Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.267
Cevap
45
Favori
100.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bonus Müzik'ten çıkan "Başrolde Emel Sayın"dan sonra, Mart 2022'de Yavuz&Burç Plakçılık, Emel Sayın'ın daha "klasik" eserlerin olduğu "Türk Filmi Müzikleri" plağını yayınladı. Her ne kadar asıl tekrar/tıpkı basım yapılması gereken plak, Saner Plakları'ndan Emel Sayın 1973 (soundtrack formatında orijinal film şarkıları yeralır. Filmlerde seslendirildiği gibi aynı hızda kaydedilmiştir) olsa da bunlar da yaraya merhem niyetine güzel plaklar oldu. Teşekkür ederiz. Ancaak...




    Ya, Yavuz&Burç "Türk Filmi Müzikleri" uzunçalarının kapağı bir felaket! Açılır kapak kaliteli kağıt vs iyi güzel de, tasarım berbat olmuş. Ön kapağa konulan film şeritlerinin orta kısımlarındaki Emel Sayın fotoğraflarının biri kenarlardan "çekilmiş" diğeri "baskılanmış". Hani LED TV'nizin 4:3 ayarı yoktur da 4:3 görüntüleri 16:9 yapar ya, öyle işte. Arka kapaktaki şerit fotoğrafları da gayet güzel normal hoş fotoğraflar. Ön kapak öyle olsaydı ya! Gözüme güzel görünmedi.



    Gelelim künye bilgilerine. Yok! Yani künye bilgisi yok. Üretici ve dağıtıcı firma adres bilgileri dışında bilgi yok. Yapımda kimlerin emeği geçmiş kimlere teşekür edeceğiz (veya eleştireceğiz) yok kardeşim.


    Plak içerik listesine gelince: Burayı tasarlayan arkadaş firma ile kavgalı olmalı veya çok sıkışık bir anına denk gelmiş olmalı. Dolu hata var listede. Bir kere şarkıların asıl sahipleri olan söz yazarı ve müzik bestekarlarının adları bir harf nokta (T. Ateş gibi) formatında yazılmış. Yahu bu insanların isimleri tek bir harf midir? Biz T.Ateş'teki T.'nin Türkan'mı Toktamış'mı olduğunu araştırmak zorunda mıyız? Tamamını yazacak yer mi bulamadınız? Böylesi bir uygulamanın bu insanlara saygısızlık olduğunu düşünmez misiniz? Durumun tek istisnası "Tanrım Beni Baştan Yarat" şarkısının söz yazarı Ali Tekintüre ve bestekarı Muzaffer Özpınar'ın isimleri tam yazılmış. Diğerleri "harf isimli insanlar".



    Plağın B yüzünde Emel Sayın'ın sesinden dinlemenin adeta mucize olduğu bir şarkı var. "Saymadım Kaç Yıl Oldu". Bu şarkı listede "Say-a-madım Kaç Yıl Oldu"ya dönüşmüş. Kapak içindeki başlıkta da durum aynı. Oysa şarkı sözlerinde doğrusu yazıyor.



    Hemen bir üstteki 4. şarkı " Bir Dünya Yarattım" şarkısının bestekarı E.(Erol) Sayan, "E. Soyan" olmuş. Kapak içinde de durum aynı. Oysa aynı yüzün son şarkısının da bestekarı kendisi ve ismi orada doğru yazılmış.


    Ve nihayet albümün son parçası Kadehinde Zehir Olsa'nın söz yazarı H.M. Ebaroğlu diye yazılmış. "Hikmet Münir Ebcioğlu" olması gerekir.


    Bitmedi!.. Şimdi bir de Ossi Müzik'ten çıkan Bir Zamanlar 6... plaklarını inceleyelim. Ossi Müzik, Bir Zamanlar serisini, 5'ten bu yana renkli plak olarak çıkarıyor. İyi hoş ta benim gibi siyah plak takıntılı çok koleksiyoncu da var. Kara plak alternatifi olmalı. Bu renk meselesi eski şarkıları içeren plaklarda bana ters geliyor. Neyse... Bir zamanlar 6...'nın kapağına bir göz attığımızda, yine böyle uluslararası bir projeye yakışmayan detaylar göze çarpıyor. Şöyle ki...


    Plak 1'in A Yüzü'nün 4. parçası Sezer Güvenirgil'in Aşktan da Öte şarkısı, "Aştan da Öte"ye dönüşmüş. Kapak içinde doğrusu yazıyor.


    Yine 1. plağın B Yüzü'nün 2. parçası Atilla Yelken'in Saçlarım Ağarmadan Gel şarkısı Saçlarım "Ağırmadan" Gel'e dönüşmüş. Kapak içine baktım orada öyle yazmışlar. Ya arkadaşlar, saç ağarır; "ağır"maz.



    Bu kadar önemli plaklar için böylesine kötü tasarımlı kapaklar koskoca Yavuz&Burç Plakçılık gibi Ossi Müzik gibi firmalara yakışmıyor. Umarım sonraki çalışmalarda bu tür hatalar olmaz. Sayın üretici firmalar: Biz plakları artık "şarkı dinleyelim, sonra atarız çöpe" diye almıyoruz. Plaklara dünya para verip koleksiyon yapıyoruz. Bu eserleri sonraki kuşaklara bırakacağız. Haydi yabancı plaklardaki gibi insert, poster, belgesel vb hikayelerden umudu kestik, normal kapağını doğru düzgün yapın yahu! Lütfen!...


    Esenlikler

    Lami Tiryaki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 16 Mart 2022; 11:52:2 >




  • Bir Zamanlar 6... plaklarının kayıt kalitesi için de bir şeyler yazmak lazım. İlk plağı gayet iyi güzel dinledim. Ancak ikinci plakta ses seviyesi "düştü"... Özellikle Melike Demirağ'ın çok sevdiğim "Ne Olmuş Sana" isimli şarkısında kalkıp amfinin sesini yükseltmek zorunda kaldım. Bende mi bir şey var diye kendimden şüphelendim, ayarları hiç değiştirmeden şarkının orijinal 45'liğini koydum pikaba, salon "gümbürdedi" birden, telaşla kıstım sesi! Hani dönem baskısı karşılaştırması değil kasdettiğim. Bir Zamanlar 6...'nın iki plağı arasında bariz bir ses seviye farkı var . Plağı satınalan arkadaşlar varsa, aynı durumu yaşayıp yaşamadıklarını merak ediyorum. Yazarsanız sevinirim.


    Esenlikler

    Lami




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 14 Mart 2022; 19:44:31 >
  • Doğrudan dijital kaydı (CD) dinlemeye kıyasla derinlik algısı açısından bir fark yaratabilir, burada faktör tamamen kullandığınız sistemi oluşturan tüm ekipmanlarla ilgilidir. Bu konuda yaptığım en büyük hata hala aynı hoparlörü kullanıyor olmam. Bütçe olsa çoktan boşanırdım ama olmadı



    bilgisayarda ekran görüntüsü alma

  • myigity kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Facebook'ta cd satış grupları var. O gruplara üye olup 2.el satış postlarını takip ederek denk getirebilirsiniz.

  • Uzelli den muhteşem albüm ve kayıt. Bergen in şikayetim var albümü plak formatında , çok yorumda bulunmayacağım albüm parçalar ve kayıt mükemmel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumu canlandıralım biraz. Son zamanlarda plak alanlar varsa yorumlarını bekliyoruz ...

  • Merhaba,

    Emre Plak, Aralık ayı içerisinde Barış Manço'nun Sözüm Meclisten Dışarı ve Estağfurullah Ne Haddimize plaklarının karışımı 16 şarkılık çift plaklık Hal Hal duble albümünü piyasaya verdi.


    Sözüm Meclisten Dışarı albümünde yeralan Adem Oğlu Kızgın Fırın isimli şarkı, girişindeki konuşmalı bölümün yeni baskı Sözüm Meclisten Dışarı plaklarında yeralmaması nedeniyle Barış'sever plak koleksiyoncuları için ciddi sorun oluşturuyordu. Soruşturup, bu baskıda şarkıya bu bölümün eklendiğini öğrendim ve aldım. Evet, Adem Oğlu Kızgın Fırın şarkısı bu çift plak albümde konuşmalı girişiyle yeralıyor arkadaşlar. İlgilenenlere duyurulur.


    Plak kapağı-doğal olarak-açılır kapak ve standart kaliteli karton. Ancak şarkıların isimleri haricinde herhangi bir bilgi (söz yazarı, besteci, düzenleme vb...) yok. Kapak içinde albümle ilgili güzel bir tanıtım yazısı var. Baskı kalitesinden artık özel bir durum olmadığı sürece bahsetmek istemiyorum.


    Fiyatların her ay arttığı bir ortamda Barış Manço koleksiyoncularına tavsiye derim.


    Şarkı listesi:

    Barış Manço - Hal Hal (2 Plak) 

     

    LP1

    A Yüzü


    1. Hal Hal

    2. Dönence

    3. Alla Beni Pulla Beni

    4. Ademoğlu Kızgın Fırın

     

    B Yüzü


    1. Ali Yazar Veli Bozar

    2. Bahçede Hanımeli

    3. Gülpembe

    4. Halil İbrahim Sofrası

     


    LP2

    A Yüzü


    1. Geçti Dost Kervanı

    2. Kazma

    3. Bal Sultan

    4. Aman Yavaş Aheste

     

    B Yüzü


    1. Kol Düğmeleri

    2. Eski Bir Fincan

    3. Çıt Çıt Çedene

    4. Arkadaşım Eşşek


    Esenlikler

    Lami




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 12 Aralık 2023; 10:50:46 >




  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.