Şimdi Ara

Playstation MOVE Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.939
Cevap
9
Favori
163.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100$ a wii alıyorsunuz ne demek onu anlamadım...Zelda, metroid, mario, zack, endless ocean vs gibi oyunlar var wii de. Wiimote teferruat
  • Herkes takmış 100 dolara alet 100 dolara degil 100 dolardan daha ucuza 80 de olur 90 da.
  • 100 Dolar Amerika fiyatı diye yorumlayın bence. Türkiye'de 100 Dolar'dan pahalı olur. Donanımhaber'ciler ShopTo'dan getirtir tabii, onu katmıyorum. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIR_Lama


    quote:

    Orijinalden alıntı: zafer1857


    quote:

    Orijinalden alıntı: FIR_Lama

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

    Bu alette feci Star Wars oynanır :)

    hem de nasıl oynanıyor bir bilsen :) force unleashed'i wii de oynayın anlarsınız...

    bu arada sony 100 dolara wii satıyor diyen bi mesaj vardı... wii zaten 150-200 dolar :) eğer wii'yi aşamazsa bence değmez... ben ps3üme alırmıyım bu aletten? denemeden almam... önce bi demoları gelsin mağzalara, denerim, wii'yi aşmışsa alırım, aynı şey için almam çünkü zaten wii'de var...

    edit: ekleme: bu arada playstation'da da yakında görürüz wiideki gibi her oyun öncesi bilekliği bileğinize geçirin, etarfınızda yer açın, vazo-avize indirmeyin diye uyarılar :)) ayrıca TV'nin altı üstü eşya dolacak resmen... yakında kamera yada sensorbar entegreli TV'ler görürsem şaşırmam...


    1. En kötü ihtimalle 100 dolara wii dedim yani Wii nin yaptıklarından daha fazlasını yapacağına rağmen demek istedim.
    2. Tr de 150 -200 dolara garantili wii bulamazsın.Onu geçiceksin.
    3. Hadi buldun diyelim en kötü ihtimalle aradaki fark %50.Miktar küçük olmasa büyük farkı anlarsın.
    4. Şunu desen anlarım.Wii de gırla oyun var ,özel oyunları var Mario falan filan ama görünen o ki Wii nin siteminden birkaç gömlek üstün. Oyun çeşitliliği dışında artı bir yan göremiyorum.
    5. Sende Wii varsa almanı gerektirecek çok büyük bir fark yaratmayabilir ama sadece ps3 ü olan biri için bu fiyata wii den daha fazlasını sağlıyacak olması benim için başarıdır.Bu ilk mesajda da yazdım tabi ki beklemeyi gerektirecek bir durum.

    hocam türkiyede 200 dolara wii yok da 100 dolara playstation move satılır mı? konuşulan fiyatlar amerika fiyatları ve wii amerikada promosyonsuz 200 dolar... hatırlatırım türkiyede sadece wiiremote 100 dolardan satılıyor :)
    önce de dediğim gibi birinci elden ikisini de deneyip ona göre kararımı da eklerim buraya... ama şuan için görünen özel bir durum olmadıkça ihtiyaç duymayacağım... ama move'a özel bir GOW çıkarsa hiç affetmem :)) eğer wiideki motion plus'sız kontroller tipinde olursa oyunlar yine almayı düşünmem... wii remote sahipleri bilir, motion plus olmadan birebir hareket algılaması ve oyunda uygulaması yoktu... bu tamamen yapılacak oyunlara ve move'un çalışma sistemine bağlı... ben "FPS Wii'de oynanır" görüşünde biriyim... bir elde mantar, diğer elde hedef alma gerçekten klavye-mouse'a göre daha aktif ve eğlenceli bir sistem... move'da da bu güzelliği korurlarsa killzone, mag, ve mw2 için de alınabilir ama :)
    100 dolara yarım bir move alacağıma 200 dolara wii alınır mı? alınır... move'un 2. parçası, bazı oyunlar için 2. ışıklı parça derken resmen wii fiyatına çıkar... ya daha akılcı bir fiyat politikası, yada üstün bir oyun tepkisi lazım move için...
    bunları anca ürün geldiğinde, ingiltere fiyatının ne olacağına göre bilebileceğiz, şimdiden saçma tartışmalara gerek yok...


    Hadi 150 dolar olsun move tr de yine yurt dışından dahi o fiyata wii gelmez.Ki ayrıca move u yurt dışından paşalar gibi getirtebilirsin diye düşünüyorum.

    quote:

    100$ a wii alıyorsunuz ne demek onu anlamadım...Zelda, metroid, mario, zack, endless ocean vs gibi oyunlar var wii de. Wiimote teferruat


    Bak onu yukarıda 4. madde de yazmıştım. Wii nin özel oyunları benim için ps in çıkarabileceği özel oyunlardan muhim diyorsanız o ayrı diye. Ama şahsi görüşüm bir socom 4 bile bu saydığın oyunların benim için daha da anlamsızlaştırıyor ki bunun RE5 i ,LBP nı var şimdiden kesin move desteği sağlayacak.




  •  Playstation MOVE Ana Konu


    Sony'nin ilk defa geçtiğimiz E3 fuarında oyun severlere tanıttığı ve bu süre zarfında hakkında fazla bilgi açıklanmayan, önce Arc sonra Wand adıyla anılan, ancak Sony'nin resmi ismini "MOVE" olarak belirlediği harekete duyarlı kontrolörü ünlü Kotaku sitesinin editörü Stephen Totilo tarafından incelendi. Stephen, incelemesinde kontrolörü "SOCOM 4" ile denediğini ve "MOVE'un" bir "Wii" kontrolörü olmadığını dile getirdi. Özet olarak bahsettikleri şu şekilde;

    "Kontrolör kamerasız çalışamıyor ve tepesindeki topun hareketleri algılaması için "PsEye" kamerasına ihtiyaç duyuyor. Yan kontrolörün görevi tıpkı "Wii'de" ki gibi oyunlarda hareket edilmesini sağlıyor. "MOVE'un" tuş sayısı "Wiimote'a" göre daha az. Üzerinde "HOME" düğmesi ve tetiği var, ancak yeni oyuncuların kendini daha rahat hissetmeleri için gözlerini daha az korkutan bir yapıda tasarlanmış.

    "Wiimote'da" ki gibi extra tuşlar ( + , a , - , 1 - 2 tuşları ) yok. "MOVE'da" yalnızca bildiğimiz üçgen-kare-yuvarlak-X tuşları var. Kontrolörde pil derdine son verilmiş ve tıpkı "Dualshock3" ile "Sixaxis'inizi" şarj eder gibi "MOVE'u" usb üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Aynı zamanda kontrolör kablosuz. Wiimote'da ki gibi, ana kumandanın yan kumanda ile bağlantısı yok.

    "MOVE" ile kollarınızı istediğiniz kadar açabilirsiniz. "MOVE'da" bir sensör aparatı bulunmuyor. "PSEye" kameranızla direk çalışabiliyor. Aynı zamanda yalnızca "Y" ekseninde değil, "Z" ekseninde de hareketleri algılayabiliyor.

    Bazı oyunları duyurulmuş olan ve fiyatı "Eyecam" ile beraber paketlenecek olan kontrolör, 100 doların altında olacak. "MOVE" bu sonbaharda bizlerle olacak. "MOVE'un" "SOCOM 4" ile nasıl çalıştığını görmek için IGN'in yayımladığı videoyu BURADAN izleyebilirsiniz. İyi seyirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 12 Mart 2010; 7:33:40 >




  • Bu ucundaki toplar Kamera rahat algılasın ve daha ince bir kontrol hissi versin diye yapılmış. Çok kötü duruyor ama Performansını çok daha arttıracağının garantisi var. Sadece Controller içindeki sensör ile değil, kamera ile de seni takip ediyor oyun. Bu FPS lerde çok ince nişan alabilme vs konularında büyük fayda sağlar. başarılı bir çalışma olması dileği ile. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawgiray

    Bazı oyunları duyurulmuş olan ve fiyatı "Eyecam" ile beraber paketlenecek olan kontrolör, 100 doların altında olacak. "MOVE" bu sonbaharda bizlerle olacak. "MOVE'un" "SOCOM 4" ile nasıl çalıştığını görmek için IGN'in yayımladığı videoyu BURADAN izleyebilirsiniz. İyi seyirler.



    Bu videodaki adamın oynayışında DS den farklı bir şey göremedim. Adamı döndürebilmek için yine sol eldeki yan ürünün analogunu kullanılıyor. Bu zaten normal olanda, ben o MOVE'un adamın elinde hareket ettiğini hiç görmedim. Adam nereye dönerse namlu da o yöne dönüyor haliyle. Bence yeterli bir video değil. Bu video üzerinden bir değerlendirme yapılmaz, bu aletin daha etkin kullanıldığı bir video bekliyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K®ATOS

    yazık xbox böyle şeyleri nintendodan çalamıyor bile.HALA VADEDİLEN NATAL VAR.HALA YAPIM AŞAMASINDAlag falan olmaz inş. öle söylentiler vardı natalda
    quote:

    Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

    Wiimote un tıpkısının aynısı...Hatta daha çakalca versiyonu diyelim
    Çünkü dövüş oyununda eleman iki ayrı kontrol tutuyor elinde. Wiimote da bir elinde nunchuk digerinde wiimote kullanabiliyorsun.
    Ama bunda baktıgında 2 elde 2 toplu kontrol var. Socom oynarkende analoglu kumandayı tutuyor. Bu ne demek oluyor şimdi ?
    Socom oynamak isteyen toplu+analog lu kolu aldı diyelim. Set böyle olsun. Peki dövüş oyunu oynamak , ok-yay atmak istersek ne yapıyoruz ? 2 tane toplu kumandadanmı olması lazım ? Etti minimum 3 parça...
    Sette böylemi olacak ? 2 toplu + 1 analog kumandamı verilecek ? Belli degil

    Socom u oynayan elemanda tam denyo imiş. Ne yaptı kumanda ile anlamadık. Zaten toplu kısmı hiç ekrana tutup saga sola tutup dogrultmadı, wii de metroid prime oynayanlar anlar ne demek istediğimi.
    Soldaki ile sag sol filan yaptıda, ateş ederken filan bi atraksiyon yapsaydı görseydik..

    Nintendo izlerken ne düşündü acaba...

    Ama şu tarafı güzel, oyun içinde kullanılan aparatı virtual olarak görme kısmı güzel. Raket vs şeklinde görebiliyoruz. Gerçi wii dede çok farklı degil aslında ama bunun harekete tepkisi daha iyi duruyor



    Nintendo başkanı açıklamıştı, Natal'da kullanılan teknolojiyi üreten firma ilk önce Nintendo'ya gitmiş ve Nintendo bu teknoloji stabil değil kullanamayız diye geri çevirmiş. Zaten bu açıklamayı yaptığı konferansda, Natal'ın patlayacağını da söylemişti. Az çok ben de aynı düşünceler içindeyim, fuarlardaki fail'lerini gördük.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isk0rpit

    Sony saçma sapan işler yapmaya devam ediyor bu ne rezillik resmen wii kontrollerinin kopyası olmuş 4 kişilik ekipman bir konsol parasına gelecek natal bunları yerle bir edecek natal a çamur atmayın eyyy ülkemin cahil insanları ..


    Sen hangi hakla insanları cahil diye nitelendiriyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wassermann


    quote:

    Orijinalden alıntı: isk0rpit

    Sony saçma sapan işler yapmaya devam ediyor bu ne rezillik resmen wii kontrollerinin kopyası olmuş 4 kişilik ekipman bir konsol parasına gelecek natal bunları yerle bir edecek natal a çamur atmayın eyyy ülkemin cahil insanları ..


    Sen hangi hakla insanları cahil diye nitelendiriyorsun?



    Boşver azizim
    Fanboy çok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turquia


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wassermann


    quote:

    Orijinalden alıntı: isk0rpit

    Sony saçma sapan işler yapmaya devam ediyor bu ne rezillik resmen wii kontrollerinin kopyası olmuş 4 kişilik ekipman bir konsol parasına gelecek natal bunları yerle bir edecek natal a çamur atmayın eyyy ülkemin cahil insanları ..


    Sen hangi hakla insanları cahil diye nitelendiriyorsun?



    Boşver azizim
    Fanboy çok.


    20-30 kişiye bir hakaret var burada bakalım kaç gün uçuracaklar. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawgiray


    quote:

    Orijinalden alıntı: Turquia


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wassermann


    quote:

    Orijinalden alıntı: isk0rpit

    Sony saçma sapan işler yapmaya devam ediyor bu ne rezillik resmen wii kontrollerinin kopyası olmuş 4 kişilik ekipman bir konsol parasına gelecek natal bunları yerle bir edecek natal a çamur atmayın eyyy ülkemin cahil insanları ..


    Sen hangi hakla insanları cahil diye nitelendiriyorsun?



    Boşver azizim
    Fanboy çok.


    20-30 kişiye bir hakaret var burada bakalım kaç gün uçuracaklar. :)


    uçtu bile




  • Ben o yazıyı yazan arkadaşı şikayet ettim. Moderasyonun ilgilenmesini bekliyorum. Bu kadar da olmaz. İnsanlar kendini ne zannediyor, çok merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtbki

    Ben o yazıyı yazan arkadaşı şikayet ettim. Moderasyonun ilgilenmesini bekliyorum. Bu kadar da olmaz. İnsanlar kendini ne zannediyor, çok merak ediyorum.


    Şurda güzel bi konu var, insanlar tartışır. Hadi tamam SONY konusunda, illa microsoft konuşacaksan konuş. Yanlış olmasına rağmen onada eywallah, fakat böyle saygın bi ortamda, insanlara cahil demek hakikaten düşündürücü.
    İyi yapmışsın azizim şikayet ederek. Ellerine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turquia


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtbki

    Ben o yazıyı yazan arkadaşı şikayet ettim. Moderasyonun ilgilenmesini bekliyorum. Bu kadar da olmaz. İnsanlar kendini ne zannediyor, çok merak ediyorum.


    Şurda güzel bi konu var, insanlar tartışır. Hadi tamam SONY konusunda, illa microsoft konuşacaksan konuş. Yanlış olmasına rağmen onada eywallah, fakat böyle saygın bi ortamda, insanlara cahil demek hakikaten düşündürücü.
    İyi yapmışsın azizim şikayet ederek. Ellerine sağlık.


    Şikayet ettim lakin moderasyonun tek yaptığı o mesajı silmek olmuş, yapılan başka bir yaptırım yok. Demekki haraketin cezası bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtbki -- 12 Mart 2010; 12:04:54 >
  • Yau bence bu aletle FPS oynanmaz... Şahsen dövüş, çeşitli spor (bowling-tenis-okçuluk) ve kılıç sallamalı ilerlemeli oyunlar oynamak çok daha zevkli olur.
  • o uçtaki renkli topların amacı ne ki anlayamadım, renk olsun, şamata olsun diye mi koydular acep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

    o uçtaki renkli topların amacı ne ki anlayamadım, renk olsun, şamata olsun diye mi koydular acep


    Eyecam aletin yerini kafasına göre belirlemiyor heralde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtbki


    quote:

    Orijinalden alıntı: sawgiray

    Bazı oyunları duyurulmuş olan ve fiyatı "Eyecam" ile beraber paketlenecek olan kontrolör, 100 doların altında olacak. "MOVE" bu sonbaharda bizlerle olacak. "MOVE'un" "SOCOM 4" ile nasıl çalıştığını görmek için IGN'in yayımladığı videoyu BURADAN izleyebilirsiniz. İyi seyirler.



    Bu videodaki adamın oynayışında DS den farklı bir şey göremedim. Adamı döndürebilmek için yine sol eldeki yan ürünün analogunu kullanılıyor. Bu zaten normal olanda, ben o MOVE'un adamın elinde hareket ettiğini hiç görmedim. Adam nereye dönerse namlu da o yöne dönüyor haliyle. Bence yeterli bir video değil. Bu video üzerinden bir değerlendirme yapılmaz, bu aletin daha etkin kullanıldığı bir video bekliyoruz.


    Ben gösteriyi başarılı buldum. Sunucu arkadaş da zaten gördüğünüz gibi kolunuzu deliler gibi sağa sola oynatmanıza gerek yok, dolayısıyla oynarken kasılmayacaksınız diyor. Dikkat edin, ne kadar duyarlı bir sistem, orada sabit oturuyor adam kol ile çok rahat bir şekilde hedef alıp ateş edebiliyor diyor. Gerçekten de öyle adam nerdeyse MOVE'u hiç oynatmıyor gibi :) Bu nedenle daha önceki mesajlarda Wiiremote ile oynar gibi FPS oynanır mı ben koltuğumda oturup rahat rahat oynarım diyen arkadaşların endişeleneceği birşey olmadığını gösteriyor bu video. Özellikle aletin çok duyarlı olması önemli, ben beğendim. FIRST DAY BUY benim için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tezocan

    quote:

    Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

    o uçtaki renkli topların amacı ne ki anlayamadım, renk olsun, şamata olsun diye mi koydular acep


    Eyecam aletin yerini kafasına göre belirlemiyor heralde...


    Şuan için en çok merak ettiğim gün ışığında cihazlar arasındaki etkileşim nasıl olacak, yani tamamen ona göre belirliyorsa gün ışığında sorun yaşanır. Zaten şuana kadarki videolar vs. de hafif karanlık ortamlarda gerçekleşiyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.