Şimdi Ara

Psikolojik sorunumu buluyorum gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süre kendimi gözlemleme ve kendimle başbaşa kalma şansı yakaladım ve son 1 haftadır psikolojik olarak içinde bulunduğum durumu anlamaya başlıyor gibiyim.

    Yaşadığım şey tamamen bir dikkat eksikliği durumu, yani daha doğrusu ben normal hayatımda genel olarak hiçbir şeye gerçek anlamda dikkatimi vermiyorum, öylesine dinliyor, öylesine yaşıyor, tam olarak olaya odaklanmıyorum. Bunun farkında değilmişim ve bu bende inanılmaz bir alışkanlık olmuş.

    Birisi bir şey mi anlatıyor, tam olarak karşı tarafa ne söyleyeceğime odaklanmıyorum. Bir dizi mi izliyorum, yaşananlara genel olarak bakıyor ve odaklanmıyorum.

    Bugün ise şöyle bir şey denedim, kendime sürekli telkin verdim, yani resmen kendimi dikkat etmek için rahatsız ettim durduk yere. Oldukça işe yaradı, fakat elde ettiğim dikkati yakaladığım an 1-2 saniye sonra kaybediyorum ve tekrar toparlamam gerekiyor.

    Yani beynime sürekli "rahatsız ol" sinyallerini veriyorum. Bu sayede beynimi dikkat etmeye bizzat ben zorluyorum. Ve işe yarıyor, gerçekten bunu yaparken söylediğim şeyler ve öylesine kendimi salmışken söylediğim şeyler arasında büyük bir fark var.

    Bu hayatımdan zevk almamı da engelleyen bir durum, odaklanmadığım için hiçbir zaman olayı tam olarak yaşamıyorum. Bunun geri dönüşü olumsuz hisler oluyor, "bende mi bir sorun var ben salak mıyım anlamıyor muyum?" soruları ardarda geliyor ve değersizlik hissi kovalıyor. Oysaki ben sadece dikkat etmiyormuşum.

    Bu sorun için ilaçlar var fakat kullanmayı düşünmüyorum, belki ileride olabilir. Şimdilik sorunumu anlamak bile benim için mükemmel bir gelişme.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Çünkü sen konsantre olmaya çalışırken alt beyin sana başka sinyaller yollayarak yönlendirmeye çalışıyor. Limbik sistem daima korteksi manipule eder. O en kısa yoldan sonuca ulaşma eğiliminde. Mini etekli kız mı gördün saldır. Nefis iskender mi koktu git ye. Çoğu zaman anlamıyoruz bile ne demek istediğini. Soyut fikirlerden ve planlardan etkilenmez. Sen istediğin kadar kafanda sonuca götürecek mükemmel bir plan yap. O hemen gerçekleşmesini istediğinden seni direk hedefe yönlendirmeye çalışır. Yoksa mesela her öğrenci hayat kalitesinin notlardan geçtiğini bilir ama çalışmaz ya da çalışamaz. Zihinsel evrimimiz çok hızlı olduğu için, alt beyin adapte olamıyor. Alt beynin evrimi için binlerce yüzbinlerce yıl lazım. İlaçlar alt beynin sana mutsuzsun demesine engel olduğu için saatlerce ders çalışabiliyosun. Sonuç olarak yarattığımız bu karmaşık medeniyet aslında çok daha basit bir döngü için tasarlanmış alt beyin tarafından anlaşılması mümkün olmayan birşey. Cem Yılmaz'ın dediği gibi vücudumuzda bir deli veya aptalla yaşıyoruz. İnsanların yüzde doksanı da alt beyniyle yaşıyor dolayısıyla karmaşık sistemi rasyonalize edemiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 28 Nisan 2021; 2:50:47 >




  • senin derdin bambaşka. tasallut.

  • Hocam peki ders çalışanlar, hayatını düzene sokanlar, uzun vadeli plan yapanlar bunu nasıl yapıyorlar? Limbik sisteme bağlı bir durum olmasa gerek bu tamamen. Belki de benim 1-2 saniyeliğine dikkatimi toplayabilmem gibi bu limbik sisteme karşı çıkabiliyoruzdur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modern yaşam kaçınılmaz olarak dikkat eksikliği yapar.Bilgisayarlar,telefonlar her taraf uyarıcı kaynıyor.Beyin doğal olarak bunca uyaran varken hassasiyetini düşürmeye başlıyor.Tek çare alın kısmınızda bulunan frontal cortex i geliştirmek.Bu kısım irade gücü,dikkat vs gibi konulardan sorumlu.Hazzı erteledikçe,sıkıldıkça,iradenizi zorladıkça o bölüm gelişir.Aslında küçüklükten itibaren çocuklar irade egzersizleri yaptırmak lazım.Beyin esnektir.En esnek olduğu zamanlar çocukluk ve ergenlik çağıdır.Bu yüzden ağaç yaşken eğilir derler.


    Edit:Herhangi bir bağımlılığınız varsa mesela porno ve pc bağımlılığı gibi tebrikler frontal cortexin içinden geçtiniz.Şimdi onu düzeltene kadar uğraş babam uğraş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 28 Nisan 2021; 3:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraya gelip kendini alim sanan cahillerden akıl almaya çalışacak kadar düşerseniz karşılığında bilgi kırıntısı bölük börcük böyle herkesin zaten bildiği kırıntı minvalinde şeyler duymaktan öteye geçemezsiniz. 15 senedir bu forumda tarih kendini tekrar ediyor. bu zırvalarla yola devam edin ama.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: barryallenn

    Hocam peki ders çalışanlar, hayatını düzene sokanlar, uzun vadeli plan yapanlar bunu nasıl yapıyorlar? Limbik sisteme bağlı bir durum olmasa gerek bu tamamen. Belki de benim 1-2 saniyeliğine dikkatimi toplayabilmem gibi bu limbik sisteme karşı çıkabiliyoruzdur.

    Bazı insanlarda doğuştan alt beyin aktivitesi daha az veya dediğin gibi bazıları duygularını kontrol etmeyi öğrenebiliyorlar. Sonradan da olabiliyor yani. Senin denediğin şey çok önemli. Farkındalık insana çok şey katar bence büyük bir kazanım. Ortaokuldayken benim öyle bir arkadaşım vardı mesela. Sanki büyümüş de küçülmüş gibi. Dersleri çok iyiydi ama eğlenmeyi de bilirdi. Biz daha hedonistik takılırdık. Sonuçta o daha iyi bir üni kazandı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.