Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.137
Cevap
29
Favori
114.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orada Olmayan Adam O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de uzun bi araştırma sonrası LP140da karar kıldım. Denon X2800H DAB avr ve Quadral Quintas 5000F höparlörlerim var ve pikap dahil etmek istiyorum. Hatta plak bile almaya başladım. Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkanmarulu kullanıcısına yanıt

    Üstad şimdi geldi pikap

    Heybetli bisey valla bu kadar beklemiyordum. Bağlantıları kurulumu yapayım bir de pilak alayim tabiki video atarim buraya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey sormak istiyorum, AT LP140 üzerinde AT-HS6 headshell ile geliyor. Ben ilerde daha iyi bir kartuş & iğne kullanmak istesem, mesela Ortofon 2M red, takabiliyor muyum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkanmarulu kullanıcısına yanıt

    Universal bir headshell'dir. İstediğiniz uygun kartuşu kullanabilirsiniz.


    Ortofon 2M Red'in daha iyi bir kartuş olduğu tartışmaya açıktır.

    Ortofon f/p ürünleri üretmez. Ürünleri pahalıdır, ama o rakama değer midir? Şüpheli...


    Bir zamanlar Shure f/p yönünden çok iyi ürünler üretirdi. Ne yazık ki artık üretmiyor. Sadece Pro ürün üretimine geri döndü.

    Audio Technica'nın bir nebze onun yerini aldığı söylenebilir.


    Ortofon hakkında ek bilgi:

    Ortofon'un $1000 lık kartuşunu ele alalım...

    Ortofon 2M Black LVB 250

    Ludwig van Beethoven özel üretimi...

    Lab testine bakalım:

    https://www.hifinews.com/content/ortofon-2m-black-lvb-250-cartridge-lab-report

    8 kHz civarında iğne rezonansı olduğu görülüyor.

    Normal olarak manyetik kartuşların iğne rezonansı işitilebilir ses olarak kabul edilen 20 kHz'nin ötesinde olur. 25-27 kHz gibi...


    Halen kullandığım 50 senelik Shure V15 Type IV kartuşu (zamanında satış fiyatı ~$130) bu kartuş ile değiştirmeyi aklımın köşesinden bile geçirmem.





  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Ben aslında merakımı gidermek için, işlevsellik açısından sormuştum.
    Üzerindeki iğne uzun bir süre idare edecektir beni zaten.

    Ortofon 2M Red'i örnek vermemin sebebi ise AT LP140'ı araştırırken 3 5 yabancı kaynakta LP140-2M Red kombinasyonunun başarılı olduğundan bahsetmeleriydi o yüzden o geldi aklıma. Tabi kişiden kişiye de değişebilir bu görüş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben ‎de AT-VM95E ile AT-VM95ML arasında ne fark var merak ediyorum arada 2.5 kat fiyat farkı var

  • DRAGci kullanıcısına yanıt

    Şuraya bakarsak 95E'de elmas iğne profili eliptik, 95ML'de microlinear:

    95E'de elmas iğne "bonded", 95ML'de "nude"...

    Bu iki tip iğne montajının farkı nedir dersek:

    https://www.audio-technica.com/en-us/support/audio-solutions-question-week-question-week-can-explain-different-types-styli/#:~:text=Nude%20styli%2C%20shaped%20from%20whole%20diamonds%2C%20are%20more%20costly%20than%20bonded%20styli%2C%20with%20their%20diamond%20tips%20%E2%80%9Cbonded%E2%80%9D%20to%20metal%20shanks%20before%20finishing.%20But%20because%20of%20their%20lower%20mass%2C%20nude%20styli%20track%20more%20accurately.


    Neticede 95E oldukça iyi fiyatlı olması yanında ileride Shibata/Nude'a kadar güncelleme imkanı da var.


    EK Not:

    Benim bonded/nude farkından anladığım:

    - Bonded'da küçük bir parça elmas gerekli profil verildikten sonra seramik veya metal başka bir malzemeye yapıştırılıyor. Bu "kök" malzeme de "stylus" çubuğuna yapıştırılıyor.

    - Nude'da daha büyük bir elmas parçasına gerekli profil verildikten sonra başka bir aracı malzeme kullanılmadan doğrudan monte ediliyor. Daha büyük elmas parçası kullanılmasının kesim işleminde de bir takım avantajlar getirdiği, bunun da iğnenin kullanım ömrünü uzattığı belirtilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 1 Şubat 2024; 17:20:59 >




  • Arkadaslar selamlar, yaklasik 1 ay once buraya ozel renk seceneginin de etkisiyle Audio Technica AT-LP120XUSB-BZ Pikap aldim. Mevcutta bulunan aktif Edifier DB1280DBs speakerlar ile kullanmaktayim. 3-4 ay sonra muhtemelen igne ve speaker yatirimi yapacagim fakat kafama takilan bir durum var. Geldigi gunden beri internal phono amp ile kullanmaktayim. Son gunlerde karsima Fosi Audio Box X2 Phono Preamp cikmaya basladi, pahali bir urun degil ama bir sey katacagindan emin degilim, yeni oldugum icin size sormak istedim. Sizce external preamp almak, internal dan her turlu iyi sonuc verecek midir mevcut sistem icin? Ve Fosi X2 icin ne dersiniz? Ya da X3 de olabilir, cok yorum bulamadim X3 icin daha cok X2 satilmis gibi.


    Tesekkurler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 4 Şubat 2024; 11:16:20 >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler, video yu gorene kadar benimle ayni setup u sahip olup internal dan Fosi X2 ye gecip ciddi derecede daha iyi ses aldigini gore postlar gordum, simdi video kafami karistirdi:) Bir yandan da X2 mi X4 mu diye bakarken.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 4 Şubat 2024; 13:14:0 >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt

    Bazı aletler vardır...

    İçinde bütün işi yarı-iletken entegre devreler yaparken vitrine iki tane lamba koyarlar... Lambalı meraklılarını avlamak için.

    O kadar ki bazılarında o iki lambayı çıkarsanız da o cihaz çalışmaya devam eder. Zira devrede bile değildir! :)

    Bu cihazlar "hybrid" tanımlamasını bile hak etmez.

    Oldum olası bu tip cihazlardan tiksindim!

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Ya acikcasi gorselligi icin dusunmedim, benzer yorumlar olmus fakat baglantilari kontrol edenler olmus, tupler butun isi yapmiyor ama tabi devrede, biraz daha karakter katiyor sese sadece, hatta stock yerine baska bir tup var onerilen genel olarak. Stock ile bir deneyeyim eger aradaki fark mevcutta duzsende bile kulagima hos gelirse diger tuple de denerim. Tabiki bu fiyatlara gercek tube amp almak hayal:) Ben sadece internal phono amp uzerine ne katacagi tarafindayim, X2 siparisini verdim en kotu iade ederim begenmezsem diye.


    Bir yandan speaker bakiyorum, Klipsch, Polk ve PSB nin cok fazla secenegi var marketplace de bulundugum bolgede ama soru hangisini neye gore alacagima karar vermek:) Bir de tower a gecsem mi yoksa yine bookshelf duzen ile mi gitsem diye aradayim. Cok kafa karistirici gidiyor bakalim hayirlisi:)


    EDIT: Aslinda uyguna Klipsch R-41m buldum, passive speaker tabiki araya yine amfi girecek, bilginiz var mi speaker hakkinda?


    EDIT2: 41M ile ayni fiyata R51-M buldum ve yorumlar ciddi iyi gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 4 Şubat 2024; 13:50:7 >




  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
     PİKAP TAVSİYESİ Selamlar.pikap kullanıp bu tarz aletler araya sokmak doğru sonuç vermez bence.adı lambalı bunların.daha organik ürünlere yönelin bence.imkan varsa direk lambalı amfi.yada a class - ab class amfiye yönelin.eger bu imkanlar yoksa bu aktif bookshelflerde pikap için audioengine a5 olus öneririm.monolotik yapıda.daha doğal sıcak ses alırsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, tesekkur ederim.


    Soyle aciklayayim aslinda neden buna bir anda bulastigimi, bu benim pikapi alirken 2017 ye kadar olan uretimlerdeydi galiba preamp ile ilgili problem vardi, ona bakarken konudan konuya bir anda ayni pikap ve hoparlor ile external ART DJI II ya da Fosi Audio X2 kullanicilarina rastladim ve herkes internal amp den bariz bir sekilde daha iyi ses aldigini yazmis benzer hatta daha iyi setuplarda. Kisa vadede yatirim yapmayacaktim ama bahsedilen phono preamp lar gayet uygun olunca biraz kafami celdi aciksasi, bu sebeple buraya da sormak istedim.


    Bu arada fotograf size mi ait? Fotograftaki Fosi Audio P3 galiba, kendisi preamp, phono preamp degil ve bunu alirsam yine internal amp isi cozecegi icin bir anlami kalmayacak su anda alma sebebimin.


    3-4 ay sonra muhtemelen herkesin cok ovdugu at-vmn95ml, alacagim speaker a gore de amfi alacagim. Pasif mi aktif speaker mi alsam onu biraz inceliyorum bir de tower mi yoksa bookshelf den devam mi etsem diye. Tower isteme sebebim aslinda bookshelf lerin konumlari ve muzik dinlerken olusan titresimin pikap i etkileme durumu. Yarin kalktigimda mevcut duzenin fotografini atarim daha aciklayici olacaktir.





  • Benim tecrübeme göre sesde en büyük etkiyi hoparlörler yapıyor. Daha sonra amfi, phono katı , kartuş/iğne (Eskimemiş) ,analog ses kabloları yapıyor. (Oda akustiği ve modifiyeler hariç)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rigorous -- 5 Şubat 2024; 16:9:15 >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Benim youtubada kanalim var ufak çaplı. adnan kılıç kanal adı.cihazlar setuplar biraz fikir verebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    .Evet phono pre değil ama genel kalite bence fosi tarzı segmentde dediğim.gibi.ifi'nin tube phonelari çok daha başarılı sonuç verir diye düşünüyorum.Tabi bide şu var.burada 3-5 kelime ile tavsiye vermek almak çokda doğru değil.okadar karmaşık geniş çaplıki birkaç kelime ile anlatmak çokda doğru değil.15yıldır neler neler kullanıyorum halen sonu yok :) yeni arayış içindeyim hep.umarım doğru sesi setupı kurarsıniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    Cok tesekkur ederim, inceleyecegim kanalinizi da.


    Bu arada suna aciklik getireyim, amacim tube amp almak degil, bu fiyat segmentinde cok onerilen urun olarak gordugum icin bunu denemek istedim. Yoksa benzer fiyat araliginda baska seceneklere de acigim. Gordugum 2 urun vardi ovulen biri bu, digeri Art DJPre-II. Art DJPre-II nin ses biraz daha bass agirlikli oldugu icin fosiye gore, en azindan yorumlar bu yonde, bunu denemek istedim.


    Katiliyorum bu arada tabiki kolay, ben de zamanla tecrube ettikce kendi keyfime uygun cozumu bulacagim muhtelemen.

  • seste en büyük değişikliği hoparlör ve kaynak cihaz yapar. sonra diğer bileşenleri alt alta yazabiliriz.


    lambalı phono pre'lerle uğraşmayın bence. internetten birkaç lambalı testine baktım kötüydüler. bir de ballandıra ballandıra pazarlamaları yok mu... zaten bence lambanın kendisi kötü o da ayrı mesele. opamplı yada transistörlü pre alın geçin. biraz el beceriniz varsa aliexpresste kendin yap devreler var yada bitmiş hazır ürün de var. eğer marka ürün isterseniz Cambridge Audio Duo'nun test sonucu iyiydi.

  • DRAGci kullanıcısına yanıt

    - "...zaten bence lambanın kendisi kötü o da ayrı mesele."

    Benim de düşüncem aynen o...


    Amplifikatör tasarımcısı, büyük üstat Nelson Pass (Pass Labs, First Watt) lambalı sevenler için lambalı emülatör devresi (H2) tasarlamıştı...

    İsteyenler bu devreyi de kullanabilir.



     PİKAP TAVSİYESİ
     PİKAP TAVSİYESİstereophile.com
    Gramophone Dreams #26: Nelson Pass & Harmonic Distortion
    https://www.stereophile.com/content/gramophone-dreams-26-nelson-pass-harmonic-distortion



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Şubat 2024; 11:27:32 >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.