Şimdi Ara

Peteklerin Alt Kısımları Tam Isınmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta önce merkezi kalorifer sisteminden doğalgaz kombi ye geçiş yaptık. Evim 4+1 165-170 m2. 3 cepheli ısı yalıtımlı. Peteklerin üst kısımları çok güzel ısınırken alt kısımları ısınmıyor baya sıcaklık farkı oluşuyor alt ile üstü arasında. Üst taraf 42 derece iken alt taraflar 34-36 arası. Kömürlü kazanda iken sorun yoktu. Petekler tek taraflı bağlanmış. altlı üstlü diye. Değiştirsek ikisi alt ve ya giriş üst çıkış alt diye faydası olur mu acaba?




  • merhaba.
    isinan hava yukariya cikar.bu sebeple petegin alt kismi soguk hava ile daha fazla temas etmesinden dolayi soguk oluyor sanirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baglantilari alt alt bagla sorunun kalkicaktir.Kömürlüyken isi yüksek derece de ve basinc yüksek oldugundan dolayi sorun olmazdi ama kombi farkli isi farkli olunca fark hissedilir o yüzden alt alt bagla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 1 Ocak 2023; 14:49:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam boyutlara göre çarpraz yaptırırdım. kombiye geçince herşey önemli olmaya başlıyor. boru çapı, reglaj, kombi tank büyüklüğü.

    bağlantı şekilleri üzerine güzel bir makale;


    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/800671

  • Petek metrajları pek uzun değil. En uzunu 1,20 zaten. Yine de altlar ile üstler arasında baya fark oluşuyor. İkisini de alt-alt bağlantı deneyeyim bu hafta. Bakalım ne kadar fark edecek.

  • peteğin altı ile üstü arasında 10 dereceye kadar fark normal kabul edilir. hatta bütün tesisat hesapları 20 derece farka göre hesaplanarak yapılır. Söylediğiniz değerler gayet normal. boşa para harcamayın derim. merkezi sistem tesisatlar genelde yüksek derecelerde yakıldığından petek alt sıcaklığı da yüksek oluyor. alt-alt bağlantı şeklinde petek sıcaklığı daha homojen dağılıyor. çapraz bağlantıda ise üstler daha sıcak oluyor. ama günün sonunda petek ortalama sıcaklığı yine aynı oluyor.

  • Yukarıdaki makaleye göre özelikle 1m petek için en iyisi yine alt alta olan bağlantı duruyor. Değiştirmeye gerek yok gibi. Sadece çapraz bağlantıda 1 m üzeri için verimli olabilir diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bende büyük peteklerde aynı sorun vardı. Evimin krokisini aşağıda yükledim. Arada odalar var tabi ama benim baz aldığım en uzak ve en büyük petek.


    Kombi ile salonumda petek arası 25 metre, uzun uğraşlar sonucunda bir sürü hata buldum tabi bazıları değiştirilemez konumunda.


    1) Giriş çıkış ikiside sağ taraftandı. Çapraz yaptım farkı oluştu.


    2) Tabi kombi petek uzaklığı önemli bir mesele ancak buna çözümüm yok malesef.


    3)Tesisat bağlantısı, onunda resmini koyuyorum en büyük eşşeklik bunu yapan ustada


    Peteklerin Alt Kısımları Tam Isınmıyor.


    Peteklerin Alt Kısımları Tam Isınmıyor.


    Doğru olarak söylenen tesisat, bir arkadaş makale paylaşmış detaylıca okuyacağım.



    Peteklerin Alt Kısımları Tam Isınmıyor.




  • Arkadaşın paylaştığı makale ye göre kısa peteklerde değişen bir şey yok. Uzun peteklerde ise çapraz bağlantıların bir kaç derece daha iyi olduğu belirtiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.