Şimdi Ara

pfe alırsam nokta atışı yapar mıyım? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • valla amfi konusunda bende arayış içersindeyim.xfi 2 ile direkt kullanımda biraz sıkıntılı,ses zayıf kalıyor ve zayıf ses ayrıntılıda olsa kulak tırmalayıcı olabiliyor.yani tam bir uyum söz konusu değil xfi 2 ile.d2 ile durum kısmende olsa daha iyi olabilir belki sesinin karanlık ve güçlü yapısından dolayı.
    bir arkadaştan geçici süreliğine edindiğim konserve kutusuna monte edilmiş ve fiio e3 ile bir süredir deniyorum pfe yi.e3 ile detaylar kırpılıp basslar baya bir artıyor.konserve kutusundaki amfi ilede ses daha rafine ve ayrıntı yönünden pek kayıp olmuyor,sesi gövdelendirme konusundada başarılı diyebilirim.

    yalnız ben ikisindende tatmin olmadım.fiio e7 düşünüyorum,hem fiyatı uygun geliyor bana hemde şekli şemali ve taşınabilirliği daha iyi,konserve kutusuna göre.

    şuna benziyor hatta azcık tasarım farkı dışında tamamen aynı.


     pfe alırsam nokta atışı yapar mıyım?




  • e7'ı ben de düşündüm ama bir de pfe için o kadarına gerek var mı diye düşünüyorum. besleme açısından bakmıyorum da sese kattığı renk açısından bakıyorum. acaba e5 ile bass boost kapalı iken nasıl bir sesi olur pfe'nin, onu merak ediyorum... e3 ile e5 ne kadar farklıdır...
  • E7yi amfi olarak pek başarılı bulmuyorum ben. MKI+ onun yanında daha başarılı sanki. Eğer aynı zamanda bilgisayardan dac olarak da kullanırım diyorsanız alın, yoksa başka alternatifleri de gözden geçirin...

    E7 ise baya doğal, sese renk katmıyor bass boost'u açmadıkça. E5, E7ye ve doğala göre sesi biraz daha baslı ve sıcak yapıyor. Bir nevi E7nin bass boostu bi iki kademe açılmış gibi oluyor diyebilirim.

    E3 hakkında ise hiçbir fikrim yok...
  • Arkadaşlar dac ve amp olarak nuforce udac2 ve udac2-hp hakkında ne düşünüyorsunuz? Laptopda kullanmak için ideal midir? Yoksa daha iyi alternatifler var mı bu fiyatlara?
  • o konserve kutusu "cmoy" cep amfisi oluyo.sakız kutusu ayrıca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cebo01

    Arkadaşlar dac ve amp olarak nuforce udac2 ve udac2-hp hakkında ne düşünüyorsunuz? Laptopda kullanmak için ideal midir? Yoksa daha iyi alternatifler var mı bu fiyatlara?


    MUSİLAND 02 US düşünebilirsin mesela.

    http://cgi.ebay.com/USB-Digital-Sound-Card-Musiland-Monitor-02-US-/260437930872?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ca34f7378




  • iBasso T4 ve T3'yi araştırıyorum şu sıralar, PFE ile de güzel olacağını tahmin ediyorum, konunun en başında bahsi geçmişti PK1 + iBasso T4. şunu açıklığa kavuşturmam lazım; iBasso T4+PK1 nasıl olur? PK1'ı rahatlıkla sürebilir mi? yoksa idare eder bir performans mı alırım? şuan düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda bir PK1 aldığım zaman tekrardan amfi masrafına girmek istemiyorum. hem PFE'ye hem de PK1'a yetecek portatif bir amfi almam lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met2505

    iBasso T4 ve T3'yi araştırıyorum şu sıralar, PFE ile de güzel olacağını tahmin ediyorum, konunun en başında bahsi geçmişti PK1 + iBasso T4. şunu açıklığa kavuşturmam lazım; iBasso T4+PK1 nasıl olur? PK1'ı rahatlıkla sürebilir mi? yoksa idare eder bir performans mı alırım? şuan düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda bir PK1 aldığım zaman tekrardan amfi masrafına girmek istemiyorum. hem PFE'ye hem de PK1'a yetecek portatif bir amfi almam lazım.

    T3 daha çok tavsiye ediliyor ama tam bilmiyorum. Rahatlıkla süremeyebilir yalnız.
  • T3 PK1i sürer problem olmaz ama PK1'in amfi tepkisi çok fazla. Ne kadar güçlü amfiye bağlarsan o kadar coşuyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peacelick

    o konserve kutusu "cmoy" cep amfisi oluyo.sakız kutusu ayrıca


    bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met2505

    iBasso T4 ve T3'yi araştırıyorum şu sıralar, PFE ile de güzel olacağını tahmin ediyorum, konunun en başında bahsi geçmişti PK1 + iBasso T4. şunu açıklığa kavuşturmam lazım; iBasso T4+PK1 nasıl olur? PK1'ı rahatlıkla sürebilir mi? yoksa idare eder bir performans mı alırım? şuan düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda bir PK1 aldığım zaman tekrardan amfi masrafına girmek istemiyorum. hem PFE'ye hem de PK1'a yetecek portatif bir amfi almam lazım.


    Pfe bir iem in yapabileceği hemen hemen herşeyi yapabiliyor,pk1 i başka bir kullanım amacıyla alacak bile olsan bence gerek yok pfe varken almaya.şimdilik idareten fiio e5 falan bile yeter pfe için.e3 bile tatminkar sayılabilecek bir duruma getiriyor pfe yi.mikro detayları baya kırpıyor orası ayrı konu.d2 ile kullanımda çok birşey farkedeceğini sanmıyorum amfinin.temiz ses veren ama güçsüz sayılabilecek,xfi-xfi2-sansa clip-sansa fuse tarzı playerlar için amfi tercih edilmesi daha doğru geliyor bana.bence böyle idare et yada en fazla bir fiio e5 takviyesi yap yeter.bütçeni kafaüstü kulaklık+masaüstü amfi için kullanmanı tavsiye ediyorum sana.küçük oyuncaklara bir kucak dolusu para dökmeye gerek yok.e5 yada e7 tercih edeceğim bende.aldığımda buraya yorumlarımı yazarım.yalnız ben xfi2 kullanıyorum ve buna göre yorum yapıyorum.

    bu arada xfi2 için de ufak bir yorumum yapmak istiyorum,ses kalitesi gerçekten çok iyi.yani sesin temizliği konusunda vibezden üstün bir cihaz.eko ayarları söz konusu olduğunda vibez öne çıkıyor ama,flat seste xfi2 daha iyi bir cihaz.diğer playerlarla kıyaslamaya bile gerek yok.




  • Bu arada 2011'in ortalarında Phonak 2 veya 3 driverlı bir kulaklık çıkarmayı planlıyor. Bomba gibi bir kulaklık olacağını söylüyor Phonak yetkilileri. Zaten tek sürücüyle bu kadar muhteşem bir performansı varsa 3 sürücüyle neler yapar düşünemiyorum. Iemlere yeni bir hava katacağı kesin ve belki de en iyi iem olabilir. Bekleyip görücez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok1907

    Bu arada 2011'in ortalarında Phonak 2 veya 3 driverlı bir kulaklık çıkarmayı planlıyor. Bomba gibi bir kulaklık olacağını söylüyor Phonak yetkilileri. Zaten tek sürücüyle bu kadar muhteşem bir performansı varsa 3 sürücüyle neler yapar düşünemiyorum. Iemlere yeni bir hava katacağı kesin ve belki de en iyi iem olabilir. Bekleyip görücez.


    Bu işi bu kadar iyi yapabileceğini uzun zaman önce kanıtlamış bir firma için geç kalınmış bir adım.
  • PK1'ı şuan için düşünmüyorum zaten. ama fırsatım olduğunda mutlaka alıp earbud olarak son noktayı koyacağım. PFE ise şimdilik kalıcı gibi duruyor, taa ki CK10 veya aynı ses karakterinde daha iyi bir kulkalığa bütçe ayırana kadar. daha sonrasını henüz planlamadım, herhalde kafaüstüler ile devam eder

    şimdi bana PFE, PK1 vs kulaklıklar ile kullanacağım güzel bir portatif amfi lazım. bu yüzden T4 ve T3'ye yoğunlaştım. E3 zaten var, E5'ı da bugün yarın alırım, sansa clip+ ile deneyeceğim. PFE direk D2+ ile güzel oluyor ama daha temiz ve daha güçlü bir ses istiyorum sanki...
  • Eğer e3 ile hiçbir değişim olmuyorsa d2 ile,amfi almana gerek yok.aynı durumu yaşarsın muhtemelen herhangi bir amfi ilede.bir değişim olmaz sanıyorum.pfe nin kapasiteside bir yere kadar.150-200 usd lik amfi alacaksanda-bu bütçeyi kulaklığın modelini yükseltmek için kullanmak çok daha mantıklı olur kanımca.bence tadını çıkar,amfiye saplanma.
  • amfiyi D2+ için almayacağım zaten, sansa clip, creative x-fi veya iriver spinn gibi bir player için almayı düşünüyorum. D2+ olduğu gibi kenarda duracak. gerçi daha hangi player'ı alacağıma da karar vermedim ama en doğal sesi bulup amfi ile desteklemekte kararlıyım, idareten E5 bile olsa mutlaka amfi bulunmalı elimde.
  • kafana göre takıl.sonuçları buradan takip edeceğim.ben n91 8gb aldım,oldukçada memnun kaldım pfe ile uyumundan.pfe nin besleme açısından sorunu kalmadı bende.oldukça memnunum şimdi.dahada uzun süre taşınabilir birşey almam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.