Şimdi Ara

Peugeot 2008 Gt-Line & Opel Mokka X Excellence

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir eşimin arabasını yenilemek için ara ara bakınıyorduk ve sonunda iki modele kadar indik. Kısmetse bir ay içinde sonuçlandıracağım. Başlangıçta 3008 üzerinde durduk ama sonradan çok büyük denildi ve eledik.
    Aslında 2018 mart ayı gibi 2018 modeller geldiğinde 2017 olanlar için daha cazip kampanyalar olabilir ama öyle böyle derken bir türlü bitiremiyoruz.

    Çok kilometre yapılmadığı için benzinli turbo motor düşünüyoruz ve otomatik vites olacak. Sıfır almışken donanım olarak da üst paket olmasını istedik.

    Peugeot da kdv nin yarısı bizden kampanyası var. Ve zaten normal 2008 Gt-Line liste fiyatı da mokka x excellence fiyatından yukarıda. Eşimin gönlü de açıkcası dış ve iç görünüm olarak 2008'den yana. Ama sadece bana kalsa 30 beygir daha güçlü motor ve daha sorunsuz algısıyla mokka diyebilirim.

    Sizin tercihiniz ne olurdu ?







  • Saçma değil de en azından doğru bilgi değil diyebilirdiniz daha kibar olurdu..Neyse, sizin yazdıklarınız doğru ama eski haberler..Opel in mevcut motorlarının Euro 6 standartlarını karşılayamaması ve revize maliyetlerinin de çok yüksek olması nedeni ile PSA grubu ,Opel in satışının iptali veya ödemede indirim talebi yapmış durumda ..Şimdilik GM nezdinde ama uzlaşma sağlanamazsa mahkemeye gidecekler gibi gözüküyor.Sonuçta mevcut konumda PSA ,Opel in ve Vauxhall'ın sahibidir ve üzerlerinde her türlü tasarrufu yapmak hakkına sahiptir..Opel in Alman genetiği kaybolmaya başladı ve ben iki marka arasında seçim yapma durumuna gelsem ana firma olan Peugeot u seçerim..Şahsi düşüncemdir tabi ki..
    2018 sonu tanıtılıp 2019 model olarak gelir..Araç bir parça daha büyüyecek, görünüm 3008 e daha fazla benzeyecek,auto grip kontrol daha gelişmiş olacak, hayalet ekran koyacaklar diye yazılıyor..tahminim ve beklentim ;bagajı da crossland X excellence'de olduğu gibi kızaklı koltuklar vasıtası ile büyütülebilecektir. İkisi arasında benim seçimim P 2008 olur..Gerekçelerini şöyle sıralayayım;

    1-Opel Mokka X 1.4 Excellence AT liste fiyatı 135.800 TL ve Peugeot 2008 1.2 Allure EAT6 113.200 TL arada 22.600 TL fark var. P 2008 için GT Line gerekir mi ? 3.500 TL daha pahalı,sağının solunun boyası nikelajı değişik ve en önemli farkı Navigasyon olması .Allure de Mirror Screen var ve Navigasyona ihtiyaç yok..Zaten her sene güncelleme ücreti ödeyip Navigasyon ile uğraşmanın mantığı da kalmadı..Cep telefonunuzdan Google Maps vs ..oto ekranına yansıtabiliyorsunuz..Mokka için 22.600 TL lik fark vermeye ne derecede değer bakalım?

    2-P 2008 de 1,2 motor var ve MTV de de ciddi avantaj sağlıyor.Mokka alırsanız 5 yıllık kullanımda bu zamanın parası 2.816 TL daha fazla MTV ödersiniz

    3-Opel in motoru 1.4 turbo güzel ( ben de Astra J de halen kullanıyorum ve memnunum) ancak P 2008 deki 1.2 puretech ona göre daha verimli bir motor ve son 3 yıldır Avrupa da ödül alıyor.Opel Mokka da 140 HP lik motor 200 Nm tork verirken P 2008 de 110 HP lik motor 205 NM veriyor.0-100 km sprinti de P2008 de az da olsa daha iyi..

    4-Aynı şekilde motor verimi düşük, aktarma organlarındaki kayıp daha yüksek ve ağırlığı da 250 kg fazla olduğu için şehir içi 100 km de 2,6 lt fazla yakıyor.Opel in şanzımanı da gayet güzel ama EAT 6 daha tutulan bir şanzıman

    5-Mokka nın boyutları daha büyük ama bagajları aynı .İç hacimde de Mokka bu boyut farkını yansıtamamış ,çok ferah değil

    6-Yukarıda fiyatlarını yazdığım modellerde Mokka da 4x4 yok..Şayet isterseniz 10.000 TL daha ödemelisiniz..Ancak Allure de Auto Grip sistemi var ki Mokka ya göre iyi bir avantaj .Ağır arazi koşullarında iş görmese bile karlı buzlu çamurlu havalarda gayet de iş görüyor

    7-Son olarak Peugeot nun, Opel i bir alt markası olarak konuşlandıracağı anlaşılıyor..Mokka nın bu motorla ve daha gelişerek gelme ihtimali ne derecede var yani model devamlılığı sağlanır mı pek emin değilim

    Tavsiyem aceleniz yoksa P2008 in yeni modelini bekleyin derim..Ben öyle yapıyorum
  • 2008 gt line 1.2 110 hp ise eat6 kullanıyor, dizellerde hala etg yarı otomatik olması lazım. İki aracıda test edin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a6 düşünmez misin yeni kasa ? Devlete daha fazla vergi verirsiniz hem daha iyi olur...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mokkanın tek sorunu küçük olması. E siz zaten 3008 i küçük diye elemişsiniz o zaman mokka sizin için biçilmiş kaftan. 2008 in platform kardeşi crossland x, opelde mokkanın alt sınıfına konumlandırıldı. Yani mokka, 2008 e göre bir üst sınıf diyebiliriz. 3008 (grandland x) > mokka > 2008 (crossland x) diye gidiyor sıralama. Fiyatlardan pek haberim yok ancak hangisi daha iyi derseniz durum bu şekilde.
  • Mokka aveo platformunu 2008 de 208 platformunu kullanıyor.Sınıf olarak bildiğim kadarıyla fark yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icemy

    Mokka aveo platformunu 2008 de 208 platformunu kullanıyor.Sınıf olarak bildiğim kadarıyla fark yok.

    Suvlarda sınıf konusu normal araçlardan biraz daha farklı. Kesin olarak şu b sınıfı ya da şu c sınıfı diyemiyoruz. Sınıf yerine boyut/ kalite farkı da diyebiliriz. Arada tabi ki dağlar kadar fark yok. Mokka, 2008 e yakın olmakla birlikte 2008-3008 arasına konumlandırılmış bir model. Fiyat belirleyici faktör tabi ki ama benzer fiyatlarda benim fikrim mokka tercih edilmeli.
  • Mokkayi bı kere sürün baştan elersiniz. Süspansiyon sert yol sesi fazla dizel gürültüsü çok. Direksiyon kazın gibi müzik sistemi klasik Opel çok kötü. Göstergeler de keza öyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    2008 gt line 1.2 110 hp ise eat6 kullanıyor, dizellerde hala etg yarı otomatik olması lazım. İki aracıda test edin derim.

    Aynen 1,2 turbo motor, 110 beygir. Eat6 şanzıman var. Mokka x ise 1,4 turbo motor 140 beygir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triptister

    a6 düşünmez misin yeni kasa ? Devlete daha fazla vergi verirsiniz hem daha iyi olur...

    A6'yı kendine alacak diye biliyorum.

    Ben de Range Rover yazacaktım.

    1.2 - 1.4 motorlar ne ya onlardan güzel vergi toplanılmıyor ki en güzeli 2.7 alacaksın bir RR HSE tamamdır vergisi yakıtı mis gibi vergi verirsin.
  • 2008 tercih ederdim, motor-şanzıman daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokkanın tipini hiç sevmiyorum sırf bu yüzden 2008 alırdım lakin mokka daha geniş büyük bir araç diye biliyorum 2008 e göre, bu önemli bir fark olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dunyaya bir defa geliyoruz bence eşine audi Q2 al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 kasa değiştirecek. Mokka yerine de Crossland X bakabilirsiniz.
  • Kendi fikrim, sırf 2008'in şanzımanı için bile elenmeye değer. İkisini de bence detaylı bir inceleyin, 2008 daha yumuşak
    süspansiyonlu gibi görünse de derin çukurlarda patırtısı çok rahatsız ediyor. Mokka motor, şanzıman ve malzeme
    olarak kim ne derse desin 2008 in üzerinde. araçların görüntüsü konusu tamamen kişisel zevk olduğundan yorum yapmayacağım, herkesin zevki farklı. Marka fetişi çok insan var bu forumda iki markanın da araçlarına
    sahibim, ikisini de alış ve kullanış nedenlerim farklı. Tamamen kişisel yorumumdur.

    edit:Şanzımanla ilgili yorumum ikisinin de dizel alınacağı ihtimali içindi. Benzinli alacaksanız motor ve şanzıman olarak ikisi de iyi, vergi dilimi konusu ağır basarak 2008 tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 14 Aralık 2017; 16:48:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    2008 kasa değiştirecek. Mokka yerine de Crossland X bakabilirsiniz.

    2008 ne zaman kasa değiştirecek, bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyankar97

    Şu dunyaya bir defa geliyoruz bence eşine audi Q2 al

    Q2 inceledik. Bana çakma audi gibi geldi. Özellikle iç mekan audi kalitesinden çok uzak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mokkanın dizel otomatik test sürüşüne çıkmıştım benzinlisini bilmiyorum fakat sürüş dinamikleri çok ama çok zevksizdi. Gerek oturma pozisyonu gerekse üstten yüksek yandan dar yapısı ilginç bir kombinasyon olmuş. Peugeot 2008 208 platformundan dolayı zevklidir içide kesinlikle daha şık bunu belirtmeliyim. Test sürüşüne gidin 2 sininde bence ilk etapta. 2008 yeni şanzımanıda 6 ileri AİSİN EAT 6 ve Zf den sonra en mükemmel tork konvertörlü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önümüzdeki yıl tanıtılacak. 2019 model olarak gelecek.

    Bu arada C3 Aircross da aynı platformda yeni bir model. Ona da bakabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 sonu tanıtılıp 2019 model olarak gelir..Araç bir parça daha büyüyecek, görünüm 3008 e daha fazla benzeyecek,auto grip kontrol daha gelişmiş olacak, hayalet ekran koyacaklar diye yazılıyor..tahminim ve beklentim ;bagajı da crossland X excellence'de olduğu gibi kızaklı koltuklar vasıtası ile büyütülebilecektir. İkisi arasında benim seçimim P 2008 olur..Gerekçelerini şöyle sıralayayım;

    1-Opel Mokka X 1.4 Excellence AT liste fiyatı 135.800 TL ve Peugeot 2008 1.2 Allure EAT6 113.200 TL arada 22.600 TL fark var. P 2008 için GT Line gerekir mi ? 3.500 TL daha pahalı,sağının solunun boyası nikelajı değişik ve en önemli farkı Navigasyon olması .Allure de Mirror Screen var ve Navigasyona ihtiyaç yok..Zaten her sene güncelleme ücreti ödeyip Navigasyon ile uğraşmanın mantığı da kalmadı..Cep telefonunuzdan Google Maps vs ..oto ekranına yansıtabiliyorsunuz..Mokka için 22.600 TL lik fark vermeye ne derecede değer bakalım?

    2-P 2008 de 1,2 motor var ve MTV de de ciddi avantaj sağlıyor.Mokka alırsanız 5 yıllık kullanımda bu zamanın parası 2.816 TL daha fazla MTV ödersiniz

    3-Opel in motoru 1.4 turbo güzel ( ben de Astra J de halen kullanıyorum ve memnunum) ancak P 2008 deki 1.2 puretech ona göre daha verimli bir motor ve son 3 yıldır Avrupa da ödül alıyor.Opel Mokka da 140 HP lik motor 200 Nm tork verirken P 2008 de 110 HP lik motor 205 NM veriyor.0-100 km sprinti de P2008 de az da olsa daha iyi..

    4-Aynı şekilde motor verimi düşük, aktarma organlarındaki kayıp daha yüksek ve ağırlığı da 250 kg fazla olduğu için şehir içi 100 km de 2,6 lt fazla yakıyor.Opel in şanzımanı da gayet güzel ama EAT 6 daha tutulan bir şanzıman

    5-Mokka nın boyutları daha büyük ama bagajları aynı .İç hacimde de Mokka bu boyut farkını yansıtamamış ,çok ferah değil

    6-Yukarıda fiyatlarını yazdığım modellerde Mokka da 4x4 yok..Şayet isterseniz 10.000 TL daha ödemelisiniz..Ancak Allure de Auto Grip sistemi var ki Mokka ya göre iyi bir avantaj .Ağır arazi koşullarında iş görmese bile karlı buzlu çamurlu havalarda gayet de iş görüyor

    7-Son olarak Peugeot nun, Opel i bir alt markası olarak konuşlandıracağı anlaşılıyor..Mokka nın bu motorla ve daha gelişerek gelme ihtimali ne derecede var yani model devamlılığı sağlanır mı pek emin değilim

    Tavsiyem aceleniz yoksa P2008 in yeni modelini bekleyin derim..Ben öyle yapıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 14 Aralık 2017; 21:43:49 >




  • Üstteki yorumdaki 7. Şık saçma geldi. Çünkü bu satışla ilgili bir sürü haber okudum. Opeli daha bağımsız şekilde tutacaklar. Peugeotla opeli aynı seviyeds ds nin altında citroenin ustunde tutacaklar diye yazmışlardı.

    Başlık konusuna dönersek mokka da 2008de yenilenecekmiş haberiniz olsun. Crosslànd mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.