Şimdi Ara

Power box kullanıcı görüşleri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
21.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avukatyusuf

    selamlar

    Benim 2003 model A.4 1,9 TDi arabam var şu an 130,000 Km de chip tuning yaptırmak isterim. Maliyeti ne olur ve sonrasında güç ve yakıt tüketiminde ne gibi değişiklik olur?

    Şimdiden teşekkürler..


    600 ytl maliyet ile..%20 ekstra güç %18 ekstra tork kazanabilirsiniz..Yakıt tüketiminiz normal şartlarda değişmez..ekonomik kullanımda dahada az yakar..performanslı kullanımlarda daha da fazla yakacaktır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı


    quote:

    Orjinalden alıntı: sindoman

    Arkadaslar ben 9 aydir ve yaklasik 15.000 km'dir astra 1.3 cdti aracimda power box kullaniyorum, hemde kötü olarak kabul edilen rail sesörüne takilanlardan kullaniyorum.Herhangi bir problemim de olmadi.Simdi isin uzmanlarima bir sorum olacak

    Söyle ki:Power box rail basincini düsük göstererek pompanin daha fazla çalismasina neden oluyor fakat bu basiç hiçbir zaman max. geçemez yani mekanik olarak 1600 bar basiç yapan bir pompaya 1700 bar basiç yaptiramassiniz.Rail basinci motorun devri ile dogru orantilidir yani devir arttikca rail basici da buna paralel olarak artar box ise burada rail basincinin max noktaya gelme devirini düsürerek düsük devirlerde büyük bir canlilik olusturur.Bundan dolaydir ki box uygulamasinin son hiza etkisi, olmaz derler ve dogrudurda.
    Peki bunun motora zarari nedir diye sorarsaniz cevabi basiç pompasinin özellikle sehir içinde kullanimda daha fazla çalismasidir derim yani enejektörlere ekstra yükleri olmaz.

    Gelelim chip uygulamasina; burada rail basincina bir uygulama yapilmamaktadir buna karsilik enjeksiyon zamanlariyda ve avans ayarlariyla oynanmaktadir yani enjektörler daha uzun zaman açik kalmaktadir.Bunun sonucu olarakta soz hizlarda artis olmaktadir.Fakat sunu unutmayin ki uzun süre açik kalan enjektörlere yakit pompalamak için basinç pompasi yine fazla çalismak zorunda kalacaktir.Yani degisen birsey olmuyacaktir.

    Acaba bu tezimde haklimiyim


    Bi kaç düzeltme yapıyım tezini tekrar gözden geçir..

    Rail basıncı motor devrine paralel yükselmez..Hiç bişeye paralel yükselmez..Onu kontrol eden parametreler çok farklıdır..Ama genel olarak Yük arttıkça basınçta artar..



    Common Rail , “tutuculu püskürtme” veya “ortak boru” anlamına gelen , dizel motorlarda kullanılan bir yakıt enjeksiyon sistemidir. Bugüne kadar kullanılan aynı türdeki sistemlere göre yakıt sarfiyatı , egzoz gazı emisyonu, çalışma sistemi ve gürültü oluşumunda daha üstün bir sistemdir. Direkt tahrik edilen blok veya tek pompalı sistemlerden farlı olarak Common-Rail’de basınç oluşumu ve püskürtme ayrılmaktadır. Geleneksel dizel direkt püskürtücüleri yaklaşık 900 bar’lık basınç ile çalışırken, Common-Rail Sistemi, yakıtı 1500 bar’a kadar yükselen bir basınç ile ortak bir boru üzerinden enjektörlere dağıtır. Elektronik motor kumandası, bu yüksek basıncı, motorun devir sayısına ve yüküne bağlı olarak ayarlar.

    Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_19742749/tm.htm




  • evet burdada sadece devir sayısına bağlı olarak değişmediğini söylüyor zaten..

    Motor sıcaklığı, yakıt sıcaklığı ve vizkozu, yük, devir, turbo basıncı, hangi vitesde olduğu, v.s. gibi değerler direk basınca etki ederler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

    evet burdada sadece devir sayısına bağlı olarak değişmediğini söylüyor zaten..

    Motor sıcaklığı, yakıt sıcaklığı ve vizkozu, yük, devir, turbo basıncı, hangi vitesde olduğu, v.s. gibi değerler direk basınca etki ederler..

    Evet haklisin arkadasim basinç üzerinde birçok parametrenin etkisi vardir;bundan dolaydir ki avuç dolusu paralar verdigimiz arabalara bu tür islemler yaptirirken mutlaka bu alanda uzman kisilere danisalim derim.Herkeze kazasiz belasin arizasiz sürüsler dilerim.
    Lütfen arabamiz güçlü diye trafik canavari olmayalim
  • arkadaşlar allah nasip ederse bu c.tesi izmirde arabama süperchip veya powerbox uygulaması yaptıracağım (servisteki elemanların tavsiyesi süperchipden yana ) 88bg 115 civarı 215 torkun 260 civarı olacağı söyleniyor. ordanda jantcıya geçip 205* 45* R16 jant ve lastik takacağım...bu işlemler yapıldıktan sonra sizlerle paylaşırım
  • jant ve lastik ne kadara mal oldu, markası nedir?

    + şimdiden hayırlı olsun , kazasız belasız kullanman dileğiyle...
  • quote:

    arkadaşlar allah nasip ederse bu c.tesi izmirde arabama süperchip veya powerbox uygulaması yaptıracağım (servisteki elemanların tavsiyesi süperchipden yana ) 88bg 115 civarı 215 torkun 260 civarı olacağı söyleniyor. ordanda jantcıya geçip 205* 45* R16 jant ve lastik takacağım...bu işlemler yapıldıktan sonra sizlerle paylaşırım


    sonucunu merakla bekliyorum.bide yaptırdığın yeri yazarsan iyi olur.
  • bu powerbox denen ürünü 65 beygirlik dci symbole taktırırsak nasıl olur?
    artısı eksisi ne olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dr.alphi

    bu powerbox denen ürünü 65 beygirlik dci symbole taktırırsak nasıl olur?
    artısı eksisi ne olur


    illaki güzel değerler alınacaktır box ile..hatta şehir içi yakıt sarfiyatınız pozitif etkilenecektir..
    Fakat chiptuning ile çok daha iyi performans sağlanabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sniper_hakan

    arkadaşlar allah nasip ederse bu c.tesi izmirde arabama süperchip veya powerbox uygulaması yaptıracağım (servisteki elemanların tavsiyesi süperchipden yana ) 88bg 115 civarı 215 torkun 260 civarı olacağı söyleniyor. ordanda jantcıya geçip 205* 45* R16 jant ve lastik takacağım...bu işlemler yapıldıktan sonra sizlerle paylaşırım


    Çok para vermemeye dikkat et..Hayırlısı olsun..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratremix

    powerbox gücü %18-20 arttırırken dizel tüketiminide %15-18 arttırmaktadır. Yolbilgisayarının düşük göstermesi sizi yanıltmasın, %15 daha ekleyin o değerlere.


    Bende berlingoma taktırdım alman malı performansı süper oldu özellikle commoRail motorlarda dahada performanslı arkadasla beraber aldık ithal eden birinden 2 yıl garantiside var yakıt tüketimi mükemmel oldu ama abanırsan arabayı zorlarsan yakıyo tabikide ama normal kullanımda 300 km yaptıgım mazotla 370 km yaptık denedik bidonla :D biz 350 ytlye aldık mükemmel kavrıyo aracı ben çok memnunum harika bi ürün abisi tabiki box dan fark ediyo benimki hem makul düsünsenize zaten yakıttan tasarrufuyla amorti ediyo zaten kendini bedavaya geliyo bedava tuning yaptık :D isteyen arkadaslara yardımcı olurum konuda özelden yazın görüstürürüm satan firmayla




  • Ne idüğü belirsiz ürünlerin kesinlikle uygulanmasına karşıyım..

    Uygulayıcı fimanın yetkili uygulama garajında güç ölçümleri yapılarak ve ürüne ve hizmete garanti alarak..Herhangi bir motor ve başka bir arıza durumunda problemsizlik garantisi alarak takrımak varken..Niye bütün bunların olmadığı 150-200 ytl ucuz bir ürün tercih edilsinki..?

    Bedava taksalar belki.. diye düşünüyorum..
  • powerbox dediğiniz 3 direnç ve bir pottan oluşan ve 3 ytl ye maledebileceğiniz sensör yanıltıcı bir kibrit kutusudur. 8-10 ytl ye filan satıyorlarsa alabilirsiniz
  • Oda güzel..:D
  • güzel
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chiron2007

    powerbox dediğiniz 3 direnç ve bir pottan oluşan ve 3 ytl ye maledebileceğiniz sensör yanıltıcı bir kibrit kutusudur. 8-10 ytl ye filan satıyorlarsa alabilirsiniz


    :D:D arkadasım sen bunu mp3 playerle karıstırıyosun heralde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chiron2007

    powerbox dediğiniz 3 direnç ve bir pottan oluşan ve 3 ytl ye maledebileceğiniz sensör yanıltıcı bir kibrit kutusudur. 8-10 ytl ye filan satıyorlarsa alabilirsiniz


    direnç nedir pott nedir yani trimpott nedir bilirmisin iyi üflemişsinn helal olsun yani.yuhh derim sadece
  • [



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 7 Temmuz 2008; 16:41:11 >


  • direnç nedir pott nedir yani trimpott nedir bilirmisin iyi üflemişsinn helal olsun yani.yuhh derim sadece



    Senin gibi garson boyların yazacağı mesaj ancak bu kadar olur. Ben neyin ne olduğunu biliyorum. Sen bilmiyorsan bilenlere sor da öğren Laf salatası yapmıyoruz. Birşey biliyoruz ki konuşuyoruz.

    İstersen o powerbox veya türevi şeylerden bir tane al ve içini açıp incele. Bak bakalım ne var içinde.

    O zımbırtı basınç sensörüne giren soketin arasına bağlanıyor. O cihaz sensöre giden iki kablodan birinin arasında direnç vazifesi görüyor ve beyine giden sinyali kesiyor. Yani beyni yanıltılıyor. Basıncı algılayamayan beyin ateşlemeyi biraz daha erkene çekip motorun daha tepkili çalışmasını sağlıyor.

    Aynı şeyi basınç sensörünün kablolarından birini keserek te yapabilirsin. Ha powerbox sinyali kesmiş, ha sen kablonun birini kesmişsin. Aynı şey.. Bizzat tarafımdan denendi.

    Al sana devlet sırrı gibi bilgi.. Enjeksiyonlu araban varsa denemesi bedava gülüm.. Merak etme, arabaya bişey olmaz. Eğer sonradan korkarsan kestiğin kabloyu tekrar bağlarsın Bu benzinli motor için geçerli tabii mazotta nasıl oluyor bilmem..



    Eskiye göre azıcık daha canlanıyor araba. Öyle yüzde 40 tork artışı yüzde 20 beygir artışı filan da yok. Abartıyorlar resmen. Millet 8-10 beygir için milyarlar harcarken bir kibrit kutusundan mucize beklemek çok yanlış olur.




  • 2001 i,e, şahinime bunu deniyeceğim.. Bşey olursa görüşürüz. Sen de ankaradasın chiron
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.