Şimdi Ara

PS4 Eurasia Garantisi ve Fatura mecburiyeti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün Eurasia garantili bir PS4 aldım. Garanti belgesi var, hatta Sony müşteri hizmetlerinden teyit de ettim garanti durumunu.
    Ancak telefondaki müşteri hizmetleri yetkilisi bana MUTLAKA FATURANIN DA OLMASI GEREKTİĞİNİ söyledi.

    Yani bir arıza durumunda garantiden faydalanmak istiyorsak hem fatura, hem de garanti belgesi olmalıymış.

    Bana bu biraz saçma geldi. Müşteri hizmetleri mi yanlış bilgi verdi, yoksa işin aslı gerçekten böyle mi? Çünkü ürünü aldığım kişiye hediye gelen bir ürün bu ve faturası da yok.



  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    waleur5 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    ps4 alan pişman oluyorya çok kazık atıyor herkes satıcam zaten bende.

    Avatarındaki kuş kadar akıl yok sen de,her konunun altına yok ps4 çok kötü yok satıcam diye yazıp duruyorsun,bize ne,ister sat ister satma
  • Fatura olmazsa olmaz garanti o kadar önemli diil çünkü adamlar fsturayı baz alıolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fernando_S kullanıcısına yanıt
    Cogu zaman garanti belgesine bile ihtiyaç duyulmuyor. Ben genelde faturalari dosyamda sakliyorum. Garantilik durumda fatura goturuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fernando_S

    Dün Eurasia garantili bir PS4 aldım. Garanti belgesi var, hatta Sony müşteri hizmetlerinden teyit de ettim garanti durumunu.
    Ancak telefondaki müşteri hizmetleri yetkilisi bana MUTLAKA FATURANIN DA OLMASI GEREKTİĞİNİ söyledi.

    Yani bir arıza durumunda garantiden faydalanmak istiyorsak hem fatura, hem de garanti belgesi olmalıymış.

    Bana bu biraz saçma geldi. Müşteri hizmetleri mi yanlış bilgi verdi, yoksa işin aslı gerçekten böyle mi? Çünkü ürünü aldığım kişiye hediye gelen bir ürün bu ve faturası da yok.

    Ben de aynı şekilde bir ürün aldım. Müşteri hizmetleri öyle söylese de aradığım yaklaşık beş yetkili servis garanti belgesi yeterli olur dedi. Sadece garanti başlangıç süresi olarak garanti belgesindeki tarihi baz alırız dediler.




  • Yeni tüketici kanununa göre garanti belgesi ve fatura olmadan yetkili servislerin cihaza garanti kapsamında bakmama gibi bir hakkı var. Markadan markaya değişebiliyor kimisi müşteri memnuniyeti adına ürüne bakarken kimiside garanti belgesi olmadan bakmıyoruz diyebiliyor. Teknoloji marketlerinin birinden aldıysanız ve ürünü onların kanalıyla yetkili servise gönderecekseniz problem olmaz fakat kendiniz ürünü elden yetkili servise gönderecekseniz garanti belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve faturanın da bir örneğinin elinizde olması gerekiyor. Faturayı kaybettiyseniz aldığınız mağazadan bir örneğini isteyebilirsiniz.
  • Garanti Belgesi Yönetmeliği değişti. Yeni yönetmelikte şöyle bir hüküm var.

    Garanti belgesi düzenleme zorunluluğu

    MADDE 5 – (1) Üretici ve ithalatçılar, tüketicilere yönelik ürettikleri veya ithal ettikleri, bu Yönetmeliğe ekli listede yer alan kullanılmamış mallar için garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar.

    (2) Bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hazırlanacak garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi ve bu yükümlülüğün yerine getirildiğinin ispatı satıcıya aittir.

    (3) Satılan mala ilişkin olarak düzenlenen faturalar garanti belgesi yerine geçmez.


    Ben bu hükümden artık faturanın varlığının tek başına yeterli olmadığını, fatura olsa bile ayrıca bir garanti belgesinin mutlaka olması gerektiğini anlıyorum. Ancak sadece garanti belgesi varsa ve fatura yoksa ne olur, bu hükmü hakem heyetleri ve tüketici mahkemelri nasıl uyguluyorlar bilmiyorum. Gerçi hüküm değişeli 6 ay bile olmamış, bu nedenle istikrarlı bir uygulama henüz oturmamıştır.

    Aslında bence tüketici aleyhine bir düzenleme olmuş, eskiden sadece fatura yeterli iken şimdi hem fatura, hem de garanti belgesi talep ediliyor tüketiciden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 21 Kasım 2014; 11:59:46 >




  • ps4 alan pişman oluyorya çok kazık atıyor herkes satıcam zaten bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    ps4 alan pişman oluyorya çok kazık atıyor herkes satıcam zaten bende.

    Avatarındaki kuş kadar akıl yok sen de,her konunun altına yok ps4 çok kötü yok satıcam diye yazıp duruyorsun,bize ne,ister sat ister satma
  • Hiçbir Sony ürününde garanti geçerliliği için fatura ibrazı zorunlu değildir...Hatta servise götürdüğünüzde garanti belgesine bile ihtiyaç duymuyorlar makinenizin seri nosunu sisteme girip depo çıkış tarihini baz alıp işlem yapıyorlar...

    Kısacası fatura üzerindeki tarihten itibaren cihazınızı garantiye sokar sadece bu işe yarar faturanız yoksa seri nosundan depo çıkış tarihinden baz alınarak işlem yapılır..

    Zaten fatura zorunluluğu olsa Fanta ve nescafe kampanyalarında yüzlerce ps4 dağıttılar Sony Eurasia Türkiye Garantili onlar ne olacak :)

    Rahat olun strese gerek yok
  • Hediye gelen ürünün garantisi ne olacak peki. Faturasını vermez hediye alan kişi. Başıma gelmedi, ama olur mu olur.
  • xmannn kullanıcısına yanıt
    benimgibileri bilgilendiriyorum.Bu arada hakaretini görmezden geliyorum
  • bu ps4 özel bişe değil ki garantili aldıgın hersey de gecerli önceden sadece fatura yeterli oluyodu garanti için ama artık hem fatura hem garanti belgesi sart yoksa cıh hadi naş çekiyolar
  • faturayı garanti başlangıcı için istiyorlar diye biliyorum yoksa garanti belgesine herkez istediği tarihi attırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    ps4 alan pişman oluyorya çok kazık atıyor herkes satıcam zaten bende.

    Bunun konuyla ne alakası var?

    Ayrıca pişmanlık mı? Şahsen ben çok menunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bendede var. Hem ps4 hemde xbox one kullacisiyim. Xbox one yurt disindan geldi fatura garanti belgesi hicbirsey yok. Gecen gun sorun cikti microsoft xbox destegi aradim sorgusuz hemen yolla dediler yapip extra garanti verip yolladilar.
    Simdi ps4 fan problemim oldu faturam yok ama garanti belgem var. Ama musteri hizmetleri fatura yoksa garanti belgesi ise yaramaz diyor.
    Tam bir sacmalik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ürünlerinde Fatura ibrazı şartı yoktur...Hatta garanti belgesine bile ihtiyacınız yok...Ürününüz Sony Eurasia Türkiye den çıkış yapmışsa ve faturanız yoksa depo çıkış tarihi baz alınarak işleme sokulur...

    Fatura varsa eğer fatura tarihinden itibaren yoksa depo çıkış tarihinden itibaren 2 senelik garanti süresi işlemeye başlar olay bu...

    Faturasız cihaza bakmayız demeleri sadece işi yokuşa sürmek içindir ki ben Sony de böyle birşey hiç yaşamadım çünkü öyle birşey yok zaten...O zaman adama sorarlar bunca promosyon cihaz dağıtıldı...Fanta,Nescafe ve şu anda hala aktif olan Ruffless kampanyalarında yüzlerce Ps4 dağıtılıyor hepsi Resmi Sony Garantili ve hiçbirinde fatura yok haliylen o zaman bakmayacaklar mı yani ?

    Rahat olun dediğim gibi eğer cihazınız Sony Eurasia Türkiye çıkışlıysa ve garanti süresi devam ediyorsa ne faturaya nede garanti belgesine ihtiyacınız yok...İster 444 7669 dan kendiniz isterseniz Sony yetkili servislerinden cihazınızın garanti süresi kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsiniz...




  • Garanti belgeniz de tarih varsa birde satıcının kaşesi,fatura istemezler.

    Bazen ürünün garanti belgesine tarih atmadan yolluyorlar. Tarih olmadığı için kaşe de olmuyor. O zaaman servis faturayı talep ediyor haklı olarak. Garanti süresinin devam edip etmediğini anlamak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 8 Nisan 2016; 15:29:27 >
  • Xbox ürünlerinde garanti için fatura ve garanti belgesi gerekmiyor,sitesinden fatura üzerindeki tarihi etkınlestırıyorsunuz distribütörden alındıysa 2 yurtdısından alındıysa 1 sene garantisi aktifleşiyor.Tamir esnasında microsoft sizden bu belgeleri talep etmiyor.Şayet sizin xb konsolunun serialini girdiğiniz cihazın sistemdeki garanti tarihi ile sizin satın almış olduğunuz tarih arasında bir uyuşmazlık olur ise sistem tarihini düzeltme amaçlı mıcrosoft sızden fatura/garanti belgesi ibrazı isteyebilir.
    Playstationunda bu şekılde uygulama yapması gerekır ,alınan cihazın faturası şirkete kesılmış ,kullanılmış,cıhaz gene hedıye alınmış olabilir.
    SUpermarketlerde bıle misal migrosdan sütaş süt alıp iade ederseniz sizden fişi ibraz etmenızı isteyebilir başka marketten alıp itelemeyın diye ama kendi markalı ürünü ise fiş ibrazı istemez zaten kendı malıdır o.
    Ps konsolu evde kendim üretip logo basamayacagıma göre ms uygulamasında olduğu gibi bir sistem yapılır ,cihaz alındıgında kayıt ettırılır bu şelılde teknık servıs safhasında ılave belge gerekmeksizin işlmeler yürütülür.Şuan devam eden uygulamayı çok saçma buluyorum.Fatura ver garanti belgeis ver diyeceğine sattığın malın arkasında dur.




  • Elektronik ürün alırken sürekli söylerler faturuyı kaybetmeyin diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.