Şimdi Ara

RADYATÖR ŞİŞMESİ MAZDA 323

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mazda 323 94 model aracımda hararet sorunu değilde ona benzer bir sorunla karşı karşıyayım. Aracı alalı yaklaşık 1,5 ay gibi bir zaman geçti. Araç bir müddet kullanılmamış olduğu için radyatörü çok paslı. Dışarıdan bir müdahale ile temizlenemeyecek anladığım kadarıyla Sorunum ise aracın hergün belirli bir miktar su eksiltmesi. Şayet suyunu hergün tamamlamazsam 3-4 gün gibi bir zamanda yolda giderken birden bire hararete kalkıyor. Bende hemen sağa çekip radyatöre su dolduruyorum. Kaputu açıp baktığımda genleşme kabından su aktığını görüyorum. ( Bu arada genleşme kabına hiç su doldurmuyorum ) Silindir kapak contası patlamıştır diyor ustalar ama motor yağı su alıpta bozulmuyor. Yağda herhangi bir renk değişimi söz konusu değil. Radyatörcüde motorun silindir kapak contasında arıza olduğunu ve aracın radyatöre basınç yapıp şişirdiğini suyun genleşme kabından boşalmasına bu sebep diyor. Bu arada termostatı sökmeme rağmen soğutma fanı sürekli çalışıyor ( şehir dışında seyrederken ).

    Tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar benim bu ustalara fazla güvenim kalmadı artık. Servise gittim onlar bile net bir çözüm getiremediler.







  • Dediklerine bir yorum yapamayacağım ama madem öyle kapak contasına baktırıver. Hortumlara bakmanda yarar var. birde termostadı neden söktürdün?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sulphur

    Dediklerine bir yorum yapamayacağım ama madem öyle kapak contasına baktırıver. Hortumlara bakmanda yarar var. birde termostadı neden söktürdün?


    Hararete kalktığı esnada belki termostat açmıyordur dedik ve o yüzden söktük şimdi boş çalışıyor. Ama su eksiltmesi yine devam etmekte bu sabahta kontrol ettim 40 km.lik bir mesafede hemen hemen 150 gr. kadar su eksiltmiş...
  • Bence sizin radyatör uzun yıllar sonucu kireç tutup peteklerdeki borular tıkanmış durumda. Devir daim motoru suyu sirküle etmek için çalışıyor fakat tıkalı olan petek boruları bunu izin vermiyor radyatör ana borusunda aşırı bir tazyik meydana geliyor. Ve su bu basınçla en zayıf noktadan genleşme kabına tahliye oluyor.

    Radyatörü değiştirin veya radyatörü söküp alt deliğini tıkayın ve içine çaydanlıklar için kullanılan kireç çözücülerden 2 kutu dökün. Böylece eski radyatörün tıkalı boruları açılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fathTR -- 2 Ağustos 2007; 12:32:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.