Şimdi Ara

RF alıcı vericiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 4 kanallı şu 315 mhz modülden aldım ancak verimli kullanamıyorum. Sürekli çekim sağlayamıyorum alıcıdaki led pırpırlı yanıyor

    RF alıcı vericiler


    bunla motor süreceğim için motor da verimli çalışmıyor takıla takıla ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 9 Aralık 2020; 20:55:22 >



  • O öyle direk çalışmaz.
    Araya mikroişlemcili kontrol lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt

    Bu modelde sinyal işleme entegresi olduğu için aslında doğrudan çalışabilir ve her çıkış röle sürecek şekilde voltaj verir fakat ne hikmetse ben de bir ara çok uğraştım kararlı çalışmıyor meret.

    Sadece batarya ile beslerseniz kesintisiz çıkış verdiğini göreceksiniz, adaptör ile pır pır yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modül ile motor sürebilen var mı acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 10 Aralık 2020; 5:21:30 >
  • Motoru hangi şekilde bağlayıp süreceğinizi, ne düşündüğünüzü bilmiyoruz. Müneccim usulü cevaplarla gidilmesi yerine, soru sahibinin detayları vermesi daha çok hoşumuza gider.

  • Bu modüllerin verici kısmında PT2262 entegresi alıcı kısmında kod çözümü için PT2272 entegresi kullanılır. Entegreler gayet stabil ve kullanışlı entegrelerdir. Sizin yaşadığınız sorun alıcı modüldeki RF hassasiyetin düşük olması. Yani alıcı menzili çok düşük. Menzil yeterli olmadığında gönderilen/alınan paketlerde kayıplar oluşur ve pır pır yapar. Bu sorunu çözmek için daha kaliteli bir alıcı modül (RXB8, RXB12, RXB6 vb.) kullanıp alıcı devresini kendin kurman gerekir. Bu entegreleri kullanarak (verici modül: STX882 alıcı modül:RXB6) güçlü verici alıcı modüller ile açık alanda 300mt menzilli devreler yapıp kullandım daha önce.


    Not: Günümüzde kullanılan bariyer kapılar, garaj kapıları vb. sistemlerde RXB8 ve benzeri alıcılar kullanılır.

  • Çokucuza satılıyordu Ankara firmasında... Maalesef bu tür sorunları var belki de... ama gerçekten çok uuczdu ve halen daha ööle..


    Peki kısa mesafede de bu sorunu yapıyor mu?

  • Vida ile ayar yapılıyor ve olmazsa olmazı bu devrenin. bazı 433 MHz modüllerde bu ayar yapılmış ve yapıştırıcı sıvı ile sabitlenmiş olabiliyor. dahası anten lehimlenmeli. Zil teli tipi ince bir tel tükenmez kalem ve ya daha geniş malzeme etrafına sarılıp anten yapılabiliyor.


    2262 ve 2272 enkoder dekoder entegre çifti kullanılıyor. Bunların boştaki uçları H-L kısımlarına yani toprak ya da "+" uca bağlanıyor ya da bş bırakılıyor. Bu şekilde alıcı ve verici birbirine sabitlenmiş oluyor, dışarıdan başka bir aynı cins cihaz çalıştıramıyor. entegrelerin 8 adet ayağı bu şifrelemeye ayrılmış, boş bırakma yüksek ve sıfır olarak 3 pozisyonda şifrelenebiliyor. 3^8=6561 farklı ihtimal imkanı veriyor.


    Verici modül çıplak olarak kullanılırsa kullanılmayan switch yani buton tuşlarının pinlerinin 10K direnç ile topraklanması gerekiyor, yoksa devre şaşırtabiliyormuş. Belki de bu verimsiz modülün verici devresinde bu tip incelikler ihmal edilmiş ve bu yüzden herkes bi sorunla karşılaşıyor.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Bizim eski evimizdeki garaj kumandası bunun aynısıydı. Birkaç ay önce taşındık bu kumandadan fazladan elimde var. İçini açtığımda dediğiniz gibi bir şifreleme olduğunu gördüm. Teyzem gilin garaj kumandası da bununla aynı. Ben de dedim ki acaba onların kumandasının içini açsam ordaki şifrelemeyi aynı şekilde benim eski evin kumandasına girsem , benim eski kumanda teyzem gilin kapısını açar mı? Merak ettim eğer yapılırsa yedek kumanda olarak onlara vereyim. :). Ayrıca bilgilendirici mesajınızdan dolayı teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

    olur. ama lehimleme anında felan kartta arızaya geçen bişey oluyor mudur bilemiyorum. Çünkü çalışırken tepkisizleşmeye başlayanlar da olabiliyor. ama elbette ki, deneyeceksiniz...

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam lehime gerek yok özel bir tasarım yapmışlar. Tık tık şeklinde ayarlanabiliyor. 1 nötr -1 diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.