Şimdi Ara

Power box kullanıcı görüşleri? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
21.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşın bahsettiği olayı uyguladım. Arabam daha çabuk tepki verdi veya psikolojik öyle algıladım. En doğru bilgiyi çevre yolundaki denememden sonra aktarabileceğim sanırım. Madem denedik yalan yanlış yazmayalım..
  • canım neyi nerden kestigini bilmem ama reil sensörüne direnc koyarsan arabayı eşşege dödürürsün işin aslı o kadar kolay olsa idi 600evro gibi fiyatlar istemeye cesaret edemezlerdi işin dahada ilginci herkes bir yankeski bir direnc modifiyeci olurdu ve artı madem merak ettin ben seni aydınlatayım powerbox elektonik sistemi girişinden aldıgı sinyalin genligini liner olarak yükseltir en üst devirlere yaklaştıgında bu genligin seviyesini bir miktar düşürür bunuda bünyesindeki cip ile yapar hepinize hayırlı günler dilerim
    Orjinalden alıntı: chiron2007




    direnç nedir pott nedir yani trimpott nedir bilirmisin iyi üflemişsinn helal olsun yani.yuhh derim sadece



    Senin gibi garson boyların yazacağı mesaj ancak bu kadar olur. Ben neyin ne olduğunu biliyorum. Sen bilmiyorsan bilenlere sor da öğren Laf salatası yapmıyoruz. Birşey biliyoruz ki konuşuyoruz.

    İstersen o powerbox veya türevi şeylerden bir tane al ve içini açıp incele. Bak bakalım ne var içinde.

    O zımbırtı basınç sensörüne giren soketin arasına bağlanıyor. O cihaz sensöre giden iki kablodan birinin arasında direnç vazifesi görüyor ve beyine giden sinyali kesiyor. Yani beyni yanıltılıyor. Basıncı algılayamayan beyin ateşlemeyi biraz daha erkene çekip motorun daha tepkili çalışmasını sağlıyor.

    Aynı şeyi basınç sensörünün kablolarından birini keserek te yapabilirsin. Ha powerbox sinyali kesmiş, ha sen kablonun birini kesmişsin. Aynı şey.. Bizzat tarafımdan denendi.

    Al sana devlet sırrı gibi bilgi.. Enjeksiyonlu araban varsa denemesi bedava gülüm.. Merak etme, arabaya bişey olmaz. Eğer sonradan korkarsan kestiğin kabloyu tekrar bağlarsın Bu benzinli motor için geçerli tabii mazotta nasıl oluyor bilmem..



    Eskiye göre azıcık daha canlanıyor araba. Öyle yüzde 40 tork artışı yüzde 20 beygir artışı filan da yok. Abartıyorlar resmen. Millet 8-10 beygir için milyarlar harcarken bir kibrit kutusundan mucize beklemek çok yanlış olur.




  • Dirençle olacak iş değil (okadarını yazıyorum size)
  • Yav kardeşim denemesi bedava.. Alın bir powerbox ve içini açıp bakın. Resmini de burada yayınlayın. İçinde ne var hepimiz görelim. 'O kadar basit bişey olsa adamlar o kadar para ister mi?'

    İsterleeerr.. Millet olarak saf bir milletiz çünkü. Adamlar hiç kabloyu kesin diye söyler mi?

    Bu aleti satanları tanımam etmem. Onlar da beni tanımaz..Dolayısıyle bir gıcıklık veya hasımlık söz konusu değil..Yani çamur atmak için hiç bir nedenim yok.. Ben istiyorum ki araba sevdalısı arkadaşlar yolunmasın.. Ben powerboxun etkisi yok ta demiyorum. Var...Ama bu işi bedava yoldan da halledebilirsiniz. İnternette benden başka powerboxla ilgili böyle yazan biri daha var mı, yok. İlk defa böyle bişey duyuyorsunuz ve doğal olarak saçma geliyor size..Denemesi bedava.Ben de bunu derim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiron2007 -- 19 Temmuz 2008; 10:37:46 >
  • güncel
  • Sabah işyerine gidince ilk işim ALPİN POWERBOX içini burda yayınlamak olacak yapabilecek olan varsa parçalarıda eklerim.
  • VW Transporter 2.5 TDI Powerbox kutusunu içini merak edenler buyrun inceleyin.

     Power box kullanıcı görüşleri?
  • Yapabilcek olan var mı acaba?
    Resim yukarda dirençten ibaret olan diyenler kaybolmuş.
  • Direnç diyen arkadaşları göremiyorum artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanusta

    Direnç diyen arkadaşları göremiyorum artık.


    Merak etme hocam buradayım. Sadece foruma girmiyordum uzun zamandır. Görüyorum bir tane resim koymuşsun, iyi güzel. Ama resmi 9 ay sonra koymussun. Benim dediğim bu değildi. Konuya en son yazdığımda da bu alet te daha ortalarda yoktu. Sanırım direnç trimpot olayını biraz geliştirmişler, işi entegreye dökmüşler. Kutu içeriği anlaşılınca entegreyle programla geliştirip zenginleştirmişler.


    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=9207&k_id=0&kn=

    Hatta burada da ayarlı programlı vs. olanı var.


    Ben 9 ay öncesine göre yazmıştım, sen o zamanki dirençli kutunun resmini koyarmısın hocam? O zaman boy boy satılıyordu bu 3-5 dirençli kutulardan. Ben onun resmini istiyorum mümkünse. Saygılar





  • Bu mesajım konudan bağımsız Önce onu belirteyim. Gerekirse forumda ayrı topic olarak açarım..

    Gün geçtikçe yan sanayi yeni yeni para kazanma yöntemleri icat ediyor.

    CHİP TUNİNG

    CARBON CLEAN

    BLUE PRİNTİNG

    POWERBOX

    BOR KATKILARI

    ...Ve yeni yeni çıkacak olan kazıklama yöntemleri...


    Yukarıda saydıklarım arasında tek işe yarar olay chip tuning..Onun da varlığı yokluğu zor anlaşılır. Bir de demiyorlar mı yüzde 10 beygir yüzde 30 tork artışı diye..Yalan dolanla göz boyuyorlar.Motordan güç almak o kadar basit mi?

    Yarışçılar dragçılar araçlarına onbinlerce TL harcıyorlar güç için. Yazılımla zımparayla bu işler olsaydı altımızdaki araçlar ihya olurdu.


    Ey ahali... Güç istiyorsanız daha güçlü motorlu bir araç alın veya elinizdeki aracın MOTORUNU modifiye edin. Yukarıda saydığım uyduruk şeylerle modifiye olmaz.

    Modifiye MEKANİKLE olur!!

    Ben IAT sensörünün kablosunu keserek motorun ateşleme tepkisinin arttığını farkettim, ama aynı şeyi farkeden diğer bir kişi işi kurnazlığa dökmüş ve biraz daha teknik düşünerek işi elektroniğe dökmüş. İlk başta piyasaya sürülen 3-5 dirençli fahiş fiyatlı bu kutuların foyası meydana çıkınca olayı bu sefer entegreye dökmüşler. Öyle ya, hilenin farkına varan insanların gözüne bu sefer basit gözükmeyecekti alet... Sonuçta o entegreli ile dirençli alet aynı şey. Hep dedim ya, kes İAT sensörünün kablosunu, al sana beleş modifiye.

    Biz 300 TL işçilikle 3 günde motor toplayalım, yazılımcı da 10 dakikada 500 EURO para kazansın. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Sanayide bu tür iş yapanlara savaş açtım, internette de elimden geldiğince arabasını seven arkadaşları değişik forumlarda bilgilendireceğim.

    Edit: Mesajım tamamen tarafsızdır, kişi veya forumda reklamı olan-olmayan kimseyi hedef almamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiron2007 -- 22 Nisan 2009; 0:26:11 >




  • Geçen hafta Megane 1.5 DCI aracıma power box aldım. Kendim taktım. Şehir içi yakıt ortalamam yol bilgisayarında 4.6 idi. Şimdi 3.8......
    Tahminimce biraz yanıltıyordur yol bilgisayarını, çünkü bu kadar büyük bir fark olacağını düşünmemiştim hiç. Performansı fark edilir derecede yükseldi aracımın. Eğer yol bilgisayarı yanılmıyorsa ozaman vay vay vay:):):)

    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. iki yakın arkadaşım sıfır Laguna dci ve sıfır BMW 520 D aracına power box taktı. BMW deki performans artışı inanılmaz. Sanırım 177 hp den 236 hp e yükseldi aracı.

    Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lotus1

    Geçen hafta Megane 1.5 DCI aracıma power box aldım. Kendim taktım. Şehir içi yakıt ortalamam yol bilgisayarında 4.6 idi. Şimdi 3.8......
    Tahminimce biraz yanıltıyordur yol bilgisayarını, çünkü bu kadar büyük bir fark olacağını düşünmemiştim hiç. Performansı fark edilir derecede yükseldi aracımın. Eğer yol bilgisayarı yanılmıyorsa ozaman vay vay vay:):):)

    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. iki yakın arkadaşım sıfır Laguna dci ve sıfır BMW 520 D aracına power box taktı. BMW deki performans artışı inanılmaz. Sanırım 177 hp den 236 hp e yükseldi aracı.

    Saygılar.


    powerbox a ne kadar verdin öğrenebilirmiyim? Bir de bmw deki artış 177 hp den 236 hp ye çıkmış dediğine göre.Tamam motor biraz canlanır ama arada 59 hp fark var. Bu kadar hp imkansız.




  • Dijital power box aldım. 450 TL verdim. Eğer yakıtı bu kadar azaltacaksa 12 depo sonra parasını çıkarabilirim.
    Arkadaşın dediğine göre motor hacmi arttıkça elde edilebilecek güç artıyormuş. Tabi onun power box ı Almanyadan geldi. Türkiye de bmw 5.20 için power box bulamamıştı.

    yarın İstanbula yolculuk planım var. Asıl farkı orada anlarım heralde.

    Saygılar.
  • aldığınız dijital boxın markası nedir acaba ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanusta

    VW Transporter 2.5 TDI Powerbox kutusunu içini merak edenler buyrun inceleyin.

     Power box kullanıcı görüşleri?




    bunun maliyeti nekasdar ve nekadar güç artışı sağlar açıklarsanız sevinirim
  • chiron2007,
    ya sende bir yanlışlık var yada lotus1 de anlamadım gitti birisi çok önemli miktarda güç artışı oluyor derken diğeri. chip felan yalan dolan artan performansı anlayamazsınız diyor.
    valla kafamız karıştı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.