akpnin aldığı oy oranı seçime katılan seçmen sayısı düştüğünden dolayı aynı oyda daha fazla oran oluşturmuş olacak.Yani dolaylı yoldan akpye oy atmış gibi katkı sağlayacağım.
    3-Barajı geçemeyen partiye oy atmayacağım.Barajı geçemedikleri için yine akpye yarıyor.Akpden milletvekili çalacak barajı geçen muhalif partilerden birine oy atıp akpden 1 tane milletvekilliği koltuğu çalma gibi bir şansın varken bunu kullanmayarak aynı oy oranda bırakıyorsun ve o ekstra 1 milletvekili koltuğunu akpye ikram etmiş oluyorsun,yani yine akpye destek oldun.
    4-Mhp zaten akpnin yancısı,e akpye vermek istemiyorum o halde mhpye neden vereyim.Akp=1 ,mhp=1/A
    5-Hdp=pkk
    6-Chp=Ana muhalefet partisi sayılır.Fakat içerisinde pkk destekçisi milletvekillerini barındırıyor,hatta başkan yardımcısı =sezgin tanrıkulu pkk destekçisi.

    En kötüsü de bu maddelerden (4 ve 6.maddeler birine kesinlikle vermem gerekiyor akpye destek olmamak için.)Fakat mhp = tayyip olduğu için ve tayyipi günahım kadar sevmediğimden(sevilecek bir insan da değil zaten bir kişi hırsızlık yapmış yolsuzluk yapmış bir kişiyi ve her fırsatta dini amaçlarına alet eden bir kişiyi nasıl sevebilir eğer bir çıkar ilişkisi yoksa ? ) chpye vereceğim gibi duruyor.3-5 pkklı milletvekiline göz yummak zorunda kalacağım mecburen,barajı geçenler arasında adam akıllı parti yok.İktidar ve yancısı olan parti o kadar pislik ki insan içerisinde terör örgütü destekcisi milletvekilini barındıran bir partiye oy atmak zorunda kalıyor sırf o pislik iktidarı desteklemiş olmamak için.Beni bu durumda bırakan siyasete lanet olsun.

    Ha bir önceki seçimde de mhpye vermiştim.Ben sene 2008de daha liseden mezun olmadan akpli cemaatçi arkadaşlarla hararetli tartışmalar yapan bir kişiydim + o zamandan tayyip padişah olacak başkan olacak göreceksiniz dedim hepsi de "o kadar da değil,türkiyede başkanlık falan olmaz" dediler Allah şahit,şimdi görüyoruz hepsini.Ne cemaatçilerden 1gr hazzederdim ne de akplilerden ikisi de aynı şeyin lacivertilerdi hala öyleler,feto hocamız feto hocamız canım hocamız derlerken tayyiple feto kavga edince o hocamız efendimiz dedikleri fetoya sövüyorlardı,güç o gün kimden yana ise bu insanlar o tarafta yer alır,hepsinin karakterlerini içlerini biliyorum ben bu tip insanların,ve ben bu tarz bir karakterle yetiştirilmedim,ondan dolayı da tayyipe öldürseler oy vermem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 24 Ekim 2016; 23:44:10 >




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen senin mantığınla hiç bir insan hepar a oy atmasın ve 3 parti mantığında tıkanalım, bravo!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuicklyMove Q kullanıcısına yanıt
    Heparın ciddi ciddi %10 u geçeceğine inancınız varsa atalım hepara.Var mı ?

    Ben bilgiye inanırım.Saf duygulara değil.Tayyip seçim barajını kaldırsın atalım birlikte o zaman hepara.Ama sizin gibiler varken neden kaldırsın ki zaten attığınız oylar barajı geçemediği için adamın işine yarıyor,barajı kaldırsa akpden koltuk çalacak attığınız oylar.Yukarıda anlattım barajı geçemediğiniz zaman attığınız oyun kimin işine geldiğini.Gerisi barajı geçemediğinde oy atan insanları bağlar beni değil.Tek isteğim sizden;hem barajı geçemeyen partilere atıp dolaylı yoldan akpye destek vermiş olup hem de akp tü kaka bik bik bik etmeyin yeter.Daha seçim sisteminin nasıl işlediğinden haberiniz yok vay 3 partiye mi bağlı kalalım falan filan bla bla bla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 24 Ekim 2016; 23:56:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT


    rte sonrası bi gelecek olmayacak bi 20 sene daha tepemizde olacak. (çünkü başkanlık kesin gelecek) şu an vakti gelmediği için gelmiyor, ilk beş yıl görev süresi ağustos 2019 da dolar, sonra ikinci fetret devri 2024 e kadar devam eder, sonra başkanlık devri başlar, iki seçimle bi 10 yılda o sürer, böylece sünni iran devleti kurulmuş olur, sonra sıra ya evlatta ya damatta....

    ama eğer cehennem varsa işleri gerçekten zor, iki rekat namazla 80 milyon insanın vebalini ödeyemeyecekler, burdaki işler öteki taraftaki kadar kolay değil bakara makara durumlarına benzemez

    62 yaşında yoğun program altında yaşayan biri, sağlık işi belli olmaz hayat bu. Ben sadece sonrasını konuşmak forum ahalisinin ne olurki acaba diye düşünmesini istedim. Konu lütfen mevcut durumdaki şu partiye oy atılmaz şuna atılmaz tartışmasına dönmesin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: star scream

    rte ve akp giderse , akpliler mahkemelerden kurtulamaz.

    o kadar zenginleşmenin kaynağını açıklamaları imkansız

    Konunun ilk mesajındada bahsettiğim aslında tam olarak bu. RTE sonrası iktidar değişirseki bence kesinlikle değişecektir gelen kişiler açık şekilde intikam peşinde koşacak, kirli çarşafları ortaya çıkarmak isteyecek ve bundan fayda çıkararak kendilerini sağlama alacaklardır. Misal rte sonrası chp nin hükümet olması seneryosunda ülkede açık şekilde son 10 yılda ekonomik sıçrama yaşamış her şirket, dün çoban olup bugun müteahhit olan her insan didiklenecektir.

    Hatta teorinin ilerki evrelerinde ülke yıllarca içinde oyalanacak yine ülkesel gelişme ve refah artmayacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: haydarkarapuar

    şimdi reisten çekiniyorlar onun denetimi olmazsa her kademeden bürokrasi yozlaşacak devlet çökecek o yüzden bürokrasinin çekinip ayağını denk alacağı bir makam başkanlık sistemi istiyoruz recep tayyip erdoğan varken zaten fiilen başkan anlamıyorsunuz bunu

    başkanlık sistemi recep tayyip erdoğandam sonra milleti devletten korumak için lazım

    söylediklernize kendiniz inanıyormusunuz ? İnsanlar itaat ediyorlar çünkü onun sayesinde o makamlara eriştirler yahut itaatsizlik etmeleri halinde atılacaklarını biliyorlar. Devlet akp hükümetinden önce çökmüşmüydü ? Şuanda bürokrasi yozlaşmış değilmi ? Damada atılan torpil istekleri, atama ricaları sizce yozlaşma değilmi ? Kadro ilanında alınacak insanın isminin olması gibi şeyleri söylemiyorum zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 25 Ekim 2016; 0:05:33 >




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Herkes bizim gibi bilinçli hareket ederse hepar önce yüzde 1 olur, 4,5 derken bir yerlere mutlaka gelir. Eğer 3 parti bozuksa halk yeni partilere yelken açarak tepkisini ortaya koymalıdır.

    Herkes sizin gibi düşünürse tabiki barajı geçemez. Fakat bizim gibi düşünürse..

    Halk bu 3 parti dayatmasından kurtulmuş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frood

    Melih gokcek. Bugun adayligini koysun rte'yu bile alt eder.

    Rte'yu nasıl okuyorsun merak ettim de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    anap a ne olduysa aynısı olacak.


    Ben daha sansayonel şeylerin yaşanacağı fikrindeyim. Evet dağılacaktır ama çokdaha sesli şekilde.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mark Valley

    Ben tam tersini düşünüyorum.. akp bundan sonra sistem partisidir. anap gibi değil, çünkü anap'ın uzun vadeli hedefleri, projeleri yoktu. bak en kötü %15-20 alır mhp gibi varlığını devam ettirir. hiç bir zaman ölüp gitmez.


    Akp nin sistem partisi olduğunu düşünmüyorum, tekbir adamın itaatinde herkesin kendi işini birşekilde yürüttüğü bir oluşum. Ortada bir gelenek yok, bir anlayış yok en önemlisi partinin çizgileri yok, idealleri yok. Baştaki adamın uymazsa parti tabanına karşı sorumlu olacağı aykırı seslerin yükseleceği bir fikir, ideal, sınır çizgileri yok. Dün a dediğinie bugun b dediğinde kimse ses çıkartmıyorsa o partide sistem filan yoktur.

    uzun vadeli hedeften kastınız eğer asfalt beton ise ise haklısınız anap biraz daha pasifti. hizmet yaptık diyip insanları zarar sokmakta ise anap hiç becerikli değildi takdir edersinizki, eşek herifler işte




  • QuicklyMove Q kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama %10 barajı demek seçmenin %10 u demek.Bunu facebooklardan vesaire sağlayamazsın.Tvler gerek.Gazeteler gerek.Basın yayın gerek.Büyük miktarlarda insanları bir anda toplayabilecek ve onlara ulaşabilmeyi sağlayacak araçlar gerek.

    Şu anda bunları muhalefet partisi zor yaparken sen diyorsun ki sen ben verirsek %10 oluruz.Ana muhalefet partisi olan chpye yer verilmiyor bu ülkede adam gibi basın yayında.Düşün artık,hepara kim yer verecek kim heparı millete kim anlatacakta halk hepara oy verecek.Bunları sağlamak için basın yayın gerek tvler gazeteler gerek.Maddi güç,para gerek.Bağlantılar gerek.Bunların çoğunluğu da iktidarın elindeler.

    Daha bunları geçtik bunlar elinde olsa bile akpdeki insanlardan chpdeki mhpdeki tabandan insanlara "neden seni seçmeleri lazım?" ın cevabını o kadar iyi bir şekilde vermelisin ki kaç senedir bağlı oldukları partileri bırakıp senin için oy atsınlar.Sonuç olarak yoktan insanlar var olup gelip sana oy atmayacaklar.Bu oy miktarına ulaşmak için diğer partilerden insan yani oy çalman gerekiyor.Bu yukarıdakilerden bile zor olan kısım.+3 parti bozulursa diyorsun o partilere kaç milyon insan oy atıyor.Öyle bir olay olması lazım ki milyonlarca insanı o partiyi bırakacak duruma getirecek etkiyi yaratabilsin.Ki böyle bir olay artık ne olur bilemiyorum(bknz 17 aralık tapelerinin akp oy oranına etkisi ? ),daha ne olayı olması lazım parti tabanının vazgeçmesi için ? Yani bu milyonlarca kişinin oy attığı partiler şu anda öyle kolay bozulacak gibi görünmüyorlar.

    Yine söylüyorum bilgiye inanırım,duygulara değil.Üsttekiler işin bilgi kısmı.Sen ben gibiler bir olur birleşirsek %10 a ulaşırız demek ise işin duygu kısmı.Fakat işler duygularla değil bilgi ve mantıkla yürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 25 Ekim 2016; 0:31:36 >




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Yine aynısını dedin yine aynı şekilde yanıtlıyorum. Eğer halk bilinçli davranırsa medya sansürü vs. Etkilemez, araştırarak da baraj altı partilerde mücevherler olduğunu görebilirler ve oy atarlar.

    Halkın mentalitesi ile alakalı da denebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam,hocam,hocammm.Hangi ulkede yasiyorsun? Halk "bilincli" davranirsa derken ? Turkiyedeki halktan mi bahsediyorsun,hani su ulkede ne olup bittiginden bihaber olan halktan.Anlayamadigin konu su.Insanlar su zamanda bilinclenmek istese her turlu kaynaga sahipler.Hadi tv gazeteler iktidarin elinde,elerinin altinda koskoca internet var ve iktidar onu tam anlamiyla kontrol edebiliyor degil.Bilinclenmek isteyene kaynak bol.Asil soru halk kendini "bilincsiz" goruyor mu? Bir insanin bilinclenmeye calismasi icin o insanin ilk once kendisinin bilincsiz oldugunu kabul etmesi gerekir: ) Peki bahsettigin halktan ne kadari kendisini bilincsiz goruyor?

    Yani sonuc olarak insanlar kendi bilincsizliklerinin farkinda degiller.Onlarin bilinclenmesini bekleyemezsin.Onlari bizzat sen bilinclendirip uyandirmak zorundasin.Fakat yine bir onceki mesajima donduk,bunlari yapmak icin gereken seyler sende mevcut degil,cogu iktidarin elinde olan araclar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 25 Ekim 2016; 1:38:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oraya bı Numan Kurtulmuş ismini NOT almanızı istiyorum neden derseniz kökenleri aynı ve bu adamda Erbakan'ın öğrencilerinden ve liderlik vasfı taşıyabilecek birı gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan hayatta olduğu sürece iktidarda kalmak zorundadır. İktidardan inerse, başta diploma paradoksu olmak üzere, birçok konudan dolayı yargılanma riski taşıdığını kendisi de biliyor.

    Cumhurbaşkanlığı görevini surdururken hiçbir sorumluluğunun olmaması, maalesef ki diplomasinin olmadığı ortaya çıkarsa, geçerliliğini kaybeder ve bugüne kadar altina imza attığı tüm kararlar, atadığı hükümetler yok sayılıp, tamamı için hesap vermek zorunda kalır.

    Özetle, Erdoğan'in o koltuktan inmesini beklemeyi; özellikle demokratik şekilde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.