Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.268
Cevap
45
Favori
100.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ses sistemleri, amfiler ve medya okuyucular tamam ama ne dinleyecek bu insanlar :)

    Ikinci el pazari zaten hali hazirda ne kadar sisirilmis fiyatlarla da olsa yoluna devam ediyor. Orasi dursun bi kosede.

    Ikinci elin yani sira turkiye'de de son donemde basilan plaklar var. Bunlardan deneyimlediginiz, memnun kaldiginiz ya da kalmadiklarinizi paylasirsaniz guzel olur.

    Misal D&R'da sikca satilan ve albenisiyle beni al beni al diye bagiran bircok plak Emre Muzik etiketi tasiyor.
    Emre Muzik'le yaptigim gorusme sonucu ogrendigim ; baskilarin hepsinin dijital ortamdan aktarildigi. Yani plak olayi tamamen gorsel. Analoga dair birsey yok ortada.

    Onun disinda Elenor, 45 Records kayitlari da vardi. Bu ve diger plaklar hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz bu konuyla ilgili diger insanlara da ciddi katkisi olur.

    "Yeaaa yenilerin hepsi cop" diyip kestirip atmayin lutfen. Niye cop olduklarini da aciklayin :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • İSTANBUL HATIRASI

    Salı günü izinde olmam nedeniyle-ürkerek te olsa-bir İstanbul gezisi yapalım dedik. Kocaeli’nden saat 15.00 civarı çıktık yola. İstanbul’a ürküntümüze ramak kala bir giriş yaptık(Kadıköy ve Fenerbahçe civarını epey bir arşınladıktan sonra eski Salı Pazarı olan park yerinde burnumuzu-pardon-arabamızı sokacak bir yer bulabildik). Hızlıca vapur iskelesi ve Eminönü’ne kadar canımın içleriyle çaylı tostlu keyifli bir deniz muhabbetiyle Eminönü’ne vasıl olduk. Canımın içlerini çokça gezdiğim Sultanahmet’e yollayıp birkaç saat sonra buluşmak kaydıyla ben başka bir ziyaret yerine yola koyuldum.

    Yahu defalarca o civarda gezmiş olamam rağmen maalesef İMÇ 6. Blok(Unkapanı)’un oralarda olduğundan bihabermişim. Keyifli bir yürüyüşle adrese geldim. Saat 18.00 civarı olduğu için bina veya dükkanlar kapanma saatindeydi. Sürekli plak alışverişi yaptığım Esenshop’a uğramayı deneyecektim. Telefonda güzel muhabbetler yaptığımız Yasin bey maalesef izindeymiş. Diğer çalışanlar karşılayacaktı beni. Binaya girdim. Tabelalara bakınca içimi tuhaf bir nostalji duygusu kapladı. Bu binanın artık terkedilmiş harabe olduğunu okumuştum her yerde. Valla görüntü pek te öyle değil. Çok boş dükkan var ama dolu dükkan da çok. Bir ıssızlık hakim ama ben akşam saatlerinde gittiğim için olabilir. Neyse, hemen önümde Elenor Müzik mağazasını gördüm. Tabela bile beni bir hoş etmeye yetti. Vitrininde yeni plaklarının afişleri vardı. Maalesef dükkanların çoğu akşam olduğundan kapanmış. Elenor’un hemen bitişiğinde “Türküola Marketing” mağazası var. Alt katta İstanbul Plak, 4. Katta Yaşar Kekeva Plakçılık, Mega Müzik, Ati Müzik, De-Ka Müzik… Bir dolu dükkan var. Mega Müzik gibi bazı dükkanların eski plaklardan oluşan çok güzel vitrinleri var. Açık dükkanlardan eski şarkıların sesleri geliyor sürekli. Seyretmesi de dinlemesi de keyifliydi. Vakit kısıtlı olduğu için hızlıca Esenshop’a girip kendimi tanıttım. Beni çok iyi karşıladılar. Vakit elverdiğince çay eşliğinde muhabbet ettik(20 küsur yıllık İMÇ’li çalışanı varmış), çarşının geçmişiyle ilgili epey bilgi almaya çalıştım ama akşam vakti pek verimli olmadı. Bir daha gideceğim oraya. Sıfır plakların hemen hepsinin sergilendiği iç mekanda epey vakit geçirdim. Ortada çoğu 50’lerin ve 60’ların yabancı plaklarından oluşan kampanya dönem plakları sergisi vardı. Tamamı tane 10 liradan satılıyor haberiniz olsun. Pek bilinen isimler olmasa da 10 liraya sadece plak olması bile güzel. Meraklısına kalabalık film ve CD standları da var. Bir miktar da kitap gördüm. Edip Akbayram’ın Emre Plak’tan yeni çıkan Şahdamar ve Türküler Yanmaz, Ümit Besen Dostlar Sağolsun’u-bendeki dönem baskısının yanına yedek olarak-aldım. Bana internet fiyatı uyguladılar. Ayrıca Kocaeli’nden oraya kadar gittiğim için küçük bir indirim daha yaptılar. Aslında 10 liralık sergiden aldığım 3 plağı da ortalamaya katınca plak başı epey bir ucuza geldi (züğürt tesellisi, heh hee)… Esenshop’tan alışveriş yapmakla isabet etmişim. Çalışanlar çok iyi niyetli.

    Esenshop’tan ayrılıp katları bir daha gezdim. Biraz fotoğraf çektim. Aklım bu yazdığım yazı gibi darmadağınık bir halde çıktım. İMÇ’den çıkınca kendimi 80’lerde gibi hissettim, Yenicami’ye doğru yürüdüm. İlk kez gidince insan böyle güzel duygular yaşıyor haliyle. Ben bu dükkanların neredeyse tamamının dönem plaklarını topluyorum. Burada müzik yapan insanların Yeşilçam filmlerini topluyorum. Yaşım itibariyle onlarla büyüdüm sayılır. Niye böyle hissettiğimi anlıyorsunuzdur umarım. Yeni cami önünde kalabalıkla birlikte taşlara oturup Ferdi Tayfur gibi etrafı izledim bir süre. Sonra kalkıp gittim.

    Kadıköy’e geri geldiğimizde bir hareketlilik sezdik. O saatlerde meğer Fenerbahçe’nin maçı varmış (bu arada futboldan hiç anlamam, alakam yoktur). Maç dağılmadan biran önce kaçalım diye apar topar arabaya atlayıp evin oylunu tuttuk. Bana da bu anılar kaldı. Sizlerle de paylaşayım istedim. Uzatıp canınızı sıktıysam bağışlayın ama içinde kalmasın istiyor insan.

    Selamlar
    Müzik endüstrisi, mp3 çıktığından beri edemediği tatlı karları analog severlerden çıkarmaya çalışıyor. Cd formatında 11 TL'ye satamadığı albümleri 75-90 TL' ye biz analog severlere.... her neyse yapılan iş etik değil ve bu fiyatlara yeni basım plak almayın arkadaşlar, bu plakları dünyanın en pahalı analog sisteminde çalsanız bile alacağınız ses tartışmalıdır.
    Merhaba,

    Ferdi Tayfur Son Sabah/Elenor Plak albümü bu hafta elime geçti. Ferdi Tayfur Elenor albümlerinin orijinallerinin tamamı bende var ve yeni baskıları da yedek olarak alıyorum. Ferdi Tayfur’77’den bu yana tüm albümlerin orijinal kayıtlarından yapıldığı beyan ediliyor. Gerçekten öyle midir bilmiyorum. Ancak kayıtlar güzel, keyifle dinleniyor. CD’den kayıtlı plaklardaki o rahatsız edici “yavanlık” pek yok. Şarkıları orijinal kayıtlarıyla karşılaştırdım süreleri ve detayları eşleşiyor(bu konuda fecaat bir uygulama: Elenor Plaktan yayınlanan Nisan Yağmuru isimli CD’deki Nisan Yağmuru parçasının ara müziğinin yarısı “kesik”). Ancak yine de bazı detaylar insanı düşündürüyor. Mesela Yüreğimde Yara Var parçasının finalindeki elektro bağlama kısmı, eski versiyonda çift hoparlörün ikisinden aynı anda duyulurken, yeni versiyonda tek hoparlörden ve daha baskın bir şekilde geliyor. Uzman bir arkadaş yorumlarsa daha iyi olur tabii. Eski versiyonda her bir yüzde 6 şarkı o kadar çok yer kaplıyor ki şarkı aralarını görmek zor. Yeni versiyonda ise şarkı araları hepsinde gayet net görünüyor. Daha az alana şarkıları nasıl sığdırmışlar diye düşünüyür insan tabii.

    Kapakların orijinallerinin kullanılması çok güzel. Ferdi Tayfur’77’deki aşırı parlak fotoshop detayları sonraki kapaklarda giderilmiş. Hatta Son Sabah’ın kapağı orijinaline göre daha doğal bir görüntüye sahip bence. Orijinal kapak künyesinde yapımcı Atilla Alpsakarya görünürken, yenisinde Muheşem Candan ismi yer alıyor. Şarkı isimleri eski versiyonda açılır kapağın iç kısmında yer alırken, yeni versiyonda ilaveten açılır kapağın dış tarafına da yazmışlar. Eski kapağın iç kısmında küçük bir Ferdi Tayfur resmi vardır. Bunu poster olarak vermişlerdi(ben maalesef bu posteri bir arkadaşıma hediye etme gafletinde bulunmuştum!). Yeni kapağın iç kısmında bu fotoğraf yok. İçinde de poster hediyesi yok. Maalesef.

    İlginç bir başka detay, yeni albümde şarkı sıralamaları değişmiş. Yeni baskı albümlerde bu ilk defa oluyor. İyi de olmuş aslında. Yüreğimde Yara Var gibi efsane bir parça, 5. sıraya konur mu yahu?.. Neyse yeni versiyonda A2-ikinci sırada yer alıyor. Ancak plak üzerindeki etikette parça sıralamaları eski versiyona göre yazılmış(kapakta sorun yok her şey yerli yerinde). Bu da kafa karıştırıyor. Plak göbeğindeki sıralama eski baskı versiyona göre arkadaşlar. Baskı sonrasında farketmiş olabilirler ama yeniden basmaya gerek görmemişler sanırım.

    Sonuçta Elenor Plak, gençliğimin plaklarını yeniden “mağazalarda bulundurarak” bize müthiş bir nostalji yaşatıyor. Sırf bu sebeple bile müteşekkür olunacak işler bunlar. 90’ların sonunda böyle bir durum olacak deseler masal anlatılıyor sanırdık. Ne mutluluk!...

    Şimdi Elenor’dan bir isteğimiz var. Ferdi Tayfur(ve diğer sanatçıların) 33’lüklere okunmamış 45’liklerde kalmış parçaları da var. Mesela Ferdi Tayfur’un 9 adet Elenor 45’liği mevcut. Bunları da mümkünse 45’lik, değilse iki adet LP şeklinde istiyoruz. O zaman tadından yenmez olur. Yoksa bir şeyler eksik kalacak. Derbeder olmadan, Yağmur Gözyaşım olmadan Elenor Ferdi Tayfur koleksiyonu olamaz.

    Selamlar
    Lami
    O mantık belki yıllarca esnaflık yapmış olsalar da, üç günlük esnaf olsalarda “müşteri memnuyeti”nin manasını bilmiyorlarsa ne üzücü, ne moral bozucu sadece sinir bir durum oluyor.

    N11den pc kasası bakıyorum, satıcının dükkanı evime çok yakın çıktı. Gittim dükkana, kasanın fiyatı n11’de ki fiyat, peşin vericem indirim olur mu yok diyor, e sen n11’e komisyon veriyorsun onu düş olmazmış. Sanarsın yılların kurumsal firması, dükkanın arkası internet kafe yani. Forumdan aldığım çek ile onun yapmadığı indirimden daha ucuza ve bedava kargo ile aldım. Kargo masrafını da düşünmüyor, demek çok kazanıyorlar.

    Beş para etmez esnafa denk gelmemek dileğiyle.
    Merhaba,

    İlhan İrem senfonik rock üçlemesi setini satın aldım yakın zamanda. Hiç bir yerde inceleme bulamadığım için burada almayı düşünen arkadaşlar için gözlemlerimi paylaşmak istedim.

    box set olarak büyük sayılacak bir kutunun içinde geliyor. kutunun ambalajı baskısı gayet kaliteli. Kutuyu açtığınızda içinde önü ve arkası baskılı bir t-sirt, bir adet sticker, bardak altlığı olduğunu düşündüğüm bir parça çıkıyor. Plaklar her biri tek tek ambalajlanmış baskılı plak kabının içinde. Plak kapları üzerindeki baskı kalitesi açıkçası yeterli bulmadım. düşük çözünürlükte kalmış baskılar. plaklar beyaz şeffaf arası bir renkte basılmış. her biri selefonlu zarf içine koyulmuş. Plak ses baskı kalitesi oldukça tatminkar. Tınılar oldukça gerçekçi geldi bana. Dinlediğim en iyi yeni baskı kalitesine sahip plaklardan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Plak zarfının üzerinde emi türkiye ve rainbowrecord işbirliğiyle yurt dışında basılmıştır gibi küçük bir açıklama var. İlk gözlemlerim bu şekildedir.
    Merhaba belki birilerinin işine yarar. Bu ay fazla açıldım ama dayanamayıp 5 albüm daha aldım. Yetişemiyorum yeni baskılara. Önceden bu kadar sık albüm basılmazdı, sanırım Türkiye'de plak basım fabrikasının açılmasının da bu olayda payı var.

    1- Adamlar,Rüyalarda Buruşmusuz: Bu albüm aslında grubun ikinci albümü ama plak olarak ilk basılan albümü. Açılır kapak olarak basılmış, klasik içindeki zarf selefonlu değil.Ben bu duruma çok takıyorum bence plağı çiziyor bu sert zarflar. Açar açmaz da değiştiriyorum zarfları. Gelelim kayıt kalitesine, albüm fena değil en azından bazı albümlerde başıma gelen pıtlama vs yok ama ben plak derinliği hissedemedim baskıda, o yüzden şahsi puanım. 7/10

    2- Adamlar, Eski Dostum Tankla Gelmiş: Bu albümü ben çok dinlemişimdir ve bence bu tarz müziklerden hoşlanıyorsanız siz de seversiniz. Sanırım bu albüm biraz basılmış olmak için basılmış. Dediğim gibi albüm iyidir ama bu da derinlik mağduru, üstüne açılır kapak bile değil. Zarf yine kötü. Ama ben albümü sevdiğimden aldım. Şahsi puanım 6/10

    3- Kesmeşeker, Kadıköy: Bu albüm Kesmeşeker'in ilk plak olarak basılan albümü. Ben baskı ve kayıt kalitesi olarak Ada Müzik'in baskılarını seviyorum. Rainbow gibi olmasa da belli bir kaliteleri var. Albüm güzel Kadıköy şarkısı da çok özel bir şarkıdır benim için. Bu da klasik sert zarflı direk değiştirdim. Şahsi puanım 8/10

    4- Hüsnü Arkan, Kırık Hava: Bu albüm ikinci defa basıldı. İlk baskı tükendi hatta bayağı fahiş fiyatlara da satılmaya başlanmıştı. Albümü daha önce dinlememiştim dinleyince albümü sevdim. İçinde Birsen Tezer, Cem Adrian gibi isimlerle düet de var. Bu tarz müzikleri seviyorsanız arşive katılsa güzel olur. Zarf malesef sert karton yine ama dediğim gibi bu da Ada Müzik'ten çıkma o yüzden şahsi puanım 8/10

    5- Bosporus Bridges 3: Bu albüm aslında bazı sitelerde halen ön siparişte ve bayağı da pahalıya satılıyor. Biraz araştırırsanız daha uyguna bulursunuz. 200 TL'den fazla vermeyin bence. Albüm karışık bir albüm, serinin üçüncü plağı keşke diğerlerini de bulabilsem ama. Bu plağı dinleyince baskı kalitesinin ne olduğunu, plak derinliğinin ne olduğunu çok daha iyi anlarsınız en azından ben de öyle oldu. Plak arşiv ve koleksiyon için basılmış. Şahsi puanım 9/10 Kapağının baskı kalitesini çok sevmedim bir puanı ondan kırdım.

    Dinlediğim Sistem: Marantz 2226B amfi, Audio Technica LP-120, Celestion Ditton 33 hoparlör ve AT95E iğne.

    Herkese iyi günler.
    Merhaba,
    Değişik türden yeni plaklar basılmaya devam ediyor. Şöyle bir inceleyelim;

    Nesrin Sipahi-Aşk Mevsime Bakmaz: Plak iyi güzel.. de, yahu Nesrin Sipahi deyince akla 70’lerde doldurduğu birbirinden güzel Yeşilçam fantazi şarkıları plakları geliyor. Durum buyken 85 tarihli bu en son doldurduğu plağa neden karar verdiniz anlayamadım… Olmasın demiyorum ama öncelik daha başka olmalıydı.

    Ayten Alpman & Asu Maralman-Türk Pop Tarihi: Ada Müzik Türk Pop Tarihi adı altında 45’lik toplaması plaklar basmaya başladı. Asu Maralman, Ayten Alpman güzel örnekler. Plaklar kaliteli açılır kapaklı olarak basılmış. Günümüzde 45’lik veya toplaması şeklinde plak pek basılmıyor. Sırf bu açıdan bile çok kıymetli bu plaklar. Dönem baskısı 45’liklere servet öde(ye)meyenler için biçilmiş kaftan. Keyifle dinliyorsunuz. Keşke “Bir Zamanlar Serisi”ndeki gibi birazda editoryal bilgiler koysalardı içlerine. Bizde “kayıt” anlamında arşivcilik maalesef geliş(e)miyor. Plaklara editoryal ekler konulmuyor. Yazılan kitap sayısı da çok sınırlı. O yüzden diskografiler ve koleksiyoncuların internet sitelerindeki bilgilerle yetiniyoruz. Her bir plak basıldığında da bu olasılık ilelebet silinip gidiyor.

    Hüner Coşkuner-Yeşilçam Klasikleri: Hüner Coşkuner’in bildik yorumlarıyla keyifli bir plak olmuş. Baskı standart sıfır baskı kalitesinde. Yeşilçam şarkılarının orijinal yorumlarını bulup temizleyip piyasaya vererek rekor kırabilecekken, bunu yapmayan yapımcılara örnek olur umarım. Vedat Çetinkaya’dan da böyle bir örnek var şu anda piyasalarda. Ama insan filmlerdeki yorumları arıyor ister istemez (bknz girişteki Nesrin Sipahi notum). Aklıma gelmişken Cahit Berkay’ın film müzikleri albümü için de aynı şeyleri yazmak mümkün. Dönemin filmlerindeki müzikal yorumlar olmayınca çok yavan geliyor. Almadım bile plağı.

    İbrahim Tatlıses-Mavi Mavi: Dönem baskısının zarf usulü düşük kaliteli kapağını, fotoğrafları çiftleyip açılır kapak haline getirmişler çok güzel olmuş. Ben arşivimdeki dönem baskısından Yalnızım’ı dinlerken kasetlerde olup plakta olmayan girişteki makaslanmış bölüm için üzülürdüm. Yeni baskıda bu eksiği gidermişlerdir diye düşünüp aldım. Ancak aynı kaydı yeniden basıvermişler. Boşuna almışım. O nedenle dönem baskısı bende olan Gülüm Benim’i alma gereği duymadım. Bir yenilik getirmiyor çünkü. Mavi Mavi plağı Standart yeni baskı kalitesinde ve çok rahatsız etmiyor. Dönem baskısı örneklerini pahalı bulanlar için tavsiye ederim.

    Gönül Yazar-Dertleri Zevk Edindim: Sanatçının sanırım ilk uzun çalar plağı, ancak kapak farklı. Orijinal kapağı çok daha güzel nostalji doluyken bu kapak pek tatmin etmedi beni. Kağıt ve baskı kalitesi güzel ama, işte… Plak baskısı güzel. Sanatçının klasik türk sanat müziği yorumlarını keyifle dinliyorsunuz.

    Erkut Taçkın: Nedendir bilmiyorum sanatçının bu tek plağının sadece kapağı 2700 küsur liraya nette alıcı bekliyor. Plağının satıldığı bir yer görmedim ama, ortaya çıkarsa kaç para isterler harbiden merak ediyorum. Neyse, plağı aldım 90liraya!!.. Orjinalinin aynısı zarf kapak ile piyasaya verilmiş. Baskı fena değil ama şarkılar çok güzel. Romantik ortamlarda gider bir şekilde. Tavsiye ederim.

    Müslüm Gürses-Mahzendeki Şarkılar: Elenor Plak sanatçının bu hiç bir yerde yayınlanmamış şarkılarını yayınlamakla güzel bir hizmet veriyor. Dönem baskısı olmadığı için çok kıymetli bir plak bence. Bu plakta daha bir 90’lar tarzı şarkılar yer alıyor ve kayıtlarda güzel. Kapağın aynısı fotoğrafının yer aldığı bir poster hediye olarak çıkıyor. İçinden çıkmazsa bayinizden ısrarla isteyin! Heh hee…

    Zülfü Livaneli Plakları: Sanırım pek çok kişinin beklediği bu hizmeti sonunda Seyhan Müzik yerine getirdi. Fiyatlardaki abartı nedeniyle Nazım Türküsü dışında dönem baskılarına el sürmediğim bu plakların Günlerimiz dışında tamamını aldım. Kapak tasarımları orijinaliyle aynı. Baskılar güzel. Kulağı rahatsız etmiyor. Livaneli plaklarının çok kıymetli bir özelliği plak kapaklarındaki editoryal bilgilerdir. Onlar aynen korunmuş. Plaklar keyifle dinlenebiliyor. Ancak nedendir bilinmez plaklar orijinal kronolojiye uygun olarak yayınlanmıyor. Mesela Gökyüzü Herkesindir’den önce Zor Yıllar olmalıydı. Umarım onu da basarlar. Gökyüzü Herkesindir’i öğrenciliğim zamanında harçlığımla kaset olarak almıştım ve 32 yıldır arşivimde duruyor. Şimdi emeklime yakın plağını da bastılar ve onu da aldım. Albüm böylece benim hayatımın iki ayrı dönemine eşlik etmiş olacak. Bilmeyenler için, bu albüm daha önce sadece kaset ve CD formatında basıldı. Plak olarak ilk kez piyasaya verildi. Umarım Saat 4 Yoksuni Crossroads, Yol ve Film Müzikleri’ni de bizi çok bekletmeden piyasaya verirler.

    Cem Karaca-1 Mayıs (İşçi Marşı): Piyasada öylesine bir Cem Karaca enflasyonu var ki akıl alır gibi değil. Bazı şarkılar üç yeni baskı plakta ayrı ayrı yer alıyor (Tamirci Çırağı, Parka vs…) Bende olmayan tek plağı 1 Mayıs 45’liği olduğu için bu plağın basıldığı haberi beni sevindirmişti. Ancak plaktaki kalan 9 şarkının tamamı şu anda piyasada olan sıfır baskı Cem Karaca plaklarındaki şarkılar. Yani bir tek şarkı için LP hazırlamışlar ve 160TL ödüyorsunuz almak için. Yine de dönem baskısı döküntü haldeki 45’liklere de servet istedikleri için gittim aldım sevinçle. Eve gelir gelmez koydm pikabıma dinledim. …ve üzüldüm. Son zamanlarda aldığım plakların içindeki en kötü kayıt bu olmuş. Hani CD’den apartma dediğimiz kayıtlar var ya. Yavan mı yavan, detayları duyulmayan kulağın algılamak için çok çaba sarfettiği türden kayıtlar. Ahanda öyle işte. Hayal kırıklığı yaşadım. Yine 1 Mayıs hevesim kursağımda kaldı. Keşke bozuk br kayıt ta olsa dönem baskısı bir kasetten filan apartıp çıtırtılı da olsa 45’lik olarak bassalarmış. 1 Mayıs işçi mitinglerinin bu sembol marşı daha iyi bir baskıyı ve kapakta editoryal yazıyı hakediyor.

    Edip Akbayram-1985: İşte umutla beklediğim bir başka plak. Dönem baskısı ben de olmayan bu plak nihayet arşivimdeki yerini aldı. Henüz dinlemedim ama kapağı açılır kapak ve çok kaliteli. Orijinal tasarımına uygun basılmış.

    Selamlar
    Lami Tiryaki



    Yanlış takip etmediysem bu konuda zihni sorunlarını derinlemesine ilk yazanlardanım. Hatta yazarken kendimi bile sorguladım bu kadar eleştiri ağır kaçar mı diye. Fakat o mesajdan sonra maşallah derya oldu aktı zihni hakkındaki eleştiriler.

    Kesinlikle esnaflık bu değil. Eskiden beri haz etmediğim satıcı şekli. Her an kızabilecek, köprüleri atabilecek ve çok sağlam tartışabileceğiniz profil. Bunların 1 lirası da çok kıymetlidir. Pazarlık teklif edince surat asarlar. Sözümüzün arkasındayız derler ama sizi de kasti uğraştırmaktan çekinmezler.

    Ben senin yerinde olsam o kadar eve gittim geldim yol masrafımı ver derdim. Böyle esnafa böyle müşteri (bunun daha güzel anlatımı da vardı). Ne sattığını bilmiyorsa bu onun suçu. Kalkmış birde komisyon kesmiş onu da üste yuvarlamış. Umarım o iki tl onları çok zengin etmiştir ve haklarını yedirmemelerinin haklı gururu ile omuzları kabarık kabarık tezgah arkasında takılmışlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCkopat065

    Merhabalar,

    Ses sistemleri, amfiler ve medya okuyucular tamam ama ne dinleyecek bu insanlar :)

    Ikinci el pazari zaten hali hazirda ne kadar sisirilmis fiyatlarla da olsa yoluna devam ediyor. Orasi dursun bi kosede.

    Ikinci elin yani sira turkiye'de de son donemde basilan plaklar var. Bunlardan deneyimlediginiz, memnun kaldiginiz ya da kalmadiklarinizi paylasirsaniz guzel olur.

    Misal D&R'da sikca satilan ve albenisiyle beni al beni al diye bagiran bircok plak Emre Muzik etiketi tasiyor.
    Emre Muzik'le yaptigim gorusme sonucu ogrendigim ; baskilarin hepsinin dijital ortamdan aktarildigi. Yani plak olayi tamamen gorsel. Analoga dair birsey yok ortada.

    Onun disinda Elenor, 45 Records kayitlari da vardi. Bu ve diger plaklar hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz bu konuyla ilgili diger insanlara da ciddi katkisi olur.

    "Yeaaa yenilerin hepsi cop" diyip kestirip atmayin lutfen. Niye cop olduklarini da aciklayin :)

    Öncelikle böyle bir başlık açtığın için tşklr.Bende düşünüyordum böyle birşey bu tür bilgileri özelden paylaşıyorduk bu başlık altında toplanması süper olur herkes faydalanmış olur.D&R da satılan Plaklar mevzusu yabancı basım Plaklarda bir problem yok en azından bana denk gelmedi ama bir Selda Bağcan 40 Yıla 40 şarkı olması lazım ismi,Best of Ajda bu iki albümde 2LP lik albümler berbat kesinlikle uzak durulması gerek,Ümit Besen Nostalji yide beğenmedim.Ü.Besenin bütün Hit parçaları var ama sound eski parçalarının o günkü soundu Ü.Besenin o zamanki söylediği sesi değil bu nasıl Nostalji albümüyse.Ama bir Kamuran Akkor var yeni basım ama İspanya baskı yerli baskı değil (Aslında Almanyada basılır ama bastıran firma İspanyol olduğu için İspanya baskı denir)mükemmel bir Albüm buda karma bir albümdür ama o yıllarda K.Akkor nasıl söylemişse öyle müzikde aynı şekilde.Sonra Erkin Koray Elektronik Türküler bununda İspanya baskısı mükemmel.Eski kayıtlara zaten diyecek birşey yok,M.Gürses Küskünüm 1985,baskısı var bende D&R da satılan yeni baskı Küskünüm nasıldır deneyimlemedim daha.Ama 1985 baskısı mükemmel çokta güzel parçalar vardır Albümde.Rainbow 45 Recordsa ise sahipleri Selim ve Salih beylerdir bende kendileriyle forumdan Delerium arkadaşın vasıtasıyla tanıştım bu işe gönül vermiş insanlar Rainbow 45 etiketi gördüğünüz ürünleri gönül rahatlığıyla alınabilir İspanya baskı kullanırlar zaten.Almak istediğim bir albümleri var zaten daha alamadım henüz Baba Zula 34 Oto Sanayi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 19 Şubat 2016; 22:55:58 >




  • Ben de bi ara D&R'den yabancı plak aldım kaliteleri gayet iyi ancak dijital kopyalardan basılır bu plaklar. Ama yine de güzel olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçek plak sesi duymak isteniyorsa eski baskılara yönelmek gerekebilir. Yerli plaklarda ise özellikle yeni basım olanları hakkında olumsuz şeyler duyuyorum. Bir de not; Bob Marley Legend ve Rolling Stones Grrrr albümlerinin yeni baskı plakları benim kulağıma oldukça kötü geliyor.
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Burada paylasilan seyler kalici ve faydali oluyor.


    Rainbow 45'e ait Pinhani lp'si analogtan kayitmis. Bugun kendileriyle gorusme sansim oldu. Rainbow'dakiler cidden yaptiklari ise saygi duyan insanlar.

    Analog kayit olmayan diger baskilarini da Almanya'da remaster ettiriyorlarmis.

    Bu arada denemedim ama Kalan Muzik plaklari icin de kaliteli diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCkopat065

    Rica ederim hocam. Burada paylasilan seyler kalici ve faydali oluyor.


    Rainbow 45'e ait Pinhani lp'si analogtan kayitmis. Bugun kendileriyle gorusme sansim oldu. Rainbow'dakiler cidden yaptiklari ise saygi duyan insanlar.

    Analog kayit olmayan diger baskilarini da Almanya'da remaster ettiriyorlarmis.

    Bu arada denemedim ama Kalan Muzik plaklari icin de kaliteli diyorlar.
    Herkese Merhaba güzel bir konu olmuş bende plakları takip ediyorum ufaktanda bir koleksiyonum var yeni basım olayı ise türkiyede yeniden canlanmaya başladı ama diğer arkadaşlarında yazdığı gibi birçoğu cd den aktarım bunun sebebide eski analog kayıtlara sahip çıkılmaması elde olmayınca mecbur cd den basıyorlar buda büyük bir cd den öteye gidemiyor malesef yabancı baskılarda sorun yok gerek ses ve plak kaliteleri üst seviyede umarım tr dede iyi işler olur esen shop ta yeni yeni plaklar sürmeyi başladı piyasaya haberi olmayan varsa bir göz atabilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    Herkese Merhaba güzel bir konu olmuş bende plakları takip ediyorum ufaktanda bir koleksiyonum var yeni basım olayı ise türkiyede yeniden canlanmaya başladı ama diğer arkadaşlarında yazdığı gibi birçoğu cd den aktarım bunun sebebide eski analog kayıtlara sahip çıkılmaması elde olmayınca mecbur cd den basıyorlar buda büyük bir cd den öteye gidemiyor malesef yabancı baskılarda sorun yok gerek ses ve plak kaliteleri üst seviyede umarım tr dede iyi işler olur esen shop ta yeni yeni plaklar sürmeyi başladı piyasaya haberi olmayan varsa bir göz atabilir

    Alıntıları Göster
    aradığım konu olmuş ama işi gerçekten bilen birinin yorumuna ihtiyaç var. herkesin ses sistemi dinlediği pikap ayrı buda herkes için farklı bir deneyimdir. benim de bir kaç aylık sistemim var.yeni yeni plakları alıyorum.
    @Phyron nicki arkadaş bob marley legend albümü kötü demiş ama bana güzel geldi mesela. ama zeki müren saklı kayıtlar albümünü alma gafletinde bulundum çok kötü.
    bizim ülkemiz açısından kalite beklememek normaldir ama mesela the beatles için aynı durum söz konusu mu? amazondan bir albümü almıştım bana fena gelmedi, elvis 31hits plağı ise çok cd kayıt geldi, ama sistemi üst düzeyde olanlar ve yıllarca plak dinleyen birinin yorumunu merak ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    aradığım konu olmuş ama işi gerçekten bilen birinin yorumuna ihtiyaç var. herkesin ses sistemi dinlediği pikap ayrı buda herkes için farklı bir deneyimdir. benim de bir kaç aylık sistemim var.yeni yeni plakları alıyorum.
    @Phyron nicki arkadaş bob marley legend albümü kötü demiş ama bana güzel geldi mesela. ama zeki müren saklı kayıtlar albümünü alma gafletinde bulundum çok kötü.
    bizim ülkemiz açısından kalite beklememek normaldir ama mesela the beatles için aynı durum söz konusu mu? amazondan bir albümü almıştım bana fena gelmedi, elvis 31hits plağı ise çok cd kayıt geldi, ama sistemi üst düzeyde olanlar ve yıllarca plak dinleyen birinin yorumunu merak ederim.

    Alıntıları Göster
    Ben de pikap ve plak işlerine yeni başlamış biri olarak naçizane yorumlarımı eklemek isterim. Ama ben kim basmıştır, ne etmiştir orasını pek incelemedim. Bu sebeple yorumlarım tamamen subjektif olacaktır :-)

    D&R'dan alıp ses kalitesini beğendiğim plaklar şunlar
    -Daft Punk : Random Access Memories
    -Miles Davis : Tutu (deluxe edition)
    -Pink Floyd: Wish you were here ve Dark Side of the Moon (2011 remastered)
    -Best Of Sade
    -Best of Dire Straits & Mark Knopfler

    Türklerden de Müzeyyen Senar (yayınlanmamış şarkılar) ve Sezen Aksu (sen ağlama) fena değil gibi. Ama Best Of Ajda baya mp3 havasındaydı. Bir de şarkıların da sonradan disko havasıyla yorumlanmış halleri olunca baya çekilmez oluyordu. Geri gönderdim gitti :-)

    Bunların dışında 26 TL'ye satılan Miles Davis'ler ve Michael Jackson Bad için net bir yorum yapamayacağım. Henüz can kulağıyla dinleyemedim. Ayrıca Amazon'dan Michael Jackson Thriller ve Bob Marley Legend plaklarını sipariş etmiştim. Onlar da dün geldiği için pek detaylı dinleyemedim ama ilk izlenimim pek iyi değil.

    Şimdilik eyyorlamam böyle :-)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Ben de pikap ve plak işlerine yeni başlamış biri olarak naçizane yorumlarımı eklemek isterim. Ama ben kim basmıştır, ne etmiştir orasını pek incelemedim. Bu sebeple yorumlarım tamamen subjektif olacaktır :-)

    D&R'dan alıp ses kalitesini beğendiğim plaklar şunlar
    -Daft Punk : Random Access Memories
    -Miles Davis : Tutu (deluxe edition)
    -Pink Floyd: Wish you were here ve Dark Side of the Moon (2011 remastered)
    -Best Of Sade
    -Best of Dire Straits & Mark Knopfler

    Türklerden de Müzeyyen Senar (yayınlanmamış şarkılar) ve Sezen Aksu (sen ağlama) fena değil gibi. Ama Best Of Ajda baya mp3 havasındaydı. Bir de şarkıların da sonradan disko havasıyla yorumlanmış halleri olunca baya çekilmez oluyordu. Geri gönderdim gitti :-)

    Bunların dışında 26 TL'ye satılan Miles Davis'ler ve Michael Jackson Bad için net bir yorum yapamayacağım. Henüz can kulağıyla dinleyemedim. Ayrıca Amazon'dan Michael Jackson Thriller ve Bob Marley Legend plaklarını sipariş etmiştim. Onlar da dün geldiği için pek detaylı dinleyemedim ama ilk izlenimim pek iyi değil.

    Şimdilik eyyorlamam böyle :-)

    Alıntıları Göster
    Izzet Oz'un arsivinden cikan efsane kayit "Cem Karaca & Mogollar 2.2.1973 Ankara" ilk baski olarak 1000 adet uretilip aninda bitmisti.

    Simdi Mart ayi icin yeni bir baski geliyor. On siparis de aliyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCkopat065

    Izzet Oz'un arsivinden cikan efsane kayit "Cem Karaca & Mogollar 2.2.1973 Ankara" ilk baski olarak 1000 adet uretilip aninda bitmisti.

    Simdi Mart ayi icin yeni bir baski geliyor. On siparis de aliyorlar.

    Alıntıları Göster
    Yerli basımların içinde çok azında iyi kayıt var ya da memnun eder seviyede. Eski baskılara yönelmek ilk etapda daha doğru bir seçenek lakin fiyatı yüksek plaklar var takip edenler bilir o yüzden bu noktada yeni baskısına yönelebilinir amaç plak dinlemek veya almaksa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    aradığım konu olmuş ama işi gerçekten bilen birinin yorumuna ihtiyaç var. herkesin ses sistemi dinlediği pikap ayrı buda herkes için farklı bir deneyimdir. benim de bir kaç aylık sistemim var.yeni yeni plakları alıyorum.
    @Phyron nicki arkadaş bob marley legend albümü kötü demiş ama bana güzel geldi mesela. ama zeki müren saklı kayıtlar albümünü alma gafletinde bulundum çok kötü.
    bizim ülkemiz açısından kalite beklememek normaldir ama mesela the beatles için aynı durum söz konusu mu? amazondan bir albümü almıştım bana fena gelmedi, elvis 31hits plağı ise çok cd kayıt geldi, ama sistemi üst düzeyde olanlar ve yıllarca plak dinleyen birinin yorumunu merak ederim.


    Tabi ki tamamen kulak ve zevk meselesi. Ben Bob Marley Legend orjinal kasetinin plağından çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Şunu tekrar belirtmekte fayda var, bir albümün ilk versiyonu eğer plak ise (örneğin the beatles) o plağın yeni basımı mutlaka dijital kopyadan oluyor. Aynı analog basımdan kopyamalarına imkan yok diye biliyorum. Fakat eski baskıları bulmak hem zor hem de maliyetli. Ancak yabancı bir çok albümün yeniden basılmış plakları bence oldukça tatmin edici. Led Zeppelin, the doors gibi yeni baskılar hiç de fena değil. Eski baskıların maliyetinden kaçmak isteyen arkadaşlar için bence gayet yeterli seçenekler.




  • Rainbow45 in her kaydı sağlam ve analogtur. Plakları hep açılır kapak ve çok özenli olur. Sahipleri de çok cici insanlar. En önemlisi böyle bir iş yapan Türk esnafını desteklemek gerek
  • Bu hafta Rainbow 45 (Pinhani) ve Kalan'dan (Sevval Sam) gelecek. Deneyince burdan durumu bildiricem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCkopat065

    Bu hafta Rainbow 45 (Pinhani) ve Kalan'dan (Sevval Sam) gelecek. Deneyince burdan durumu bildiricem.
    Bir kaç bilgi eklemek istiyorum. Plakların avrupa orjinlerinin tamamı almanya da basılıyor. Eskisi gibi alman baskıi hollanda baskı, ingiliz baskı yok. Yani basım yeri tek yer. Bastıran firmalar var. Mesela Ferit Odman albümü AAA bir kayıttır, equinox müzik(türk) almanya da basılmıştır, kaydı amerika da yapılmıştır. Guerssen bahsi geçen ispanyol firma, beş kuruş telif hakkı ödemeden yerli plaklar basmaktadır. Avrupa da anatolian rock merakı sebebi ile başlamıştır, bu yüzden erkin koray baskıları ile bilinir. Bu kayıtlara telif ödememiş firmanın, varsa da orjinal analog(kayıt yılları itibarı ile muhtemelen analog) kayıtlara ulaşması mümkün değildir. Tahminin plaktan baskı yapıyorlardır.

    İyi baskı plak ve iyi müziği ayırmak lazım. Belli plakların iyi kayıtları olmadığı gibi, naskılarıda çok az olup çok değerli olabiliyorlar. Bir kere müzik dinleyecekseniz ve plaktan dinleyecekseniz, daha iyi baskı aramalısınız ama ciddi paralar ödeyebilirsiniz bunun için. Misal, Beatles ilk baskı mono lar kalitesinde albümler edinmek isityorsanız, 2 yıl önce ya blue box denen seti 1000 usd ler seviyesinde alacaktınız, yada tek tek albümleri toplayacaktınız, hele birde ilk baskı arıyorsanız çok daha pahalıya gelebilirdi. Daha sonra orjinal analog kayıtlardan, blue box tan beri 20 yıldan sonra ilk defa mono bu plaklar bir set ve ayrı ayrı albümler olarak basıldı. Benim ilk baskı mono kayıtlara(hem mono, hem stereo ilk baskıların hepsi var) en yakın hatta bazı açılardan daha iyi bulduğum bir set ve albümler. Yine almanya da basılmıştır :) Analog bir kayıt defalarca tekrar basılabilir, ancak beates da olduğu gibi, kayıtlar 40-50 yıllık ve zırt pırt bu kayıtlardan baskı yaptırmıyorlar.

    Yerli plakların yeni basımlarının nereden(analog/dijital) olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Pek çok kaydın orjinal ilk baskısı yok, pek çoğu cd ve plaktan basılıyor olmalı. Tabi yine diyebilirsiniz ki ben Sezen Aksu yu plaktan dinlemek istiyorum, o zaman ya ikinci elde kötü kondüsyonda plaklara bir dolu para vereceksiniz yada bu yeni basımlardan alacaksınız.

    Yeni albümlerde, Ferit Odman gibi olağanüstü işler yapıp, ta amerikada stereophile, analogplanet in önemli yorumcusu michael fremer in dahi ilgisini çeken sanatçılarımız var. Süper bir müzik, güzel bir kayıt istiyorsanız, Ferit Odman edinmelisiniz. Cd kaydını ne olur sormayın dinlemedim bilmiyorum.

    stevehoffmann forumları iyi baskıların tartışıldığı iyi bir başlangıç kaynaktır. Discogs aynı albümün muhtelif release lerini görmek bulmak satın almak için iyi bir sitedir. alman ve hollandalı satıcıları tercih etmenizi öneririm.

    Şunu özellikle söylemek istiyorum, çok acıdır ki aldığım en nefis yerli plakların hepsi yurtdışından. Yeni Türkü ler, MFÖ ler, Sezen Aksu lar, en zor bulunan albümleri, inanılmaz kondüsyonlarda neredeyse sıfır ve herşeyden önemlisi mantıklı fiyatlarla. Plak biriktiren yaşı bizden büyük abilerimiz, zamanında anlatırlardı 80 lerin sonunda yabancı koleksiyonerlerin TR den plak topladıklarını.

    Son olarakta bir anektodu paylaşmak istiyorum sizinle yıllar önce bir New York seyahatimde, NYU nun oralarda, hatta belki daha çok insanın bileceği bir yer olabilir washington square e yakın(friends dizisinde bir park gösterir bir zafer tagı vardır girişinde). Bir plakçıda, bulduğum japon baskı red vinyl beatles lar alıyorum, daha varsa bul getir diyorum, sen satıcımısın diye sordu adam fiyat pazarlığında, hayır koleksiyonerim dedim. nereden geliyorsun dedi, Türkiye den dedim, e neden Türk baskı Beatles toplamıyorsun çok daha değerli olabilir demişti. Plak koleksiyonerliği 1 plağınızda olsa aynı zevk, 10000 plağınızda olsa. Müzik sistemi vs ile ilgili tek övündüğüm şey arşivimin sistemimden daha pahalı olmasıdır.

    Herkese keyifli dinletiler...




  • Üstadım yazdıklarınızı keyifle okudum. Bir konuyu da aydınlatmak lazım; müzik marketlerden aldığımız yeni(sıfır) jelatinli plakların tamamı digital kopyadan basılırlar, diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phyron

    Üstadım yazdıklarınızı keyifle okudum. Bir konuyu da aydınlatmak lazım; müzik marketlerden aldığımız yeni(sıfır) jelatinli plakların tamamı digital kopyadan basılırlar, diye biliyorum.

    Dijital kopya diye konuyu kestirip atmak eksik olacak. AAA kayıtta analog, mixing de analog, editing de analog desem çokta eksik ve yanlış olmaz sanıyorum. Dijital nerede ne zaman dijital. AAD imi, DDD mi. Bunu bilmek mümkün değil, plakta yazmıyorsa. Kısaca cevap aldığınız plaklar dijital kopyadan basılıyor diye bir genelleme yapmak mümkün değil. Misal Analog Productions ürünleri aaa olmasıyla övünür, keza ferit odman ın albümü, bunlar sıfır jelatinli ürünlerdir.
  • Anladım üstad ben zaten genelde yeni albümleri almıyorum eski albümleri de eski baskısından alıyorum. Tesadüfen uygun fiyata ilk baskı ilk yayın filan denk geliyor
  • Bilen vardır ama bilmeyende vardır discogs.com sitesini. Uygun fiyata plaklar satılıyor ebay'den daha uygun. Geçen günü ilk defa alım yaptım bekliyorum. gittigidiyor da mesela satılan Michael Jackson tek albüm fiyatına posta bedelide dahil 120 lira 2si MJ-bee gees-eagles-lionel richie toplanda 5 lp söyledim. Aklınızda olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    Bilen vardır ama bilmeyende vardır discogs.com sitesini. Uygun fiyata plaklar satılıyor ebay'den daha uygun. Geçen günü ilk defa alım yaptım bekliyorum. gittigidiyor da mesela satılan Michael Jackson tek albüm fiyatına posta bedelide dahil 120 lira 2si MJ-bee gees-eagles-lionel richie toplanda 5 lp söyledim. Aklınızda olsun..

    Evet toplu alınca da çok ucuz oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    Bilen vardır ama bilmeyende vardır discogs.com sitesini. Uygun fiyata plaklar satılıyor ebay'den daha uygun. Geçen günü ilk defa alım yaptım bekliyorum. gittigidiyor da mesela satılan Michael Jackson tek albüm fiyatına posta bedelide dahil 120 lira 2si MJ-bee gees-eagles-lionel richie toplanda 5 lp söyledim. Aklınızda olsun..

    2. El ve toplu alimlarda discogs mantikli. Plak kondusyonlari da genelde dedikleri gibi cikiyor (gittigidiyor gibi cok iyi yazip da bol cizikli plak gondermezler)

    Bazi saticilar kargo fiyatindan geciriyor discogs'da dikkat etmek lazim.

    Yenilerden Pinhani gercekten muazzam olmus. Sahsen begendim. Rainbow 45 Records'un eline koluna saglik.

    Ve eger Placebo seviyorsaniz; placebo mtv unplugged'i kacirmayin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCkopat065 -- 28 Şubat 2016; 22:56:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCkopat065

    quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    Bilen vardır ama bilmeyende vardır discogs.com sitesini. Uygun fiyata plaklar satılıyor ebay'den daha uygun. Geçen günü ilk defa alım yaptım bekliyorum. gittigidiyor da mesela satılan Michael Jackson tek albüm fiyatına posta bedelide dahil 120 lira 2si MJ-bee gees-eagles-lionel richie toplanda 5 lp söyledim. Aklınızda olsun..

    2. El ve toplu alimlarda discogs mantikli. Plak kondusyonlari da genelde dedikleri gibi cikiyor (gittigidiyor gibi cok iyi yazip da bol cizikli plak gondermezler)

    Bazi saticilar kargo fiyatindan geciriyor discogs'da dikkat etmek lazim.

    Yenilerden Pinhani gercekten muazzam olmus. Sahsen begendim. Rainbow 45 Records'un eline koluna saglik.

    Ve eger Placebo seviyorsaniz; placebo mtv unplugged'i kacirmayin derim.

    Alıntıları Göster
    Önceki gün D&R'ın internet mağazasından Miles Davis'in Bitches Brew albümünü sipariş ettim. Dün de elime ulaştı. Akşam sadece bitches brew parçasını dinledim ve ben bu albümü daha önce dinlememişim dedim :-) Sesini oldukça beğendim. Yalnız link vermek için D&R'ın sitesine girdiğimde ürün bulunamıyor diyor. Tekrar stoka girerse yada mağazada bulursanız kaçırmayın derim.

    Bunun dışında bir de alttaki Dire Straits - Making Movie albümünü aldım fakat bu plağın sesini pek beğenmedim. Halbuki orijinal analog kayıttan kopya diyordu. Bir de sanki plak kullanılmış gibi göründü bana tozlu ve plastik jelatini bir değişikti. Ayrıca herhangi bir mp3 indirme kodu falan da çıkmadı. Acaba iade edilen bir ürün olabilir mi? Başına böyle birşey gelen oldu mu?

    http://www.dr.com.tr/Muzik/Making-Movies--180-GrAudiophile-Vinyl-Mastered-From-Original-Anologue-Master-Tapes-Mp3-Download-V-/Yabanci-Albumler/Rock-Music/Rock/urunno=0000000601818




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.