Şimdi Ara

Passengers (2016) | Jennifer Lawrence - Chris Pratt (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok beğendim ama kısaydı. 2 saat böyle bir filme yetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi begendim bana Ay diye bir film var 2009 yapimi onu hatırlattı biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Hani en sonda Jim, Aurora yı bir tıbbi bakım yerine yatmasını teklif etmişti. Böyle o Aurora 88 yıl uyuyabilecekti. Ama Jim pert olacaktı. Aslında dönüşümlü olarak uyusalardı 44 yıl yetiyordu. Mesela 1 yıl o 1 yıl diğeri. En azından yaşlı olsalar bile Koloni 2 yi görürlerdi.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Otodoktor'un o özelliği 1 kereliğine çalışabiliyordur. Bencr 88 kere aynı şeyi yapamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Ama öyle bir şey duymadım ben ve ya gözümden kaçtı o zaman.

    Nerede geçiyor o 1 kere çalışabileceği.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Arızalanan o donuk uyku kabinleri 1 defaya mahsus donduruyordu. Jim kıza anlatmıştı tekrar dondurmak için tesis gerekiyor falan diye. Autodoc da büyük ihtimalle öyledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 22 Ocak 2017; 21:3:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    neden ikisi tek seferde girmedi ben de onu anlamadım
  • uzay ihtiyacını karşılamayan ve iç mekan da geçen balon bir film olmuş. romantik yanı iyi fakat uzay da romantizm yerine başka şeyler bekliyor insan.
    sığ olmuş. sevgilinizle gidin vakit geçirin türün de bir film. interstellar heyecanı zerre yoktu. jennifer lawrence'ın güzelliği için izlenebilir.
  • Filmin görüntüsü izlenebilecek kalitede mi? Yoksa daha kaliteli bir sürüm mü beklemek lazım?
  • hoygoyy kullanıcısına yanıt
    Sonu biraz daha açık olsa iyi olurdu bende beğendim filmi millet ne bekliyor anlamıyorum teorik bilgi istiyorsalar yanlış yerdeler gitsin belgesel izlesinler 8/10

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de geçen izledim filmi beklentim fazlaydı o yüzden hayal kırıklığı yaşadım. Film daha uzun ve sonu daha iyi olabilirdi ayrıca jennifer lawrence in o masumluğu falan resmen aşık etti kendine beni, harbiden güzel oyuncu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suresi biraz daha uzun olabilirdi hic sikmadi romantik kismi 30 dakka falan 10/8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç sıkmayan Romantik ve Bilim kurgu karışık bir filmdi. Harikaydı diyebilirim.



    Heleki son sahnesi bambaşka bir duygu veriyor insana.



    Gerek gemi tasarımı,gerek fütiristik tasarımlar çok iyi şekillendirilmiş. Bilim kurgu hayranı ve normalde aşk filminden hiç hazetmeyen beni çok mutlu etmeyi başardı.

    Biraz kısaydı keşke sonlarda neler yaşandığına dair bir kaç olay,görüntü gösterilseydi. Merakta bıraktı. Acaba ikincisi gelirmi?

    Puanım 10/9.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 5 Şubat 2017; 5:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik bir holywood filmiydi.Aurora`nın uyanma sahnesinden itibaren baslatsalar cok faha fazla gizemli olacaktı.Jim`in iyi mi kötü mü olduğunu bilemeyecektik.Ondan sonrada Gus`un uyanmasiyla jimin ne yaptığını ogrenebilirdik cok daha iyi olurdum.Filmdeki güzel yerler yemege çıkma ve barmenle konuşma sahneleriydi onun dışında tırt. 6/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi güzeldi bence . Yalnız bazı yerleri es geçmişler , geminin bozulması ve tamiri çok yüzeyseldi. Yıldızlararası yolculuk için gemi yapıyorsun , gövdesi deliniyor :) Sonunda da bir video mesaj gibi bişey bekledim ama olmadı . Genel olarak 7/10 di diyebilirim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi izlemeden önce okuduğum yorumlar hep olumsuzdu. Filmi sinemada izleme şansım vardı ama olumsuz yorumlar yüzünden vazgeçtim. Beklentim o kadar düşüktü ki izlememek istiyordum. Fakat uzay konusu ile sağlam oyuncuların oynaması yüzünden izleyecektim.

    Bugün 1080p si malum ortamlara düşünce izledim. Ve anladım ki okuduğum yorumlar eleştirmek için eleştiri yapan insanların yorumuymus. Sinemada izlemediğime bin pişman oldum. Bundan sonra bu tarz filmlerde ve iyi oyuncu kadrosu barindiran filmlerde ne yorum okurum ne trailer izlerim. Kim bilir belki beklentimin bu kadar düşük olması benim zevk almamı sağladı. Ama ben öyle düşünmüyorum.



    Filme gelecek olursak 10 üzerinden 9u hak ediyor.

    -Son sahneyi daha iyi bağlayabilirdi. 10 15dk uzun olsa ne olacaktı? Ufak mantık hataları barindirmasina rağmen ufak bir beyin fırtınası ile bunları geçiştirmek mümkün. Yinede açıklamaları lazımdı.

    +Verilen mesajlar ve oyuncu kalitesi ayrıca iyi bir seneryo ile beni etkiledi.

    +filmi benim gibi aşk romantik filmleri kolay kolay sevmeyen insana bile beğendirdiler.


    Filmin amacı gizemden öte insanları etkilemek olduğu için her şey kronolojik sırayla yapmışlar.


    Başlayalım


    jim in yalnızlığını o kadar iyi verdiler ki birebir yaşadım. Klişe diyenlerler klişe görmemiş bence. Jim in intihar etmeyi düşündüğü sahnede ben Jennifer in arkadan bağırarak dur demesini bekliyordum. Öyle olsaydı filmin geri kalanını izlemezdim.

    O kadar yalnızlık temasından sonra ufak bir aşk hikayesi siritmadi. Ki ben aşk filmlerinden nefret eden bir insanım ama izlerken normal akışta izledim. Jennifer in burda etkileyiciligi etkiliydi.

    Filmde mantık hataları buldum sandıkça ilerleyen sahnelerde bunlara bir kılıf buldular. Mesela bir yıldızın yanından geçerken ki sahnede deliriyordum. O kadar yaklaştıktan sonra sen nasıl bir yıldızın çekiminden kurtulabilirsin ki derken ilerleyen sahnelerde ışık hızının yarısı kadar hızla ilerlediklerini belirtilmesi bütün problemi çözdü. O uyku kapsülü kitabını okuyorsun ama neden başkasını uyandırmak yerine uyutmak üzerine çalışmıyorsun diyordum fakat o işlemin o kadar basit olmadığını ilerleyen sahenelerde kafama vura vura anlattılar. Vb bir kaç şuan hatırlamadığım olaylar vardı.

    Filmin sonuna yaklaştıkça bi erkek mi ölecek yoksa kız mi ölecek derken ikiside sağ kalması şaşırttı. Klişe olması için 2 sinden biri ölmeliydi. Bilmiyorum başkasına göre tam tersi klişeyse? Her neyse

    Son kısımda neden birlikte uyuyamadıklarini açıklamalarını isterdim. Ben kaçırmış olabilirim. Ve neden o makineden 1 tane olduğu ise güzel bir soru olsada lakin mürettebat ta doktorların olması o makinenin sadece acil ve önemli şeyler için kullanılması gerektiğini düşünürsek 1 tane olması mantıklı. 4 ay içinde ne olabilir ki? Benzer bir soru daha neden o makineden bir tane daha yapamadıklarını aciklasalar iyi olurdu. Reaktör ana bilgisayarın (veya öyle bir şeydi) yedek parçası bile varken o tıbbi aletin yedek parçaları ile ve biraz uğraşarak 2. Makineyi yapıp neden uyumadilar? Mühendis adam sonuçta belli bir bilgi birikimi vardır. Bunuda yeterli tıbbi ilacın olmaması diye geçiştiriyorum. Çünkü uyku kapsülün formülü veya patenti gizli olduğu için yapamadıklarını düşünüyorum.

    Sonuna doğru jennifer neden hiç hayır sensiz uyuyamam demedi derken sonda uyumadığını göstermeleri hafif bir gülümseme yarattı. Son sahneyi Biraz daha supriz yapsalar harika bir final olurdu. Fakat sondaki mesaj bana yetti.




    ''Nerede olmak istediğine çok fazla kafa yorarsan bulunduğun anın tadını çıkarmayı unutursun.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin De Bruyne -- 5 Şubat 2017; 19:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keşke yönetmene birisi uzayda yerçekimi olmadığını söyleseymiş.


    Herif uzay gemisinin dışına çıkıyor kendini boşluğa bırakınca düşüyor sanki uzayda yer çekimi var.Bilen biri aydınlatsın böyle bir hatayı gerçekten nasıl yapabiliyorlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John WICK

    Keşke yönetmene birisi uzayda yerçekimi olmadığını söyleseymiş.


    Herif uzay gemisinin dışına çıkıyor kendini boşluğa bırakınca düşüyor sanki uzayda yer çekimi var.Bilen biri aydınlatsın böyle bir hatayı gerçekten nasıl yapabiliyorlar ?



    Uzayda yerçekimini taklit etmek için geminin kendi etrafında dönmesi gereklidir. Bu yüzden herşey yer çekimi oluşan tarafa düşme eğilimi gösterir. Nasıl biz dünyaya doğru düşüş yapıyorsak o da bir nevi döner hareket alanı yüzünden oluşan savrulma nedeniyle aşağı düşer.



    Fakat çok fena bir mantık hatası vardı. Eğer gemide yapay yerçekimi var ise neden gemi dönen hareket yapıyordu? Döner harekete gerek yoktu o zaman. Göz ardı edilebilecek bir hata. Havuz sahnesi için yapılmış.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: John WICK

    Keşke yönetmene birisi uzayda yerçekimi olmadığını söyleseymiş.


    Herif uzay gemisinin dışına çıkıyor kendini boşluğa bırakınca düşüyor sanki uzayda yer çekimi var.Bilen biri aydınlatsın böyle bir hatayı gerçekten nasıl yapabiliyorlar ?


    Filmi henüz izlemedim. Ancak bahsettiğin yapay yerçekimini santrifüjle sağlıyorlarsa bunda bir saçmalık yok. Mantık ise şu. Kapalı bir alanın içinde olduğunu ve bu alanın kendi ekseni etrafında döndüğünü, senin de bu alanın içinde olup odayla birlikte döndüğünü düşün. Merkezkaç kuvveti sebebiyle odanın dönüş ekseninde bir yere yapışırdın. Ya da günümüz çamaşır makinelerinden örnek verelim. Makine sıkma moduna geldiğinde makinenin kazanının dönüşü hızlanmaya başlar, hızlandıkça içindeki çamaşırlar merkezden uzaklaşmaya ve kazanın kenarlarına çekilmeye ve hatta yapışmaya başlar. Hız arttıkça çamaşır kazanın kenarlarına daha sert yapışır, dönüş hızı arttıkça kendi kütlesinde ezilmeye başlar. Dönüş yavaşladıkça da merkezkaç kuvveti etkisini yitirmeye başlar. Kazan yavaş döndüğünde çamaşırlar kazanın kenarlarına çekilme hareketini bırakmaya başlar. Çamaşır makinesinin sıkma prensibi budur. O kazanın daha büyük olduğunu düşün ve çamaşır yerine içinde insan olduğunu düşün, ekstra olarak bir yerçekimsiz bir ortamda olduğunu da düşün. İşte sana sunî yerçekimi. Aslında buna yerçekimi/kütle çekimi demek biraz hatalı oluyor, zira bu kütle çekimi değil; en başta da dediğimiz gibi merkezkaç kuvveti.

    Ay'ın Dünya etrafında dönüşü, insanlığın Dünya etrafında dönecek şekilde uzaya fırlattığı uydular, Dünya'nın ve Güneş Sistemi'deki diğer gezegenlerin Güneş etrafındaki dönüşleri, Güneş ve diğer yıldızların sarmal bir galakside merkezlerinde varsayılan devasa bir kütledeki karadelik etrafınde dönmesi merkezkaç kuvvetine birer örnektir. Dikkat edersen hepsinde de bir şeylerin etrafında dönüşü söz konusu. Şu an Ay'ın Dünya çevresindeki dönüşü dursa hızlanarak Dünya'ya düşer-çarpardı. Dünya etrafında dönen uydularımızın da hızları kesilse onlar da düşerdi. Dünya ve Güneş'in etrafında dönen gezegeneler dönüşü bıraksa yavaş yavaş ama hızlanarak Güneş'e doğru düşmeye başlardı. Merkezinde dev kütleli bir karadeliğin olduğu sarmal galaksilerde milyarlarca yıldız sistemi galaksi etrafındaki dönüşünü kesse merkezseki karadeliğe doğru yol alır ve yutulurlardı. Yörünge dediğimiz şey de bu. Kütle çekim kuvvetiyle merkezkaç kuvvetinin dengede olduğu konum.



    Filmde de yukarıda anlattığım şeyi sağlayan bir santrifüj varsa sıkıntı yok. Ama filmdeki olay farklı bir şeyse "Bu da öyle çok gelişmiş, aşırı gelişmiş teknoloji, santrifüj çok ilkel kalıyor." mantığı varsa bilmeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Şubat 2017; 11:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok merak uyandırıcı olmasada interstellar'dan daha fazla keyif aldım izlerken. Konusu bence battlestar galactica gibi dizi olmaya çok uygundu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.