Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
24
Favori
45.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Olmayan Parayı Harcama zevkinden vazgeçmemiz gerekiyor en başta.
    Para yok elinde deil avucunda deil Kazanma ihtimali çok düşük Onu Harcıyorsun
    Olmayan parayı harcamakdan zevk alıyoruz baska bir acıklaması yok.
    Halkımızı Bankaların imzalı "Kölesi" yapıyorlar yaptırılıyoruz.
    Borç yiğidin kamcısıdır hee? :D Sadece gülüyorum bu atasözüne.
    Harcadığınız kadar "Adam" oldugunu zannediyorsunuz yada öyle zannettiriliyorsunuz.
    Ne kadar çok harcarsan okadar çok "Saygı" duyulacağını sanıyorsunuz :)
    Halbuki Şahsiyetinizi harcıyorsunuz.

    Sözlerine değer verdiğim bir insandan kendimce alıntılamaya çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenghisKhan87 -- 7 Kasım 2016; 15:27:3 >
  • ya abi bu işlerin pek uzmanı değilim de aşağıdaki gibi bir tablo dünyanın başka hangi ülkelerinde var valla çok merak ediyorum;

    Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün hesaplamasına göre sıfır bir ithal araçta vergi yükü şöyle:

    Ülkeye giriş fiyatı: 56.000 lira (Avrupa fiyatı yaklaşık 17 bin euro)

    ÖTV (yüzde 145): 81.200 lira

    KDV (yüzde 18): 10.080 lira

    ÖTV'nin KDV'si: 14.616 lira

    Bayi kârı hariç satış: 161.896 lira
  • haaa bi de ötv'nin kdv'si nedir? yemin ediyorum komedi filmi gibi ülkeyiz.
  • bir de bazı şakşakçılar da yazmış. Neymiş hükümet yurt dışına para çıkmasını istemiyormuş o yüzden ithalatı kısmaları gerekiyormuş. İthalatı kısmak istiyorsan yerli otomobil üretirsin öncelikli bu bir. Bunu yapamıyorsan Türkiyede üretilen marka model araçların teşviğini artırırsın. Fakat bu vergileri yapanlar renault, dacia , honda civic ya da toyotaya biniyor mu? Halktan beklediğin şeyi önce kendin yap biz de inanalım.
  • gelecek maalesef daha karanlık. bir tane yeni açılan fabrika var mı? her yıl binlerce üniversite mezunu genç işsizler ordusuna katılıyor. bu gençler köprüde, duble yollarda mı çalışacak? üretime yatırım yapmayan bir ülkenin sonu felakettir. bir de başkanlık sonrası demokrasi çöpe atılacak. işte o zaman hepten hapı yuttuk.
  • nedir bu makinaların türkiyede çektiği..
  • Benim 88 bine aldığım araba şimdi 104 bin olacak.

    4 ayda 16 bin koymuş olacak üstüne. 6b zararına satsam 4 ayda 10b kazanmış olacağım.

    Değişik bir yatırım oldu benim için.

    Keşke vergiler düşsede ben 10b lira kazacağıma, 50b zarar etsem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igneli

    Benim 88 bine aldığım araba şimdi 104 bin olacak.

    4 ayda 16 bin koymuş olacak üstüne. 6b zararına satsam 4 ayda 10b kazanmış olacağım.

    Değişik bir yatırım oldu benim için.

    Keşke vergiler düşsede ben 10b lira kazacağıma, 50b zarar etsem.

    Tabi bu dedigin durum yeni araba almazsan gecerli olur yoksa aynı arabanın sıfırnı almak istesen ödeyecegin rakam ÖTV'den önceki rakama göre daha fazla olacagı icin zararda olursun
  • interior designer kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. Resmen tüketim toplumu olduk.

    Ben de mesela, italyanların 5-10 bin dolarlık "casa marka mobilyası" yerine bellona alıyorum. Hatta bellona bile lüks. Plastik sandalyeye pazardan 4 liralık minder alıdınmı ( o da lüks ama) ooohhh deymeyin keyfime. (Elin adamı altın klozete mıçıyormuş banane)

    Kışın kömür doğalgaz yaktırmam mesela. Ne gerek var bu kadar lükse. bir kaç kat giyinir birde yorganı çekerim; yorgan altında ostura ostura ısınırım.( elin adamı ayda 260000 tl ısınma harcaması yapıyormuş sarayında, banane)

    Maça mı gitmek istedi canım. Öyle stadlara falan gitmem. Bizim burada okulda çocuklar hafta sonları maç yapar. ALırım beleş termosumu gider izlerim maçımı. Birde iyi oynuyor ki çocuklar :) (elin adamı protokolden bedava izliyormuş, banane)

    İyi para kazanıyorum ama mesela dışarıda yemek yemek lüks. ÇAlıştığım yerde öğlenleri 3 tabak yiyorum akşama yemek için para harcamama gerek kalmıyor. Ne gerek var o kadar lükse. ( elin adamı sadece davetler için 30 milyon harcamış, banane)

    Elektriğe iki sene önce zam geldi. beni hiç ırgalamadı. Yakıyorum akşam mumumu, çekiliyorum plastiksandalyeme alıyorum yorganı üstüme yetiyor. Nefes alıyorum ya yeter bana. İnsanca yaşamak ne haddime. Hava bedava deniz bedava, otomobillerin dışı sinemaların kapısı camekanlar bedava. (elin adamı ayda 400000 dolarlık cebimden elektrik yakıyor banane)

    Iphone falan demişsiniz. Ne gerek var. işyerinde şirket telefonu yeter. Sosyal hayatta da bu şekilde yaşayan adamın arkadaşı olmayacağı için telefona ihtiyaç duymuyorum.

    Cinsel hayatım konusunda da para harcamıyorum. NE gerek var lükse. Zaten ölücü(!) olduğum için,Gidiyorum akşamları mezarlığa ooohhh keyfe bak.

    Tatile mi gidicem. lükse ne gerek var zaten bencve biz tatile de gitmemeliyiz. Olsun gaza geldim tatile gidicem diyelim. Otel ne ki, çadıra ve tüpe yastığa yorgana da gerek yok. Açıyorum TV8'i para bende programını izliyorum. onlar tatile gidiyor bende izleyip tatil ihtiyacımı gideriyorum.

    Evde su yok mesela. Ne gerek var. Bizim karşı camide mescidde kendime hortumla su tutuyorum ohhh misler gibi oluyorum. Diyelim mescit kapalı ben sıkıştım. Hemen çömerim bizim buradaki parkta bir ağacın altına görürüm hacetimi. Bir dalla da temizliğimi yaparım. Lükse ne gerek var. ( Başkası 120000 tl lik aylık su kullanmış banane)

    HArcasam harcarım. Kazanıyorum da ama insan gibi yaşamak bizim neyimize. Size kesinlikle katılıyorum.

    Not: Bu zam beni zerrece etkilemedi. Önümüzdeki 3-4 yılda değişiklik düşünmüyorum. ( türkçe meali bu zam beni şu anda etkilemedi. 4 sene sonra benide etkiler olmalı)




  • antrepocu A kullanıcısına yanıt
    Hukumete oy vermeyen bir suru insan var burada, sen once benim soruma mantikli cevap ver sonra uzulursun millete. Neredeyse her gun 11-12 saat calisiyorum, sirf ailemin, cocuklarimin iyi bir gelecegi olsun diye. Sonra boyle bir vergilendirmeyle karsilasinca haliyle insan cildiriyor.
    Soyle yorumlar yazacagina girme su konuya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 7 Kasım 2016; 15:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben otomobil devinde müdür olsam paylaş herkesle 14 kasımdan önce alsınlar arabaları stoklarımızı eritelim bizde ötv artınca kar marjım artmıyor derdim.

    Trol paylaşım gibi geldi bana.Hatta direk otomativ sektörünün dedikodusu olabilir bu ötler 140 bin araç dedikodusu ciddi bi miktar sonuçta eritmeleri lazım ve bu devirde kimse ev araba almak istemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Siz gercekten ötv'nin Turkiye'deki amacinin wikideki gibi olduguna inaniyorsaniz, kendinizi kandiriyorsunuz. Yani ne diyim bilemedim, devlet tam boyle bir zamanda sosyal yarar icin zam getiriyor oyle mi, buna kargalar bile guler:)
    Ayrica madem sosyal fayda on planda, neden motor hacmi, neden arac fiyatina gore vergi aliniyorda emisyona gore alinmiyor arkadasim? Geciniz bu hikayeleri.

    aşağıdaki bilgiler yeterli olur sanırım. Sıfır emisyonlu araçlardaki oranlar. onun haricinde 50 kere söyledik bu bahsi geçen rakamlar gerçek değil diye. ama netleşmeden devlet karşıtı insanların provokesi bitmiyor.

    ki bence zenginden zaten daha fazla vergi alınmalı. umarım olur, parası olan lüks araca biner vergisini verir. onun haricinde inşallah yakın zamanda krediyle araç satışı da durur. cep telefonu muhabbetine döner.
    parası olan alsın nokta.

    Otomobil

    •Silindir hacmi 1600 cm³ altı: %45
    •Silindir hacmi 1601 – 2000 cm³ arası: %90
    •Silindir hacmi 2001 cm³ üstü: %145
    Elektrikli Otomobiller (Hybrid hariç)


    •Motor gücü 85 kW ve aşağısı: %3
    •Motor gücü 86 kW – 120 kW arası: %7
    •Motor gücü 121 kW ve üstü: %15




  • bu tarihten sonra donanımlı arabaları unutun. yok sağa yatınca sola dönen farmış takip sistemiymiş yan aynada kameraymış bunları forumlarda geçmiş sayfalardan okuruz artık. Tüm firmalar 94bin eşiğinin altında kalmak için ciddi donanımsal kısıtlamalara gidecekler bu da bizlere araçtan ziyade boş bir kutuya biniyormuşuz hissi yaratacak. Millete bulduğunu saplayan firmalara bakalım hedeflerini nasıl tutturacaklar. Şimdi onlar düşünsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Hukumete oy vermeyen bir suru insan var burada, sen once benim soruma mantikli cevap ver sonra uzulursun millete. Neredeyse her gun 11-12 saat calisiyorum, sirf ailemin, cocuklarimin iyi bir gelecegi olsun diye. Sonra boyle bir vergilendirmeyle karsilasinca haliyle insan cildiriyor.
    Soyle yorumlar yazacagina girme su konuya.

    şu an bende çalışmaya çalışıyorum , alıntılayıp duruyosun, sonra neden cevap vermedi.

    senin hayata karşı olan öfken umrumda değil. git öfkeni başka bir yerde kus. karşılıklı polemiğe girmemeye çalışıyorum yazıp duruyosun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SmuraY

    SGK olayı oldu bitti netleşti.

    SGK olayı nedir.Var mı bir bilgi?
  • Bu halka müstahak kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antrepocu A kullanıcısına yanıt
    Peki araçlar arasındaki emisyon farkı? Dizel benzin arasındaki fark? Ne demek çalıştığımı anlıyorsun ama konuyu çarpıtıyorsun. Madem çalışmaya çalışıyorsun, insanlara ağlamayın diye uzun uzun yazma.
  • Kesinlikle saçma bir haber. TL üzerinden ötv hesaplaması mı olur? Bu arabaların fiyatları hep sabit mi kalacak? Bu bilgiye göre 5-6 yıl sonra bütün arabalar zamlı ötv ile satılacak. Döviz üzerinden hesaplama olsa inanacağım belki ama yok arkadaşlar... Hökümetimizden daha sinsi bir "düzenleme" bekliyorum ben Her yıl olduğu gibi distribütörlerin "biran önce araba alın bak çok zam gelecek" söylentisinden başka birşey değil. Firmalardaki Üst yönetim sallayıp alt tarafa göndermiştir, alt kısımdaki garibanlarda aman zam gelecekmiş diyip herkese duyuruyor işte. Firmaların istediği şeyde bu zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu haber doğru değilse şu başlığı açan arkadaş hukuki açıdan büyük sıkıntı yaşar yalnız onu söyleyeyim. Resmen spekülasyon bu çünkü.
  • TYR kullanıcısına yanıt
    Bugün pejo göral bana fiyat listesi belli değil deyip araç satmaktan kaçındı. Haftaya çarşamba tekrar arayın dedi.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.