Şimdi Ara

Rekabet Kurumu, BKM Express’in kapatılmasına karar verdi [Güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
6
Favori
20.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurumu, BKM Express’in kapatılmasına karar verdi [Güncellendi]
    Türkiye’nin dijital cüzdanı olarak lanse edilen BKM Express, internette güvenli ve hızlı alışveriş için Bankalar Arakası Kart Merkezi A.Ş. tarafından hayata geçirilmişti. Rekabet Kurumu, BKM Express hizmetinin sonlandırılmasına karar verdi.

    Gerekçeli karar ardından 60 gün süre verilecek


    2012 yılında çıkış yapan BKM Express, içerisine kartınızı kaydettiğiniz bir çevrimiçi cüzdan mantığıyla işliyordu. Rekabet Kurumu tarafından gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından 60 gün içinde BKM Express hizmetinin sonlandırılmasına karar verildi. Kararla ilgili detaylar şimdilik belirsiz. Ancak bu bağlantıda detaylarını okuyabileceğiniz üzere, bugüne kadar Rekabet kurulu tarafından BKM Express'e özel muafiyet verildiği, ödeme sistemleri piyasası gelişince de bu muafiyetin kaldırıldığı söyleniyor.


    Bankalar ile birliktelik yaparak kart verisi saklama hizmeti sunan BKM Express’e verilen muafiyetin, ekonomik ve teknik gelişmelere sebep olacağı düşünülmüş. Daha sonrasında kart verisi saklama hizmetlerindeki rekabet ortamının gelişmesiyle birlikte bu muafiyetin kaldırılmasına karar veriliyor. En azından ilk düşünceler bu yönde. Rekabet Kurumu veya Bankalar Arası Kart Merkezi tarafından resmi bir açıklama yapılırsa konu hakkındaki güncellemeleri anında sizlere aktaracağız.


    Ayrıca Bkz.Xiaomi, Mi Max ve Mi Note serilerine veda edebilir

    Sonuç olarak BKM Express hizmeti sonlanıyor. Üye iş yerlerinin akıbeti gibi konular da şimdilik belirsiz. İnternette güvenli alışveriş hizmeti sunan BKM Express’in kapatılması kullanıcılarını da üzecektir. Rekabet Kurumu tarafından paylaşılan kararın tamamı şu şekilde;


    Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. tarafından sunulan BKM Express hizmetinin, 4054 sayılı Kanun’un 5. maddesinde yer alan koşulları sağlamaması nedeniyle söz konusu faaliyete muafiyet tanınamayacağına ve bu nedenle Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’ye, Rekabet Kurulunun 23.09.2016 tarih ve 16-31/525-236 sayılı kararı ile tanınan muafiyetin 4054 sayılı Kanun’un 13. maddesi çerçevesinde geri alınmasına, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’nin, işbu kararın gerekçesinin tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde BKM Express hizmeti sunmayı sonlandırmasına karar verildi.


     Güncelleme 


    BKM Express, konu hakkında resmi açıklamasını yaptı. Özet olarak Rekabet Kurulu'nun gerekçeli kararının beklendiği ve kararda belirtilecek esaslarla uyum sağlayarak hizmet vermeye devam etmeyi amaçlandığı belirtiliyor. Açıklamanın tamamı şu şekilde;

    Ülkemize değer katmak üzere yedi yıl önce sektörün önde gelen e-ticaret siteleri ve kart çıkaran kuruluşları ile birlikte geliştirilen Türkiye’nin Dijital Cüzdanı BKM Express, dünyada örnek gösterilen güvenli, hızlı ve kolay ödeme çözümleri sunmaktadır. Ülkemizdeki e-ticaret sektörünün güvenli bir şekilde büyümesi hedeflenerek başlatılan çalışma ve yatırımlar neticesinde bugün tüm perakende sektöründe uluslararası örneklerden daha üstün bir dijital cüzdan haline gelmiştir.

    Bütün bu çalışmalar ülkemiz menfaatleri gözetilerek yasa ve düzenlemelere tümüyle uyumlu bir şekilde yürütülmekte, düzenleyici kurumlarla her zaman tam bir uyum içinde faaliyet gösterilmektedir.

    Rekabet Kurulu’nun BKM Express hizmetinin sonlandırılması yönündeki kararının gerekçeleri henüz kamuoyuna açıklanmamıştır.

    Açıklanacak gerekçeli kararda belirtilecek esaslarla uyumlu bir şekilde; teknolojisi, markası ve yatırımı ile tamamıyla yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Türkiye’nin Dijital Cüzdanı BKM Express’in ülke hedefleri doğrultusunda ödeme altyapımızın bağımsızlığı için hizmet vermeye devam etmesini amaçlamaktayız.

    BKM Express ile verdiğimiz tüm hizmetler kesintisiz ve tam olarak sunulmaya devam edilmektedir. Kullanıcılarımızı, üyelerimizi, iş yerlerimizi ve tüm kamuoyunu gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    Bankalararası Kart Merkezi

    22 Haziran 2019








  • ödeme sistemleri piyasası gelişene kadar özel muafiyet verilmiş, şimdi de kaldırılmış. okuduğum kısımdan anladığım bu. rekabet kurumu bunun için var zaten. rekabet! tekel olmanın önüne geçecekler, hakim durumu kötüye kullananların tabii ki karşısında olacaklar. adamlar piyasa gelişene kadar özel muafiyet verdiler diye övülmediler, ama üzerlerine düşeni yapıp muafiyeti kaldırdılar diye laf yemeye başlamışlar.
    Ya ben yanlış okuyorum, ya da katılımcıların bir kısmı okumadan, güya 'tepki' veriyor. Anladığım kadarıyla olay şu. Normalde ödeme hizmetleri verebilmek için, veri saklama, veri kullanma gibi imtiyazlar önem kazanıyor. Şu anda turkcell den İstanbul karta kadar, bankalarınki de dahil olmak üzere çok sayıda dijital ödeme aracı var. Bunların hiçbirinin, tüm kullanıcıların tüm kartlarına ve kişisel bilgilerine ulaşım yetkisi yok. Bkm ise bu avantaja sahip. Dolayısıyla hakim durumu var ve bu durum rekabete aykırı. Üstelik Bkm bunun için bir yatırım da yapmış değil. Sunduğu kolaylık var ama bu kolaylık hem bankaların ve hem de diğer dijital ödeme kuruluşlarının pazar penetrasyonunu ve dolayısıyla rekabeti engelliyor. Bence daha iyi olacak bu ve başka ödeme araçları da pazara girecek ve rekabet artacak. Kamu bankalarının ve dijital operatörlerin bu konuda bir atak yapmasını ve daha iyi avantajlar sağlamasını bekliyorum ben.
    Bi ara IDOBÜS vardı otobüs bileti derdine düşmeden tek biletle bursa balikesir vs trafik derdi olmadan denizden gidilebiliyordu sonra hoop rekabete aykırı dediler kapattılar.
    UBER geldi taksici esnafından kurtulduk dedik sanki sorun arabalardaymış gibi turkuaz taksi diye birşey çıkardılar yok vergiydi yok ticari plakaydı yok yasal değildi derken uberide iç ettiler.
    BKM express kaç yıl oldu bilmiyorum artık hem kullanıcılar hem siteler artık kullanmaya alışmışken kullanım düzeyi marketlere bile inmişken rekabete aykırı diyip kapatıyorlar.
    Arkadaş yasal değilse niye kurulmasına/açılmasına izin veriyorsunuz. Yasalsa niye sadece ceza kesip firmanın kendini düzeltmesini sağlamıyorsunuz...
  • Memnunduk o da gitti. Kart bilgilerini girmeden kolayca alışveriş yapıyorduk sayelerinde. Dolandırıcıların eline düşelim diye takla atılıyor anlaşılan.

  • Bir şeyi de kapatmasalar olmaz. Kullanıyorduk işte herşeye bir müdahale rahat bırakın salın şu milleti

  • Her zamanki gibi, bu ülkenin vatandaşlarına iyi olan bir şeyi yar etmediler.

    Kapatma sebebini orada burada aramaya gerek yok. Bir hizmet kolu yarattı, bu kol büyüdü ve artık ekmeğini, kaymağını birileri yesin diye kapanıyor. Ne devlete ne de millete, yalnızca rantçılara!
    Yakında duyulur A express B express diye firmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda faydalari da oluyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık ülkenin gidişatı hiç iç açıcı değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RK ye karşı en derin duygularımı şuraya bırakıp kaçıyorum, aksi takdirde dilimden bir kaza çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık cidden yazık. Dünya ileri gider biz tam tersine. Güzelim PayPal gitti bir muadili vardı onu da yediler.

  • bazı hizmetlerin sonlandırılması ya da yasaklanması çok üzücü
  • Yakin zamanda ikamesini de hazir sekilde birden piyasaya sunarlar ;) Yandas kesimdem olacaktir ;) .

  • İnşallah bu karardan vazgeçilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ödeme sistemleri piyasası gelişene kadar özel muafiyet verilmiş, şimdi de kaldırılmış. okuduğum kısımdan anladığım bu. rekabet kurumu bunun için var zaten. rekabet! tekel olmanın önüne geçecekler, hakim durumu kötüye kullananların tabii ki karşısında olacaklar. adamlar piyasa gelişene kadar özel muafiyet verdiler diye övülmediler, ama üzerlerine düşeni yapıp muafiyeti kaldırdılar diye laf yemeye başlamışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masterpass gibi yabancı hizmetlere yol verelim demiyorlar da işte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi bkm kalmıştı zaten rahatlarsınız artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk Bankacılık sisteminde müşteriye güvenlik ve kolaylık sağlayan vizyonu geleceği olan yurtdışında da kabul görmeye başlayan böyle bir sistemin hizmetin kapatılması çok üzücü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halkın yararına ne yaptınız be anca zararsınız yetti yeter artık defolun gidin artık devletin bütün kadrolarında bu zihniyet bıktık usandık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En gereksiz kurum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben BKM Express olan sitelerde genellikle BKM yi kullanıyordum. Mail + şifre gir tamamdır. İyi sistemdi üzüldüm kapanmasına. Ayrıca arada güzel kampanyaları da oluyordu
  • Yazık oldu birkere bile kullanmak nasip olmadı ne olacak şimdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.