Şimdi Ara

pfe alırsam nokta atışı yapar mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle belirtmek isterim ki iem konusunda fazla tecrübeli değilim ama bu forumda meşhur olan belli başlı kulaklıklar geçti elimden. sanki daha önce hiç iem kullanmamış gibi, hiç bir kulaklık ile karşılaştırma yapmadan anlatmak istiyorum derdimi.
    ilk olarak enstruman ayrımına ve sahne genişliğine önem veriyorum, bu konuda izolasyondan taviz verebilirim. genel olarak kulaklığın malzeme kalitesi ve konforu üst seviye olmalı. her frekansı çok kaliteli bir şekilde verebilmeli ve seslerin yükseklikleri tiz=mid>bass şeklinde olmalı. her ne kadar kulaklığın tam dengeli olmasından yana olsam da bassların hiç bir zaman diğer sesleri örtmesini istemiyorum ve de hiç bir frekansın az da olsa perdelenmesini istemiyorum. bu yüzden böyle bir sıralama yaptım.
    gelelim müzik zevkime. yoğun olarak türk müziği ve enstrumental dinlerim, bunlara ilaveten metal müzikleri de daima müzik çalarımda bulundururum. türk müziği ve enstrumental kavramını biraz daha açayım, kanun keman ud tambur ney bendir vs enstrumanların seslerini en doğru ve en doğal hali ile duymak istiyorum. kısacası müzik beni çepeçevre sarmalı
    son olarak kulaklık için belli bir fiyat sınırlaması koymadım ama aşırıya kaçmayacağım. bu yüzden şuan kafamda büyük bir yer kaplayan pfe... bu fiyat aralığında başka önerileri olanları da dikkate alırım. nerelerden alışveriş yapacağım konusunda da bilgilendirilmek istiyorum. bu konuda tecrübeli arkadaşlara yardımlarından dolayı şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.







  • ben kullanıyorum pfe yi
    söylediklerine göre nokta atışı yapman lazım
  • yuin pk1 e bak.yanına birde ibasso t4 amfi edin.mükemmel bir kombinasyon yapmış olursun.doğallık söz konusu olduğunda bu kombinasyona ben kendi adıma hiçbirşeyi değişmem.belki amfi değişebilir bütçeye göre.

    düzeltme: yanlış okumuşum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 27 Ekim 2010; 20:09:30 >
  • pk 1 için ibasso d2+ daha doğru bir tercih olabilir.çünki baya bir güç isteyor.t4 yeterli gelmeyebilir.
  • PFE alırsan iş görecektir anlattıklarına göre, fiyatı kadar tabi..
  • Bana daha bi CK10 olur gibi geldi ama öyle bi söyleyeyim dedim.
  • caut bu arada imzan kurallara uygunsuz gibi, birileri şikayet etmeden değiştirirsen kurtartmış olursun
  • denemedim pfe'yi ama okuduğum butun yorumlarında dediklerini karşılar gibi geliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caut

    Bana daha bi CK10 olur gibi geldi ama öyle bi söyleyeyim dedim.

    Gerçekten imza mükemmel olmuş, gülmekten öldüm resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -TeReN- -- 27 Ekim 2010; 23:29:34 >
  • Şu anlattıkların Ck10'u tarif ediyor, gel gör ki bütçe kısıtı altında, benim gözümdeki adıyla "ufak kardeşi" olarak herhalde ben de Pfe'yi önerirdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    Şu anlattıkların Ck10'u tarif ediyor, gel gör ki bütçe kısıtı altında, benim gözümdeki adıyla "ufak kardeşi" olarak herhalde ben de Pfe'yi önerirdim.

    aslında buluşup bi şu abi kardeşi bir karşılaştırsak.w3 ile olmadı bari kardeşi olsun
  • Yakındır o günler. Ben de çok merak ediyorum.
  • Bir de bizim üvey evlat var aynı aileden, hiç konuşan yok onu

    quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    Şu anlattıkların Ck10'u tarif ediyor, gel gör ki bütçe kısıtı altında, benim gözümdeki adıyla "ufak kardeşi" olarak herhalde ben de Pfe'yi önerirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevindi42 -- 28 Ekim 2010; 13:25:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevindi42

    Bir de bizim üvey evlat var aynı aileden, hiç konuşan yok onu

    quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    Şu anlattıkların Ck10'u tarif ediyor, gel gör ki bütçe kısıtı altında, benim gözümdeki adıyla "ufak kardeşi" olarak herhalde ben de Pfe'yi önerirdim.




    o biraz bulunmaz hint kumaşı kategorisine giriyor.




  • Çok zahmetli yaa uç falan bir sürü uğraştırıyor ama uç meselesini de halledelim o zaman göreceğiz havasını Cikonla bir kapıştıralım bakalım
  • Heeee şu mesele Hasan'la lafladık ayaküstü, onu da bekliyorum.
  • Pfe nokta atışı olur bence. Bass beklentisi fazla yokmuş ama olsa bile bass olarak pişman etmeyecek bir kulaklık. Yapay bass verecek bir kulaklık değil yalnız. Mesela bazı kulaklıklar müzikte bass olmasa veya çok az olsa bile gümbür gümbür bass verirler. Pfe öyle değil. Yalnız istenirse eq ile öyle olabiliyor ve eq ile bass miktarını artırsanız da kalitede bir bozulma olmuyor. Sennheiser IE8 kullanmış biri olarak bass kalitesi olarak pek geride değil diyebilirim pfe için. Amfisiz kullanımda da çok iyi bir kulaklık ama amfiyle daha bir başarılı. Detay olarak hafif bir artış var ama asıl artış sahne ve enstrüman ayrımında meydana geliyor. Ama dediğim gibi amfisiz olarak da IE8 ile kapışabilir rahatlıkla. Ben açıkçası tam bir basshead'im ama pfe bana oldukça uygun. Açıkçası iemlerin bassları bana kafaüstülerinki kadar kaliteli gelmiyor. Teknik açıklamasını bilmiyorum ama kafaüstünde daha uzak ve geniş açıdan gelmesi fark yaratıyor olabilir. Dediğim gibi bass'ı çok sevmeme rağmen iemlerin bassları beni baya yoruyor. Pfe entrümental müziklerde çok başarılı tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master-Fİ

    yuin pk1 e bak.yanına birde ibasso t4 amfi edin.mükemmel bir kombinasyon yapmış olursun.doğallık söz konusu olduğunda bu kombinasyona ben kendi adıma hiçbirşeyi değişmem.belki amfi değişebilir bütçeye göre.

    düzeltme: yanlış okumuşum

    tavsiyeniz için teşekkür ederim ama şuan bir iem almam lazım, elimde pk3 var zaten, o idare edecektir pk1 alana kadar. fakat amfi meselesine gelince ufak tefek bir şey alayım diyorum, kolay taşınabilmesi açısından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.

    PFE alırsan iş görecektir anlattıklarına göre, fiyatı kadar tabi..

    peki pfe'nin hemen üstündeki kulaklık hangisi? fiyatına bakmaksızın.
  • CK10 veya DBA-02 muhtemelen.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.