Şimdi Ara

Prehistorya Öğrencisiyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sualtı arkeolojisi ülkemizde yapılması çok zor bir meslek. Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke, ne kadar ironik değil mi? Yurtdışına çıkmak için elinden geleni yapmalısın. Umarım hedefine ulaşır ve ülkemize fayda sağlayan bilim adamlarından olursun. Başarılar dostum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mor yakut

    Len indiana jones triplerine girmişsin he. Aç gezecen haberin yok
    Siz ne okudunuz ve ne iş yapıyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saul Hudson

    Sualtı arkeolojisi ülkemizde yapılması çok zor bir meslek. Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke, ne kadar ironik değil mi? Yurtdışına çıkmak için elinden geleni yapmalısın. Umarım hedefine ulaşır ve ülkemize fayda sağlayan bilim adamlarından olursun. Başarılar dostum.
    Evet malesef ki öyle. Yurtdışına burslu olarak gitmeye çalışsak yılda sadece 2 kişi istihdam ediliyor, ayrıca Arkeoloji bölümünden yılda yaklaşık 800-900 kişide mezun oluyor. Çok zor malesef. Erasmus olayıda cok zor cünkü bizim okul Hollanda ve Almanya ile anlaşmalı. Yurt dışındaki okulların bizim okulun sınavını kabul etmeyip kendi sınavlarına alıyorlar. Onların sınavı ise b2-c1 derecesinde :( . Teşekkürler bu arada yorumunuz için
  • Hocam böyle bir alan tercih ederken kaygı yaşamadınız mı? Ve bu alanda kendinizi tatmin edecek miktarda ilerleyeceğinize inanıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 31 Mayıs 2018; 4:23:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışırsan istediğin yerlere geleceğine eminim ingiltereye gitmek veya yurtdışına yüksek lisans için çıkmak hayal değil. Bu tempoyu tutturur veya daha iyileştirirsen dediklerini yapabilirsin. Hakkında Hayırlısı nasip olsun amin 5-6 sene sonra konuyu yukarı taşırsan bizde neler başardığını görmüş oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tom raydir gibi maceralara atlamayı planlıyor musun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazilara disaridan insanlar da cagrilabilir mi? Benim her zaman arkeolojiye buyuk bir ilgim vardi, ama sartlar baska bir bolumu okumaya itti. Bir gun olursa boyle kazi vb. olursa, kucuk bir yardimim dokunacaksa bile beni de cagirin hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben hobi mesleği olarak bakıyorum bu tür alanlara...(TR için konuşuyorum)

    Arkeolojiye vesaire ilgin olur fakat yazılmaz bana göre,çok istiyorsan ilerde hobi olarak yapabilirsin. Bir ömür yapılabilecek bir meslek değil,her şey kısıtlı.İş bulamama riski de var realist yaklaşacak olursak,TR'de bu tip alanlara değer verilmiyor maalesef.

    Tabi öğretim görevlisi olursan başka...

    Neyse bundan sonrası için sana bir tavsiye,yurt dışı için çabala.Gerçek mesleki ve maddi tatminini ancak orada bulabilirsin gibi geliyor...
  • Sen iş bulamazsın diyenlere takma.Hukuk ,tıp,askeriye dışında garanti meslek yok zaten.Prehistorianın normal arkeolojiden farkı nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

    Hocam böyle bir alan tercih ederken kaygı yaşamadınız mı? Ve bu alanda kendinizi tatmin edecek miktarda ilerleyeceğinize inanıyor musunuz?
    Yurtdışına çıkmak için bir basamak olarak gördüğüm ve başta İstanbul Üniversitesi olması tek tercih sebebimdi. Kısacası kaygısız gittim. Forumda çoğu kişi üniversitenin iş bulma kapısı olarak gördüğü eğitim yuvasına farklı gözle yaklaşıp, işsiz kalıyor. Dünya'da cok çeşit sektör mevcut ve bu sektörler kişinin kendini geliştirmesine ve bilgi birikime sahip kişilere şans tanıyor. Nereden mezun olduğunuzun bir önemi kalmıyor. Umarım soruna cevap verebilmişimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

    Çalışırsan istediğin yerlere geleceğine eminim ingiltereye gitmek veya yurtdışına yüksek lisans için çıkmak hayal değil. Bu tempoyu tutturur veya daha iyileştirirsen dediklerini yapabilirsin. Hakkında Hayırlısı nasip olsun amin 5-6 sene sonra konuyu yukarı taşırsan bizde neler başardığını görmüş oluruz
    Teşekkür ederim. Umarım yapabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skadi

    Kazilara disaridan insanlar da cagrilabilir mi? Benim her zaman arkeolojiye buyuk bir ilgim vardi, ama sartlar baska bir bolumu okumaya itti. Bir gun olursa boyle kazi vb. olursa, kucuk bir yardimim dokunacaksa bile beni de cagirin hocam
    Kazılara stajyer öğrenci olarak belirli bölümlerden alım yapılıyor. Örneğin Fotoğrafçılık,Mimarlık,Tarih bölümleri revaşta. Ben kazı ekibinde çalışmak istiyorum diyorsanızda, referansınızın sağlam olması gerekli. Örnek vermem gerekirse Çanakkale'de bulunan Maydos Kilisetepe Höyüğü'ne gezimde yılın her günü orada bulunan Fotoğrafçı olarak görev yapan birisiyle tanıştım. Onada teşekkür ederim buradan eğer okursa cünkü sezon başlamadan kimseyi kazı alanına almıyorlar.Ricam üzerine rehberlik etmişti bana.Kazı alanını tanıtmıştı. Kendisi Türkce Öğretmenliği mezunu ama Fotoğrafçılık yapıyor, ekipte. Atanamadığı için mi sorusuna cevabende,hayır. Atanmış ama 2 yıl sonra bırakmak icap etmiş. Tercih meselesi.

    Bunun dışında yılın her günü kazı alanına korumacılık yapan ve sezon dışında gerekli ihtiyaçları karşılayacak elemanda alınıyor(Kırklarelinde bulunan Aşağı Pınar Höyük ve Kanlıgeçit kazılarını örnek verebilirim.). Berkay adında biriyle tanışmıştım. Referans ile girdiğini söylemişti. Bu imkanlarda var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CA6EED738

    Ben hobi mesleği olarak bakıyorum bu tür alanlara...(TR için konuşuyorum)

    Arkeolojiye vesaire ilgin olur fakat yazılmaz bana göre,çok istiyorsan ilerde hobi olarak yapabilirsin. Bir ömür yapılabilecek bir meslek değil,her şey kısıtlı.İş bulamama riski de var realist yaklaşacak olursak,TR'de bu tip alanlara değer verilmiyor maalesef.

    Tabi öğretim görevlisi olursan başka...

    Neyse bundan sonrası için sana bir tavsiye,yurt dışı için çabala.Gerçek mesleki ve maddi tatminini ancak orada bulabilirsin gibi geliyor...
    Evet, söylediklerinize %1500 katılıyorum. Kendi hocalarımızın da bir numaralı tavsiyesi yurtdışına eğitim için çıkmamız. Benimde bu yönde avantajım olduğu için bunu kullanmak istiyorum. Yurtdışında Akademik eğitimimi tamamlayıp, ülkeme geri dönmek ya da şartlara göre yurtdışında devam etmek. Teşekkürler yorumunuz için. Bir de not düşmek istiyorum, bu bölümü tercih etmek isteyenlere. KPSS de ataması en az yapılan bölümlerden Arkeoloji.Bu bölümde çalışmak isteyenlerin yapabileceği en mantıklı ve en iyi tercih kazılara sözleşmeli Arkeolog olarak girebilmek.Ama %100 işsizsin yaftalamalarına katılmıyorum. Bölümümüzden mezun ve yüksek lisans yapan çoğu kişi hocalarımız tarafından sözleşmeli olarak alınıyor. Yaklaşık bir öğretim görevlisi maaşına denk ücretlerle çalısıyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 48Deli Doktor07

    Sen iş bulamazsın diyenlere takma.Hukuk ,tıp,askeriye dışında garanti meslek yok zaten.Prehistorianın normal arkeolojiden farkı nedir?
    ilk iki cümlenizi destekliyorum. Prehistoryanın normal Arkeolojiden farkı; Prehistorya belirli bir dönemi inceleyen bilim dalı. Aslında Arkeolojinin alt bilim dalıdır.Arkeoloji kendi alanında 4 bilim dalına ayrılıyor. Bunlar Prehistorya(Tarihöncesi Arkeolojisi), Protohistorya(Önasya Arkeolojisi), Klasik Arkeoloji ve Sualtı Arkeolojisi'dir.Arkeoloji alanlarının daha iyi anlaşılması ve daha iyi incelenmesi için bölümlere ayrılmıştır.Arkeobotanik ve Arkeozooloji de var ancak onlar daha ayrıntı olduğu için girmeyeceğim.Prehistorya; İlk insanın ortaya çıkışından yazının bulunmasına kadar ki zaman dilimini inceler. Bu da ilk insanı "Sahelanthropus tchadensis" okunuşu -sahelentıropus çadensis- MÖ. 7.000.000 yıl önce afrika'da bulunmasıyla ve ilk yazının MÖ 3.200 Sümerlerde ortaya çıkması kadar ki evre demektir.

    Bazı Üniversiteler yalnızca Lisans eğitimi olarak Arkeolojiyi verir, ancak Arkeoloji alanında cok ileride olan üniversiteler Lisans derecesinde ki Arkeolojiyi, 3 bilim dalına ayırmışlardır. Buda öğrencilerin bir alanda uzmanlaşarak daha iyi eğitim almasını ve işlerini kolaylaştırmasını sağlamıştır.Örneğin İstanbul ve Ankara Üniversiteleri. Buranın Akademik kadrosuna baktığınız zaman Türkiye'de Arkeolojiye yön veren, en iyi öğretim üyelerini görürsünüz. Bunlar dışında ki akademisyenler ise genelde İst. Ü. ve Ankara Ü. hocalarının öğrencileridir.




  • Alanını seven ve oldukça hakim birine benziyorsun. İnsanın hedeflerini, ideallerini ve planlarını erkenden edinmis olmasi ve bu yolda guclu ilerlediginden emin olmasi bence harika. Insanin sevdigi alani bulabilmesi ve alaninda basarili olmasi da bence harika. Sakın "is bulamazsin, neden x bolumunu secmedin" tarzi yorumlara, elestirilere bozulma ve kulak asma. İnsallah her sey diledigince olur🙏 Basarilar diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okidokiyo

    Alanını seven ve oldukça hakim birine benziyorsun. İnsanın hedeflerini, ideallerini ve planlarını erkenden edinmis olmasi ve bu yolda guclu ilerlediginden emin olmasi bence harika. Insanin sevdigi alani bulabilmesi ve alaninda basarili olmasi da bence harika. Sakın "is bulamazsin, neden x bolumunu secmedin" tarzi yorumlara, elestirilere bozulma ve kulak asma. İnsallah her sey diledigince olur🙏 Basarilar diliyorum.
    Teşekkürler :). Edebiyat Fakültesindeki çoğu kişi zaten bunları söylediği için alışkınım, sorun yok :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygcik -- 31 Mayıs 2018; 16:43:55 >
  • bygcik B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Basarilar dilerim tekrardan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okidokiyo -- 31 Mayıs 2018; 16:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunuz varsa sorabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.