Şimdi Ara

Polis hangi hallerde çağrılmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, evimin önünde mantolama yapıyordular, mantolamadan bile haberim yoktu, balkonda duran uydu çanağımı söküp başka yere götürmüşler, işi yaptırtan komşu demiş ki hepsini sökün atın aşağıya, aşağıda bir tane kırık çanak görünce çanağımın o olduğunu düşündüm ve sinirlendim, eleman da durumu iyi anlatamayınca kavga vs çıkarmamam için ve kamuda çalıştığımdan dikkatli olmam gerektiğinden direk polisi aradım, polis çözer olayı dedim.
    Telefondaki polis ilkin bir çanak 50-60 lira yenisini alır takarsınız gibi şeyler söyledi, ben 50-60 lira niye bir daha vereyim bana sorulmadan neden mudahale edilmiş dedim burada bir suç var dedim, o da dilekçeyle karakola başvurun, uygun görülürse işleme alınır deyince şaşırdım. Ben kendimi kaybedip "sizi Cimer e şikayet edeceğim, neden polis gönderilmiyor" deyince beni tehdit mi ediyorsun tarzı şeyler söyledi, sonra da kasıt,kavga vs. varsa gelebileceklerini söyledi, ben de var deyince ekip geldi. Ekipler geldikten sonra mantolamada çalışanlardan biri uyduyu bir anda binanın görünmeyen taraflarından bana getirdi, ben de çanağın kırılmadığını sağlam olduğunu görünce olayı kapattım.

    Şimdi polis ekibin gelmesi konusunda haklı mıydı yoksa keyfi mi davranmıştı bana, polis gelsin dediğimizde polis her olaya gelmek zorunda değil mi?







  • Değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz olay Mala Zarar Verme suçu kapsamındadır. Polis gelip "Görgü Tespit Tutanağı" düzenlemek zorundadır. polisi aradığınızda ilgilenmedilerse Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikayetinizi direk Nöbetçi Savcıya yapın, akabinde Savcı polise talimat verir ve polis gelip gereken tutanakları düzenler. "uygun görülürse işleme alınır" diye bir kavram yok, sunulan her dilekçe olumlu yada olumsuz işleme alınmak zorundadır. Polis kendisine sunulan (şikayet içeren) her dilekçeyi savcıya bildirmekle mükelleftir.
  • Delil ve vaka değerlendirmesi yapmak polisin görevi değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.