Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.137
Cevap
29
Favori
114.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cevap veren herkese tesekkurler, denemek icin X2 siparisi geldi fakat kuramadim daha. Kurup mevcutta ses kalitesine herhangi bir etkisi olacak mi bakip buradan guncellerim. Bu arada eklemeyi unutmusum, DT770 Pro kulakligim var e-drum kitte ve arada muzik icin kullandigim, bur external phono amp i istememin bir nedeni de bu acikcasi. Bu arada tekrar belirteyim, tube amp fani oldugum icin buna yonelmedim, reddit de bayagi iyi yorum gorup, biraz youtube da memnun olanlar da gordukten sonra 80$ lik fiyati sebebiyle denemek istedim. Ayni fiyat araliginda baska urun bulamadim tupsuz.


    Bu arada mevcut duzen bu, maalesef yer sikintisindan oturu simdilik boyle, bir tik fazla yakin birbirine kolonlar. Sirf biraz daha ayirmak ve en cok pikap in oldugu alan ile direkt baglarini koparmak icin tower mi alsam diye dusunuyorum. Ya da bookshelf alip stand alacagim, daha tam karar veremedim ama marketplace i takip ediyorum surekli guzel bir seyler duserse kacirmamak icin:)



     PİKAP TAVSİYESİ


    Bu da almama sebep olan renk secenegi.


     PİKAP TAVSİYESİ




  • X2 yi bugun bagladim test etme sansim oldu kisa bir sure.


    Oncelikle kendimce bir yalis anlasilma olmus, X4 de headphone output varken, X2 deki de output olarak dusunup devam etmistim fakat X2 de sadece 3.5m input mevcutmus bu sebeple kulaklik baglama olayi yalan oldu:)


    Bunun disinda ayni sarkilari hem internal hem de X2 ile ayni duzende, herhangi bir ayara dokunmadan dinledim. Coldplay in Parachutes albumu ile Gorillaz in Demon Days albumlerinden birkac sarki ile denedim. Farkli kayitlar ile tekrar deneyecegim. Direkt soyleyebilecegim ses internal phono preamp den kesinlikle daha temiz, vokaller/midler daha anlasilir ve tizler daha cok keyifli. Bass tarafinda herhangi bir iyilesme hissetmedim. Tuplerin bir katkisi var mi yok mu bilmiyorum cok da onemli degil genel sonucu dusununce. Fakat onu da denemek icin onerilen baska tup var, bass tarafinda biraz daha iyi sonuc veriyormus, o tuplerden siparis verip deneyecegim.


    Ben cikan sonuctan mevcut sistemde keyif aldim ozellikle f/p urunu denebilir. Bu sebeple internal preamp yerine bununla devam edecegim yola.


    Yardimci olmaya calisan arkadaslara tesekkur ederim tekrar.





  • sonuç baştan belliydi. ileride iyi bir harici preye geçersiniz. iyi dinlemeler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGci -- 8 Şubat 2024; 2:18:38 >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt

    -"Soyle aciklayayim aslinda neden buna bir anda bulastigimi, bu benim pikapi alirken 2017 ye kadar olan uretimlerdeydi galiba preamp ile ilgili problem vardi, ona bakarken konudan konuya bir anda ayni pikap ve hoparlor ile external ART DJI II ya da Fosi Audio X2 kullanicilarina rastladim..."


    Bu arada şunu belirteyim: Audio Technica AT-LP120XUSB'nin dahili preamp'ı ile ilgili bir sorunu yok.

    Sorun USB desteklemesinden kaynaklanıyor. Yüksek frekanslı dijital gürültüyü, ultrasonik frekanslı istenmeyen sinyalleri yok etmek için çıkışına LC filtre koymuşlar.


     PİKAP TAVSİYESİ



    Aşağıdaki videoda bu filtrenin dahili phono pre baskılı devresi üzerinde olduğundan dahili phono pre'yi sökmüş, dışarıya kartuştan direct çıkış almış.

    Daha basit ve zarif bir çözüm olarak devre üzerindeki iki surface mount bobini kısa devre edip yine iki adet surface mount kondansatörü sökebilirdi.



    Netice: Dahili phono pre'yi de kullansanız, harici phono pre de kullansanız bu LC filtre devrede!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 8 Şubat 2024; 15:5:49 >




  • AT-LP140XP tercih etmemin bir sebebi de usb olmamasıydı.


    bu arada kendi yaptığım mm/mc phono pre:



     PİKAP TAVSİYESİ


     PİKAP TAVSİYESİ


     PİKAP TAVSİYESİ




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Evet, aynen katılıyorum. @Kursun_ yıllar önce bizi aydınlatınca bizde bu filtreleri devre dışı bırakmıştık.


    Yeni pikap'da bu nedenle dahili preamp olmayan modellerden seçildi.

  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Öncelikle güle güle kullanın.

    Bir kaç gündür yazışmaları okuyorum ve Fosi X2 kullanan biri olarak yorum yapmak istemiştim ama zaman bulup yazamadım, siz de bu arada Fosiyi almışsınız.

    Ben de bu phonoyu açıkçası biraz meraktan aldım. Mevcuttaki stereo amfim ve ev sinema amfimin phono girişlerine bağlantı yaptığımda ses pek bir cansız geliyor bana göre.
    Bu noktada lambalı ile bir miktar canlılık katabilir miyim diye düşünerek biraz da meraktan Fosi X2’yi aldım.

    Aynı zamanda daha iyi sonuç verdiği söylenen w5654 lambalardan da aldım.

    Açıkçası orijinal lambalar ile çok kısa bir dinleme yaptım. O yüzden çok doğru bir karşılaştırma olmaz ama sanki 5654 lambalarla bir miktar daha iyi bir ses alıyorum gibi. Zaten bu lambalar eşlenmiş (matched) olarak 10-20 dolara bulunabiliyor. O yüzden bu lamba ile denemenizi tavsiye ederim.

    Bu arada elektronik davul için daha pratik pilli bir kulaklık amfisi almanızı tavsiye ederim. Her seferinde fosiyi sök davula tak vs yorucu olacaktır.

    Ben de yakın zamanda Alesis Nitro Mesh davul aldım. Kulaklık çıkışı zayıf olduğu için AliExpress’ten 15-20 dolara pilli yorumları da iyi olan bir amfi aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 300 ohm’a kadar kulaklıkları bekleyebiliyordu. Ebatı da küçük bir telefon kadar.

    Bu tarz bir şey davul için işinizi görebilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Aldığım kulaklık amfisi şu

    Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $13.60 40% Off | Class A 16-150 ohm HiFi Headphone Earphone Amplifier 3.5mm Jack Aux Portable Adjustable Audio Amp for Mobile Phone Music Player


    https://www.aliexpress.com/item/1005004720881576.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60493593894&aff_fcid=e4fe7deea6ba48c99140cca5cd5b4433-1707420431735-07621-_EITEpHb&tt=MG&aff_fsk=_EITEpHb&aff_platform=default&sk=_EITEpHb&aff_trace_key=e4fe7deea6ba48c99140cca5cd5b4433-1707420431735-07621-_EITEpHb&shareId=60493593894&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=3d916c1cb88a4bfc93d3675cd2029ac1&afSmartRedirect=y

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba, daha önce hiç plak ve plakçalar kullanmamış, dinlememiş birine hediye olarak plak almaya karar verdim. Pazaryeri sitelerindeki Çin malı oyuncaklara da paramı vermek istemediğimden ikinci el olarak şu pikapları buldum. Çantalı almak isteme sebebim arkadaşımın teknik bilgisine güvenim 0 (sıfır, evet). Çantalı olsun, koysun plağını dinlesin. Yok amfiymiş, yok hoparlörmüş, yok kabloymuş uğraşmasın diye yani.

    Fransız claude lambalı pikap
    Dual p55
    Schneider sistem (bir ihtimal...)
    Philips pop art 270
    Philips pop art 603
    Philips pop art 180
    Dual h 50 n
    Philips diamond streo

    Hangisini önerirsiniz? Karışık yazdım isimleri, kusura bakmayın.




     PİKAP TAVSİYESİ  PİKAP TAVSİYESİ  PİKAP TAVSİYESİ  PİKAP TAVSİYESİ  PİKAP TAVSİYESİ  PİKAP TAVSİYESİ  PİKAP TAVSİYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avbill -- 8 Şubat 2024; 22:59:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @DRAGci Cok tesekkur ederim. size de iyi dinlemeler dilerim. Bu arada DIY isleri cok seviyorum elinize saglik, ben de daha uygun bir eve gectigimde evin bir bolumune tezgahi kurmayi dusunuyorum:)


    @Kursun_ Evet genel olarak soylenen problem USB baglantisi sebebiyle eklenen LC filter dan dolayi fakat guncellenmis modellerde, 2017 sonrasi, preamp da iyilestirme yapilmis. Benim aldigim urun guncellenmis versiyon oldugu icin cok takilmiyorum, zaten meraktan sadece bakmistim durumun ne olduguna. Su anki sistemde sonuctan memnunum.

     PİKAP TAVSİYESİ


    @turuncu55 Cok tesekkur ederim. Acikcasi ben de internetteki yorumlara istinaden aldim, bu fiyata 2 urun vardi X2 yi denemek istedim ve fazlasiyla memnun kaldim kisa surede.


    Aynen herkes w5654 i tavsiye ediyor, siparis verecegim ben de. Urunle alacaktim ama once urunun kendisini deneyeyim dedim, lambayi acip iade ile ugrasmadan, simdi w5654 siparisini de geciyorum. Bu arada davula baglamak gibi bir fikrim yoktu, tam aciklayamamisim galiba, pikap dinlerken kulaklik baglamak aksamlari iyi olur diye dusunuyordum. Bazen bir seyler icerken muzik dinliyorum, hanim da uyumus oluyor genelde, biraz daha kisisele cevireyim diye dusunmustum:) Fakat ben X2 nin onundeki 3.5mm yi output zannettim, hic bakmadim, X4 de gorunce fakat sadece inputmus ama SNR seviyesi X2 nin daha iyi, hos pikap da ne kadar etkisi olur bilmiyorum bir de X2 nin kullanici yorumlari X4e gore ciddi derecede daha olumlu. Bir de phono preamp de bass ve treble ayarlari bir sacma geldigi icin X2 siparisi vermistim X4 yerine. Kulaklik icin ileride hoparlorleri degistirirken alacagim amfi ile cozmus olurum. Simdilik cok problem degil.


    Bu arada ayni kit var bende de ve ayni durumdan sikayetciydim ilk aldigim zaman, 2 yil olacak nerdeyse:) Ben oyle kullanmaya devam ettim, cok da ustune durmamistim iyi oldu bunu paylastiginiz ben de siparis vereyim bir tane, tesekkurler tekrardan. Keyifli dinlemeler ve calmalar size de.





  • Avbill A kullanıcısına yanıt

    Pikap işi öyle bir şeydir ki ya parayı döküp iyi bir şey alır, ya da bu işe hiç girmezsiniz.


    Bahsettiğiniz pikapların Çin işi oyuncaklar dediğiniz pikaplardan pek bir farkı yok.


    Kaliteli bir pikap ile bu tür oyuncakların ne farkı var?

    Öncelikle,

    Kaliteli pikaplarda manyetik kartuş kullanılır.

    Bu oyuncaklarda ise piezo kristal başlık...


    Kristalli bir kartuş plağı ilk çalmaya başladığınız günden itibaren plağı tarla gibi sürmeye başlar, hasar verir.

    Kristal kartuşu ileride manyetik kartuş ile de değiştiremezsiniz. Elektronik devreleri farklıdır.


    Günümüzde bir plak ortalama 1000 TL. Böyle pikaplarla bu plaklara zarar vermek yazık.


    Dual setlerin bazı modelleri, ucuz modelleri kristal kartuş, bazı modelleri de manyetik kartuş kullanır.

    Manyetik başlıklı bir Dual set sizin için bir seçenek olabilir.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    çakma kopyalarının sesi kötüdür...

    manyetik kartuş demişsinizde kaç TL baktınız mı?...


     PİKAP TAVSİYESİ
     PİKAP TAVSİYESİamazon
    Manyetik Kartuş Kalemi, Pikap İğnesinin Değiştirilmesi, High AccuratePlayer LP Manyetik Kartuş Kalemi, LP Vinil Kalemi, Stereo Vinil Pikap İğnesi
    https://www.amazon.com.tr/Manyetik-Kartu%C5%9F-%C4%B0%C4%9Fnesinin-De%C4%9Fi%C5%9Ftirilmesi-AccuratePlayer/dp/B0C8PPGF5N



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F0377AF45 -- 9 Şubat 2024; 21:26:39 >
  • Kusura bakmayın, mesajınızı anlayamadım.

    Neyin çakma kopyasından bahsediyorsunuz?

    Amazon link'ini neden verdiniz?

    Bu link'teki kartuşu aldınız da sesinden mi memnun kalmadınız?

  • İlk defa pkap aldım ,en son çocukken görmüştüm içimde kalan ukte gerçekleşti. Sesi kullanımı gayet güzel
    https://www.youtube.com/watch?si=bQktOmDxk_FlQv14&v=dRhcyxQik5M&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım memnunum arkadaşlar.

     PİKAP TAVSİYESİhttps://www.trtmarket.com/
    Pikaplar
    https://www.trtmarket.com/pikaplar
  • Bu foruma gelip araştırma yapanların çanta pikap alacağını sanmıyorum.

  • Alsalar bile TRT'den almazlar :)

  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.