Şimdi Ara

OKB'nin En Üst Noktasındayım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar artık dayanamıyorum.Delirme noktasına geldim.İntihar etmek istemiyorum ama geçmiyor.OKB hastalığını özetlemek gerekirsek ; Beynin, kişi üzerinde oluşturduğu dürtü,düşünce,takıntı davranışlara verilen tıbbi terim.Hastalığı bilmeyenlere ufak fikir vermesi açısından belirttim.Şimdi bundan sonrasına OKB'nin benim yaşamımdaki yerinden devam edicem.Önceden söyliyim ağır depresyon,bunalım içerir.Sizde de OKB var ise etkilenebilirsiniz.Ona göre okumaya devam edin.

    Nerden başlıycağımı inanın bilmiyorum.O yüzden rastgele yağdırcam gide.OKB'nin başlangıç evresinde sık sık el yıkama,tekrar tekrar birşeyleri kontrol etme,sayı tutaraktan dürtüleri giderme... gibi problemler görülür.Bunun çözümü basittir.Düzenli ilaç tedavisi tetiklenmeyi azaltır.Zamanla yapmaya yapmaya unutulur.İkinci evre dürtülerin yerini düşünceye bırakma kısmıdır.Beyin, insandaki dürtüleri düşünceye yönlendirir.Sürekli o şeyleri düşünmeye teşvik eder.Kişi moral buldukça ve ilaç tedavisi aldıkça düşünce azalır.Bunun yanın hayatında monotonluk varsa kendine aktiveler edinmeli.Çok düşünmemek gerekli.Üçüncü evre takıntı.İnsanın aklına öyle bir yerkeşirki kolay kolay birakip gitmez.Geçmesi uzun sürer.Bazen 1 yıl bile sürebilir.Çözümü kısmen ikinci evreyle aynı sayılır.Ama bazen zamanda fayda etmez.Sanki insanın hayatı buna bağlıdır.Kişi, takılıp kaldığı şey gitmezse yaşamı kötü gideceğine inanır.Aslında bütün evrelerde vardır.Fakat bunda daha çoktur.Dördüncü ve son evre hem düşünce hemde takıntının olduğu evredir.Tam bir ızdıraptır.Hayata olan ümidiniz kalmaz.Çok ağır travma geçirtir.O geçene kadar hiçbirşey yapmak istemezsiniz.Bir zombi gibi etrafta gezersiniz.İntihara meyilli hale gelirsiniz.Yaşamak istemezsiniz.Çözümü yoktur.Baskılayabilirsiniz ama her an tetiklenebilir.Geçtiğini düşündüğünüz veya sandığınızda tetiklincek korkusuyla yaşarsınız.Birinci evredeki gibi sayı sayma gibi şeyleri bu sefer farklı olarak beyninizde düşünce ve takıntıyı yönetmeye çalışırsınız.Bir nevi mini oyun.Beyninizin hangi lobu çok çalışıyorsa aksi yöne takıntıyı yönledirmeye çalışırsınız.Bu tarz onlarca saçma sapan hareketler.Dediğim gibi çözümü yok.En azından benim tarafımdan bulunamadı.Bittiğini sanırken günler geçer tekrar bi dürtü gelir ve dördüncü evreden başlarsın.Bakınız hangi evredeyseniz o evreye dönersiniz.O yüzden OKB'niz inşallah ilerlemez.

    Gel gelelim benim durumuma.Size en son düşünceli takıntımdan bahsedicem.Olay şöyle başladı.Gece affedersiniz mastürbasyon yaparken sonlara doğru yanlış olan birşey hayel ettim.Bunu eden senmisin.Ben kafamda kötü düşünceleri hep 2 rakamıyla adlandırırım.Çünkü OKB'den beni ayıran tek şeyin 1 olduğuna inanırım.Hani tekrara düşülmesini istemediğimden kaynaklı.Birşeyi 1 defa yaparsın 2 kere veya fazla yaparsan bu tike girer diye kendime söylüyorum.O yüzden hayatımda küçük şeyler dahil olabildiğince her işi 1 kerede halletmeye çalışırım.Aynı düşünceyide 1'den fazla düşünmemeye çabalarım.Herneyse kötü şey hayel edince dedim ki ben bunun birebir aynısını tekrar edip 2 kere yapmış olacağımdan kurtulmuş sayılacaktım.Ama pek öyle olmadı.Aynı şekilde aynı odaya girdiğim hal harekete, videoyu açış şeklime kadar birebir aynısını tekrarlamam gerekliydi.Güya 2'liycem ya.Fakat aynısını denerken o durum içinde birşey daha aklıma geldi hop ne oldu? Elde 2 tane farklı durum ortaya çıktı.Herbirinin kopyası naptı 4 yaptı.4 nedir çift sayının katı.Buraya kadar anladınız.Ben bu kopyalarıda yaparken etrafta oldu 8li rakamlar.Bir düzeltiyorum bir fazladan olay ekleniyor.Tam çıldırmalık.Ortada günlerce fazladan mastürbasyon.Bakın çok saçma ama 15 gün buna uğraştım.Aralarda erteledim felan böyle oldu.Ancak birşeyden bahsetmedim.Ben bu mastürbasyon saçmalığıyla uğraşırken bir videoda birşey 2 defa okumak zorunda kaldım.Yukardakiyle aynı şekilde hesaplanırsa, yani kopyasını yapma olur sana ortada onlarca döngü.Bitermi bitmez aralarda normal hayatındanda takıntılar edinirsin onlarında kopyası derken iş çığrından çıkar.Dersinizki yapma.Ya bu öyle bir dürtü ki yapmadan duramıyorsun.Sanku bunları yapmazsan yaşamın akmıycak sanıyorsun.Millet uzaya çıkar ben böyle saçma sapan işlerle vakit harcarım.Ya bu benzeri takıntılarda günlerimi alıyor.Elim kolum bağlanıyor.Günlerce yarım yamalak uykuyla duruyorum.Beyin aşırı yorgun ve bitkin halde.15 gün ya dile kolay.Daha öncelerinden 1-2 aylık olanda vardı.Neyseki geçtiler.Ama her an birşey olucak korkusuyla yaşamaktan bıktım.Bunları size niye anlatıyorum.Çünkü beterin beteride var.Halinize yatıp kalkın şükür edin.Birazda efkarlandım içimdeki stresi buraya dökmek istedim.Off.. Valla sıkıldım artık ama elimden birşey gelmiyor işte.

    Sorunuz varsa sorabilirsiniz.OKB hakkında da elimden geldiğince yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 8 Aralık 2017; 12:25:50 >







  • Aklıma 9gagdeki bir meme geldi. Bulabilsem atarım, bir tarafta bacağını kaybetmiş asker var, üstünde bununla ilgili espiri yapan bir tshirt, diğer tarafta OKB'm var diye ağlayan tiki bir hanım kızımız.

    Demem o ki, OKB modern "rahat batma" hastalığıdır. Genelde lise zamanlarındaki ergen kardeşlerimizde farklı olma çabasıyla varlığının üzerine gidilir, bunu hiç takmasanız hastalık şeklinde görerek, zaten umrunuzda olmazdı.
  • Yatistirici tedavisi var. Psikiyatriye gitmişsindir herhalde.
  • Ne yaşadığınızı az çok tahmin ediyorum. Ruhun kanseri desek yeridir.
  • Benim de bir ara çok fazlaydı tiklerimden dolayı midem bulanıyordu artık.Neyseki bu aralar biraz düzeldi de rahatladım.Hala var ama takıntılarım...
  • Takip
  • okbyi hastalık olarak görmeyin derim yoksa daha beter olur
    ellerini 10 kere yıka bir kaybın olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nohouse

    Yatistirici tedavisi var. Psikiyatriye gitmişsindir herhalde.

    Düşünerek birşeyleri takıntı haline getirmeyi daha psikayatriye anlatırken tam aktaramıyorum ki adam çözümünü bulsun.Galiba elektrikli uyarı tek çare.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 8 Aralık 2017; 11:51:27 >
  • Aklıma 9gagdeki bir meme geldi. Bulabilsem atarım, bir tarafta bacağını kaybetmiş asker var, üstünde bununla ilgili espiri yapan bir tshirt, diğer tarafta OKB'm var diye ağlayan tiki bir hanım kızımız.

    Demem o ki, OKB modern "rahat batma" hastalığıdır. Genelde lise zamanlarındaki ergen kardeşlerimizde farklı olma çabasıyla varlığının üzerine gidilir, bunu hiç takmasanız hastalık şeklinde görerek, zaten umrunuzda olmazdı.
  • Sizin derdiniz falan yok.

    Siz işsizlikten, aylaklıktan kafayı yemişsiniz.

    Yeni neslin problemi bu, iş güç yok, dert yok, yediği önünde yemediği arkasında, ne olur bu çocuk, delirir.

    Kendi kendinize problem yaratıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Perde


    quote:

    Orijinalden alıntı: nohouse

    Yatistirici tedavisi var. Psikiyatriye gitmişsindir herhalde.

    Düşünerek birşeyleri takıntı haline getirmeyi daha psikayatriye anlatırken tam aktaramıyorum ki adam çözümünü bulsun.Galiba elektrikli uyarı tek çare.

    elektro shock tedavisinden mi bahsediyorsunuz hocam?bende dogustan sara ve bipolar var ben yaptirdim 2012 ve 2013'te 30 kusur seans.kisiligim degisti resmen tedavi oldum ama tavsiye etmem cunku cok fena hafiza kaybi yapiyor ve agir durumlarda kullanilir bu tedavi.bipolar sizofren vs degilsiniz ES tedavisi OKB icin sivrisinegi balyozla öldürmek gibi bir seydir iyi arastirin bence yapiliyor mu yapilmiyor mu diye.




  • Kendine güvenin az kardeşim hemde hastalık seviyesinde. Elin temizse yıkamıcaksın, yazının hepsini okuyamadım arkadaşın varsa gerekirse sana 3-5 şamar atsın. Kendine gel lan hırbo kendi kendine düşman olma, ne intiharı
  • Aynen ondan bahsettim.Benim aklımdaki takıntılı düşünceleri silsin süpürsün istiyorum.Sanki hiç yaşanmamış gibi.Bu mümkünmü?
  • Oramakomaburamako1 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Perde

    Aynen ondan bahsettim.Benim aklımdaki takıntılı düşünceleri silsin süpürsün istiyorum.Sanki hiç yaşanmamış gibi.Bu mümkünmü?

    valla baya bi siliyor format gibi yeni bir insan oluyorsunuz ama dedigim gibi OKB icin yapiliyor mu yoksa fazla mi kacar onu doktora sormaniz lazim.iyi bi psikiyatri hastanesine gidin onlar anlar bu islerden.niye ozel degil hastane olsun cunku surekli yapiyorlar elektro shocku daha tecrubeli olurlar.yapan var verim aldiysa aslinda aradigin tam boyle bir sey ben doktor olmadigim icin yaptir diye gaz vermiyorum ama yaptirmis oldugum icin biliyorum etkisini ama fazla gelir mi kac seans gerekir ya da olmaz mi bunlari doktor soylesin.
  • Ben şu ana kadar OKB'siz adam görmedim. Çocukken herkeste olur sayı takıntısı düşünce takıntısı. Bence tamamen boş kalmaktan kaynaklı bir durum. Kitap okuyun gidin bir sosyal organizasyonda görev edinin.
  • boş konuşuyorsunuz arkadaş boş.ruhsal hastalıklar sancılı süreçlerdir.öyle canın sıkılmışta hasta olmuşsun diyemezsin.bende okb hastasıyım.deliler zeki olur.okb hastalarıda zeki olabilir.isterseniz bakın.

    http://kesfetkendini.com/News/zeka/zekad%C3%A2hiliginbedelidelilikmi-10484/

    http://www.manyetikdunyamiz.com/okb.htm

    https://www.psikologofisi.com/blog/ortalamadan-daha-zeki-oldugunuzu-gosteren-7-sasirtici-isaret




  • Konuyla alakalı olarak bir video paylaşmak istedim:

    https://youtu.be/syWDCFA-hBk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 8 Aralık 2017; 14:5:34 >
  • Son Perde S kullanıcısına yanıt
    birader bildiğim kadarıyla acı verici birşey o.hafızanıda bitirir.hiç bulaşma bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kolstoriğbreh

    boş konuşuyorsunuz arkadaş boş.ruhsal hastalıklar sancılı süreçlerdir.öyle canın sıkılmışta hasta olmuşsun diyemezsin.bende okb hastasıyım.deliler zeki olur.okb hastalarıda zeki olabilir.isterseniz bakın.

    http://kesfetkendini.com/News/zeka/zekad%C3%A2hiliginbedelidelilikmi-10484/

    http://www.manyetikdunyamiz.com/okb.htm

    https://www.psikologofisi.com/blog/ortalamadan-daha-zeki-oldugunuzu-gosteren-7-sasirtici-isaret



    Hemde ne sancı hocam.OKB hastaları zekimi olur bilemem belkide doğrudur.Linktekileride okudum.Bana sağladığı fayda kötü düşüncelerle savaşmayı öğretme ve sürekli beyin egzersizi yaptırma sayılabilir.Gerçekten yorgun düşürüyor.




  • Sana sunu diyeyim. Ne yaparsan yap herkes toprak altinda olacak. Yasarken yaptigin birsey eger ikinci defa yapilmasi gerekiyorsa yap. Aynisi veya az daha farklisi. Yapsanda geberecez yapmasakta geberecez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.