Şimdi Ara

Passat 1.4 TSI(50.000TL) -mi- Avensis 1.6(47.500TL) mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında aklımda passat 1.4 TSI trend modeli vardı - ancak forumda indirim haberini gördüm ( indirim başlığını açan arkadaşa teşekkür ediyorum ) incelemeye karar verdim.. İnternette yeteri kadar argüman bulamadım avensis ile ilgili. Passat sevenler kulübünün onlarca sayfasını okudum , kafamda pek Passat ile ilgili soru işareti kalmadı ancak Avensis kapalı kutu henüz , benim için. O yüzden kullanan veya fikir sahibi olan arkadaşların yorumlarını okumak isterim.

    Fiyat olarak Passat 50.000 - Avensis 47.500 (46 fiyat alanlar da varmış galiba)
    Donanım olarak baktığımızda Avensis in donanımları yeterli ( herkesin dem vurduğu üzere CC olmaması dışında bir eksiklik gözüme çarpmadı)
    Kafama takılan bazı handikaplar: Avensis in şehir içi kullanım performans ı ; Passat ın orta-uzun vadede muhtemel turbo arızaları.
    Avensis in ikinci eldeki değer kaybı, Passat ın nispeten daha yüksek bakım masrafları.
    Sıfır km almayı ve uzun süre kullanmayı düşünüyorum. İstanbul şehir içi kullanım olacak genelde - ve senede 9000km yapıyorum. Bundan önce Focus 100Hp manuel benzinli aracım vardı ve performans ı gına getirdiği için sattım. Ondan önce mitsubishi carisma vardı ve şehir içi performansı ve tepkileri çok güzeldi. Carismadan sonra focus a alışmak zor geldi - netekim alışamadım da. O yüzden Passat ın TSI sayesinde yakaladığı düşük devirlerdeki canlılığı beni cezbediyor. 0-100 km hızlanmalarında ise iki aracın aynı olduğunu görüyorum. Avensis in randumanı focus gibi düşük gelir mi acaba - henüz test sürüşü yapamadığım için muamma tam olarak. Bu arada Civic sürdüm ama onun da performansını pek beğenmedim - bazı yorumlarda " civic gibi " benzetmesi yapılmış ta.







  • öncelikle avensis civicden biraz daha performanslı ancak civic in performans ı nasıl begenmedin sasırdıcı bunu ilk kez senden duyuyorum bugune kadar tabi sen civic i evo 10 la kıyaslıyorsan bilemem benim tercihim süpesiz avensis olurdu crysler gibi duruyor :)
  • Öziie çok güzel açıklamışsınız ve birbirine denk araçları kıyaslamışsınız bu açıdan tebrik ederim.Passat ın motoru turbolu olduğu için alt devirler daha canlı olacaktır.Benim tercihim avensis.(bu sınıfta mazda 6 yı da seçenekler arasına koyardım.Bu linkede fikir edinmek adına bakabilirsiniz

    http://www.whatcar.com/car-reviews/search?dimensionIds=368&dimensionIds=315&page=1&pageCount=10&orderBy=None&orderDirection=Ascending




  • mazda 6 varsa kesinlikle mazda 6 derim
  • passat kasa değişecek mazda 6 veya opel Insignia düşünebilirsin
  • Passat ın kasa değiştirecek olması benim için önemli değil - hatta avantaj bile olabilir fiyat indirimi açısından. Bir aksilik olmazsa veya araçtan huylanmazsam 8 sene sürmeyi düşünüyorum. O yüzden kasa değiştirecek olması sorun değil.

    Civic in performansı hakkında çok övgüler duymuştum - o yüzden yüksek beklenti oluşunca - sarsmış olabilir. Bu şekilde bir ön yargıyla binmemiş olsam belki beğenecektim - bilemiyorum , uzun zaman oldu. Ancak aklımda kalan gaza bastığında tepkileri hemen vermiyordu.

    Mazda 6 da güzel bir araç ancak seçenekler arasında yok şu anda çünkü: Fiyat olarak 52.500 TL olması ile giriş seviyesi bu iki araçtan daha pahalı.
    İkincisi motoru 2.0 = yüksek yakıt, yüksek vergi, lakin performans.

    Avensis de 52.000 Tl lik fiyatıyla listemde yoktu ama 47.000 e düşmesi onu en güçlü seçenek haline getirdi. Test sürüşü yapabilirsem kararım daha da netleşir.

    Bir de Avensis i bir kaç kişiye sorduğumda " çok yakar " diye ortak söylem var. Ama internet sitesindeki tüketim makul görünüyor - kullanan arkadaşlar da 8 lt gibi değerlerden bahsediyorlar. Acaba eski kasa Avensis mi aklında kaldı milletin - eski kasası çok mu yakıyordu bilmiyorum.




  • Avensis için araştırmanı öneririm, 45,500tl fiyat alanlar varmış.
    Araçlara gelirsek avensis daha ucuz, daha donanımlı(+far yıkama, +yağmur sensörü,+eletrikli katlanır dikiz aynalar,+bluetooth, +aux... -park sensörü,-crouse control), daha yeni bir model, daha uzun garanti süresi, daha uygun bakım masrafları vs konularda önde. Performans olarak focustan çok üstün olamaz ikisi de. Performans senin için önemliyle daha yüksek hacimli araçlara bakmanı öneririm. Bu konuda passat turbo sayesinde alt devirlerde daha canlı olacaktır. Ama en önemlisi test sürüşü yapmak.
  • Avensisin eski kasasıda ekonomikti yeni kasasıda ekonomik,gelgelelim bizim milletimiz arabaya binmeden işkembeden sallamayı çok sever,çok yakarr ağbi bu,çekmez ağbi bu diye dolanırlar ortalıkta.
  • bir yeni avensis kullanıcısı olarak ve eski arabamın passat olmasına karşılık avensis konfor rahatlık az yakması ve bakımının ucuz olmasından dolayı avensisi öneririm ancak passat1.4 tsı düşük devirlerde turbo olmasından dolayı avensisten daha iyi peerforman sağlar avensis ise kendini 3000 devirden sonra kendini gösteriyor.ancak turbolu motor daha çok arıza ve daha çok bakım demektir.bundan dolayı yeni avensisis öneririm
  • passat ın kasa degısımı sızın ıcın onemlı degılse passat derım sahsen
  • Ben Avensis alırdım şahsen daha ucuz daha fazla donanım ve LPG uyumluluğu var bildiğim kadarıyla.
  • Kesinlikle Passat 1.4 TSI derim, araba resmen gidiyor. Bir aile dostunda var, hayran kaldım arabaya. İç mekanı da çok güzel, konforlu ve elit.
  • duyumlarıma göre 1.6 132 ph avensis . 1.4 122ph dan daha performanslımıs ve arada 20kurus luk fazla bir yakıtı varmıs avensis in...(örnek birisi km de 270 yakıyorsa diger i290 yakıyor )
  • Alternatif olarak Skoda SuperB TSI 125bg Ambition da düşünebilirsiniz.
    Passattan donanım olarak sadece cc eksiği var sanırım. Ancak otomatik kapanabilen aynalar,ön sis farı,far yıkama,Far sensörü (Eve geliş, evden çıkış, tünele giriş, gündüz lambası) ,yağmur sensörü,Ayaklık aydınlatıcısı (Sürücü ve ön yolcu için) ,Arka yolcular için saat ve dış sıcaklığı gösteren bilgi ekranı,yolcu koltuğunda da bel destek ayarı(passatta sadece sürücüde var) gibi özellikleri fazladan var.
  • avensisin lpg bağlanabilirliğide var sizin için belki avantaj olabilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmek1234

    avensisin lpg bağlanabilirliğide var sizin için belki avantaj olabilir mi

    senede 8000-9000 km yapıyorum - o yüzden LPG gerek yok diye düşünüyorum. Stabil kullanmak daha önemli şu aşamada. Eğer şehir içi 8 lt yakıyorsa zaten değmez.
  • bencede gerek yok ben yılda 25 bin yapıyorum genede benzinle devam
  • tabiiki de avensis,
    her şekilde passat


    ne anlamsız yanıtlar...
  • Opel İnsigna
  • avensis daha güncel bir araç. donanım olarak daha iyi sorunsuzluk olarak da bilindik toyota kalitesi mevcut. yeni nesil motorlarda aracın ağırlığı ile baş etmek de zorlanmıyor. 8 sene kullanacaksanız. avensis almak daha avantajlı bana göre çünkü 8 yaşında passat ile avensis arasında satarken çok fazla fark olmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.