Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bek0o kullanıcısına yanıt
    Ekonomide ve döviz kurlarında bir iyileşme durumunda talebinizin muhakkak dikkate alınacağını değerlendiriyorum. İyi forumlar..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evim 120 M2 mop yapmayı düşünmüyorum

    360 s10 mu roborock Q7 mi roomba serisi mi en iyi temizliği sağlar acaba :)

    Mop istesem s7 dusunurdum ama 4.5 mm kaldırıyor dediniz yine halıyı ıslak bırakıp rutubet kokusuna sebep olur muhtemelen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda stella 500B 7.999 TL fiyat etiketli. Sanırım bu güne özel.

  • Daha önce yapmış olduğum yorumum ve şimdi (kırmızı yazılı olan yazılar) güncelleme yaptığım yorumların birleşmiş hali;


    Robogil 500B Stella modeli

    İlk robot süpürge deneyimim olduğunu göz önüne alarak diğer marka modeller ile karşılaştırma yapamıyorum. Kampanyadan faydalanarak Robogil firmasının sitesinde 25.10.2022 tarihinde siparişi geçtim, 28.10.2022 tarihinde robotu denemeye başladım. Tuya programı ile robot bağlantısını yaptım. Tabii bayağı uğraştırdı beni. Müşteri hizmetlerini aradım ama açan olmadı, bunda gecenin bi yarısı olduğunu düşünerek çok da kafaya takmadım açıkçası. Yalnız hata ne programda, ne robotta ne de modemdeydi. Hata direk bendeydi, çünkü ben akıllı ne hikmetse her defasından ev ağımın şifresini yanlış girmişim (göz yanılsaması, algı bulanıklığı falan ). Neyse bağlantıyı kurunca dili hemen Türkçe yapıp ilk haritalamayı çıkarmak için robota yol verdim. İlk haritalamayı standart-x1 (bir yönlü temizlik)-fırçalı olarak ve şarj %100 olarak yaptım. 94 dakikada 86m² alan temizliği yaptı, şarjı %20’ye düşünce şarja döndü. Şarjı %80 olunca eksik kalan yere gidip kaldığı yerden görevini tamamladı. Toplamda 88 m² alanı 97 dakikada tamamlamış oldu. Böylece ilk haritalamayı eksiksiz çıkarmış oldu. Ama garip şekilde odaları bölerek haritalama yaptı. Programdan oda birleştirmeye girerek bölünmüş odaları manuel olarak birleştirip, isimlerini verdim. Halen o ilk haritayı kullanıyorum.


    İlk kullanım ve acemiliğimden kaynaklı olup, süpürmeyi kapalı modda, yan ve ana fırça sökülü yapsaydım daha az zamanda ve daha az şarj harcayarak ilk haritalandırma yapabilirdim.


    Yalnız odaları birleştirme yapmadan önce yatak odasındaki yatağın olduğu yeri gösteren harita, oda birleştirmesinden sonra yatağın altını temizlik yapılmayan alan olarak işaretledi. Bu da “oda temizliği” modunda yatağın altına girmeme sorunu yaptı. Ama ilginçtir ki “alan temizliği” modunda yatağın olduğu bölgeyi seçince hiç sorunsuz olarak yatağın altını temizliyor.


    Şimdi ise sürekli temizlik yaptığım için harita güncellemesi yaparak yatak altını da normal haritaya ekledi.


               Şarjı en fazla doğal olarak halı yoğunluğu fazla olan odalarda harcadı. Bunda halı tipi de önem kazanıyor. İkinci sırada ise mobilyası (koltuk, yatak, sandalye v.s.) fazla olan odalarda harcadı. Tabi bu gayet doğal. Shaggy (şagi) halılarda ( bende tam shaggy sayılmayan 2 adet, orta boy sayılacak halı var) kenarlardan çıkarken bazen zorlandı, bazen de hiç zorlanmadı. Tabi bu halının üstüne köşeden çıkmaya çalışınca zorlanma oldu.


    Yarım sahaggy halılarda bile zorlanmadan üstesinden gelmeye devam ediyor.


               İlk süpürme işlemini doğal olarak mutfaktan başlattım, çünkü evde 5 yaşında çocuk olunca haliyle mutfakta çok kırıntı oluyor. Standart-1x (bir yönlü) temizlik başlattım. 9 dakikada 12 m² alan temizledi, tabi buna temizlik denirse! Çünkü ıslak zeminde halıya çıkarken, halı kenarına çarpınca kırıntılar dökülüyordu. Hep böyle olursa sıkıntılı diye düşünmeye başladım. Hatta bunu gören hanımda söylendi, aldığın robot bu mu diye. Ama robot süpürgelerin mantığı bu değildi. Çekim gücü en ekonomik ayarda, ve 1x temizlikte hergün yapılması gerektiğini (forumları takip ederek-videoları izleyerek, az çok bildiğim için) çok fazla sorun etmedim, (etmemeye çalıştım, ne de olsa ilk robot süpürge deneyimiydi bu benim için). Dediğim gibi mutfakta çeşitli zamanlarda 4-5 kere temizlik yaptırınca şu anda (hanım da dahil) robot süpürgeyi iyi ki almışız dedik.


    Hala bu tür kırıntı bırakma ara sırada olsa devam edebiliyor. Özellikle susam türü kırıntılarda çok oluyor. Bu tür olay olduğunda bir kez standart süpürme modunda gönderiyorum, sonrasında ise ekonomik (sessiz) modda süpürmeye devam ediyorum, gayet de güzel temizliyor.


               Telefonum android, hiç bağlantı kopması yaşamadım. Saniyelik gecikmeli de olsa nerede ne yaptığını görebiliyorum. Haritayı bir kez kaydırmasına rağmen şarja gönderince düzeltti ve hala stabilitesini korumaya ısrarla devam ediyor. İstediğim temizleme modunda istediğim şekilde temizlik yaptırabiliyorum, sadece x2 temizlik istersem “alan temizliği” modunu kullanıyorum.


    X2 temizliğini hem alan temizliğinde hem de normal oda seçerek temizlik yaptırmada kullanabiliyorum. Ben yanlış anlamışım robotcuğumu Robogil Robot Süpürge 


    Şimdi her gün 1 veya iki odayı ekonomik-1x-sessiz modda görev vererek temizletiyorum, anında gidip halledip geliyor. Şarja gelince temizliğini illa ki yapıyorum. Açıkçası ben memnunum. Tavsiye derseniz, yine bana göre (daha çok kullanıp deneyimlerim arttıkça yorumda güncelleme yaparım) şimdilik kesinlikle tavsiye ederim.


    Evet, hala aynı fikirdeyim ve gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Robotun temizliğini de evdeki normal süpürge ile çektirerek yapıyorum, tozuydu, kiriydi falan fazla sorun olmuyor. Sanki toz torbalı istasyonu olan robotlar gibi oldu, tek fark toz torba istasyonu ben oluyorum Robogil Robot Süpürge 


               Tabi emiş gücünün 2500-3000 Pa olmasını, pilin kapasitesinin de 3200-5200 mAh seviyelerinde olmasını isterdim. Ve lidar-kamera olmasını, nesne tanımasını da. Gel gör ki istekler bu yönde olunca fiyatlarda uçuveriyor. Ben 500B Stella’yı kampanyadan 7.999 TL’ye aldım fakat 02.11.2022 tarihi itibari ile 9.499 TL olmuş – bu kötü oldu – fakat kampanya 200 adet ile sınırlıydı. Bana göre f/p oranı iyi olan bir süpürge aldığım için memnunum.


               Stella’yı almadan önce radarımda olan ciddi ciddi almayı düşündüğüm robotlar şunlardı:

    -         Ecovacs AIVI T9 (Amazon – Almanya bir ara 300€ düşmüştü – yurtdışından getirmesi zaman alacağından ve de garanti olayı problemli olduğundan vazgeçmek zorunda kaldım)

    -         360 S10 -7.800 TL civarındaydı (servis sorunu olması, bir takım kronik sorunları olması nedeniyle tercih dışı kaldı-şimdilerde Roborge firmasıda satıyor, değerlendirilebilir)

    -         Fantom Galaxy XY-38 – 5.050 TL – ucuz olması en büyük avantaj olmasına karşın yapay zeka olmaması, servis olayını iyi olmasına karşın yedek malzemenim tedariğinin zor olması (yorumlara bakarak)


               Eksi yönlerinden bazıları;

    -         “oda temizliği” modunu seçip görev verdiğimde 2x (2 yönlü temizlik) seçili olmasına rağmen x1 (tek yönlü) temizlik yaptı. “alan temizliği” seçerek gönderdiğimde x2 olarak temizlik yapıyor.


    Bu eksi tarafı değil, benim eksik iş yapmamdan kaynaklıymış, doğrusu robot her oda temizliğinde de alan temizliğinde de seçili olan ne ise onu yapıyor.


    -         Halıya çıkarken, halı kenarına çarpma anında kırıntı dökebiliyor.


    Evet, kırıntının cinsine göre halen devam edebiliyor, ama bunun çaresi de bir kez standart emişde işe yollayınca üstesinden geliyor.


    -         Süpürme işlemine ilk önce kenar temizliği ile başlayarak haritası çıkmış dahi olsa odanın tekrardan (muhtemelen eşyaların yerinden oynamasına karşı tedbir olarak düşünülmüş olabilir) haritasını alıyor, akabinde temizliğe başlıyor.


    Yine benim acemiliğim, haritası çıkmış olsa dahi robotun kenar temizliğini yapması lazım. Çünkü kenar temizliği yapınca robot normal alan temizliğine geçince kenarlara yaklaşmıyor, daha rantabl çalışıyor.


    -         X2 modunda “alan temizliği” modunda gönderdiğimde ilk önce kenar temizliği yaparak yatay veya dikey temizliğe geçiyor. Arkasından x2 olduğu için yataysa dikey, dikeyse yatay ikinci turuna geçmeden yine kenar temizliğine başlıyor ki bu bana mantıksız geldi. İlk kenar temizliği yapıp hemen diğer yönlü temizliğe geçmesini beklerdim açıkçası. X2 temizlikte sabit koltuk, yatak ayaklarında da aynı şekilde temizlik yönü değiştiğinde çift dikiş geçişleri mutlaka yapıyor. Hem zaman kaybı, hem enerji kaybı hem de ömürden yiyor. Bana göre bu yazılım güncellemesi ile düzeltilmesi gereken bir sorun.


    Bu konuda ısrarcıyım, belki güncelleme ile giderilebilir.


    -         Robotun “durumsal farkındalık -AI” olayı bir kez oldu bende. O olayda “oda temizliği” görevinde kendi şarj aletinin ince kablosuna dolandı, çıkamayınca elle müdahale etmek zorunda kaldım. Robotu kapattım, şarj aletinin önüne taşıyıp robotu açarak şarja yolladım. Bir gün şarjda bıraktıktan sonra ertesi gün başka bir yere göndermek için görev verince robot doğal olarak neredeyim, etrafımda neler var diye sağı solu dolaşıp şarj aletinin karşısına geldi. Şarj aletine girmeden verdiğim görevi yapıp geldi.


    İlk zamanlar, durumsal farkındalık olayı birkaç kez daha başıma geldi. Şimdilerde pek yapmıyor. Açıkçası benim için pek de önemi yok ama mop yapması gerektiğinde arkasında mop takılı iken yaparsa işte o sorun.


    "Y" şeklinde moplama yapmasını yazmayı unutmuşum ki bu da başlı başına iyi bir özellik.





  • nqs kullanıcısına yanıt
    Oldukça detaylı ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Robogil Robot Süpürge

    Sessiz modda yapılan süpürme işleminde robot süpürge 10 dakikada 12 m2 yeri %1 pil bile harcamadan temizlik yaptı. Tam orta yerde 6 m2 yüksek havlı halı olmasına rağmen.

  • Stella 500B robot süpürgeÇalışma odası, koridor ve mutfak sıralı sessiz modda süpürme işlemini 26 dakikada 31 m2 yeri %8 pil harcayarak tamamladı. Tüm süpürülen yerde yüksek havlı halı ve yolluk bulunmaktadır.

    Robogil Robot Süpürge
  • nqs kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yorum ve görseller için teşekkür ederiz.

    Halıların bulunduğu yerleri haritada "NO MOP ZONE" yani "Paspas Yasak Alan" olarak işaretleyip haritanızı bu şekilde kaydedebilirsiniz. Bu durumda robot süpürge modunda halılarınızın üzerine çıkarak temizlerken paspas modunda bu alanlardan sakınacak ve halılarınızın üzerine çıkarak kirletmeyecektir.

    8 adet halınızı bu şekilde işaretleyebilir ve bu alanları istediğiniz zaman tekrar şekillendirebilir ve kaydırabilirsiniz. Alanlarda değişiklik yaptıktan sonra haritanızı son haliyle kaydetmeyi unutmayın...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim no mop zone olayını biliyorum ama her tarafta halı olduğu için bu benim için pratik olmuyor. Mop yapacağım zaman halıları topluyorum öyle paspaslama yapıyorum. Bu benim için daha pratik oluyor. Zaten paspas işini 2-3 haftada bir yapınca yeterli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nqs -- 2 Aralık 2022; 8:56:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar tuya uygulaması üzerinden cihaza güncelleme gelmiş.. Hangi özelliği geliştirecek acaba?

    Robogil Robot Süpürge Robogil Robot Süpürge

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • lord-06- kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Harita uygulaması, temizlik algoritması ve harita özelleştirme özellikleri daha da geliştirildi.

    Eski sürümde tüm oda özelleştirmeleri kapsamında her odanın fan gücü ve paspas nem seviyesi kullanıcılar tarafından belirtilmek durumundaydı ancak bazı müşterilerimiz belirtilen oda özelleştirmelerini yapamıyor veya bazı odalar atlanıyordu.

    Yeni sürümde belirtilen fan emiş gücü ve paspas nem seviyesi oda özelleştirmeleri haritanın oluşturulması ile birlikte robot tarafından standart modda otomatik olarak atanıyor.

    Kullanıcı oda öncelik sırası, temizlik tekrarı, oda isimlendirme, yasak alan, paspas yasak alan, sanal duvar, oda bölme ve birleştirme gibi diğer oda özelleştirmelerini isterse yine yapabiliyor.

    Yeni sürümü yüklemeniz eski kayıtlı haritalarınızı ve mevcut oda özelleştirmelerinizi kaybetmenize neden olmamaktadır...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    teşekkürler bilgilendirme için...

    birde şu durumsal farkındalık olayı iptal şeçeneği eklense mükemmel olacak.. komutu verdikten sonra 3 dk boş boş evin içinde dolaşıp sonra komuta gitmesi hoşuma gitmiyor açıkçası..

  • lord-06- kullanıcısına yanıt
    Yeni sürümde robotun oryantasyonunun bozulduğu durumlarda durumsal farkındalık sağlama süresi her eve, istasyonun ve mobilyaların konumuna göre değişebilse de biraz daha kısaldı.

    Bu özelliğin kaldırılması halinde harita kaydırma, üst üste binme, kaybetme gibi hatalar yaşanması muhtemel. Robotun işin başındayken nerede olduğunu bilmesi önemli..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lord-06- kullanıcısına yanıt

    Naçizane tavsiyem;

    her düzgün süpürme olayından sonra yeni haritayı eski harita üzerine kaydederseniz, zamanla bu "durumsal farkındalık" olayının süresi de sayısı da azalabiliyor.

  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    tanıdıklarımda başka markalara ait ürünler var hocam. marka vermeyeceğim ama bilindik markalar.. o markalarda durumsal farkındalık özelliği yok. buna rağmen haritalarında herhangi bir sıkıntı ya da görev başındayken kendini kaybetme yönünü bulamama gibi bir durumla karşılaşmadıklarını belirtiyorlar..

  • nqs kullanıcısına yanıt

    denerim hocam ama genellikle tüm evi aynı anda süpürme olmuyor.. en sık zemine bişey dökülen yerler mutfak ve oturma odası.. hemen hemen her gün süpürülüyor.

  • lord-06- kullanıcısına yanıt

    500B’yi 2 aydır full kullanıyorum ve ben de her gün ortalama 50-60 m² alan süpürüyorum. Haritalaması gayet stabil çalışıyor, öyleki süpürme işleminde manuel müdaheleniz olsa bile veya harita kayması yaşasanız bile bir önceki haritayı yüklediğiniz anda stabilitesini koruyor. AI dinamik yol haritası özelliği yüzünden şarj ünitesinde veya başka bir şekilde yerinden oynatılması halinde "durumsal farkındalık" özelliği yüzünden 1,5 ila 3 dakika süresince odalarda geziniyor, sonra şarj ünitesi önüne gelip üniteye girmeden verilen komut ne ise o görevi yapıp geliyor. Dediğim gibi "süpürme olayından sonra yeni haritayı eski harita üzerine kaydederseniz, zamanla bu "durumsal farkındalık" olayının süresi de sayısı da azalabiliyor." süre en fazla 25-30 saniyeye inebiliyor.

  • Robogil Yılsonu İndirim Kampanyası

    Stella 500B Robot Süpürge 8.499TL
    Kampanya stoklarla sınırlıdır.

    Robogil Robot Süpürge

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt

    Üründe kampanyanız güzel olmuş, aslında bir adet alayım diye aklımdan da geçti. Fakat yerli dediğimiz ve özelliklerine göre alırken uygun olan ürün için yedek parçalar (fırça, filtre vs) neden bu kadar pahalı? İthal ürünlere göre de pahalı, yerli ürünlere göre de pahalı. Hem de neredeyse 2 katı gibi bir oran var. 10 yıl teknik servis dediğiniz ürünü 5 yıl kullansak, yedek parça maliyetinden diğerlerinin üzerine çıkar toplamda.

  • last19 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Mayıs 2022 ayında getirilen yeni gümrük vergisi ve dolar kurunun yükselmesi nedeniyle bahsettiğiniz sarf malzemelerinin ve teknik serviste kullanılan yedek parçaların fiyatları da ne yazık ki yükseldi.

    Evet piyasada çok daha uygun fiyatlara genelde ünlü Çin markalarına ait sarf malzemelerini bulmak mümkün. Piyasada fiyatlar daha oturmadı.

    Fiyatların farklı olmasının bir nedeni genelde orijinal olmayan sarf malzemelerinin satılması ve maliyetlerin yükselmesi sonucu bazı şirketlerin ve robot süpürge ithal eden esnafın elindeki malları çok uygun fiyatlara satarak robot süpürge işinden çıkış yapıyor olması.

    Önemli bir noktaya daha dikkatinizi çekmek isterim. Bazı firmalar veya genelde yedek parça satışı yapan teknik servisler tarafından sarf malzemeleri satılırken, özellikle Teknik Servis tarafından kullanılacak yedek parça listesi, parça fiyatları ve servis ücreti bilgisi genelde paylaşılmamaktadır.

    Bu işten ekmek yiyen ancak sarf malzemelerini ucuza satan bu teknik servisler, yedek parça ve teknik servis ücretlerini de bu şekilde ucuz mu tutuyorlar sizce?

    Robogil, internet sayfasında Teknik Destek/Robogil Teknik Servisi menüsünde yedek parça ve fiyat listesine ulaşabilirsiniz. Alta sayfanın görselini ekliyorum.

    Bir de alta örnek olması açısından ülkemizde oldukça ünlü bir markanın bir robot süpürge modeline ait sarf malzemesi satan 3 farklı satıcının en çok ihtiyaç duyulan sarf malzemelerinden biri olan yan fırça fiyat görselini koyuyorum.

    En uygun fiyat "Beyaz Eşyam Yedek Parçam" adlı satıcıda 24 Aralık 2022 tarihi ile 180TL, diğer fiyatlar ise "Akbıyık Ticaret" adlı satıcıda 189TL ve "Aryam Lojistik ve Servis Hizmetleri" adlı satıcıda ise 249TL. Tabii, orijinal ürünler olduğunu umuyoruz..

    Bu ünlü markanın kendi internet sitesinde ise sarf malzemelerinin ve yedek parçaların fiyatları bulunmamakta!

    Robogil'in internet sitesinde, ikili yan fırça fiyatı halihazırda 205,62TL...


    Robogil Robot Süpürge Robogil Robot Süpürge Robogil Robot Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 24 Aralık 2022; 13:4:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.