Şimdi Ara

Rekabet Kurumu, BKM Express’in kapatılmasına karar verdi [Güncellendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
6
Favori
20.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onlarca defa kullanmışımdır BKM Expressi kart bilgilerini girmeden sorunsuz alışveriş otobüs kartı bakiye yükleme vs vs bir ton işimi görüyordu ve masrafsızdı. Bu ülkeyi anlamak geçerken güç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakında iş bankasınıda kapatırlar bunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aman vatandaşın işine yarar felan kapatın tabi!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omara

    ödeme sistemleri piyasası gelişene kadar özel muafiyet verilmiş, şimdi de kaldırılmış. okuduğum kısımdan anladığım bu. rekabet kurumu bunun için var zaten. rekabet! tekel olmanın önüne geçecekler, hakim durumu kötüye kullananların tabii ki karşısında olacaklar. adamlar piyasa gelişene kadar özel muafiyet verdiler diye övülmediler, ama üzerlerine düşeni yapıp muafiyeti kaldırdılar diye laf yemeye başlamışlar.
    Umarım bu düzenleme masterpass tekel olsun diye yapılmamıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qtenplus kullanıcısına yanıt
    umarım hocam. bkm express’in muafiyet kaldırıldıktan sonra, benzer şekilde faaliyet göstermeye devam edeceğini pazarda kalacağını düşünüyorum. hele bir zaman geçsin netleşsin durum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 22 Haziran 2019; 13:33:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Uber vakası.
  • Yazık oldu. Çok memnundum bkm express den.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dertleri neymiş ?

    Rekabet kurulu kime sormuş kapatıyor ?

    Çok kullanışlı "Bkmexpress"..

    Hatta çok alıştım. Kart bilgisi girmekten kurtarıyor , havale , eft yapıyorum. Kampanyalarından çok faydalandım . Yeri geldi sinema bileti kazandım , yeri geldi indirim.

    Yani dertleri neymişki ?

    Paypal gibi işe yarayan ne varsa uğraşıyorlar.

    Kafalarına göre bahane uydurup , işe yarayan ne varsa kapatıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesai disinda para transferi gibi avantaji vardi be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok süper bir hizmetti. Para değil de kart cüzdanı olarak kullanılıyordu. Hafta sonu bile karttan karta ufak komisyonla para yollanıyordu. Şimdi bu sistem kalkarsa yerine ne gelecek? Heralde özel bir firma artık ücretli gönderim işine girecek. Yoksa milletin bu işini gören bir sistemin olması lazım. Enpara bu işe el atmalı. Karta para gönderme hizmetini ücretsiz veya düşük bir komisyon tutarı ile yapabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben yanlış okuyorum, ya da katılımcıların bir kısmı okumadan, güya 'tepki' veriyor. Anladığım kadarıyla olay şu. Normalde ödeme hizmetleri verebilmek için, veri saklama, veri kullanma gibi imtiyazlar önem kazanıyor. Şu anda turkcell den İstanbul karta kadar, bankalarınki de dahil olmak üzere çok sayıda dijital ödeme aracı var. Bunların hiçbirinin, tüm kullanıcıların tüm kartlarına ve kişisel bilgilerine ulaşım yetkisi yok. Bkm ise bu avantaja sahip. Dolayısıyla hakim durumu var ve bu durum rekabete aykırı. Üstelik Bkm bunun için bir yatırım da yapmış değil. Sunduğu kolaylık var ama bu kolaylık hem bankaların ve hem de diğer dijital ödeme kuruluşlarının pazar penetrasyonunu ve dolayısıyla rekabeti engelliyor. Bence daha iyi olacak bu ve başka ödeme araçları da pazara girecek ve rekabet artacak. Kamu bankalarının ve dijital operatörlerin bu konuda bir atak yapmasını ve daha iyi avantajlar sağlamasını bekliyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok saçma bi olay olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • er şimdi, garanti pay var, fastpay var vs. BKM kapansın ki onların onu açılsın tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten kuruluş itibarıyla uygulama pazarı hareketlendirmek için yapılmış belli. Bu alanda müşteri kitlesi oluşturmak, insanların bu tip uygulamalara güvenini kazandırmak amacıyla gerçekleşmiş bir proje ve bankaların kendi uygulamaları çıktığı için de görevini yerine getirmiş durumda. Pazar ve müşteri kitlesi oluştuğu için muafiyet kaldırılmış, BKM'nin yetki genişliği ve görev tanımı gereği böyle bir uygulamaya zaten ihtiyacı yok bence bu sebeple kapatılması doğru bir karar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ray2

    Ya ben yanlış okuyorum, ya da katılımcıların bir kısmı okumadan, güya 'tepki' veriyor. Anladığım kadarıyla olay şu. Normalde ödeme hizmetleri verebilmek için, veri saklama, veri kullanma gibi imtiyazlar önem kazanıyor. Şu anda turkcell den İstanbul karta kadar, bankalarınki de dahil olmak üzere çok sayıda dijital ödeme aracı var. Bunların hiçbirinin, tüm kullanıcıların tüm kartlarına ve kişisel bilgilerine ulaşım yetkisi yok. Bkm ise bu avantaja sahip. Dolayısıyla hakim durumu var ve bu durum rekabete aykırı. Üstelik Bkm bunun için bir yatırım da yapmış değil. Sunduğu kolaylık var ama bu kolaylık hem bankaların ve hem de diğer dijital ödeme kuruluşlarının pazar penetrasyonunu ve dolayısıyla rekabeti engelliyor. Bence daha iyi olacak bu ve başka ödeme araçları da pazara girecek ve rekabet artacak. Kamu bankalarının ve dijital operatörlerin bu konuda bir atak yapmasını ve daha iyi avantajlar sağlamasını bekliyorum ben.
    Bkm express in yatırım yapmadığını nereden biliyorsun ki?
    Entegre olan her firma için ilk kurulum maliyetinin dışında entegrasyon firmalarına yıllık aidat ödüyordu.
    Ayrıca bazı firmalar için yapılan kampanyalara kendi de katkı sağlıyordu.

    Neyin rekabeti için engeller onu anlamadım ben. Adamlar kredi kartı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla güvenli bir ödeme yöntemi geliştirmiş, zaten 16 bankanın ortak kuruluşu. Kar amaçları yok. Kart kullanımı artsın ki öyle kar edelim maksatlı kurulmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En güvensiz ortamlarda bile sipariş oluşturup kartı bilgisi mail tc girmeden karekodla işimi telden onaylayarak kolaylıkla halledebiliyordum. Ne olacak şimdi tekelliği kaldırıp her sitede 50tane ödeme kanalı olacak, ondanda kullandığım banka da olacakta bende işimi göreceğim. Alt yapısı olan bankaların olmayanları elemek için uyguladığı bir baskı sonucunda çıkmış olacağını düşünüyorum. Yazık olmuş. Umarım vazgeçilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüm dünyada Fintech rüzgarı esiyor, modern ödeme sistemleri çıkarılıyor, geliştiriliyor vs sırf daha iyi,güvenli ve pratik müşteri kullanımı için, peki biz ne yapıyoruz? Neden olduğu anlaşılmaz bir şekilde, herkesin beğeni ve güvenini kazanmış bir sistemi kaldırıyoruz. Bazen gerçekten milletçe hızlı bir şekilde sado/mazo bir noktaya gittiğimizi düşünüyor hatta hissediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet kurumu keşke normal vatandaşla devlet büyüğü ve yakınları arasındaki haksız rekabeti de kapatsa! Her şey çok daha güzel olmaz mı?
  • Paypal'i kovup bkm'yi kurdular. Simdi de bkm'yi kovdular. Medrano sirki gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BKM tarzı milli bir yapı kurulacak galiba, sonuçta tutan bir uygulamaydı. Bakalım kim kuracak bu yapıyı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.