Şimdi Ara

Passat mı İnsignia mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Passat mı İnsignia mı ?


    Sınıfının satış lider olan VW Passat, makyaj sonrasında oldukça bir çok iddialı özellikle donatılan Opel Insignia karşısında tahtını hakettiğini kanıtlama derdinde.

    Orta sınıfta hayat oldukça sıkıcı. Öyle ki en çok satanın kim olduğu yıllardır sorgulanmıyor. Bunun yerine VW Passat en yakın kaç rakibinin toplamı kadar sattı diye sormak daha doğru. Geçtiğimiz yıl Passat 17.232 adetlik satışa ulaştı. Arkasından 3 tane Alman premium model (BMW 3 Serisi, Mercedes C Serisi ve Audi A4) geliyordu. Diğer rakiplerinse Passat’ın toplamına ulaşmak için güç birliği yapmaları ancak yetiyor. Peki VW Passat’ta bu kadar değerli ne var? Bu soruyu cevaplamak için önce önemli rakiplerinden biri olan ve kısa zaman önce makyajlanan Opel Insignia ile aralarındaki yarışta kim daha iyi onu bulalım.

     Passat mı İnsignia mı ?


    İç mekan

    Passat bu noktada tam bir istisna. Orta sınıfta kalite algısı çok önemli ama VW orta sınıf modelinde bel altının üzerinde bile sert plastik kullanıyor ve görülen o ki bu müşterileri rahatsız etmiyor. Bunun arkasındaki nedense kullanılan malzemenin parmak ucuna hitap etmezken gözleri okşaması. Yani sert ama kötü görünmeyen malzemeler Passat’n kurtarıcısı oluyor. Bunun dışında parçaların birleşimi ve birbirlerine uyumu gibi konularda oldukça iyi. Karşılaştırmaya konuk olan ve henüz 14 bin km’de olan Passat’ın orta konsolundan çıtırtı sesleri geliyordu ama bu muhtemelen test otomobilinin başından geçen kötü bir olayın hatırası olmalı. Opel ise Insignia’da kaliteli malzemeleri neredeyse diz seviyesine kadar kullanıyor. Yumuşacık plastikler, lake kaplamalar ve krom detaylar oldukça şık görünüyor. Kokpitin köşe dönen tasarımı üretim açısından zor bir karar ve Opel’in bu zor kararın altından tam olarak kalktığı söylenemez. Bu bölümde parçaların birbirine uyumu tam olarak sağlanamamış. Makyaj sonrasında kullanılmaya başlanan yeni kokpit yerleşimi de oldukça şık görünüyor.


    Opel Insignia: 8/10 VW Passat: 7/10

     Passat mı İnsignia mı ?


    Insignia’nın kokpitinde kullanılan malzemeler çoğunlukla iyi hissettiriyor. Passat’ta ise özellikle bel altından daha yükseklerde bile sert plastiğe rastlanıyor.

     Passat mı İnsignia mı ?


    Ergonomi

    Bu iki Alman’ın ergonomi konusunda sıkıntı yaşaması zaten beklenen bir durum değil. Hayati kumandalar olması gerektiği yerde kolayca bulunuyor, sürüş pozisyonu ayarı geniş ölçekte yapılabiliyor ve bu sayede de her boyutta kullanıcı kendine uygun pozisyonu rahatça buluyor. VW, Passat’ta riske girmeden klasik tarzda kumanda birimleri kullanıyor. Dokunmatik ekranlı müzik sistemi otomobilin kullanışlılığına artı katmıyor ama kimi zaman yavaşlığıyla sıkıcı olabiliyor. Fakat ne olursa olsun Passat’ın kumandalarına alışmak bir Apple ürününe alışmak kadar az zaman alıyor. Opel içinse durum biraz daha farklı. İlk tanıtıldığında Insignia uçak kokpiti kadar çok düğmeli ve karmaşık kokpit yapısıyla eleştiri alıyordu. Makyajda kokpit tasarımı tamamen değiştirildi. Düğme sayısı azaltıldı ve merkezi kumandalara geçildi. Ayarlar büyük ekran üzerinden dokunmatik bir tabla (touchpad) kullanılarak yapılıyor. Tabla hareketlerinize tepki verebiliyor ve bu sayede seçim ekranının en altına geldiğinizde titreşimle sizi uyarıyor. Donanım oldukça etkileyici ama kullanıcı arayüzünde iyileştirmeler yapılması gerekli. Böylece daha sezgisel kullanımın önü açılabilir. Yine de Opel’i bu cesur denemesi için tebrik etmek gerekli.

    Opel Insignia: 7/10 VW Passat: 7/10


     Passat mı İnsignia mı ?


     Passat mı İnsignia mı ?


    Yaşam ve yükleme alanı

    VW Passat güncel orta sınıf sedan arenasının en kısa boylularından biri. 4769 mm’lik boyu 4842 mm’lik Insignia’dan 7 cm daha kısa. Fakat bu fark iki aks arasında değil. Passat’ın 2712 mm’lik aks mesafesi uzun boylu rakibinin 2737 mm’lik aks mesafesinden çok da farklı değil. Sonuçta bu ikili ön koltuk yolcuları için gerçekten keyifli bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltuktaysa farklılıklar mevcut. Omuz mesafeleri neredeyse aynı ama daha düz tavan çizgisiyle Passat’ın yükseklikte 3 cm’lik (Passat 92 cm, Insignia 89 cm) üstünlüğü bulunuyor. Insignia sportif görünümüyle yükseklikten ödün verirken standart oturma alanında Passat’ın 76 cm’lik değerine karşılık 79 cm’lik oldukça iyi bir değerle cevap veriyor. Üstüne Passat’ın yüksek orta tüneli de arka koltukta oturacak 3. yolcunun ayak boşluğunu daraltıyor. Tüm bunların ışığında arka koltuk konusunda Insignia’nın önde olduğu düşünülüyor. Bu tabloyu bozan ayrıntıysa dar cam alanları. Passat’ın cam alanları geniş ve tavan yüksekliği de daha iyi olduğu için arka koltuktaki ferahlık hissi daha yüksek. VW Passat’ın bagaj hacmi 565 litre. Üstelik yapısı fazla köşeli olmamasıyla kullanışlı ve bagajdaki küçük kollar yardımıyla arka koltuk sırtlığını katlayarak daha geniş alan elde etmek de mümkün. Insignia’nın 500 litrelik hacmi de yeterince geniş. Bagaj duvarları tamamen düz, zeminin arka kısmında iki küçük çıkıntı var ama bunlar da yükleme sırasında rahatsızlık verecek türden değil.

    Opel Insignia: 7/10 VW Passat: 8/10


     Passat mı İnsignia mı ?


     Passat mı İnsignia mı ?


    Motor ve şanzıman seçenekleri

    İşte Passat’ın uzun ve mutlu ömür formülünün sırrının yattığı bölüm. VW, orta sınıf sedanında öylesine geniş bir motor yelpazesi sunuyor ki neredeyse her ihtiyaca hitap edebiliyor. Üstelik bunu uzun zamandır eksiksiz olarak yapıyor. 1,4 litrelik sadece turbo beslemeli (122 HP) ve yine 1,4 litrelik ama hem turbo hem kompresör beslemeli (160 HP) benzinli motorlar ve 1,6 litrelik (105 HP) ve 2,0 litrelik (140 HP) dizel motorlar Passat’ın motor seçeneklerini oluşturuyor. Bu motorların tamamı çift kavramalı DSG şanzımanla birlikte sunuluyor. Benzinli motorlardan güçsüz olanı bile yeterince iyi çekiş hissi sunmayı başarıyor. Tork bandının genişliği sayesinde elde edilen bu his, ancak otoyolda hız sınırlarını görmezden gelenler için yetersiz kalabilir. 160 HP güç üreten TSI ise yolda kaputunun altında güçlü bir V6 var gibi hissettiriyor, tabii sesi dışında. Sesten bahsetmişken, sadece soğukken biraz gürültülü olan TDI motorlardan 1,6 litrelik olanını DSG ile birlikte almak en iyisi. Çünkü tüketim açısından gerçek bir kahraman olan bu motor, dar devir aralığı ile bolca vites değiştirmeyi gerektirdiği gibi bir de vites küçültmeyenlere asla taviz vermemesiyle ünlü. Opel’in Insignia için sunduğu motor yelpazesi daha sınırlı. Benzinli cephesinde 1,4 litrelik turbo beslemeli (140 HP) motoru 1,6 litrelik turbo beslemeli (170 HP) takip ederken listenin tepesinde, turboyla aşırı beslenen 2,8 litrelik V6’sının 325 HP’lik gücünü yere 4 tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktaran Insignia OPC yer alıyor. Dizel cephesiyse ülkemizdeki vergi sistemi tarafından hiç sevilmeyen 2,0 litrelik dizellerden oluşuyor. Burada dikkat çekense çift turbo beslemesi sayesinde 195 HP güç üreten versiyon. Küçük hacimli motorlardan sadece 1,6 litrelik olan otomatik şanzımanla donatılıyor. Kağıt üzerindeki 170 HP gücünü performans hissine dönüştürmekte zorlanan motor orta devirlerden itibaren güçlü hissettiriyor ama tüketimini kontrol altında tutmak zor. 6 vitesli otomatik şanzıman, Passat’ta kullanılan DSG’den daha ağırkanlı çalışsa da özellikle park manevralarında ve sıkışık trafikte ondan çok daha hassas kavrama ve yüksek konfor sunuyor. 1,4 litrelik motorsa makul performans karşılığında yine makul tüketim değerleri sunarak ilginç bir altın nokta tutturuyor.

    Opel Insignia: 10/20 VW Passat: 15/20


     Passat mı İnsignia mı ?


     Passat mı İnsignia mı ?


    Konfor, kullanım kolaylığı

    Konfor orta sınıf sedanlar için çok önemli. Çünkü bu otomobiller yolda rahatça yol alabilmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Bu noktada iki üretici de oldukça iyi iş çıkartmış olsa da Insignia makyaj sonrasında elde ettiği yeni süspansiyon ayarlarıyla ipi önde göğüslüyor. Opel’in orta sınıftaki temsilcisinin ilk günden bu yana darbe emiş sorunu yoktu fakat süspansiyon sistemi ülkemiz şartlarında gürültülü çalışıyordu. Makyaj sonrasında ise tüm gürültüler önlenmiş ve gerçekten iyi bir konfor seviyesi yakalanmış. Insignia’nın kumanda elemanları için kısa alışma süresi istemesi dışında kullanımında yorucu bir detay bulunmuyor. Pedallarının dozlaması başarılı, manuel şanzımanların da vites geçişleri sorunsuz. Geri görüş sorunuysa park sensörünü donanım listenize mutlaka eklemenizi gerektirecek kadar büyük. Passat, Insignia’dan sonra doğal olarak daha yaşlı hissetiriyor. Zaten modelin önümüzdeki yıl içinde yenilenmesi bekleniyor. İç mekanı, özellikle benzinli motorlarla oldukça sessiz olan Passat, süspansiyon sisteminin darbeleri emerken hafif sarsıntılar yaratmasıyla puan kaybediyor. Bunun yanında eski bir VW sorunu olarak eğer camınız açıksa ön amortisörlerin çalışma seslerini açıkça duyabiliyorsunuz. Dik ve geniş cam alanları ve rahat kumandalarıyla Passat’ın kullanım kolaylığı içinse söylenebilecek fazla bir şey yok.

    Opel Insignia: 8/10 VW Passat: 6/10


     Passat mı İnsignia mı ?


     Passat mı İnsignia mı ?


    Yol tutuş ve güvenlik

    Makyaj öncesinde VW Passat kolayca önden kayan ve çoğunluk ESP’nin güvenlik çatısı altında kalmayı seven bir modeldi. Makyajla pek çok özellik gibi bu da değiştirildi. Artık Passat yere çok daha sağlam basan, direksiyonun direktiflerini rahatça yerine getiren ve keyifli olmasa da makul şekilde hızlı olabilen bir model. Direksiyon sistemi geri bildirim ya da tutunma hissinin aktarımı gibi konularla fazla ilgilenmiyor ama hıza göre kıvamında sertliği ve yeterince hızlı ve hassas çalışması orta sınıf bir sedan için yeterli görülmeli. Rakibinin makyajla elde ettiklerine Insignia ise ilk günden bu yana sahipti. Yol tutuş konusunda sorun yaşamayan Opel, direksiyon sisteminin de net çalışmasıyla fazladan puan topluyor. Insignia 2009’da ve Passat da 2010’da EuroNCAP testlerine girmiş ve ikisi de 5 yıldızla ayrılmış.

    Opel Insignia: 8/10 VW Passat: 8/10


    Fiyat ve donanım
    Passat’ın ikinci vurucu özelliği de fiyat ve donanım oranları. VW, gerçekten uygun fiyatlı bir Passat isteyenler için sadece gerekli donanımlara sahip Trendline isimli paketi öneriyor ki bu listede bile ilginç donanımlara rastlamak mümkün. Buna karşılık Opel Insignialar’ın her zaman donanımlı olmasını istiyor ve bu da doğal olarak başlangıç fiyatına yansıyor. En ucuz Passat ile Insignia arasında 10 bin TL’yi bulan fiyat farkı oluşuyor. Bunun dışında iki modelin donanım listesi yukarıya doğru alabildiğince açık. Anahtarsız giriş sistemleri, adaptif xenon farlar, bolca yardımcı sistem ve şık döşeme opsiyonları donanım listesini uzatıp fiyatı da yukarılara çekebiliyor.


    Opel Insignia: 10/20 VW Passat: 13/20




    Sonuç:
    Başarılı konfor özellikleri ve yenilikçi iç mekan tasarımıyla iyi puanlar toplasa da Insignia fiyat ve motor seçenekleri konusundaki eksikleri nedeniyle satış liderine boyun eğmekten kurtulamıyor. Belki ilerleyen dönemde gelecek 1,6 litrelik bir dizel motor bu tabloyu değiştirebilir.

    Opel Insignia: 58/100 VW Passat: 64/100



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Steelhammer -- 19 Ocak 2015; 11:46:20 >







  • Bu passatın en full modeli sanırım eski kasa olmasına rağmen daha kaliteli gözüktü gözüme.
    Fiyatları biraz uygun olsa alınabilir ama yeni kasada bu donanımda bir araç en az 125 bindir.
    Fiyatı daha uygun olacağı için lpg li insignia tercihim olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf434382

    Bu passatın en full modeli sanırım eski kasa olmasına rağmen daha kaliteli gözüktü gözüme.
    Fiyatları biraz uygun olsa alınabilir ama yeni kasada bu donanımda bir araç en az 125 bindir.
    Fiyatı daha uygun olacağı için lpg li insignia tercihim olurdu.
    yeni mondeo ikisinden de daha iyi bir seçenek,bayilere gelince test sürüşü yapıp bana hak verecekseniz
  • İnsignia gercekten farkli bir arac iki aracinda kendine has özellikleri var sportif tasarim yol tutus farklilik isteyen kullanicilar icin guzel bir secenek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noxioushelminth

    İnsignia gercekten farkli bir arac iki aracinda kendine has özellikleri var sportif tasarim yol tutus farklilik isteyen kullanicilar icin guzel bir secenek.
    insignia ile kıyaslanabilecek araçlar

    http://www.youtube.com/watch?v=7w8dJZurJ4k

    passat bunlardan biri değildir
  • Adamlarin insignia yi kiyasladigi arabalar ortada :)
  • İnsignia bana daha iyi geliyor bu karşılaşmada. Daha spor ve ağır başlı duruyor. Direksiyonu her ne kadar oyuncak gibi dursada üzerindeki tuşlar falan insignia daha güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasa_

    İnsignia bana daha iyi geliyor bu karşılaşmada. Daha spor ve ağır başlı duruyor. Direksiyonu her ne kadar oyuncak gibi dursada üzerindeki tuşlar falan insignia daha güzel.
    insigniada kromajlı aksam yeterli değil gibi geldi gözüme
  • Passat
  • Mazda 6
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kami Kaze

    Mazda 6
    İncelemede 2 adet eksik gözüme çarptı. Birincisi hiç bir D sınıfında olmayan fabrikasyon LPG'nin Insignia'da olması motor gamında ilginç bir ayrıntı olarak verilebilirdi :) İkincisi fiyat konusu çok üstün körü geçilmiş, şöyle ki baz donanımda fiyatlar Passat lehine 4000 lira iken dolu donanımda opsiyonlar alınmadan 20000 lira kadar Passat'ın aleyhine.
  • Mazda 6
  • Iyi de passat 68 000 tl lik araba. O fiyata b segment araclar var. Passat elbette cok satacak. B sinifi kalitesinde d sinifi genisligi sunan baska arac yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birbilsen12

    Mazda 6
    Arkadaş şu opel daha doğrusu koskoca gm adam gibi bir motor ve şanzıman seçeneklerini ürün gamına koyamadı.

    Bunun yüzünden gün geçtikçe eriyor. Daha neyi bekliyorsun abi. Hiç bilmiyorsan git bilen birisiyle anlaş 1.3 mjetde olduğu gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babasamsunlu

    yeni mondeo ikisinden de daha iyi bir seçenek,bayilere gelince test sürüşü yapıp bana hak verecekseniz

    Mondeo'yu bekliyoruz.Ford bu yılın ilk çeyreğinde geleceğini söyledi.Merakla bekliyoruz test yapmak için.
  • Aslinda insignia liste fiyatlari sitesinde yuksek gorunuyor fakat baslangic fiyatlari passatla ayni neredeyse.
    Bayide guzel indirimler alinabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babasamsunlu

    yeni mondeo ikisinden de daha iyi bir seçenek,bayilere gelince test sürüşü yapıp bana hak verecekseniz

    Yeni mondeo da fenerbahceli genc semih gibi kendini gosteremeden eskidi. Hayirlisiyla bi gelswydi nam olsun diye iki tane alicam :)

    Benim tercihim insignia olur bu iki secenek arasindan cunku opel bana mânen daha yakin. 10bin fazla insignia olsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    quote:

    Orijinalden alıntı: babasamsunlu

    yeni mondeo ikisinden de daha iyi bir seçenek,bayilere gelince test sürüşü yapıp bana hak verecekseniz

    Yeni mondeo da fenerbahceli genc semih gibi kendini gosteremeden eskidi. Hayirlisiyla bi gelswydi nam olsun diye iki tane alicam :)

    Benim tercihim insignia olur bu iki secenek arasindan cunku opel bana mânen daha yakin. 10bin fazla insignia olsun :)

    Alıntıları Göster
    yeni mondeo usa da fusion neredeyse kasa değiştirecek avrupanın bazı ülkelerinde satış yeni başlamış bazılarında satış yok milletin işi gücü yok mondeo beklesin otomatiği gelse bile fahiş fiyat olur tahminim sonu kuga gibi olur
    panjur albenili olsa da bi insignia değil ama
    insignia almaya cesaret edemeyenler passat ın dede arabası olduğunu bilenler için iyi bir alternatif olacağı kesin




  • tabikide PASSAT
  • insignia
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.