Şimdi Ara

peugeot 407 alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
70.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    İlk aracımı alacağım. peugeot 407 almak istiyorum. Fakat elinde kalır, parçası pahalı, üretimi yok vb. diyen çok. Bu modeli kullanan var mı?



  • Hiç kullanmadım hocam o yüzden bilmiyorum güncel kalması için yazdım.
  • Büyük araba ve altı alçak.. Şehir içi uygun değil ama devamlı uzun yol için iyi olur
  • Cevaplar için teşekkür ederim. 407 kullanan var mı? Araba hakkında bilgi verebilirler mi?
  • iş yerinden arkadaşım 4 yıl kullandı öve öve bitiremezdi. Satarken de üzülmüştü. Yakıtı ideal, parça konusunda bir şey diyemeyeceğim. Saydığınız sebeplerden dolayı da fiyatları arabasına göre uygun. Yine de ben olsam yüksek model düşük sınıf alırdım.
  • Bende kullandım, Hdi motorlu olanlar tam f/p aracıdır. Bana göre yüzü hiç eskimedi çok yakışıklı bir araç. Arka diz mesafesi ön taraf baya geniş. Yere yakın olduğu için sanırım ben sürerken çok keyif alıyordum. İsmi pejo diye çok rağbet görmüyor ama zaten uygun alıp uygun satabilirsin.

    Kullanacağınız yerde çok yokuş, tümsek varsa sıkıntı yaratabilir.
  • 407'nin farkli versiyonlarini ailecek uzun süre kullandik. Surmesi zevkli bir araba. Ozellikle 2. El fiyatinda ki muadillerini düşününce f/p orani cok iyi. Ancak biz dahil bircok kullanici büyük-küçük sorunlar yaşamış.

    Kısacası eğer cebinizde olası surpriz sorunlar icin paraniz yoksa kötü bir ilk araba olabilir. Ancak temiz sorunsuz bir tane alırsanız uzun sure satmak istemeyeceginiz bir arabaniz olur. Herhangi bir sorunuz da olursa sorabilirsiniz.
  • Bende de 407 2.0HDi Otomatik vardi.

    Arac kesinlikle tam bir F/P araci. Parca fiyati biraz yuksek olabilir ama surusu cok keyifli, yakiti cok makul.



    Aracin tek kotu yani alti cok alcak ve saga sola surtuyor.

    Kronik ariza olarak konsoldaki ekranlar kararma yapiyor. 2006 veya 2007 den sonra cozuldu bu sorun.

    Bir de araca sakin ucuz xenon takmayin, silecek beyni yaniyor ve cok pahali.



    Siddetle tavsiye edecegim bir arac hatta bende aracimi satip 1.6 hdi modelinden almayo dusunuyorum.
  • Çok ekonomik bir araba. Görsel açıdan da gayet şık duruyor. Parça konusunda belki biraz sıkıntı yaşarsın, satmak isterken de diğer modellere göre biraz zorlanabilirsin hepsi bu. Hemen elden çıkarmayacaksan alınabilecek bir araç, ama temizi olmak şartıyla. Sıkıntılı bir peugeot başına tam anlamıyla bela olur.
  • Selamlar,

    30 bin TL Bütçem var. Önceliğimiz güvenlik. Hava yastığı sayısı vb. 407 modeli en uygun model gibi. Temiz bulabilirsem tabi. Donanım olarak 407 güzel bir araba. Başkada bir model bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliahmet

    Selamlar,

    30 bin TL Bütçem var. Önceliğimiz güvenlik. Hava yastığı sayısı vb. 407 modeli en uygun model gibi. Temiz bulabilirsem tabi. Donanım olarak 407 güzel bir araba. Başkada bir model bulamadım.

    Hocam privilege lagunalara da bir bakabilir misiniz?

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2004-model-laguna-otomatik-sunrooflu-deri-zenon-hatasiz-fulll-377546101/detay

    407den daha avantajlı bir araba.Hiç derdin de olmaz.




  • Alınır, mis gibidir.

    Sanayide her türlü parçası bulunur.
    Tamiri kolaydır.

    Km düşük, boyasız, hasar kayıtsız bulunabilirse ilik gibidir.

    2. eli de fena değildir. Satılmayacak bir araba değildir.
  • Hocam 10 senedir kullanıyorum. Bir Peugeot forumunda yazdığımı aynen buraya kopyalıyorum;

    Öncelikle herkese merhaba. 10 senelik 407 kullanıcısı olarak ilk yorumumu buraya yazıyorum. Çünkü etrafımda 407 hakkında duyduğum olumsuz konuşma ve yazılardan sonra yazmak zorunda hissettim! Bu arada aracın ilk sahibiyim ve bu araçla ilgili tecrübelerimi burada paylaşmak isterim.
    Öncelikle aracı 2007 yılında passatmı 407mi diyerek test sürüşlerine çıkarak ve özelliklerini kıyaslayarak karar verip almış bulunmaktayım. İki modelinde giriş versiyonları arasında kararımı etkilen;

    1- İç malzeme kalitesi(ön konsolun passatta plastik 407de yumuşacık kaliteli deri olması) 2- Passat benzinli 407 dizeldi 3- Fiyat olarak aralarında fark olmaması 4- Özellik olarak 407 de üç kat fazla özellik olması, passatta çelik jant bile olmamasıydı! 5- 407 nin daha çekici olması 6- 407 nin üretim kalitesinin bariz daha kaliteli olması passatın plastik olması v.s.


    Şimdi gelelim 10 senelik kullanım sonrasına. Aracım geçen seneye kadar 1 kere bile arıza vermemiş olması yeterlidir düşüncesindeyim. Kullanımı inanılmaz keyifli ve güzeldir, herşey elinin altında ve kullanımı kolaydır. Özellikle uzun yola çıkmak bir keyiftir! Çevremde 2013 ve yukarı VW üretimi tanıdık araç sahiplerinin çıkan arızalar yüzünden servislerden çıkamamış olan alman fanı bu tanıdıklarımı harcadıkları yüksek meblağları söyleyemeyerek şikayet etmeye çekinmeleri çok eğlenceli! Üstelik hiç Peugeot kullanmadığı halde ilk aracı aldığımda burun kıvırıp almasaydın keşke dedikten sonra 9 seneyi doldurduktan sonra bile hala burun kıvırıp sat artık diyen vardı! Maalesefki milletimizin marka hastalığı var ve dahası sanki VW den Mercedesmiş gibi bahsetmeleride cabası! Geçen seneye kadar aracın sadece rutin bakımları (180 lira gibi) haricinde başka bir masraf yapmadım. Aracımdaki özellikler hala yeni araçlarda bulunmamaktadır, sat diyene neden diyorum, bana arıza çıkarır diyo önünü alamassın diyo, lan 10 senedir kullanıyorum diyorum eee artık çıkaracaksa çıkarsın diyorum, apışıp kalıyor! Sanayiye gidiyorum orada bile bunu söyleyen duyuyorum, şu bir gerçekki HDI motor bizim sanayi milletine fazla, motordan anlamayan konuşuyor, anlayanı bulmak zor! Aslında dizel motorlar tüm markalarda sorunları benzerdir, bir marka diğerinden iyi demekte zor! Şu an bu araç sınıfında(D sınıfı) bu özelliklerde bir araç almaya kalksan 130000 tl den başlıyor!

    Birde bu araç 2.elde yukardaki arkadaşların dediği gibi focus, corsa, polo, jettalarla kıyaslanıyor ya, bu piyasanın nasıl bazı disrübütör firmalarca domine edildiğinin göstergesidir! Ama en azından bu piyasa sayesinde iyi araçları 2.elde ucuza alabiliyoruz :D 2008 yılında bir akraba arabama bindi yolda sorduğu soru araba benzinlimi oldu :D yok dedik dizel lan keşke bende bundan alsaydım bana alma dediler bunu, passat al dediler passat aldım demişti, tabi pişmanlık fayda etmiyor :D Bu olay aynı; vectra yı astranın sedanı olduğunu iddia etmek gibi :D

    Bir keresinde aracın uzun bakım aralıkları nedeniyle unutup, 23000km geçmesine rağmen bakım yapmadığımızı farkedip eyvah deyip apar topar yağ değiştirmiştik. Sebep aracın bize unutturmasıydı bakımı! Tabi bunun sonucunda geçen sene turbo arıza başgöstermişti. Bu sonucunda şunu öğrendim, öncelikle aracın yağını sıradan yerlerde değiştirme, Peugeot özel veya resmi yerlerde değiştir ve şuna dikkat et yağ kesinlikle en az 3W30 olmalı hatta Volvo 0W30 haricinde koymayın der, sizde 0W30 koyun. Bunların haricinde koyan olursa durdurun ve bir daha oraya gitmeyin çünkü iş bilmemektedir! Nedenini söylersem ben yağ değişimini tanıdıklarda ve yağın cinsine bakmadan önemsemeden değiştirdim ve bunun sonucunda turbom arızalandı. Çünkü HDI motorlara en uygun bu yağdır. 450000km de turbosu bile arızalanmamış 407 biliyorum!

    Ayrıca bilgisayar sistemi çok iyi ve kullanışlıdır, dezavantajı türkçe olmayışıdır! Bizim millet herşeye uyarı veriyo diye kızar durur ama aslında hiç bir uyarıyı boşa vermemektedir! Örneğin arka stop soketlerinin içi zamanla yanar ve sizde stopa çok dikkatli bakmadığınız için göremezsiniz stop ışığında biraz azalma olduğunu, fakat siz lambalar çalışıyor boşa uyarı veriyor derken, soketi söküp küçük deliklerden içeri bakınca karartıyı görünce tabi işler değişiyor, bu seferde vay arkadaş bunu bile farketmiş araç bizi uyarmış biz görmemişiz diyebiliyorsunuz!

    Bununla birlikte almayı düşünen arkadaşlar alırken bazı parçaların iptal edilip edilmediğine baksınlar, örneğin lastik sensörü gibi. Bazen aracın lastik sensörünün sibopu kırılabiliyor, veya arızalanabilirde bu sensör. Parça pahalı diye iptal ederler araç bilgisayarından! Benim bir kere sibopu babam kırmıştı bende 50 liraya sensörün sibopunu alıp değiştirdim, dikkat komple değiştirmeye gerek yok artık sensörün sibopu ayrı satılıyor!

    Son olarakta almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem 2011 kasasını bulabilirlerse temiz onu almaları, sebebi ise o modele ekstra bir çok özellik ve donanım eklenmiştir... Bulamazsanız temiz olan daha eski modellerde alınabilir, özellikleri hala yeni araçlarda zor bulunur!




  • Hiç kullanmadım içine dahi binmedim ama dışarıdan gördüğüm kadarı ile parasını sonuna kadar hak ediyor.

    Teknolojik bir araç olduğu için bir çok kişi korkuyor temizini bulursaız sorun yaşayacağınızı sanmam alırsanız detaylı bir inceleme bekleriz meraklarımızı almış olursunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 11 Temmuz 2017; 17:58:31 >
  • MMKT kullanıcısına yanıt
    Kullanacağınız yerde çok yokuş, tümsek varsa sıkıntı yaratabilir demişsiniz. Tamam altı alçak diye tumseklerde sıkıntı olur da yokuş ne alaka kardeş anlayamadım
  • yok oyle bısey ustan ıyıyse sıkıntı yapmaz. Dolandırıcı dolu sanayı ıyı usta buldumu yapısmak sart
  • 1.5 sene 407 kullandım ve çok keyifliydi. bagaj büyük içi geniş donanımlı ve yol tutuşu harika.
    zorluğu ise uzun olması kaynaklı şehiriçinde yorması park problemi ve ağırlık kaynaklı zayıf performans
  • ahmet.cinar A kullanıcısına yanıt
    Yokuş yukarı çıkılacağı ve inileceği zaman aracın tamponunun yerde kalmaması için uyarmış.
    Bazı rampaların düz yola birleşimi çok dik oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 23 Mart 2019; 7:41:55 >
  • 407 2.0 HDI Otomatik Exclusive Premium ile 200.000 km yaptım:

    +Yılına göre iç ve dış tasarım
    +Konfor
    +Yol tutuş
    +Otomatik şanzımanı çok sağlam
    -Motor gücüne ve otomatik vitesin eski olmasına rağmen makul yakıt tüketimi


    -Ön tarafı çok kolay sürtüyor heryere
    -Set'lerden geçerken düz geçerseniz tampon komple çizilir
    -Lastik basınç sensörleri zırt pırt bozulur, ben devre dışı bıraktırdım 2 kere yeni aldıktan sonra
    -Direksiyon pomplaları hem elektrik, hemde yağlı, çok sık direksiyon yağı elektrikli tarafa sızıp bozulmasına neden oluyor
    -Ön göstergede herhangi bir arıza ve sorun olmamasına rağmen herhangi bir ışık yanabilir, sanayide kapattırmanız lazım



    Araç yeni çıktığında çok güzeldi, ama yıl 2019, artık ne sağlamı kaldı piyasada, ne temiz kullanılmışı... şu an alacağın 407 sadece masraf açacaktır sana... Avrupa'da hepsi hurdalığa verildi, Türkiye'de araçlar ölümsüz gibi halen çok çok yüksek fiyatlara satılıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: no-scream

    Hocam 10 senedir kullanıyorum. Bir Peugeot forumunda yazdığımı aynen buraya kopyalıyorum;

    Öncelikle herkese merhaba. 10 senelik 407 kullanıcısı olarak ilk yorumumu buraya yazıyorum. Çünkü etrafımda 407 hakkında duyduğum olumsuz konuşma ve yazılardan sonra yazmak zorunda hissettim! Bu arada aracın ilk sahibiyim ve bu araçla ilgili tecrübelerimi burada paylaşmak isterim.
    Öncelikle aracı 2007 yılında passatmı 407mi diyerek test sürüşlerine çıkarak ve özelliklerini kıyaslayarak karar verip almış bulunmaktayım. İki modelinde giriş versiyonları arasında kararımı etkilen;

    1- İç malzeme kalitesi(ön konsolun passatta plastik 407de yumuşacık kaliteli deri olması) 2- Passat benzinli 407 dizeldi 3- Fiyat olarak aralarında fark olmaması 4- Özellik olarak 407 de üç kat fazla özellik olması, passatta çelik jant bile olmamasıydı! 5- 407 nin daha çekici olması 6- 407 nin üretim kalitesinin bariz daha kaliteli olması passatın plastik olması v.s.


    Şimdi gelelim 10 senelik kullanım sonrasına. Aracım geçen seneye kadar 1 kere bile arıza vermemiş olması yeterlidir düşüncesindeyim. Kullanımı inanılmaz keyifli ve güzeldir, herşey elinin altında ve kullanımı kolaydır. Özellikle uzun yola çıkmak bir keyiftir! Çevremde 2013 ve yukarı VW üretimi tanıdık araç sahiplerinin çıkan arızalar yüzünden servislerden çıkamamış olan alman fanı bu tanıdıklarımı harcadıkları yüksek meblağları söyleyemeyerek şikayet etmeye çekinmeleri çok eğlenceli! Üstelik hiç Peugeot kullanmadığı halde ilk aracı aldığımda burun kıvırıp almasaydın keşke dedikten sonra 9 seneyi doldurduktan sonra bile hala burun kıvırıp sat artık diyen vardı! Maalesefki milletimizin marka hastalığı var ve dahası sanki VW den Mercedesmiş gibi bahsetmeleride cabası! Geçen seneye kadar aracın sadece rutin bakımları (180 lira gibi) haricinde başka bir masraf yapmadım. Aracımdaki özellikler hala yeni araçlarda bulunmamaktadır, sat diyene neden diyorum, bana arıza çıkarır diyo önünü alamassın diyo, lan 10 senedir kullanıyorum diyorum eee artık çıkaracaksa çıkarsın diyorum, apışıp kalıyor! Sanayiye gidiyorum orada bile bunu söyleyen duyuyorum, şu bir gerçekki HDI motor bizim sanayi milletine fazla, motordan anlamayan konuşuyor, anlayanı bulmak zor! Aslında dizel motorlar tüm markalarda sorunları benzerdir, bir marka diğerinden iyi demekte zor! Şu an bu araç sınıfında(D sınıfı) bu özelliklerde bir araç almaya kalksan 130000 tl den başlıyor!

    Birde bu araç 2.elde yukardaki arkadaşların dediği gibi focus, corsa, polo, jettalarla kıyaslanıyor ya, bu piyasanın nasıl bazı disrübütör firmalarca domine edildiğinin göstergesidir! Ama en azından bu piyasa sayesinde iyi araçları 2.elde ucuza alabiliyoruz :D 2008 yılında bir akraba arabama bindi yolda sorduğu soru araba benzinlimi oldu :D yok dedik dizel lan keşke bende bundan alsaydım bana alma dediler bunu, passat al dediler passat aldım demişti, tabi pişmanlık fayda etmiyor :D Bu olay aynı; vectra yı astranın sedanı olduğunu iddia etmek gibi :D

    Bir keresinde aracın uzun bakım aralıkları nedeniyle unutup, 23000km geçmesine rağmen bakım yapmadığımızı farkedip eyvah deyip apar topar yağ değiştirmiştik. Sebep aracın bize unutturmasıydı bakımı! Tabi bunun sonucunda geçen sene turbo arıza başgöstermişti. Bu sonucunda şunu öğrendim, öncelikle aracın yağını sıradan yerlerde değiştirme, Peugeot özel veya resmi yerlerde değiştir ve şuna dikkat et yağ kesinlikle en az 3W30 olmalı hatta Volvo 0W30 haricinde koymayın der, sizde 0W30 koyun. Bunların haricinde koyan olursa durdurun ve bir daha oraya gitmeyin çünkü iş bilmemektedir! Nedenini söylersem ben yağ değişimini tanıdıklarda ve yağın cinsine bakmadan önemsemeden değiştirdim ve bunun sonucunda turbom arızalandı. Çünkü HDI motorlara en uygun bu yağdır. 450000km de turbosu bile arızalanmamış 407 biliyorum!

    Ayrıca bilgisayar sistemi çok iyi ve kullanışlıdır, dezavantajı türkçe olmayışıdır! Bizim millet herşeye uyarı veriyo diye kızar durur ama aslında hiç bir uyarıyı boşa vermemektedir! Örneğin arka stop soketlerinin içi zamanla yanar ve sizde stopa çok dikkatli bakmadığınız için göremezsiniz stop ışığında biraz azalma olduğunu, fakat siz lambalar çalışıyor boşa uyarı veriyor derken, soketi söküp küçük deliklerden içeri bakınca karartıyı görünce tabi işler değişiyor, bu seferde vay arkadaş bunu bile farketmiş araç bizi uyarmış biz görmemişiz diyebiliyorsunuz!

    Bununla birlikte almayı düşünen arkadaşlar alırken bazı parçaların iptal edilip edilmediğine baksınlar, örneğin lastik sensörü gibi. Bazen aracın lastik sensörünün sibopu kırılabiliyor, veya arızalanabilirde bu sensör. Parça pahalı diye iptal ederler araç bilgisayarından! Benim bir kere sibopu babam kırmıştı bende 50 liraya sensörün sibopunu alıp değiştirdim, dikkat komple değiştirmeye gerek yok artık sensörün sibopu ayrı satılıyor!

    Son olarakta almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem 2011 kasasını bulabilirlerse temiz onu almaları, sebebi ise o modele ekstra bir çok özellik ve donanım eklenmiştir... Bulamazsanız temiz olan daha eski modellerde alınabilir, özellikleri hala yeni araçlarda zor bulunur!
    Ben 200000 km kullandığım sürede en kısa bakım aralığım 25 bin km'di, normalde 30'u geçmeden değiştirmedim bile yağı. 407'lerin yetkili servis bakım araığı bile 20 bin km.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.