Şimdi Ara

rektifiye mi sandık motor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta aracımdan çat çat sesi geldiği için sanayi götürdüm. Usta inceleme sonrası 5 6 yerden yağ kaçağı olduğunu ve bu görselleri attı. Aracın Rektifiye yada yeni Motor takılması gerektiğini söyledi. Araç Citroen c3 2004 hdi dizel / 200bin KM'de. Yeni Motor için işçilik olmadan 32,000 TL, Rektifiye ise 50,200 TL olacağını söyledi. Yeni motor üstünde turbosu, triger kayışı falan full kutu ve garantiliymiş. Rektifiye ise sadece motor olacağı için turboda da sorun cıkarsa belki 60,000 üzeri masrafı olabileceğini söyledi.


    Ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi verir misiniz ? yeni motor daha cazip geliyor.. Şase no değişecek sanırım bu zor mu ? ama resimdeki görseller sadece onarılamıyor mu ? Hangi yolu tercih etmeliyim ? Örneğin internetten kendim baktığımda 20,000 TL ye de motor var bu neden 32 sizce ? garanti neye göre garanti olabiliyor ? Satarken sorun çıkar mı vs.. ? Şimdi sanayideki adamın söylemlerine %100 güvenemiyorum sizin bilgileriniz ile en azından gittiğimde hareket etmem gereken yolu seçeceğim.. Sanırım yeni motor aldığımda eski motorumu da alıyorlar.


    Bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum.






    rektifiye mi sandık motor mu ?


    rektifiye mi sandık motor mu ?


    rektifiye mi sandık motor mu ?


    rektifiye mi sandık motor mu ?


    rektifiye mi sandık motor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeaDZooM -- 9 Temmuz 2023; 6:7:1 >







  • Yeni motor sıfır sandık motor mu, hiç kullanılmamış?

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Evet öyle oluyor.

  • Abi kesinlike sandık motor o zaman şöyle bir durum var motor toplanırken, oldu motor bitti toplandı sorunlar şunlar muhtemel?;

    Rektefeci yanlış yaptı motor iner,

    Enjektörcü tam yapamadı piston eriyebilir,

    Kapakçı tam ayarı yapamayabilir sorun.

    Bunların hepsi problem ve sandık motor alırsan önceki motorun da senin olcak o parçaları da satabilirsin sakın tamircin de bırakmayın.

    İyi günler diliyorum^^

  • geçen ay şirket aracına komple motor yapıldı 375 bin km de 1,5 dci kango 84 bin tl, yeni motor bedava sayılır düşünmeye gerek dahi yok, yalnız 200 bin km motorun bitmesi çok erken ,sanırım bakımları düzgün yapılmamış,

  • Dwayne35 D kullanıcısına yanıt

    büyük ihtimal motoru yenileteceğim ama bi kaç sorum var, işçilik olmadan 32bin, eski motoru bana verecek mi ? bide bu garanti sence nasıl işliyor. ? yani bu sandık motorlar belki 5. kez rektefiye edilmiş 500bin km yapmıs motorda cıkabilir mi ? internette baktıgımda 20bin tl yede varken bu 32 denmesi üstüne fiyat kendide koydugu anlamına mı gelir ? teşekkürler

  • somet 16 kullanıcısına yanıt

    yeni motor takıldıktan sonra ruhsata işletme süreci nasıl oluyor ? satarken, alıcıyı korkutur mu ?

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    20 bin tl ye de var sanırım onlar kazalı ama bu sandık diye düşünüyorum. biraz araştırdım sandık motorlar yurtdışından geliyor ondan ucuz falan diyorlar. benimkinde triger turbo falan full geliyor olacak. acıkcası yarın daha net öğrenirim

  • somet 16 kullanıcısına yanıt

    25 sene kullandığım 1987 Ford Taunus 677 bin de rektfiiye görmüştü, 200 bin dizel için az km sayılır, şirket aracı isuzu için 1,5 milyon km. garanti veriliyor bakımlarını düzgün yaptırırsan tabiki

  • HOCAM ALACAĞINIZ SIFIR SANDIK MOTOR BU FİYATA İSE SAKIN KAÇIRMAYIN ALIN TAKTIRIN. REKTEFİYE DE USTALIK ÖNEMLİ.

  • Kesinlikle sandık motor çünkü rektefiye düzen tutmayabilir ve uğraştırır. Sonra dersiniz ki "Ulan keşke fazla verip sandık motor alsaymışım bıktım arabadan"

    Rektefiye için ayrıca kapakcı işinde çok iyi olması gerekiyor + ustada iyi olmalı. Örneğin en basitinden sente ayarı dahi yapamayan yada yanlış yapan bir usta olursa olası bir durumda sorunu kapakçıya atacak. O da ustaya. Yaşandı sizde yaşamayın, yılların tecrübesi konuşuyor artık yaladık yuttuk iyice

  • Sandık motor o zaman, rektefiyesi geçer zaten bu fiyatı. Fiyat farkları da sandık motorun üstünde olan ek malzemelere göre değişir genelde. Turbosunun olması, enjektörler vs vs ama 20-30 bin TL çok çok iyi fiyatlar, güncel model araçların motor fiyatları 100 bin TL üstüdür şu anda.


    Ruhsata işletmesi de motorun fatura ve ithalat belgeleri oluyor bunlar ile mühendis proje çiziyor, sonra notere gidip belgeler alınıyor, sonra motor numarası çakan ustayı buluyorsunuz numara çakılıyor, bundan sonra araç Tüvtürk'e gidiyor muayenesi yapılıyor sonra tekrar notere gidilip motor numarası değişmiş ruhsat alınıyor. Fiyat değişkenlik gösterir mühendisin aldığı ücrete göre 5-10 bin TL arası diyelim kabaca.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    32+işçilik+ruhsat işletme 10 = anlaşılan masraf çok olacak..

  • Tahminimce tamircinin bahsettiği çıkma komple motor. Ben yerinizde olsam birincisi o tamirciye zaten yaptırmam ve rektifiye yoluna giderim. Çıkma motor hangi koşullarda ne kadar kullanıldı belli değil araç ne tür hasar aldı da o motor çıktı üstünden ve ne vaziyetteydi belli değil.

  • DeaDZooM kullanıcısına yanıt

    Sandık motor normalde sıfır kullanılmamış motor demek oluyor ama satıcı güvenilir değilse yorum yapamam hocam.

  • Normal şartlarda sandık motor boş gelir. Yani sadece motorun kendi iç aksamı olur üstünde ne bir kayış ne bir turbo hiç bir şey olmaz.

    rektifiye mi sandık motor mu ?



    Size hem motor hem üstündeki tüm aksamlarla 32 bin TL diyorsa bu gerçek olamayacak kadar iyi.

    Muhtemelen çıkma motoru sandık motor diyerek veriyor. Siz bu motor sıfır değil dediğinizde "Onu kast etmedim komple motor değiştirmek dedim" gibi bir cümle kurabilir.

    Çıkma motora da 32 bin lira diyorsa şu piyasada eski motoru komplesiyle sizden almak istiyor olsa gerek.


    Şimdi art niyet aramak istemiyorum ama size vereceği motorun üstündeki turbo v.b ömrü bitik durumdaysa sizin turbonuz daha sağlamsa v.b ne olacak?


    Bence başka bir ustaya da danışın diyeceğim ama araç sökük sanırım.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    yurtdisindan sifir araba alip parcalayip getiriyorlar, bu sekilde sifir cikma dolu motor oluyor.

    tabii 32000tl fazla ucuz, bir gariplik var.

    birde sifir araclardaki tedarik sorunu nedeniyle bu sekilde calisanlar azalmistir tabii.

  • Çıkma motordur o.32000 tl ye sıfır sandık motor vermezler.Bir krank mili orjinali 15-20000 tl.32000 tl ye nasıl sıfır motor verecekler?Sizin alacağınız motor başka araçtan sökülmüştür.Ama sağlamsa gene çok çok iyi fiyat.

  • Sandık Motorlar şuan 130-180bin tl arası ... kullanılan piyasa yaygın motorlar diyeyim...

    200-250bin tl altında şuan komple motor-şanzıman işi yapan kalmadı...


    32bin tl 'lik motor şayet sandık ise ve duruyorsa üstüne kapan ve hareket etme :)

  • zamanında rektefiye bana araba sattırmıştı. malesef kötü ustaya düşersen öyle lanet bişey. arkadaşların dediği gibi 32bine sandık motor imkansız. rektefiye 50bin, sandık motor 32bin zaten bu bile eşyanın tabiatına aykırı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.