Şimdi Ara

Park Yerinden Çıkarken Kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler arkadaşlar,

    ne yazık ki biraz önce geri geri park yerinden çıkarken hem benim hem karşı taraftaki ticari taksinin arka plastik tamponunun köşelerinin hafifçe çizilmesiyle neticelenen ufak bir kaza yaptım, yarın sanayiye götürüp arayacakmış. nasıl bir yol izleyeyim, biraz tavsiyenizi rica ediyorum.


    Bazı noktalar;

    * tutanak tutmadık, ben foto video çektim, telefonları verdik, baştan agresif konuşmaya çalıştı, bizim 5 kişi olduğumuzu görünce ve biraz ileride ışıkları yanan polisleri çağırıp tutanak tutturalım diyince bindi gitti.

    * Biz arabaya binip, çalıştırırken arkada yoktu, kemer takana kadarki bi kaç saniyede çoğunlukla sağdaki şeridin üzerinde(kenara çekilecek yer yok) durup motoru gecenin karanlığında ışıklarını kapatmış, yol iki şerit tek yön ve gelen kimse yok diye, üstelik yolla aramda park edilecek her hangi bir açıklık yok diye yürüdüm, sarsıntıyla kendime geldim.

    *benim tampondaki çizikler cifle bile çıkacak, onun sarı naylon kaplaması çizildiği için bir şey diyemem. ezik göçük gözükmüyor. lakin bu taksici tayfasına güvenemiyorum açıkçası.

    * Bu konulardan anlamam ama suçu muhtemelen bana verirler sanki. Yüklü para tırtıklamaya kalkarsa tutanak tutup imzala demeyi düşünüyorum.

    Park Yerinden Çıkarken Kaza


    Güncelleme: iki gün sonra başka biri arayıp bir karış çiziğe önce 20 bin lira istedi, sonra ona düştü. Yemin ediyorum ülkenin yarısı tokatçı olmuş. Her neyse biraz insan olsan düşünürdük, sana tek kuruş yok dedim. Babam minibüs hattı işletiyor, oradaki yazıhaneci abiye biraz abartıp verdim numarasını. Kendim de engelledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 15 Şubat 2023; 15:57:58 >







  • Senden para tırtıklamak isteyeceğine emin olabilirsin. Ben olsam tutanak imzalamam çünkü bu taksici tayfası arkadan icraya verip araba yattı parası istiyor. Bence şuan tutanak tutmamanız senin avantajına gibi gözüküyor
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt

    Bunu hiç düşünmemiştim hocam.

    Aslında arkadaşlar engelle gitsin, her yer boşken çalışan arabanın arkasına gelip yolun ortasına durmuş, dörtlü bile yakmıyor... felan diye bayağı gaz verdiler. bi de memleketin sistemi biraz iyi niyeti cezalandıran yapıda. iki çizik için çamur yapmaya kalkarsa en güzeli bırakayım o uğraşsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 11 Şubat 2023; 2:17:53 >
  • Yola geri geri cikilmaz. Bu cok basit bir kural. Cikacaksaniz da birisinin muavinlik etmesi gerekmekte.
  • sancar10 kullanıcısına yanıt

    Diğer konular bir yana da bu konuda haksızsınız. Yok karanlıktı yok dörtlü yanmıyor yok ben geldiğimde o yoktu, bunlar işin bahanesi. Arkanızda bi çocuk da olabilirdi. Arkanızı görmeden, bişe olmaz mantığı ile geri gelmeyeceksiniz. Arkanızda çocuk da olabilirdi o zaman savunmanız ne olacaktı. Gerekirse diz dörtlü yakacaksınız ki arkamı görmeden geliyorum dikkat edin bana diye.

  • Aynı senaryoda bende kaza yapmıştım.

    Geri geri park yerinden çıkarken arkamda duran arabanın sağ stop lambasına doğru çarpmıştım adamın stop lambası kırılmıştı.

    Adama kırılan stop lambasının parasını vermiştim (o zamanın parasıyla 300 liraydı) helalleştik yolumuza devam ettik.


    Sizde tutanak tutmadıysanız karşı tarafa verdiğiniz hasara göre orta yolu bulup parasını verin çok fazla münakaşaya girmeyin.

  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt

    Aynen, bana da market çıkış park halinde bekliyordum, dur kalk yapmak için yanaşmıştım yolcu almaya. Adam geri geri gelip vurdu yüzde 100 kusur adama yazıldı. Tutanağa da dörtlü yakmamıştı yazdı ama sonucu etkilemedi arkada eşek kadar araba bekliyor işte nasıl görmedin. Gittim sanmış da çıkmış.

  • kaza konusunda başka tecrübem olmamasina rağmen suçlu olduğumu söyledim zaten. Normal bi vatandaş olsa pasta cila parasını verir, bir daha park ederken üşenmeme konusunda güzel bir ders alıp yoluma giderim, parayla halledilebilecek bir mesele için sinir stres yaşamaya gerek yok. hatta üste bi de benden yemek yesin. Lakin arkadaşlar ülkedeki taksi esnaf camiasıyla pek haşır neşir olmadı sanırım. İleriki günlerde Olayla orantısız can sıkıcı bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum sadece. Çevremde görmesem de benzer durumlarda sıkıntılı birine çatıp maddi manevi yıprayan çok insanın olduğunu tahmin ediyorum bu ülkede.


    Valla arayan soran olmadı bu gün. Bakalım yarın olacak mı… Yalnız itiraf edeyim böyle gece yarısı, her şey ayarlanmış gibi; bomboş yolda bi kaç saniyede gelip, tam kör noktama girmesi çok sinir bozucu. Kendimi çok dikkatli zannederdim… Kalabalıkken yaptığımdan herkesin haberi olmuş, yara bere soran, geçmiş olsuna arayanlar felan oldu, afişe olduk millete.


    gündüz gözüyle baktım, benim tamponun köşesinde sarı sarı adamın boyası bulaşmış lekeler var:p




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 12 Şubat 2023; 4:56:5 >




  • Sadece çizikse olur öyle şeyler ki zaten iki tarafta tutanak tutmadıysa önemsizdir emin olun en ufak bir şey olsa taksici sizi veya sigortanızı soymak için tutanak tuttururdu iyi kalabalıkmışsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.