Şimdi Ara

Kafası karışan biri olarak hangi kombiyi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Her zaman olduğu gibi yeni bir şey alacağım zaman bu forumda yazan arkadaşların yazılarına bakmadan bir ürün satın alamıyorum.

    Yaklaşık 15 yıldır burada verilen tavsiyeler doğrultusunda düdüklü tencereden termosa, buzdolabından arabaya ve telefon kılıfından ateş ölçere vs. vs. almış biri olarak.

    Beynimi en çok yakan bir durumla karşı karşıyayım.

    Nasip olursa Ağustos ayında oturacağımız ev tamamlanmış olacak.

    Forumda yazılanları okudum kafam daha da karıştı. Eğer süreci doğru anladıysam sizlere sormak istediğim bazı sorular var.

    Öncelikle ev bilgileri ile başlayayım.

    Daha duvarlar örülmediği ve müteahhit işi bir ev olduğunu öncelikle belirtmek isterim.

    Ev 4+1 şeklinde balkonlar hariç 134,15 metre kare, 9-11 petek arasında bir petek takabilir.

    Şimdi bu oksijenli sistem ya da manyetik kireç önleyici sistem takılması gibi süreçleri okudum. Ev alttan ısıtma olmayacak. Ancak ben imkanlarım ölçüsünde bir işi en doğru bir şekilde yapmayı isterim. Bu kapsamda, bana hem tesisatta hem de kombi de nelere dikkat etmem gerektiğini bir arkadaşım açıklayabilirse çok mutlu olurum.

    Özellikle kombiyi yıl başından önce alarak fahiş fiyat artışlarından azıcık da olsa etkilenmemeyi düşünüyorum.

    Fiyat demişken kombi fiyatları internette daha ucuz eğer kombiyi internetten alırsam taktırma konusunda sorun yaşar mıyım?

    Bu tip ürünleri bir kere alıp en iyisini almak gerekir diye düşündüğüm için gelecek kıymetli yorumlara açığım. Gaz tasarrufu ve verimlilik benim için ön planda

    Bu doğrultuda, kararsız kaldığım kombi marka ve modelleri şöyle:

    ECA Proteus Premix (Hiç fikrim yok buradan iyi olduğunu öğrendim.)

    Vaillant ecoTEC Pro (Bu kombinin içini canlı canlı gördüm. Adamlar dış ünite kapağının altına bile ses yalıtımı yapmışlar. Epey kaliteli duruyordu.

    Daikin NDJ- 28 (tipi, wifi vs gibi özellikler aklımı çeliyor.)

    Buderus- Logamax plus GB 122i (Tipi çok hoşuma gitti, kiracı olduğum evde 062 olan modeli var ev 4+1 olmasına rağmen çok az fatura ödüyorum)

    Bu kombiler arasından hangisini almalıyım? Ya da boşver bunları şunu al dediğiniz bir marka model var mıdır?

    Yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum.








  • nitromix al p28 dua et bana




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 30 Aralık 2022; 11:11:5 >
  • baymak duotec tek gecerim.ucuz ve ic aksam harika.
    vaillant filan eskiler iyiydi, yeni serileri cok dandik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 29 Aralık 2022; 23:17:43 >
  • Sarıkaya Teknik Kombi, Kaskad Teknik Servisiyoutube
    Kombi KW Yüksek Olursa Ne Olur? Kombi KW hesabı nasıl yapılır? Kombi KW neye göre belirlenir? Kaç KW Kombi Satın Almalıyım? Kombi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim Diyorsanız Bu İçerik Size Göre. İllerin Kat Sayı Değerlerini Öğrenmek İçin Aşağıdaki Bağlantıya Tıklayın: https://www.uzmankombiservisi.net/kombi-kw-hesaplama-nasil-yapilir/ Sarıkaya Teknik Kombi, Kaskad Yedek Parça & Kart Tamiri Adres: Karargahtepe Mahallesi Kütükçü Alibey Caddesi No: 23/A Keçiören/Ankara Whatsapp: https://wa.me/+905079710900 Sabit Hat: 0312 360 99 19 - 0312 359 91 96 GSM: 0536 872 73 28 - 0507 971 09 00 WEB: https://www.uzmankombiservisi.net WEB: https://www.sarikayateknik.com.tr İnstagram: https://www.instagram.com/sarikayateknikservis/ Facebook: https://www.facebook.com/sarikayateknikkombiyedekparca/ #kombi #kombibakımı #kombitamiri #kombiyedekparça #kombiservisi #ankarakombiyedekparça #ankarakombikarttamiri #kombiarıza #ankarakombiservisi #sarıkayateknik #kombiarızakodları #kw #kombikw #kombikwhesaplama #kombikwnasılhesaplanır #kombikwhesabınasılyapılır #kombialırkendikkatedilmesigerekenler #kombiseçimi #kombiönerisi #eniyikombi #eniyikombimarkası #eniyiyoğuşmalıkombimarkası
    https://www.youtube.com/watch?v=JuxvvYRS_yQ&feature=youtu.be


    Sarıkaya Teknik Kombi, Kaskad Teknik Servisiyoutube
    En iyi kombi hangisi sorusuna umarım bu videomuzda cevap verebilmişizdir. En iyi yoğuşmalı kombi aslında bakımlı kombidir. En iyi yoğuşmalı kombi markası hakkında karar veremediyseniz yorum yaparak bizden yardım isteyebilirsiniz. Bu videoda marka belirtmek yerine kombi seçiminde teknik olarak nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Onlar hakkında bilgi vermeye çalıştık. İnternet sitemiz üzerindeki en iyi 11 kombi markası adlı makaleyi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://www.uzmankombiservisi.net/en-iyi-kombi-markasi-markalari/ Sarıkaya Teknik Kombi, Kaskad Yedek Parça & Kart Tamiri Adres: Karargahtepe Mahallesi Kütükçü Alibey Caddesi No: 23/A Keçiören/Ankara Whatsapp: https://wa.me/+905079710900 Sabit Hat: 0312 360 99 19 - 0312 359 91 96 GSM: 0536 872 73 28 - 0507 971 09 00 WEB: https://www.uzmankombiservisi.net WEB: https://www.sarikayateknik.com.tr İnstagram: https://www.instagram.com/sarikayateknikservis/ Facebook: https://www.facebook.com/sarikayateknikkombiyedekparca/ #eniyikombi #eniyikombimarkası #eniyikombimarkaları #eniyiyoğuşmalıkombi #kombitavsiyesi #kombiönerisi #kombiseçimi #hangikombidahaiyi #hangikombiyialmalıyım #kombikw #sarıkayateknik #kombi #kombiservisi #kombitamiri #kombibakımı #kombiarıza #kombikarttamiri #kombiyedekparça #kombici #kombiarızakodları #kombiparametre #kombikarttamircisi #ankarakombiservisi #ankarakombitamiri #keçiörenkombiservisi #keçiörenkombiyedekparça #keçiörenkombikarttamiri #ankarakombibakımı #ankarakombikarttamiri #ankarakombiyedekparça
    https://www.youtube.com/watch?v=wUDZIBr7BBs&feature=youtu.be
  • Benim önerim kombi değil de henüz duvarlar örülmediyse ne yap et ısı yalıtımını iyi yaptırt, müteahhit 3cm malzeme kullanıyorsa sen 5cm koydurt farkını öde.

    Ben öyle bir aptallık yaptım şimdi pişmanım, şimdiki aklım olsa yakasına yapışır yaptırtırdım.


    Petekleri'de alt-alt bağlatacağım ona göre yerden çıkartın borularını de onun içinde ekstradan uğraşma sonra, ilk önce o civardaki doğalgaz tesisatçılarını eve getir kaçlık panel takılacak vs. hepsini sana söylesinler boruları ona göre nokta atışı koydurt, birde tam emin değilim ama sanki geniş boru kullanılırsa sistemde sondaki peteklerde basınç sorunu olmuyor felan diyorlar dı bunuda bir araştır derim.


    Yani işin en eften püften yeri kombi, en önemli kısımları ısı yalıtımı (Yalıtım malzemesi-tuğla-ytogn vs, pvc doğramalar), tesisat işçiliği ve petek boyutları.

  • ShaRLooT kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,

    Valla aynı düşüncelere sahip birini bulmak güzel. Ancak, müteahhit her ne kadar iyi niyetli de olsa usta ve işçilik sorunları yüzünden ver farkını yaptır istediğin gibi diyemiyor. Mesela alt ve üst ses yalıtımı istedim. Üst yalıtım için kalıpların değişmesi gerekir onu da senin daireye özel yapamayız dedi. Alt yalıtımda ise işçilik sorunları yüzünden ilerde sorun olabilir dedi. Dış duvarlarda kullanacağı yalıtıma dair hiç bir soru sormamıştım. Bana bu konuda fikir verebilir misiniz? Sorunsuz bir şekilde bu yalıtım işini nasıl çözeriz.

  • Net bir öneri verebilecek bilgiye sahip değilim, müteahhit dışarı xps mi kullanacak, ısı yalıtımlı tuğlamı kullanacak, ytong mu kullanacak ona göre öğrenip ne yapacaksa bir üstünü farkını vererek yaptırtmak iste bence. Hiç olmadı kendin bir firma ile anlaş içeriden komple XPS ile evi kaplattır, ama dıştan yapılan yalıtımlar daha iyi diyorlar.


    Isı yalıtımı en önemlisi bence.

  • ShaRLooT kullanıcısına yanıt

    pirket dediğimiz malzemeyi kullanıyor. Ytong filan hak getire :). Dışa da muhtemelen 5 cm lik XPS kullanacaktır.


    Daireye şap atılmadı henüz. Alt yalıtım için ne önerirsiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiserx -- 31 Aralık 2022; 11:58:5 >
  • kaiserx K kullanıcısına yanıt

    merhaba, düşey cephelerde müteahhit ne ürün standart kullanıyorsa, o ürün kesintisiz devam etmeli, daha iyi yalıtım olsun diye farklı kalınlığa geçiş yapmanız geçişlerde su yalıtımının kötü olması şeklinde hemen ilk iki sene ortaya çıkmasa da, yullar içinde genleşme büzülme ve sonrasında ortaya çıkacak kılcal çatlaklar şeklinde kendini belli eder, çatı katı ya da dolguya oturan zemin döşemesi var ise, buralarda su yağmur ile ilgili bir durum olmadığından yatayda farklı ısı izolasyonu (çatıda ve zemin altında) düşünülebilir.


    standart dışı uygulama istekler iyi sonuç vermez müteahhit işlerinde. Dış yalıtım 3 cm XPS ya da 5 cm strafor şeklinde olur genelde, bunların ikisi aşağı yukarı birbirine denktir. Yangın konusunda iyi değildir bu ürünler, erir ve yanıcıdır, iç tarafta kullanılmamalıdır.

  • iyigun kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

    Daire zeminine laminant altına olacak şekilde 1 cm xps köpük ya da kalın şilte kullanmayı düşünüyorum. Tam olarak karar veremedim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.