Şimdi Ara

REĞAİP KANDİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle..

    Reğaip kandilinizi tebrik ederim.

    SAYGILAR SEVGİLER.



  • @: Tebriklerin ifadesini yeterince görülmesi açısından bir günlüğüne üst konu yapılmıştır.


    İyi Günler
  • Bütün müslüman aleminin regaip kandili mübarek olsun.
    Mübarek 3 ayların başladığı,duaların kabul edildiği bu gecede müslüman kardeşlerimizin kafalarına bombalar yağmadan rahat rahat ibadet etmeleri dileğiyle...
  • kandiliniz mübrek olsun ...

    Lütuf ve ihsanların bol bol yağdığı gece: Regaib Gecesi

    Nebiler Serveri (sas)’nin “Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır.” buyurarak önemine dikkatlerimizi çektiği ve “Allah’ım! Hakkımızda Recep ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir.” diyerek Rabb’ine büyük bir coşkuyla dua ettiği bu günler, elbette diğer günlerden daha fazla rahmet ve mağfiret yüklüdür.

    İnsan, beşeriyetinin muktezası olarak hem günah, hem de sevap işlemeye istidatlı bir varlıktır. Her insan, hata edip günah işleyebilir. Önemli olan, kişinin mümkün olduğu kadar günahların helak edici atmosferinden uzak durması; heva ve heveslerine mağlup olup günah işlediğinde ise Allah’ın engin rahmetinden ümit kesmeden tevbe ve istiğfar ederek günah kirlerinden temizlenmesini bilmesidir. Nitekim Efendimiz (sas), “İnsanoğlunun her biri hata edicidir. Ancak hata edenlerin en hayırlısı (hatasını anlayıp pişman olarak) tevbe edenlerdir.” buyurarak bu hakikate işaret etmiştir.

    Kalp ve ruh dünyası günahlarla kararmış kişinin, kendisini onlardan temizleyip yeniden aydınlığa çıkarması; hayatını günahlardan uzak bir şekilde titizlikle yaşayan kişinin ise Rabb’e miraç yolunda yükselebilmesi için idrak ettiğimiz bu rahmet buudlu günler iyi bir fırsattır. İşte Recep ayıyla birlikte bir kere daha kavuşmuş bulunduğumuz ve her iyi işin sevabının diğer günlere göre kat kat fazlasıyla verildiği şu günler, böyle rahmet buudlu günlerdir.

    Esasen Cenab–ı Hakk’ın kullarına lütfettiği her gün, rahmet buudludur. Fakat Nebiler Serveri (sas)’nin “Recep, Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır.” buyurarak önemine dikkatlerimizi çektiği ve “Allah’ım! Hakkımızda Recep ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir.” diyerek Rabb’ine büyük bir coşkuyla dua ettiği bu günler, elbette diğer günlerden daha fazla rahmet ve mağfiret yüklüdür. Recep ayıyla başlayan bu kutlu günler, “Şüphesiz rahmetim gazabımı geçmiştir.” ve “Rahmetim her şeyi

    kuşatır.” buyuran Cenab–ı Hakk’ın, engin rahmetiyle tecelli ettiği, huzuruna gelerek el açıp boyun büken ve günahlarından pişmanlık duyup af dileyen kullarına sonsuz mağfiretiyle muamele buyurduğu af ve mağfiret günleridir. İşte Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaib Gecesi de bu mübarek zaman dilimlerinden birisidir. Bu gece, bir lütuf, rahmet ve mağfiret gecesidir.

    Regaib Gecesi’nden hakkıyla istifade edecek olanlarsa, hiç şüphesiz, bütün gecelerinde ilim ve ibadete, zikir ve tefekküre rağbet gösterip hayatlarını onlarla süsleyen, Gül İnsan (sas)’ın yolunda giden gül ruhlu talihliler olacaktır.

    Aynı zamanda Regaib Gecesi, üç aylar içinde kendisinden sonra gelecek olan Miraç, Berat ve Kadir Gecesi gibi nûrefşan zaman dilimlerinin bir müjdecisidir. Onun için bu müjdeciye kulak verip üç aylar iyi değerlendirilmelidir. Bu kutlu zamanlarda gönüller Kur’an’ın diriltici iklimiyle daha sık buluşmalı, ruhlar tevbe ve istiğfarla temizlenmeli ve bütün bir insanlığın hidayet ve felahı için Yüce Mevlâ’ya yalvarıp yakarılmalıdır.

    Cenab–ı Hakk’tan niyaz ve dileğimiz odur ki, karanlık bulutların dört bir yandan adeta bir gulyabani gibi üzerimize hücum edip ufuklarımızı kararttığı ve canı dudağına gelmiş kitlelere karamsarlık aşıladığı şu günlerde üç aylar ve onların içindeki mübarek geceler, ümitten bir meş’ale olup sinelerimizi aydınlatsın ve hülyalarını kurduğumuz yarınlar adına yeniden ümit ve azimlerimizi tazelesin.

    Rahmet kapılarının ardına kadar açık olduğu bu geceyi nasıl değerlendirelim

    Nebiler Nebisi saâdet meclisinde oturuyordu. Mescide bir esir grubu getirildi. O sırada Allah Rasûlü (sas) bir kadının yana yakıla bir şeyler aradığını gördü. Kadın yakaladığı her çocuğu sinesine basıyor, kokluyor sonra bırakıyordu. Sonra kendi yavrusunu buldu, bağrına bastı.

    Doyma bilmeden onu öpüyor, kokluyor, tekrar bağrına basıyordu. Allah Rasûlü (sas) bu manzara karşısında iyice doldu. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak parmağıyla yanındakilere bu kadını gösterdi ve “Şu kadını görüyor musunuz?” dedi. Sahabe cevap verdi: “Evet Ya Rasulallah!” Allah Rasûlü (sas) tekrar “Bu kadın şu kucağındaki çocuğunu cehenneme atar mı?” diye sordu. Sahabe “Hayır ya Rasulallah!” karşılığını verdi. Ve işte bunun üzerine İki Cihan Serveri şu hikmet dolu sözleri söyledi: “Allah o kadından daha şefkatlidir, kullarını cehenneme atmak istemez.”

    Çok şefkatli ve merhametli olan Allahu Teala, sene içinde kulları için gönül dünyalarında adeta bir manevi hamle yapmaları adına bazı özel gün ve geceler yaratmıştır. Bu özel zaman dilimlerinde Cenab–ı Hakk’ın rahmet esintileri sağanak sağanak yağmaktadır. İşte bu gecelerden birisi Regaib gecesidir.
    Regaib, “çokça rağbet edilen, kıymetli, değerli, ihsan” manalarına gelen ‘Ragibe’ kelimesinin çoğuludur. Buna göre Regaib Gecesi denilince: “çok lütuf ve ihsan dolu, kıymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır.

    Halk arasında üç aylar diye meşhur olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarından Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi olan Regaib Gecesi, aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olma şerefini taşımaktadır. Rahmet kapılarının ardına kadar açık olduğu bu gece gaflet içinde geçirilmemeli, bir fırsat gecesi olarak değerlendirilip ona göre hareket edilmelidir.

    Bu değerlendirmek adına; 1. Bol bol Kur'ân-ı Kerim okunabilir. 2. Peygamber Efendimiz (sas)'in şefaatini ümit ederek, O'na salât-ü selâmlar getirilebilir. 3. Kaza veya nafile namazlar kılınabilir. 4. Dünyaya gönderiliş amacımızı ve gidişatımızı düşünerek tefekkürde bulunulabilir.

    5. İşlenen günahlar için bu gecenin yüzü suyu hürmetine samimi ve gönülden gelerek tevbe ve istiğfarda bulunulabilir. 6. Bir dua listesi oluşturarak sevilen insanlar için bol bol dua edilebilir. 7. Anne, baba, akraba ve arkadaşların kandilleri ziyaret edilerek veya telefon ile tebrik edilebilir.




  • Ben de tüm insanlığın Regaip Kandilini tebrik ederim.
  • Regaip Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.
  • Allah gecenin feyzinden bolca nasiplenmek ihsan etsin.
  • Tüm inananların Regaip kandili mübarek olsun.
    @Deep: Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    @homo_sapiens: Böyle bir günde daha iyi bir dua düşünemiyorum. Amin...
  • Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.
  • Beyrut ve dünyadaki vahşetlerin içindeki mazlumlar için dua edelim.
  • Hepinizin ve tüm müslüman kardeşlerimin regaip kandili mübarek olsun.
    Allahın herkesin her iyi duasını kabul eder inşallah.hiçbirimize zulüm vermesin.
    ALLAHIN LANETLEDİĞİ İSRAİLLİLERİN AKILLANMASI DİLEĞİYLE.Amin
  •  REĞAİP KANDİLİ




     REĞAİP KANDİLİ



     REĞAİP KANDİLİ








  • Tüm arkadaşların regaib kandilini en içten dileklerimle tebrik ederim.


    Alıntıdır…
    Receb-i şerîfin ilk Cuma gecesine (Regâib) gecesi denir. Çünkü, Allahü teâlâ, bu gecede, mümin kullarına, ragîbetler, yani ihsanlar, ikramlar yapar. O gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, katkat sevab verilir. O geceye hürmet edenleri afv eyler.
    Receb ayının her gecesi kıymetlidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli olmakladır. Regâib gecesinin kıymeti, çeşitli hadîs-i şerîfler ile bildirilmiştir.
    Receb ayı, Âdem aleyhisselâmdan beri kıymetli idi. Bu ayda muharebe etmek günah idi. Her ümmet, bu aya saygı gösterirdi. Receb demek, mürecceb, mu’azzam, muhterem, kıymetli demekdir. Fârisî (Enîsülvâ’ızîn) kitabında diyor ki, (Îsâ “aleyhisselâm” zamanında bir genç, güzel bir kıza tutulmuştu. Ona kavuşmak için çırpınıyordu. Nice zaman sonra söz aldı. Bir akşam, odada buluştular. Soyundular. Genç, pek sevinçli idi. Ansızın, pencereden hilâli [yeni ayı] gördü. Bu hangi aydır dedi. Kız, Receb deyince, genc toparlandı. Giyindi. Kız şaşırıp, ne oluyorsun dedi. Genç, babalarımdan işittim. Receb ayında günah işlenmez. Bu aya saygı gösterilir deyip, özür diledi ve evine gitti. Allahü teâlâ, Îsâ aleyhisselâma vahiy gönderip, olanları bildirdi. Bu genci ziyaret et! Selâmımı söyle buyurdu. Genç, Receb ayına gösterdiği bir saygı için, büyük bir Peygamberin “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” kendine gönderildiğine sevinerek îmân etti. İyi bir mü’min oldu. Receb ayına gösterdiği bir saygı sebebi ile, îmân şerefine kavuştu.)




  • Tüm arkadaşlarımın kandilini tebrik ederim. Her ne kadar modumuzla kavgalı olsak ta böyle bir konuyu üste aldığı ve buradakilerin duygularına saygı gösterdiği için teşekkür etmek isterim.
  • Kandilimiz mübarek olsun.




    Önünüzdeki ve arkadanizdakini gözetip koruyun ki rahmete layık olasınız
  • kandiliniz mübarek olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.