Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Gönüllü Çevirmen Grubu Kurmak? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
6.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bakıyorumda herkez çevirmeye hevesli yamayı normal şekilde ama oyun 250bin satır 2.3milyon kelime basit değil yani  

    günde 1k satır çevirsen 250gün eder 5kişi olsan 50 gün eder 1k satırı kaç saatde çevrilecek birde o var yani yaş bu işler gönülü usulu ile

    yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 80 kişi 6ayda anca bitirdi gerisini sen hesapla.

    birde çeviriye başlayanlar oluyor olayın ne kadar büyük oldugunu anlayınca bırakıyorlar. kolay değil yani 250bin satır sonuçta

  • Makine çevirisiyle oynayıp bitirmiştim yama çıkarsa tekrar oynarım anlamadığım yerleride anlamış olurum kolay gelsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acelilctl kullanıcısına yanıt

    Hocam çoğu insanın merak ettiği soruyu size sorayım. O yama komple mi kayboldu? O yama ile oynayanlar oldu mu? O yamayla hala oynayanlar var mı?  

  • Yama komple kaybolmadı. Çevirmenler de hala bulunuyor. İsteyen çevirmenler yamayı kullanabiliyor. Yama ile oynayanlarda oldu, bazı twitch yayıncılarına verilmişti zamanında. Sonradan yama iptal olunca onlar da kullanamadı. Şuan sadece grup içindeki çevirmenler ve yöneticiler yamaya erişim sağlayabiliyor.

  • Önceki ekibin yaması parayla satıldığı için yayınlanamazken, (hukuki olarak önü kesildi) hala bazı arkadaşlar "parası neyse verelim" diyor. Mesele para meselesi değil idrak mı edemiyorsunuz yoksa trollük mü peşindesiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 22 Mayıs 2021; 16:5:57 >
  • Şikayet edenler yandım allah etti ama iş işten geçti kaçan balık büyük oldu maalesef
    İngilizce bilsem hiç düşünmeden gönüllü olarak çeviriye katılırdım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • s-adebisi kullanıcısına yanıt

    sana hak vermek isterdim fakat durum sandığın gibi değil hayvan gibi zor çevirisi bir oyun çevirmek yerine 5-10 liralık dandik oyunun çevirilmesini anlıyorum bu oyunun çevirisi zor cidden zor ama umuyorum ki çevirmen arkadaşlar yardım ederler.

  • Allah kurtarsın

  • hocam farklı kişilerin gelerek rasgele eklemeler yaptığı çeviriler maalesef uyumsuz ve tutarsız oluyor. o yüzden hikayeyi yine sadece siz çevirin, diğer çevirmenler atıyorum compendiumun bölümlerini kendi aralarında paylaşsınlar. daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. discord'dan ekliyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 22 Mayıs 2021; 16:46:0 >
  • Oyunu makine çeviriyle başlayıp bitirmiş biri olarak. Anlamadığım veya aşırı derecede hatalı gördüğüm bir yer olmadı. Oyundaki en küçük metinden, en ücra görevlere kadar her şey çevrilmiş ve anlaşılabilir şekildeydi. Hatta ve hatta malum grubun yok avukata verdiler , peşimizde interpol var tiyatrosuna rağmen yamayı hazırlayan ve sunan zartzurta teşekkür ederim :D

    Konuyu açan değerli kardeşim düşüncen çok güzel ve anlamlı ama eğer böyle bir işe girmek istiyorsan tavsiyem daha küçük ve oyuncuların beklediği işlerle başlaman sonra orta büyüklükteki işlere geçer güzel bir ekip kurarsın. Oyun dünyasının en büyük bossu diyebileceğimiz oyunlardan biriyle başlaman seni aşırı derece zorlayabilir ve hevesini kırabilir. Eğer yinede ekip kurup büyük bir projede yer alma isteğin varsa türkçe yaması hiç olmayan zelda oyunu devrediliyor hem büyük hemide alt yapısı hazır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBDF46633 -- 22 Mayıs 2021; 16:47:37 >




  • Frasiyav kullanıcısına yanıt

    Çünkü baya uğraştılar, emeklerinin hiç olması yerine Dosyaları belirli bir makul ücrete satabilirler. Bu arada Text dosyalarıni satabilirler. O zaman Take Two hiçbirşey yapamaz o Gruba karşı. Çünkü Text dosyalarından kendi adlarını sildiklerinde kim ne diyebilir? El altından yürütülecek iş. Grupta hiç yerine ufak bir miktarla idare edecek. Belki Tercümanlarin ismi kalabilir. O zaman sorun çıkmaz. Take Two büyük ihtimalle bir ücret veya üyelik karşılığında satılmasına karşı Hukuki Tehdit ile engelledi.


    650 bin Satır

    2 000 000 kelimeden oluşan bir yamayı 3-5 kişi çeviremez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yamanın bitmesine çok kısa bi süre kala gruptan çıkarıldım. Haberleri görünce ben de şaşırdım. O konularda hiçbir bilgim yok. Diyecek bi şey yok. Çok yazık oldu. Hem emeklere, hem zamana.

    Ücretinin ne kadar olacağı, game pass vs konusunu da bilmiyordum. Ben sadece gruba kalıcı olarak girebilmek için gönüllü olarak işimi yapıyordum. Yazılımdan falan da anladığım yok. Hatta oyun bile oynamam neredeyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acelilctl -- 22 Mayıs 2021; 18:3:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt

    Hocam keşke satsalar ama onlara da bir şey diyemiyoruz. 8 ay gece gündüz uğraşıp, 80 kişi ile tamamladıkları bir projeyi parayla satmak.. Paradan ziyade bu oyunun yamasını çıkaran kişi/grup'ların adı bir çok yer de yazacak. Ki RDR yaması iptal olduğunda bile bir çok forum da bu konu konuşulup tartışıldı. Yamayı satan alan kişi yayınlasa onun adı yazılacak. Anonymous bunu istemiyor olabilir. Haklı olarak tabi. Ama keşke satsalar da bu oyunu kendi dilimiz de rahat rahat oynayabilsek. 3-5 kişi ile oyunun tamamı çok zor olabilir, gönüllü çeviri olursa bir de. Ama zaten arkadaş %40'lık kısmı hikaye açısından bitirdi. Ana hikaye bir şekilde bitecektir zaten. Geriye kalan yerler için yardımcı olunabilirse tamamı olmasa bile oyunun büyük çoğunluğu çevrilebilir. 650 bin satır tabi ki dile kolay, büyük uğraş isteyecek. Ama umarım yapılır.

  • acelilctl kullanıcısına yanıt

    Bir orta yol mutlaka bulunurdu. Şikayet etmek yani, çok absürt bir şey. Şikayet eden kişilere lafım yok ama kendi içimizde çözebileceğimiz bir şeyi dışarıya açmak mantıklı bir karar değildi. Olan yamayı bekleyen oyunculara oldu. Sağlık olsun diyelim. Bir gün %100 yaması gelecektir ama kim bilir ne zaman.

  • Korvo. K kullanıcısına yanıt

    Eğer Hukuki olarak sorun varsa başka şansları yok. Ya dosyalar tarih olacak. Yada Tercümanlarin isimleri ücretsiz dağıtılan (el altından toplanan bağışların gruba verilmesi için) yamada hukuki sorun yaşamadan oyuncular kaliteli yamayı oynama şansı olacak. Malesef Dh nin dengesiz üyeleri ve grubun yanlış politikası işi buraya getirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar çevirmez kimse aylarca uğraşıp para isteyene öcü gözüyle bakıldı bu forumda bedavada kimse en az 6 ay uğraşmaz kolay kolay.

  • Çeviriye katılmak isterim, 3-5 bin satır neyse uğraşır çeviririm ve nizamı bir şekilde yaparım bunu ancak yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi 250k satır metin var 2M kelime mevcut, maalesef 3-5 bin satırdan daha fazla zaman ayırmam mümkün değil. 10-15 kişiyle yapılacak iş hele hiç değil, o yüzden olur da ekip büyürse yardımcı olmak isterim ama şu anda gerçekleşmesi imkansız bir hayal gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç uğraşmayın buradaki topluluğa değmez. Emek verip çeviri yapanların 3 kuruşunda gözleri var. Gitsinler ingilizce öğrensinler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli kardeşlerim çıkın artık şu hayal dünyasından adamlar yamayı yayımlatmayacak olsa rdr 2 makine çeviriyi de kaldırırlardı. Millet indirdi yamayı çatır çatır oynadı.

    Nexus mod sayfasında rdr 2 oyununun 480 tane modu var.Adamlar bunların hiç birine bir şey demiyor malum grubun hazırladığı yamaya takıyorlar sadece.

    Malum grup oyuncuları son dakkada güzelce silkelemeye çalıştı oyuncularda kabul etmeyince düşük bütçeli prodiksiyon ile dram ağırlıklı bir tiyatro sergiledi.

    Şimdide neymiş yama satın alınacakmış :D malum grup 2. sezon için geri mi dönüyor yoksa . illa silkelemeden bırakmayacaklar.

    Son olarak bu adamları sürekli övmenize gerek yok para ile ürün satan bir şirket. Bütün ürün satan şirketlerde emek vardır ama parasını alır. Eğer bir yerde gerçek emek arıyorsanız bu adamların tiyatrosundan sonra yama çıkarıp korkmadan yayınlayan adamlarda arayın :D

    lütfen şu grubu gereksiz övüp sinirlerimizi hoplatmayın.adamların discord sunucusu var orda sabaha kadar övün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBDF46633 -- 22 Mayıs 2021; 23:26:44 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.