Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.266
Cevap
45
Favori
100.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ibayrakli kullanıcısına yanıt
    Harika ses kalitesi var son baskının.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi forumlar, bugün de tarz olarak farklı plakları paylaşmak istiyorum.

    REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Bülent Ortaçgil & Teoman - Konser : Bu albümü uzun zamandır almak istiyordum, yeni sıra geldi. Plak 2 plak olarak basılmış ve kapak açılır kapak şeklinde hazırlanmış. Konser albümlerinin en büyük problemi ses kalitesi pek tatmin edici olmaz ama bu plakta kötü diyemeyeceğimiz bir kalite yakalanmış. Bu albümün bir güzel özelliği de Bülent Ortaçgil ve Teoman'ın birbirlerinin şarkılarını yorumlamış olmalarıdır, bu yüzden de özel bir konser plağı olmuş. Zarf maalesef selefonlu değil, kaydı kötü değil, tam kafa dinlemelik albüm olmuş. 7/10

    REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Barış Manço - Estağfurullah Ne Haddimize : Bu plağı ben biraz geç aldım. Açıkcası dönemini alırım diye düşünüyordum ama Emre Plak baskısı çok övüldüğü için aldım, haksız değillermiş. Albümün ses kalitesi gayet güzel belli ki üzerinde uğraşılmış. Ama aynı özen maalesef kapakta yok, kapak kötü basılmış. Selefonlu zarfla geliyor zarf kapak şeklinde basılmış. Dönemi yerine tercih edebilecek güzel bir kayda sahip yeniden basım olmuş. 8/10

    REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Seyyan Hanım - Tangolar : Kalan müzik yine kimsenin CD'sini bile basmayacağı bir plağı basmış. Bu arada CD'sini de onlar basmışlardı. Bu plak tam bir arşiv çalışması olmuş. Sırf böyle plaklar basılmaya devam etsin diye bile alınmalı diye düşünüyorum. Aslında şarkıların çoğu aşina olduğumuz şarkılar, bazıları Sema'nın albümünde de vardı. Taş plak dinliyormuşum gibi dinledim albümü, bence gerek zarf tasarımıyla(albüm hakkındaki yorumların olduğu kalın kartonet şeklinde basılmış)gerekse içeği yüzünden gayet alınması gereken bir albüm olmuş. 9/10




  • Majeste1 kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    D&R'daki bu 50 TL'lik plaklarda, orjinal kayıtlar mı var yoksa cover mı? Discogs'ta bir kullanıcı, bu setin (normalde bu plaklar 20 LP ve 1 tane de dandik çanta pikapla beraber set olarak satılıyor) 1 plak hariç hiçbirinin orjinal kayıtlar olmadığını yazmış. Hatta tam yorum şöyle:,

    "PSA: Pretty much all of the songs on these LPs are recreations and not the original versions. Only the 60's one has original versions as far I have heard. I will update if there are more records with OG versions."
    https://www.discogs.com/Various-The-Complete-Vinyl-Collection/release/10111942




  • Bende olan blues albümünün kayıtları orjinal diye tahmin ediyorum ama bütün şarkıları kontrol etmedim. Blues bi de karışık bir mevzu bir şarkının bikaç versiyonu olabiliyor. Fiyatına göre düşünürsek bence F/P ürünü ve genel olarak benim dinlediğim blues albümünün kaydı kötü değil.
    Edit:Şimdi bir daha baktım sanki daha çok şarkı olsun diye şarkıların kısa versiyonları kullanılmış görünüyor. Haklı olabilir arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majeste1 -- 11 Mayıs 2020; 12:48:11 >
  • Merhaba,
    Yeni basım plaklarının ses kayıtlarıyla ilgili önceden fikir sahibi olmak adına elimdeki yeni basım plakları kaydedip paylaşıyorum. Bu adresten yeni basım plakların ses kaydıyla ilgili fikir alabilirsiniz;
    https://www.youtube.com/channel/UC_pM8ZlVjkDMabjBtLV3ThgYeni Basım Plak Kayıtları




  • REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Hardal
    Nasıl? Ne Zaman?
    Başka kaydını dinlemedim ancak bu kayıt süper bence. Türü sevenler kaçırmamalı. Hatta yedek yapsammı diye düşünüyorum.
    REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Bülent ersoy biz ayrılamayız. Çok yüksek kalite beklenmemeli idare eder nitelikte. S'lerde çatlama dikkat edilirse duyuluyor.
    REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Arif sağ İnsan Olmaya Geldim. Bu albüm spotify dan çekme. Aynı hata plaktada var. Ancak ilk baskı fiyatlarını düşünce mantıklı geliyor.
    REHBER: Yeni Basim Plaklar
    Poison
    Open Up and Say... Ahh! - Plak
    0602567346135 barkodlu 2018 baskısı 45rpm ve müthiş ses kalitesine sahip, selefonlu iç kağıt. Türü sevenler kaçırmamalı.




  • Erkin koray 2 lp arapsaçı arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba; o plak ispanya baskısı. Şuan yurtdışında da baskisi yok. Ama plakçilari gezerken görürsem haber veririm size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba;

    Iki yeni plak çıkıyormuş, haberini vereyim dedim. SN Müzik etiketi ile çıkacak ama masteringini kim yaptırmış onu öğrenemedim henüz.

    Bu hafta sonu, Türk Pop Müziğinin son 45 yılına damgasını vuran değerli sanatçı SEZEN AKSU’nun daha önce kaydedilmiş ve piyasaya sürülmüş 2 albümü plak formatında piyasaya sürülüyor.

    Sanatçının 2. Stüdyo albümü olan “SERÇE” ilk olarak 1978 yılında Kent Plakçılık etiketiyle plak olarak çıkmıştı. Kayıt düzenlemeleri Hurşid Yenigün tarafından yapılan albümde Sezen Aksu yorumculuğunun dışında söz yazarlığı konusunda ne kadar yetkin bir isim olduğunu kanıtlamıştı.

    Çiftli plağın 3 yüzü pop şarkıları ihtiva ederken, 4. Yüzünde sanatçı bir sürpriz yapıp dönemin Türk Sanat Müziği’ne ait popüler eserleri seslendirmişti.

    SERÇE albümü 42 yıl sonra, orijinal baskısına sadık kalınarak (Açılır kapaklı çift plak yanısıra 30cm x 60cm ebatında poster –ki albüm içinde poster o dönemde yine bir ilk sayılırdı-) yeniden üretilmiştir. Kapak ve göbek tasarımı ince dokunuşlarla yeniden düzenlenmiştir.

    SERÇE albümünün şarkı listesine bir göz atalım.

    A

    1 – İÇİME SİNMİYOR

    2 – MİNİK SERÇE

    3 – SEN

    4 – GÖLGE ETME

    5 – GÜN GELİR

    B

    1 – YORGUN AKŞAMLAR

    2 – SIZI

    3 – ÇOCUK VE DEV

    4 – KAYBOLAN YILLAR

    5 – GELEN GİDENİ ARATIR

    C

    1 – KAÇ YIL GEÇTİ ARADAN

    2 – AŞK

    3 – KİME KALMIŞ BU DÜNYA

    4 – NEYE YARAR?

    5 – BEN DUL BİR KADINIM

    D

    1 – UD TAKSİMİ

    2 – ÖLÜRSEM YAZIKTIR

    3 – OLMAZ İLAÇ

    4 – AKASYALAR AÇARKEN

    5 – SİLEMEZLER GÖNLÜMDEN

    6 - KARAM

    “SEZEN AKSU SÖYLÜYOR” orijinali 1989 yılında Fono Plakçılık etiketiyle piyasaya sürülmüş sanatçının 9. stüdyo albümüdür. Dönemin imkanlarıyla önce kaset ve daha sonra Audio CD olarak üretilmişti.

    Albüm, içindeki parçaların müzikal çeşitliliği açısından Türk Popüler Müziği ve Sezen Aksu diskografisinde büyük önem taşımaktadır. Bir yandan Sezen Aksu fanlarını şaşırtmayan klasik Sezen Aksu şarkılarını ihtiva ederken, öte yandan 1 yıl sonra gelecek “Gülümse” albümün göz kırpan ve dönemin disko ve güncel pop anlayışını içine alan parçalara da yer vermişti. Öyle ya, dünyadaki güncel gelişmeleri kendi anlayışıyla başarıyla harmanlayan başka kaç sanatçıdan söz edilebilir ki !...

    Sezen Aksu Söylüyor, Sezen Aksu ve Onno Tunç konseptinin yanı sıra her biri kendi dalında ekol olan Aysel Gürel, Zülfü Livaneli, Bülent Ortaçgill, Orhan Atasoy, Hümeyra, Selim İleri ve Melih Cevdet Anday gibi müzisyen, söz yazarı ve şair tarafından desteklenmiş kilometre taşı bir albümdür.

    Albüm 31 yıl sonra, ilk kez plak formatında 180g.ve 2 sayfa Insert ilavesiyle üretildi. Kapak ve göbek tasarımı ise ince dokunuşlarla yeniden düzenlenmiştir.

    SEZEN AKSU SÖYLÜYOR albümünün şarkı listesine bir göz atalım.

    A

    1 – BIRAK BENİ

    2 – ŞİNANAY

    3 – GİDİYORUM

    4 – SON BAKIŞ

    5 – GAMSIZ

    B

    1 – BENİ KATEGORİZE ETME

    2 - BELALIM

    3 – BİR KIŞ MASALI

    4 – AYNALAR

    5 – İSTANBUL HATIRASI

    6 – ZOR YILLAR

    -Alıntıdır-
    REHBER: Yeni Basim Plaklar


    REHBER: Yeni Basim Plaklar


    REHBER: Yeni Basim Plaklar


    REHBER: Yeni Basim Plaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeniden Merhaba; Sezen Aksunun son iki plağını da dinledim.

    Serçe albümü 2 LP. Baski kalitesi güzel. Tabii dönem baskısını dinleyenler daha iyi kıyaslayıp yorum yapacaktır eminim. Arşivlik bir plak olmuş. Donem baskısının pahalı olduğunu düşünürsek alınıp arşive konulabilir.

    Sezen Söylüyor 1 LP. Zaten ilk defa plak formatında. Sezen Aksunun birçok hit doye tabir edilen sarkisi var içinde. Çok fazla yorum yapılacak birşey yok. Ses kalitesi güzel.

    Iki plağında iç zarfları selefonlu.

    Şimdiden alacaklara keyifli dinlemeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Sezen Aksu'nun Sızı isimli albümünü aldım. İçime Sinmiyor isimli şarkısına atlama yaparak başladı ve bir süre devam etti. Tekrar denedim. Ancak sonuç değişmedi. Sızı isimli şarkısını ise youtube üzerinden dönem plağından dinlemiştim. Aldığım plakta ses biraz daha boğuk gibi geldi bana. Plak konusunda tecrübeli arkadaşlar daha iyi kıyas yapacaklardır.
  • DMC bir zamanlar ülkenin pop müziğine yön vermiş Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Mikrofon yarışmalarında yarışmış eserlerin plak formatlarını çıkarıyor. Meraklıları bir göz atsın.

    REHBER: Yeni Basim Plaklar

    REHBER: Yeni Basim Plaklar

    REHBER: Yeni Basim Plaklar




  • Güzel haber , Umarım güzel baskıyla çıkar da alırız ...
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Biraz geç cevap yazıyorum ama olsun.

    Bülent Ersoy Ölürsem Yazıktır plağını ben de pek beğenmedim. Sırf Bülent Ersoy'u sevdiğim için aldım.

    Biz Ayrılamayız plağına gelince, kaydı rezalet ötesi tek kelimeyle. Dönem baskısı bende mevcut değil ama bir iki kere birinde dinlemiştim, bu yeni baskı plağı sollar geçer. Direk kaydı sorunlu bir albüm zaten plak ve kaset baskıları problemli. 1990'da Sembol Plak'tan çıkan ilk baskı CD'yi dinlemediğim için bir şey diyemiyorum.
  • cdplak.com 'dan Michael Jackson History plağı sitelerinde satışta var ama güncel mi değil mi belli olmaz diyerek stoklarınızda var mı diye sordum. Var dediler. Öğlen sordum, hemen cevap verdiler zaten. Akşama doğru almak için kartı hazırladım ve fiyatının 220tl den 265tl'ye çıktığını gördüm. Yazdım dedim tam alacaktım fiyat artmış. Neymiş sadece bu plak değil mesai bitiminden sonra birçok plağa zam gelmiş. onlar da güncellenmiş. vay arkadaş dedim. bu plakçılar demek ne kadar çok kazanıyor ki, 45tl fark 3-5 saat evvelinden onlar için mühim değil. hiçbir şekilde samimi olmayan bir davranışı paylaşmak istedim.
    ne satıcılar gördük, böyle bir durum olsa derler ki siz alımı yapın sonrasında o farkı size iade edeceğiz şeklinde. bunu yaşamadım ama bunu yapacak plakçılarda mevcuttur.

    daha sonrasında epttavm sitesinde gördüm plağı. satıcı panda müzik diye. ilk gördüğüm fiyat olan 219tl'ye. siparişi verdim 2 güne geldi. ama her şerde bir hayır vardır diyerek cdplaktan alsam 12tl kargo parası verecektim. ptt'den alınca 4lira verdim.

    bu history albümü normalde 2 kaset veya 2 cd şeklindedir. bu albümdeki yeni şarkıları yani 2. kaset var sadece. 1 kasedi de 2 plağa koymuşlar. kalitesi güzel. özellikle 2. parça "They Don't Care About Us" farklı ve çok güzel geldi sesi. tavsiye olunur.




  • Yeni basım plakların bir çoğu master kayıttır.Analog kayıt alınır,digitale çevirilip gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra plak basılır.Birçoğu böyledir cd kalitesi deyip geçmeyin her digital cd demek değildir.Örneğin istanbul plak şirketinin orhanın ilk plaklarını bastı orjinaliyle neredeyse aynı ferdiler keza öyle.Kesinlikle önermeyeceğim yerli basım plaklardan ilk sırada;Bergen acıların kadını, 2 inci olarak *kervan* plak şirketinin bastığı tüm yerli baskılar çöptür.kesinlikle para vermeyin.Cem karaca-barış manço-Neşe karaböcek-Bülent ersoy plaklarını önerebilirim.Ben yerli plak koleksiyoneriyim hangi plak hakkında bilgi almak isterseniz yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opethh

    Yeni basım plakların bir çoğu master kayıttır.Analog kayıt alınır,digitale çevirilip gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra plak basılır.Birçoğu böyledir cd kalitesi deyip geçmeyin her digital cd demek değildir.Örneğin istanbul plak şirketinin orhanın ilk plaklarını bastı orjinaliyle neredeyse aynı ferdiler keza öyle.Kesinlikle önermeyeceğim yerli basım plaklardan ilk sırada;Bergen acıların kadını, 2 inci olarak *kervan* plak şirketinin bastığı tüm yerli baskılar çöptür.kesinlikle para vermeyin.Cem karaca-barış manço-Neşe karaböcek-Bülent ersoy plaklarını önerebilirim.Ben yerli plak koleksiyoneriyim hangi plak hakkında bilgi almak isterseniz yardımcı olurum.
    hocam yapma etme.
    plak ve ben firması örnegin baskı kaliteleri rezalet çöp
    renkli baskı dağlar dağlar çıtırtı var resmen sıfır plakta.
    cihaz universal iğne degil dönem bir cihazda dinliyorum

    kesinlikle cd kalitesi belkide daha kötü.

    elenor baskı ferdiler gayet tatminkar ses kalitesi siz beğenmemişsiniz ama




  • Merhabalar, Müslüm Gürses'in yeni baskı plaklarından olan "Senden Vazgeçmem", " Bir Bilebilsen" " Dağlarda Kar Olsaydım" plaklarından herhangi birini deneyimleyen birisi var mı acaba ? Ses kaliteleri nasıldır ? Cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dncrmdn D kullanıcısına yanıt
    Sezen Aksu Söylüyor LP'si tam bir fiyasko olmuş. Ne kasette, ne de ilk baskı CD'sinde kullanılan kaydı kullanmışlar. Fono Müzik ve SN Müzik'in sonradan bastığı CD'lerdeki hatalı kayıtlar kullanılmış. Şinanay şarkısı kesilmiş, eksik başlıyor. Yıllar Sonra şarkısı, LP'de yok. Şarkı sıralaması farklı. Belalım ve Kış Masalı'nın, yine orijinal CD&kasette kullanılmayan, sonradan basılan CD'lerde kullanılan farklı düzenlemelere sahip versiyonları kullanılmış. Bırak Beni, yine hatalı kayıt kullanılmış. B yüzünün kaydı çok kötü. Tek sayfalık insertte, albüm künyesi yok. Kapak fotosu, kötü bir şekilde CD kapağından büyültülerek kullanılmış. Kısacası OLMAMIŞ bu LP. Ama, Sezen Aksu hayranlığımdan büyük bir hevesle aldım ve bir daha dinlememek üzere rafa kaldırdım.

    Serçe’yi ise hala açıp da dinleyemedim. Bu iki albümü alalı 2-3 ay olacak ama ancak yazabildim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hümeyra , Türk Pop Tarihi - Eski 45'likler.

    Long Playini bir riske girip aldım. Bana göre bazı şarkı seçimi best of a yakışmamış ve kayıt zaman zaman güzel zaman zaman da kötü . Gene de o şarkıları dönem baskı olarak toplamaya para yetmez diye aldım . Başka dinleyen ve yorumu olan var mı acaba ?


    REHBER: Yeni Basim Plaklar
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.