Şimdi Ara

Polo 1.0 TSİ - Hangi motor yağı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ,

    aracımın 30.000 bakımı geldi servisde 1000+ TL istiyorlar bu sebeple dışarıda kendim yaptıracğaım.

    Parçaları alıp bir ustaya giidp değiştirmeyi düşünüyorum.

    Hangi yağ uygundur ? Ek olarak Hava filtresi ,polen filtresi haricinde 30.00 de nelerin değişmesi gerekiyor ?



  • Servis castrol edge prof kullanılıyor 5w30 kendi aracım da 1.0 TSİ faturada kontrol etmiştim.
    Yine mobil 1, castrol, motul tercih edebilirsiniz. Özellikle motul için yüksek devirlerde kendini daha iyi koruduğu söyleniyor. Her ki turbo benzinli motorlarda bu sebeple daha çok öneriliyor. Deneyebilirsiniz.
    Klima kullanımınız ne seviyede bilmiyorum ama ben 2 bakımda bir polen filtresi değişimi yapıyorum ama vag grubunda her bakımda değişiyor o size kalmış. Bir de yakıt filtresini sorun ilk bakımda değişmedi benim. Diğer marka araçlarda 2. Bakımda değişmişti hep bunda nasıl olur bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 23 Nisan 2019; 22:29:54 >
  • Hocam saydigin parcalar ve yakit flitresinide ekleyebilirsin aldigin parcalar orjinal olsun yağ olarak 5w30 motul koyabilirsin ayrica kaç litre yağ aldigini sor soruştur.
  • Shell yağ servisi, Oto Pratik ve Euro Master gibi özel servisleri de tercih edebilirsin. İşcilik ve parça garantileri var. Yanılmıyorsam internet sitelerinde fiyatlarıda var. Bir de karşında muhattabın olur.
  • 5w-30 tam sentetik yağlar uygundur. Motul, Liqui moly ve Mobil1 ESP güzel yağlardır. Dizelinde ek olarak yakıt filtresi değişiyor ama benzinlisini hatırlamıyorum.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Üstad, yanılmıyorsam yakıt filtresi yok galiba tsi motorlarda?
  • Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Ben TSİ de hiç yakıt filtresi değiştirmedim ama sanki sabit değişmiyor gibi hatırlıyorum o sebeple servise sormasını önerdim öyleyse benim için de güzel olur bakım daha hesaplı olur.
  • motul olur, eneos olur, shell olabilir, mobil 1 olur tercih senin... ben motul kullandım ve memnunum...

    5-30 düşünürsen motul 8100 x-clean fe önerebilirim...
  • VW araçları için castrol edge professional 5w30 kullanılmasını öneriyor. Sadece bu yağda VW'nin istediği uygunluk kodu mevcut. Bu yağı da sadece servislere veriyor Castrol. Normal Edge 5w30 ile farkı var mıdır orasını bilemiyorum.

    30bin bakımında normal filtrelerin yanında yakıt filtresi de değişecektir. O yüzden rakam biraz daha yükselmiştir. Diğer markalarda da durum farklı değil açıkcası. Bugün Renault olsun Hyundai olsun artık rutin bakım fiyatları 1000TL civarında malesef.

    Aracın garantisi bozulmasın istiyorsanız sadece yağ ve yağ filtresi değişimi için fiyat alın. Diğer hava polen ve yakıt filtresini dışarıdan alarak kendiniz değiştirtip garantiyi bozmamış olursunuz.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Sanırım yakıt filtresini 2bakımfa bir değişiyorlar, bende de 1.2 polo tsi var. O sekilde diye biliyorum
  • Leon 1.2 tsi de yakıt filtresi değişmiyor demişti servis.En alt tarafta yer alıyor sanırım deponun.Değişmesi de zor demişlerdi.4 senedir hiç değiştirmedik bu yüzden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.