Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (1835. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
39.610
Cevap
153
Favori
3.258.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18331834183518361837
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar megane 3 ün arka diz mesafesi çok mu kötü? Diğer heçbeklerle hiç karşılaştıran oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    Arkadaşlar megane 3 ün arka diz mesafesi çok mu kötü? Diğer heçbeklerle hiç karşılaştıran oldu mu?

    kötü
    golf megane dan biraz daha iıyi
    yeni ceed kullanıyordum
    daha önce o ikisinden de genişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravocan


    quote:

    Orijinalden alıntı: basarank

    quote:

    Orijinalden alıntı: bravocan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAMUD

    http://www.ototeknikveri.com/haber/3729/renault-yeni-espacei-fransada-34200-euro-fiyatla-satisa-sunuyor

    Sitesine göre 1.6 dizel EDC ve 2.0 dizel EDC mi geliyor acaba.


    EDC7 şanzımanı 1.6 turbo benzinli 200 hp olan motora koymuşlar, bu motor ve 6 ileri şanzıman zaten güncel clio rs'ler de kullanılıyor..

    Benim asıl hoşuma giden 1.6 dizel 160 hp olan motora edc şanzıman koyması oldu.. İnşallah yeni kasa megane ler de en azından 130 hp oln model de edc opsiyonu sunarlar..

    Burası çok ciddi bir ortam olmuş hiç goygoya gelmiyor.. 1.6 turbo benzinli 200 hp de olsa torku düşük, dişliler için sorun değil. Ama 1.6 dizel 160 hp motor muhtemelen max 350-380 Nm civarında bir tork olmalı edc nin işi zor fakat kesintisiz tatlı bir ivmelenme paha biçilemez.

    Goygoy derken...??

    Geyik muhabbeti.. Mesela golf topiginde bir çay eksik. Golf disinda hersey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biri sormuş ama net bir cevap gelmemiş, ben konu da açtım ayrı ama buraya da yazmak istedim. Aracımı alalı 1 ay filan oluyor. 2014 model megane 1.6 touch. Sıfır almıştım. Bayi bana bp benzin istasyonunu önerdi ama ben ilk araç hevesi shellden aldım hep diğer şirketler nasıl bilmiyorum. Sizce hangi şirket yakıtı almalıyım. Hep benzinde biri diğerinden 2 kuruş pahalı olur ya performanslı diyorlar ondan aldım. Amacım performans değil daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda? Önerdiğiniz şirket olur, İzmir ege bölgesinde bayi olur, yakıt çeşiti olur?
  • arkadaşlar malum araçlarımız 3-4 senelik olmaya başladı. evdeki klimaları bile 15 günde bir temizlerken araç klimalarına hiç bakım yapmadık. bununla iligli bir fikri veya uygulaması olan varmı? piyasada bazı ürünler var sonax würth gibi bunalrı hiç denedinzmi? bazı yerlerde uygulamadan önce polen filtresini sökün gibi uyarılar gördüm ama bizim arabanın filtrelerii sökmesi baya sıkıntılı diye biliyorum...
    http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml

    http://www.sonax.com.tr/marketting/bas%C4%B1n-b%C3%BClteni/78-sonax/uygulamalar/sonax-uygulama-paketleri/702-klima-dezenfeksiyon.html

    würthün kendi sitesinde 35 tl olan sprey hepsiburadada 113 tl!!! yuhh
    http://www.hepsiburada.com/liste/wurth-klima-temizleme-spreyi-300-ml-made-in-germany-04893764/productDetails.aspx?productId=otev04893764&categoryId=20035744&SKU=OTEV04893764



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbii -- 8 Şubat 2015; 14:10:40 >




  • S.A.

    Ben de lpg kullanımım hakkında kısa bilgi paylaşayım.
    Şubat tatilinde 2000 km yaptım. tamamına yakını ş arası...
    yakıt tüketimim 15- 21 krş arası ölçümlerde.
    21 kuruşu ise otobanda yarısı 140 yarısı 150 km sabit hızla yaptım. lpg litre fiyatı 1.85
    lpg fiyatları düşük seyrettiği için, araç da gayet uyumlu olduğu için memnuniyet verici...

    bu arada aracın yola tutunmasına tam not verdim.
    dört kişi ve bagaj dolu olduğunda yola tutunma daha da iyi oluyor. bir kaza atlattım.
    180 km civarında hız yapan bir Volvoya yol verirken az daha arkadan dokunacaktı.
    120 ile seyrederken sağa kırıp önünden kaçtım. çok şükür araba hemen toparladı.
    eski aracım olsa takla atmak işten değildi. Keza aniden çıkan taş ve hendek benzeri şeylerden kaçarken de
    araç savrulma yapmadı. Bence aracın yere oturması dengeli.
    Yollarımız maalesef felaket... Son gördüğüm Samsun giriş ve çıkışları, Aksaray, Niğde,
    İskenderun, tuz gölü, Yozgat, Kırıkkale gibi daha yeni sayılabilecek yollar
    yamalı bohça veya hamura dönmüş. 100 km hızdan sonra araçlar seyrederken dalgalanıyor,
    aşırı yol sesi, zıplama, delik vs... dikkatli olmakta fayda var.
    herkese kazasız belasız sürüşler, hayırlı akşamlar..




  • 2015 Megane HB GT-Line 1.6 Benzinli Otomatik araç kasko listesinde nasıl görünüyor arkadaşlar?
  • Arkadaşlar yeni megane III lerde(2015 model) Yokuş kalkış destek sistemi (Hill Holder) bulunmuyor mu acaba
  • arkadaşlar herkese selam bende yeni megane ailesine katıldım 2011 megane 3 privilege modelini aldım 1 hafta önce

    1-arabadan gayet memnunum ama bana biraz sert gibi geldi yani hafif tümseklere girince araba sanki hiç yaylanmıyor bunun nedeni nedir ve çözümü varmı bilen ve tecrübeli abilerimden cevap bekliyorum.
    2-ikincisi ön camlar yarı açıkken tıkırtı geliyor camlar salanıyor bunada bir çözümü olan varsa şimdiden çok teşekkürler değerli yorumlarınız ve önerileriniz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzey2007

    arkadaşlar herkese selam bende yeni megane ailesine katıldım 2011 megane 3 privilege modelini aldım 1 hafta önce

    1-arabadan gayet memnunum ama bana biraz sert gibi geldi yani hafif tümseklere girince araba sanki hiç yaylanmıyor bunun nedeni nedir ve çözümü varmı bilen ve tecrübeli abilerimden cevap bekliyorum.
    2-ikincisi ön camlar yarı açıkken tıkırtı geliyor camlar salanıyor bunada bir çözümü olan varsa şimdiden çok teşekkürler değerli yorumlarınız ve önerileriniz için.

    Dostum yeni aracınız hayırlı olsun. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

    * Birinci sorunuza tatminkar cevap veremeyebilirim çünkü bu durum hangi araçla kıyasladığınıza bağlı olarak değişebilir. Sert süspansiyon belki konforlu gelmeyebilir fakat aracın yola tutunuşunu artırır.

    * İkinci sorunuz için size bir vakit bulduğunuzda oto sanayisine tanıdık bir kaportacıya uğramanızı ve ses gelen kapı içlerini söktürüp camları taşıtan askıları kontrol ettirmenizi öneririm. Belki önceden cam kırılmış olabilir ve bu cam kırıkları gayet güzel ses yapar veya askılarda gevşeme olmuştur. Bu hem ses yapar hemde yakın bir zamanda askının düşmesine sebep olur. Sonrasında camlarınız açılıp kapanmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.A.L

    Biri sormuş ama net bir cevap gelmemiş, ben konu da açtım ayrı ama buraya da yazmak istedim. Aracımı alalı 1 ay filan oluyor. 2014 model megane 1.6 touch. Sıfır almıştım. Bayi bana bp benzin istasyonunu önerdi ama ben ilk araç hevesi shellden aldım hep diğer şirketler nasıl bilmiyorum. Sizce hangi şirket yakıtı almalıyım. Hep benzinde biri diğerinden 2 kuruş pahalı olur ya performanslı diyorlar ondan aldım. Amacım performans değil daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda? Önerdiğiniz şirket olur, İzmir ege bölgesinde bayi olur, yakıt çeşiti olur?

    Her şeyden önce şehir merkezlerinde ki işlek bayileri tercih etmek gerekir. Bu bayiler hem çok sıkı denetim altındadır hemde uygunsuz ürün satıyor olsa bu kadar işlek olmazlardı fikri.

    Şahsen Shell ve Opet tercih ediyorum. Forumda Total'den de memnun olan arkadaşlarda mevcut. Her ne kadar Ankara'da ikamet ediyor olsamda Total pek yaygın değil.




  • Arkadaşlar merhaba, aracım 80,000km oldu ve genel bakım zamanı geldi. Servisten fiyat aldım, triger kayışı, alternatör/aksesuar kayışı ve yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi değişecek dediler. Devirdaim pompası değişmiyormuş ancak tuhaf geldi. Bakım kitapçığında 160,000km'de değişir yazıyormuş ancak sızıntı görürlerse değiştiriyorlarmış. Bu konuda kesin bilgisi olan var mıdır? Ya da tavsiyeniz nedir?

    Ayrıca 40,000km bakımında mazot filtresi değiştiğini hatırlıyorum. 80,000km'de de değişmesi gerekmiyor mu? Sorduğum servisler saymadı diye hatırlıyorum.

    Servisten fiyat aldım 1370tl dediler. %10 sadakat indirimi ile 1240tl'ye geliyor. Çok yüksek geldi doğal olarak.

    Aracımın garantisi bitti. Servise bu kadar yüklü para bayılmak istemiyorum. Oto tamirci bir tanıdığım var (bacanağın kardeşi) , daha önceki arabalarımı da ona götürmüştüm, işinde oldukça iyi ve gayet memnundum. Tamamen Renault orijinal yedek parçalar ile devirdaim pompası dahil 950tl gibi bir fiyat çıkarttı, arka balataları da ekledi. Orijinal 5/30 ELF yağ kullandığını söyledi.

    Devirdaimi çıkartırsak 850tl gibi bir rakama halledebilirim sanırım. Öneriniz, tavsiyeniz nedir? Bu bakımı dışarıda yaptıran oldu mu aramızda?




  • pekozgur kullanıcısına yanıt
    80bin bakımında servis bana 1400 civarı bir rakam çıkarttı ama devir daim pompasından bahsedilmedi. Klasik bakıma ek triger kayışı ve ön fren balataları. Bende gittim tanıdık birisine 740 tl'ye yaptırdım bu işlemleri. Bence hiç o kadar para vermeden özel bir servise git. Ama özel servisten de değişenleri yazan kaşeli bir kağıt yada fatura al ki, satarken yeni sahibi bilsin görsün.
  • Özel servislere tanıdığa güvendiğim kadar güvenmiyorum. Ama fiyatın yakın olması iyi en azından.

    Yalnız 80,000'de mazot filtresi değişiyor mu onu bulamadım hiç bir yerde.
  • pekozgur kullanıcısına yanıt
    Selamlar, aralık ayında aynı ikilemde kalmıştım. Sonrasında (özellikle edcnin pahalı bir parça olmasından) reno servis bakımlı aracına sahip çıkar umuduyla vede satarken faydası olacağından bakımı kampanyadan 1100 tl ye serviste yaptırmıştım.

    Sonrasında araç egsoz emisyonu arızası vermeye başladı. 3 sefer dosya açmadan bilgisayara bağlayarak hatayı sildiler. 3. de artık iki enjeksiyonun değişimi gerek dediler. Normalde 2100 tl ve %50 müşteri katılımlı parçaymış. Ancak aracın bakım ve onarımlarının serviste yaptırdığım için sadık müşteri indiriminden faydalandırarak hiç bir ücret almadan değişimi yaptılar.

    Bundan sonra aracı satana kadar servise devam etmeyi düşünüyorum. Üstelik kampanya harici bir miktar pazarlık payı da sağlıyorlar. Özellikle garantisi bitmiş araçlarda.

    Mazot filtresi yanlış bilmiyorsam 4 bakımda bir değişiyormuş ama servisten teyit etmek gerek..




  • Özel servise güvenme konusuna gelince sanayideki ustalar elbette işin kompedanı ancak bizim araçlarda malum çok fazla elektronik aksam, sensör ıvır zıvır var. O konuda özellikle servislerdeki kotek arkadaşları ben daha güvenilir buluyorum çünkü sürekli bu araçlarla içli dışlılar ve düzenli eğitime gidiyorlar.
  • arkadaşlar merhaba 2011 megane hb prilivege modeline ait kullanım kitapçığını nerden bulabilirim acaba aracımın bazı özelliklerini bilmiyorum da biraz ders çalışmam lazım:))şimdiden teşekkürler
  • yada aynı modele sahip bir arkadaş veya özelliklerini bilen kullanıcılar (sıkılmadan :)) yazabilirse sevinirim megane hb 1,6 110 hp benzinli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfun73

    Selamlar, aralık ayında aynı ikilemde kalmıştım. Sonrasında (özellikle edcnin pahalı bir parça olmasından) reno servis bakımlı aracına sahip çıkar umuduyla vede satarken faydası olacağından bakımı kampanyadan 1100 tl ye serviste yaptırmıştım.

    Sonrasında araç egsoz emisyonu arızası vermeye başladı. 3 sefer dosya açmadan bilgisayara bağlayarak hatayı sildiler. 3. de artık iki enjeksiyonun değişimi gerek dediler. Normalde 2100 tl ve %50 müşteri katılımlı parçaymış. Ancak aracın bakım ve onarımlarının serviste yaptırdığım için sadık müşteri indiriminden faydalandırarak hiç bir ücret almadan değişimi yaptılar.

    Bundan sonra aracı satana kadar servise devam etmeyi düşünüyorum. Üstelik kampanya harici bir miktar pazarlık payı da sağlıyorlar. Özellikle garantisi bitmiş araçlarda.

    Mazot filtresi yanlış bilmiyorsam 4 bakımda bir değişiyormuş ama servisten teyit etmek gerek..

    Dediklerinizde haklısınız ancak ben gittiğim servis aracı aldığım bayinin olmasına rağmen bu bahsettiğiniz enjektör arızası durumunda bu kadar sıcak yaklaşacaklarını sanmıyorum, o konuda güvenebilsem dediğinizi ben de düşündüm ancak güvenemedim, hem fazla para verip hem de olası bir sorunda üzülen taraf olacakmışım gibi hissediyorum. Sizin bakım ve enjektör değişimi garanti süresi dahilinde mi oldu bu arada?

    Ben mazot filtresini 40,000 ya da 60,000 de değiştirdiklerini hatırlıyorum ama hangisinde ondan emin olamadım. Hatta carbon clean uygulaması da yapmışlardı.

    Ustabaşı/co-tech arkadaşlar dediğiniz gibi bilgili ve eğitimli sadece kendi modelleri için eğitildikleri için de oldukça başarılılar, itirazım yok. Ama dediğim gibi o kadar para vermek de istemiyorum. Böyle bir alternatifin varlığını bilmesek çok yüksek rakamlar değil aslında ama işte bilip de vermek insanın zoruna gidiyor.




  • Şu adreste İngilizcesi var http://www.e-guide.renault.com/portail/eguideHTML/D95/eng/php/telecharger_eguide.php Türkçesini aradım bulamadım ki aradığım da zaten bu değil servis aralıklarının verildiği kitapçıktı.
  • 
Sayfa: önceki 18331834183518361837
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.