Şimdi Ara

Kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
182.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Aracım golf mk6 1.6tdi.

    Bu sabah aracımla seyir halinde iken (110km/h) birden bu lambanın yanıp söndüğünü farkettim.
    Kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor...

    Hemen sağa çekip kontağı kapattım. Aracı tekrar çalıştırdığımda lamba sönmüştü.

    Aracın çekişinde bir problem hissetmiyorum fakat yakıt tüketiminde artış var. Belki çekiş düşmüştür ben gaza fazla basıyorum bilmiyorum..Daha 2 hafta önce yağ filtreler değişti.

    Sorun ne olabilir?



  • kontağı ilk açtığınızda bu işaretin yanması lazım, yanmıyorsa bujiler ölmüştür. Değişim yapın. Şimdi sorun olmaz ama kışın problem olur büyük ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    kontağı ilk açtığınızda bu işaretin yanması lazım, yanmıyorsa bujiler ölmüştür. Değişim yapın. Şimdi sorun olmaz ama kışın problem olur büyük ihtimal.

    Kontağı ilk çevirdiğimde lambası yanıyor. Bir süre sönmesini bekleyip çalıştırıyorum. Bu yanıp sönme olayı aniden seyir halinde iken oldu. tekrar çalıştırdığımda yanmadı. DPF den şüpheleniyorum fakat çekişte bir düşüş farketmedim. Sadece yakıt tüketiminin biraz arttığını hissediyorum şehir içinde... Tabi baskı balatamın zamanı geldi tüketimi birazda buna bağlıyorum. Belkide başka bir durum var. 2 hafta servise girdiğinde normal dendi araç...
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    4 tane kızdırma bujisi var, belki 1 tanesi bozulmuştur , o esnada araç uyarı vermiştir. En iyisi cihaza bağlatın sonucu öğrenin. Kızdırma bujisi yüzünden tüketim artmamalı bence.
  • geçen aylarda punto aracımdada ilk marşta 2dk kdr uyarı veriyordu.
    sanayide işçilik dahil 50 liraya değiştirdim. sorun kalktı.

    bazen aküdende yapabiliyormuş aklınızda olsun.

    ilk esnada kızmak için akım çekiyor ve gerekli akımı alamadığından yandığı söyleniyordu.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Hocam orjinal akuyu 1 ay once guclu bir akuyle degistirdim. Akiden oldugunu sanmiyorum ama ustaya soylerim
  • Kızdırma bujilerinizden bir yada birden fazlası bozulmuş olabilir, veya kızdırma bujisi röleside arıza yapmış yada takılı kalmış olabilir. Röleden olması daha yüksek ihtimal çünkü bir kez ikaz verdikten sonra tekrar ikaz almamışsınız. Aracı stop edince röleye giden akım kesildiğinden tekrar açtığınzda röle bırakmış ve sorun ortadan aklkmış olabilir. Kızdır bujileriniden birinde yada bir kaçında arıza olsa aracı kapatıp açınca düzelmez ve buji çalışmadığından devamlı ikaz verdirir aynı zamanda aracınız sabahları daha uzun marşta çalışır. Yinede bir yerde VW'nin orjinal diyagnoz cihazına bağlatıp arıza kayıtlarına baktırın.
  • Mazot filtresi tıkalı yada mazotta su var.Filtrenin değiştiğinden emin misiniz?
  • Eski opellerde dpfnin tıkandığını gösteriyor o ikaz. Yenilerde dpf için özel lamba var. Belki dpf olabilir.
  • Bilen bilmeyen herkes profesör olmuş bu forumda.
    Arızanın %99 kızdırma bujisi ile bir alakası yok.
    Genellikle debimterte, basınç sensörü ya da bunun gibi sensörlerin hatalarından dolayı bu ışık yanar.
    1.6 TDI Polo'da yan sanayi hava filtresi kullanımında debimterte kaynaklı bu ışık yanmıştı bende.
    Aracı diagnoz sistemine bağlayıp hata kodunu yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 22 Haziran 2017; 8:57:31 >
  • Merhaba

    Aracınızun problemi neydi çözebildiniz mi?

    Aynı ışık bende de yanmaya başladı? İlk çalıştırıp yola koyulduğumda yanmaya başlıyor. Sonra kontak aç kapa yapıncs gidiyor. Bu gün arabayı servisten teslim aldım, turbo nun valfini değiştirdiler. Hallettik diye teslim ettiler 3 saat sonra yine yandı ışık. Sabah tekrar göstericem servise. Araç golf 7 1.6 tdi 2013 105 hp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzo10 -- 23 Temmuz 2018; 22:11:56 >
  • merhabalar arkadaşlar konuya bugün vakıf birisi olarak aydınlatayım benim polo 1,2 tdı 2013 model aracımda vites geçişlerinde eğer arabayı bayarsam kızdırma buji ışığı yanıyordu arabayı sağa çekip stop edip tekrar calıştırdığım da ışık sönüyordu 1 ay once yapmaya basladı ilk ustam aracı bilgisayara bağladığını ama hata bulamadığı söyle di dun gene aynı problemi yaptı anma bu seferde motor arıza ışığını yaktı bugün bilgisayar a bağladığımızda p008700 kodlu arızayı verdi türkçe olarak yakıt basınc cok dusuk yazıyordu sonra enjektor pompacıya gittim. enjektorleri test yaptığımızda enjektorleri yuvarlak dairesel kaplara bağladılar 1 2 3 sırasıyla 1ve 2 kap mazot doldu 3. kap boştu olması gerekende boş olmasıymış yüzük diye bir parça aradılar onu bulamadık komple enjektorlerın alt kısımlarını değiştireceğiz dediler bizde aracı kullanıyoruz diye tamam dedikdiger enjektorlerin sadece takoz denilen kısım mı kullanıp püskürtme yapan kısım değişecek oem parça artı işçilik 3500 tl tuttu
  • Tamamen rastlantısal olarak ejjektör bakımı yaptırmak istedim. Memeler değişti ayar yapıldı. Şu anda bu problemi yaşamıyorum
  • Bende de bu problem var araç clio 1.5 dizel bilgisayarda 2 kişi basınç sensoru arızalı dedi araç giderken çekişten düşüyor bazen stop ediyor bazen etmiyor ama sık yapmaya başladı sorunu net olarak nasıl anlarız ? Basınç sensoru değişirse sorun ortadan kalkarmi acaba..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IstanbuLL -- 14 Temmuz 2020; 2:19:48 >
  • Herkese merhabalar. 2016 1.6 tdi dsg octavia aracım var. Aracı biraz sıkıştırınca ısıtma bujisi lambası yanıp sönüyor sürekli. Stop edip çalıştırınca sönüyor. Tekrar sıkıştırırsam yine yapıyor. Orjinal cihaza bağlatıp soruna baktığımızda 3 nolu silindir basınç sensörü arızası gösterdi. Ordaki ısıtma bujisini değiştirdik. 3.sıradaki ısıtma bujisinin üzerinde sensör de varmış ondan dolayı diğer bujilere göre daha pahalı. Onu değiştirdik hata kodlarını da sildik. 2 gün sonra yine aynısını yaptı. Bu konuda tecrübeli olan birisi varsa yardımlarınızı bekliyorum
  • Herkese merhabalar.

    Hala kullandığımız arabaların motorlarının her yerinde sensör olduğunu, bir arıza lambası yandığında ilk olarak bilgisayarlı arıza tespiti yaptırmamız gerektiğini bilmiyoruz. Eski kara düzende yaşamıyoruz, bilgisayarlı arıza tespiti de 20-30 tl bir şey.

    Bir lambanız yanıyorsa gidin, bilgisayara bağlatın, arıza kodunu ve arızanın fotoğrafını çekin. Daha sonra arıza koduna göre işlem yapın.

    Bunun dışında "yok şundan yanıyordur, yok bundan yanıyordur, geçen bende oldu şundanmış" dediğiniz her şey, araç sahibine zaman ve nakit kaybı olarak geri döner. Maalesef görüyorum ki, araç sahipleri de bu laflara çok açık. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım.
  • enzo10 kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Aynı sorunla karşılaştım. 2013 Passat 1.6 TDI 105 HP.

    Problem neydi? Nasıl çözdünüz?

    Teşekkürler

  • Merhaba, konu güncel değil ama belki faydası olur diye yazayım dedim. Benim 2014 model 1.6 dizel jetta aracımda da aynı şekilde giderken kızdırma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı ve aracın devrinde sıkıntı oldu. Durup, kontağı kapa aç yaptığımda düzeldi. Özel Serviste bilgisayara bağlayıp dizel partikül filtresini temizlememiz gerek dediler ve temizlediler. Ancak sorun düzelmedi ve zamanla hemen hemen her gün 1 veya 2 kez aynı hatayı yapmaya başladı aracım. Başka ve daha bilinen bir özel servise gittiğimde (Ankara - Aydoğdu) bilgisayara bağlayıp "egr valfi arızası" olduğunu söyleyip; ya egr yi değiştirmem gerektiğini (en ucuz yan sanayisi 2500 TL ve 500 işçilik) ya da egr yi iptal ettirmem gerektiğini söylediler ve egr yi iptal ettirmemin daha uygun ve mantıklı olduğunu söylediler (para da almadılar bu arada). Bana tavsiye ettikleri oto elektronikçide 500 TL'ye egr yi iptal ettirdim ve şu anda sıkıntı yok (1 hafta oldu yaptıralı). Söylediklerine göre devamlı iptal yapıyorlarmış ve muayene vs. sıkıntı olmuyormuş. Ama servisin söylediği kızdırma bujisi ışığı onlarca farklı arızada yanıyor, sizin başınıza geldiğinde önce arabayı bilgisayara bağlatıp neden yandığını öğrenmeniz ve ona göre işlem yaptırmanız gerektiğidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksandro -- 24 Ocak 2022; 13:53:0 >
  • Senkei kullanıcısına yanıt

    Neyi değiştirdiniz ?

  • kerem2018 kullanıcısına yanıt

    kızdırma bujisi hocam

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.