Şimdi Ara

peugeot 207 dizel - depollution system faulty hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracım obd cihazına bağladığımda aşağıdaki kodları veriyor. ve yıllardır depollution system faulty hatası veriyor. bir ara Maf sensörü bozuktu değiştirdik hata gitti şimdi tekrar başladı. siliyorum tekrar yanıyor motor ışığı bir süre sonra. kafayı yicem ne önerirsiniz acaba?


    hatalar:


    P0069 - P0490 - P1162 - P1351 - P1350


    Kızdırma bujilerini değiştirdim. egr valfindeki kurumlar temizlendi. Turbo değişti. şu an bu hataları almaya devam ediyorum. 0069 kodu map sensörü arızası diyor değiştirsem düzelirmi. yoksa yeni aldığım maf sensörü bozuk olabilir mi? özellikle soğuklarda ilk çalıştırdıktan sonra bi kaç saniye motor kendine gelemiyor bir miktar duman atıyor bu yüzden kızdırma bujilerini değiştirdim ama farketmedi.

    enjektörler tam bakıma girdi temizlendi ayarlandı enjektörlerde bir sorun yok. kurtulamadım şu Depollution System Faulty hatasından. önerilere açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 4 Kasım 2022; 11:34:37 >



  • Oksijen sensörünü değiştirin düzelir.Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım dizel, oksijen sensörü benzinli modellerde oluyor diye biliyorum.

  • yedek parça sitelerinde oksijen sensörü arattığımda hep benzinli için çıkıyor bulamadım dizel için. birde oksijen sensörü arızalarında Antipollution faulty hatası veriyor bendeki Depollution Faulty hatası. ikiside aynı anlamda mı acaba emin olamadım

  • Eski bir başlık, daha önce göz geçirmiş de olabilirsiniz...

    Benzer kullanıcı deneyimlerini içeriyor,
    https://forum.donanimhaber.com/bilgilendirme-depollution-system-faulty--13175356

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Birçok durumda bu hata ile karşılaşıldığı yazılmış... Kesin şu parça diyebilmek güç... (y.serviste turbo selenoid valfi değişimi ile sorunu çözdüm diyen bile olmuş)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 1.6 GT Cabrio versiyonu vardı eskiden aynı uyarı bendede çıkıyordu ne yaptıysam çözemedim ama bende normal kullanıma bir etkisi yoktu.En son oksijen sensörünü değiştim ve çözüldü direk.Dizel için sorun nedir bilmiyorum bu arada aracı sıkıştırdığımda hata gidiyordu sonra tekrar veriyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 4 Kasım 2022; 14:7:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • websosyal kullanıcısına yanıt

    evet bu konuyu incelemiştim net bir cevap bulamadığım için kendi yaşadıklarımı yazmak istedim. ilk önce map sensörünü temizleyip denemeyi düşünüyorum. çözebilirsem yazarım buradan da.

  • Map ve maf sensorlerini spreyle temizleyip tekrar taktım. Herhangi birşey değişmedi. Arızayı siliyorum 1 gün sonra tekrar çıkıyor. Obd2 ile sensör ölçümleri yaptım ekliyorum. Map sensöründe arıza olabilir mi acaba? Değiştiririm ama sorun onda değilse geri almıyolar parçayıda. Anlayan varsa fikir verebilir mi?
    peugeot 207 dizel - depollution system faulty hatası
    peugeot 207 dizel - depollution system faulty hatası
    peugeot 207 dizel - depollution system faulty hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 22 Aralık 2022; 16:51:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kodlara elm327 ile bakıyorsanız yanlış gösterir. psa uzmanı bir usta bulup uygun yazılım ile bakarlarsa nokta atışı yaparlar.

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    doğrudur eml327 ile bakıyorum ozaman pek güvenmemek lazım

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Çok fark ediyor mu gerçekten? Ben de Citroen aracıma elm327 ve car scanner ile bakıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 23 Aralık 2022; 9:8:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araç arıza yaktı elm327 oksijen sensörü diye gösterdi servis cihaza bağladı n75 çıktı araca göre değişiyo kimi pp2000 de kimi lexia da daha doğru sonuçlar veriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • depollution system = Dizel partikül filtresi


    Eğer DPF sıvısı yeterli ise depoyu fulleyip 70km ve üzeri sabit hızla 20-30dk gitmeniz rejerasyon işlemini tetikletip sistemin temizlenmesini sağlar. DPF temizliğinde HDI motorlarda bağırta bağırta sürmeye gerek yoktur. 10 yıldır HDI motorlu emektar bir Picasso sahibiyim. Bizde Anti-pollution System olarak geçer. Pollution kirlilik demektir ve doğaya salınan kükürtün azaltılması amacıyla bu isimlerle adlandırılır.


    Bizde DPF sıvısı 1.5lt civarı ve yaklaşık 130bin km gidiyor. Azaldığında uyarı olarak eklenmesi gerektiği belirtiyor. EGR veya sensöz arızası olsa araç sadece bu hatayı vermez tüm destekleyici elektronik sistemleri devre dışı bırakır (ESP, CC, otomatik el freni vs)


    DPF sistemi manuel olarak lexia cihazla da tetiklenebilir, hatta hangi sıklıkla temizlik yapıldığı ve doluluk oranı da gözlemlenebilir. 1.6 HDI için şunu söyleyebilirim (225bin km'de aracım) depoyu hep fullerim, bu şekilde DPF temizleme işlemi başladığında DPF sıvısından bir miktar yakıta sıvı enjekte edilir. Böylece yüksek sıcaklık elde edilir ve DPF filtresindeki kükürt yakılır.





  • çok uzun zamandır bu hatayı alıyorum bahsettiğiniz kullanımla temizlenseydi geçmezmiydi aylardır? sonuçta mutlaka 70km hızla hergün araç kullanılıyor belki 30 dk hız düşmeden gitmemiş olabilirim ondan emin değilim. sanırım yine tamirci yolu gözüktü bana 3-5 ayda bir sürekli tamircilerdeyim zatenpeugeot 207 dizel - depollution system faulty hatası 

  • hangi ildesiniz? 3000 devrin üzerinde bir süre sürünce araç korumaya alıp 3000 devirde sınırlıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Bursa'dayım. hayır hiç bir şekilde performansta bir düşüklük sınırlama yok gaza bastımmı 5bin devirleri bile görüyor zorlanmadan. yalnız soğuklarda farkediyorum biraz siyah duman atıyor, tam enjektör bakımı yapıldı, egsozcu kontrol etti, hava akışmetre değişti, egr valfindeki kurumlar temizlendi, kızdırma bujileri değişti. turbosuda geçen sene değişmişti. yağ soğutucu ve contada geçen sene değişti. arabada maşallah her parça sıfır :) ama hala sorunu çözemediler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 24 Aralık 2022; 8:54:37 >
  • Depollution system faulty genel bir hata. Sorunla alakalı bir şey ifade etmiyor. Hata kodlarından ilerlemek gerekli. 207 rc kullanmıştım, depollution system faulty veriyordu ama hata kodları sizinkilerden farklıydı. Şanslıydım ki ustam önceden aldığım hatayı başka bir arabada almış, selenoid valfini değiştirip nokta atışı çözdük. Dediğim gibi yukarıda yazdığınız hata kodlarından farklıydı.

    Bir de elm327 ile göremediğim hataları usta görebiliyordu. Facebookta 207 gruplarına girip hata kodlarını yazarsanız önceden aynı sorunu yaşamış insanlar yardımcı olur. 207 dizeli tanıyan ustaya gitmekte de fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eurorepar Bursa var küçük sanayi 7. blokta şançeliğe ait bide oraya baktırın .

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.