Şimdi Ara

Araç mesafelerini hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta tam olarak anlatamamış olabilirim şimdi detaylı anlatayım.
    Ben yeni yeni araç kullanıyorum ,bir diğer deyişle acemiyim ve sorunum şu , mesela ara sokaklardan dönüşlerde aracımın tamponunun park halindeki önümde ki araca ve yan tarafımda kalan aracın kapıma olan mesafesini hesaplayamıyorum ve sürtecek gibi geliyor , Allah'a emanet dönüyorum gözümü kapatıp.
    Ya da dar bir yolda iki aracın ortasından geçerken elim ayağım birbirine dolaşıyor acaba sürter miyim diye.

    Ben ve benim gibi bu tarz sorunları yaşayan arkadaşlara ustalardan birkaç tavsiye var mıdır acaba ? Şöyle yapmak lazım aracın şurasına bakmak lazım gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Araç mesafelerini hesaplama



    Bu fotoğraf daha açıklayıcı olur sanırm , sağa dönüş yaparken okla belirttiğim iki araca sürtmeden kendimden emin bir şekilde dönüş yapmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum hep tedirginim önüm ya da sağım sürtecek diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'a emanet dönüyorum gözümü kapatıp

    Ne demek hocam. Öyle şey mi olur? Umarım burdaki göz kapatmak mecazi olarak söylenmiştir. Milletin arabasına çarparsınız Allah korusun. Genişten alın sürekli zamanla alışırsınız. Yavaş yavaş dönün bir de 1. Viteste falan.

    Aracınız ne? Sedan mı? Ehliyeti nasıl aldınız bir de?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu elbette mecazi anlamda kullandık o tabiri , dönüşü ağır ağır yapıyorum zaten ama çevredikinlere bakınca çok rahat bir biçimde hareket ediyorlar o konumdayken , ben aracın önünü bi türlü hesap edemiyorum , bunun bir taktiği var mıdır acaba onu soruyorum.

    Araç sedan bu arada , ehliyet almak mesele değil ki hocam hem ben aracı hiç kullanamıyorum demiyorum ki size sadece taktik istiyorum daha iyi olabilmek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef; kadın sürücülere yapılan en önemli eleştiri, acemi sürücülerin de belâlarından biri. Yani önden geçtiniz mi arka sen sağ ben selamet. Dönüşü geniş alıp daha da yavaşlayacak ve dur/kalk, stop korkusunu yenerek süreceksiniz. Aracı kendi vücudunuz gibi hissedeceksiniz zamanla.


    Park ederken de, kesinlikle geri giderek ve yanınızdaki araçla 30° kadar açıyla gelerek ve arkadan kaldırıma 10 cm kadar ara bırakıp, önü de kontrol ederek tam kıracak ve kaldırıma paralel olunca mutlu son 🤗



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 20 Ocak 2018; 0:48:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veyselozpolat V kullanıcısına yanıt
    Zamanla alışırsınız ilk başlarda bana da öyle geliyordu ama o geçerken tereddüt ettiğim yerlerden tır geçtiğini görünce insan biraz çözüyor olayı yani size çok sıkışık gelen yer aslında o kadar sıkışık olmayabiliyor sağa sola çok odaklanmayın geçerken araçların arasından karşıya bakın gidin az sağa az sola kırayım falan gerek yok ancak ayna çok yaklaşıyorsa dikkat edin zaten gözünüz kesmeye başlıyor zamanla bu aradan rahat geçer mi geçmez mi pek merak edilecek bir durum değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır her gün ara sokaklardaki 40 farklı bakkala gidiyorum üstelik uzun şasi ford transit ile... Yıllardır bu meslekte ve sürücülükte o kadar kaşarlandım ki kendimi ara sokakların Ken Block'u gibi hissediyorum artık... bazen santimetre değil milimetre ile sürtmeden geçtiğim anlar oluyor... Binek araçların düşüne düşüne geçtiği pozisyonlarda genelde tam gaz geçerim hiç sağa sola aynalara bakma ihtiyacı duymam... Resmen artık milimetre hatta mikron bazında ince hesapları hiç düşnmeden otomatik yapıyor beynim... Beni görenler ya da o anda yanımda oturanlar kesin çarpacam sanıp yüzünü kapatır... imkansız olanı da zorlamam hiçbir zaman... Köşebaşına park etmiş araçlar yüzünden tek manevrada dönülmesi imkansız yeri önceden hesaplarım gerekirse 2 ya da 3 manevra yapar ya da söve söve başka sokaktan dolaşırım... Tabi bu kadar kaşarlanmak kolay olmadı 13 yaşında geçtik direksiyona 15 yıllık da ehliyet var...



    Demem o ki zamanla tecrübe ettikçe sen de böyle olacaksın... Altındaki arac bir zaman sonra üzerindeki elbise gibi olacak...Üzerinde kabarık şişme mont var diyelim ve sen duvarları yeni boyanmış daracık bir koridorda yürüyorsun gibi olacak...

    Çok takma kafaya şimdilik yavaş yavaş düşüne düşüne dön... sonra zaten pratik yaptıkça otomatik olacak bu işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani şu mesele yüzünden araba kullanırken keyif alamıyorum inanın ki.

    Arkadaş ABD ve Avrupaya bakıyoruz adamların ara sokakları bile geniş geniş ve otopark kültürü olduğu için araç kullanmak çok daha keyifli , herşey bir çizgide ilerliyor ama bizim şehiriçi yollarda manevra üstüne manevra kafada kırk tilki ile araba kullanıyoruz ve bunların sonucu olarak zaten neredeyse her trafiğe çıktığımızda en az bir tane sürücü kavgasına şahit oluyoruz.

    Çünkü insanlar stres altında , araba kullanmak keyifli bir aktivite esasen ama gel gelelim bizim yollarda keyif almayı bırak resmen işkence.



    Dediğiniz gibi zamanla oturacak bir olay bu sanırım , gözün yollara ve araçlara adapte olması ile alakalı bir durum diye düşünüyorum ,

    bunun adaptasyonu da belli bir zaman alacaktır illa ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanla oturacak birşey ama aynı zamanda şunu önerebilirim, araçlar arasında geçiş yaptıktan sonra aynanızdan mesafeleri kontrol ederseniz ne boşlukta geçtiğinizi hesaplar ve aracın genişliğini daha iyi kavrarsınız.

    Ayrıca çeşitli duba ve engellerle kendiniz de test edip aracın enini ve burnunu tam olarak kafanızda canlandırabilirsiniz. Bu alışkanlığı edindikten sonra zaten düşünmezsiniz, araç sizin bedeniniz gibi olur ve nerden geçeceğini nerden geçemeyeceğini bilirsiniz.

    Özellikle tek bir aracı uzun süre kullanınca insan tam olarak adapte oluyor ve abartısız milimetrik olarak genişliğini ve burnunu hissediyor. Bazen 3-5mm boşlukla geçişler yaptığım oluyor akıcı bir şekilde, aynadan geçerken görüyorum, tamamen beynin adapte olmasıyla alakalı. Ama ilk araç kullandığım zamanlar az ayna vurmadım.




  • Aynayı uçurmadığı müddetçe o vurmalar en masumu ya

    benim korkum kendi aracımın ya da başkasının tamponunu sağını solunu çizmek , anlaşılan o ki zaman ihtiyaç var , sürekli trafiğe çıkıp işin mantığını-matematiğini-fiziğini kavramam lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genişten al dönüşleri. Örneğin sağa dönerken sağdaki arabaya sürtme olasılığın daha fazla, o noktayı kestirmek daha zor çünkü sol taraftan. Sol önü daha rahat görürsünüz. Genişten alıp sağa dönüşten örnek veriyorum; sağ tarafınızı emniyete aldıktan sonra direksiyonu kırıp soldaki aracı da ayarlarsınız. Olmadı kurtarmıyorsa bir tık geri alıp devam edersiniz. Ama dardan alırsanız sağdaki aracı ya çizersiniz ya dönemezsiniz.

    Zamanla gözünüzle kestirir ve refleks olarak yapar hale geleceksiniz ama belirli zaman gerekli tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer hesap yaparsanız vurursunuz, hafif geniş alarak bam güm girin. 1 sene olmadı ehliyet alalı, en iyi yaptığım şey belki ara sokaklarda gezmek.

    Şunuda söyliyim ara sokaklarda gezerken iki tip olarak geçerim araba aralarından. Birincisi santimlik ikincisi milimlik. Gözünle bakacaksın çok dar ise durma noktasına kadar yavaşlarsın. Bam güm olayı santimlik mesafelerde geçerli.



    Şuana kadar da en kötü olduğum konu geri gelirken arkadaki araçla aramda kalan mesafe. Asla beceremedim bugune kadar. Dokundurmuşluğumda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abilerim , kardeşlerim Hepinize çok teşekkür ederim kıymetli bilgilerini paylaştığı için ve yardımcı olduklar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Bu kanalda çok faydalı videolar var.Park,dönüşler,kaldırıma yanaşma vs. çok yardımı dokunuyor bana da.
  • sizde ki sorunlar bende de var işte bu yüzden birkaç sürüş geliştirme kursuyla görüştüm çünkü sürekli kaldırıma değdirme yüzünden araca zarar verme korkusuyla yol alıyorum sağ sola yada döner kavşaklarda ve tabi dar sokaklarda ama hem hangi kurs karar veremedim hemde acaba o kadar para vermek yerine kendim sürekli pratik mi yapmalıyım şu milimetrik geçen arkadaşlar darısı başımıza
    çünkü böyle araç kullanmak hiç zevkli değil
  • Sanırım bu olay tamamen araca alışmak , gözün yollara, sokaklara adapte olması ve tecrübe kazanmakla alakalı , her

    geçen gün daha da iyiye gittiğimi hissediyorum , her dönüşte , her dar alanda yapılan manevrada beyin olayın geometrisini matematiğini fiziğini daha da iyi kavrıyor ve her seferinde beyin bunu kaydediyor.

    Belli bir süre sonra adaptasyon süreci bittikten sonra çocuk oyuncağı olacak bu konuştuklarımız şimdiden hissedebiliyorum inananın bana.



    Bana kalırsa boş yere para harcamayın , geceleri yollar boşken çıkın gezin ara sokaklarda , kimseler yokken rahat rahat manevra yapın çıkın girin geri geri gidin , ben bu şekilde çok daha iyiye gittiğimi hissediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veyselozpolat -- 23 Ocak 2018; 13:0:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veyselozpolat V kullanıcısına yanıt
    Araç mesafelerini hesaplama

    Dar dönersen sürtersin.

    Araç mesafelerini hesaplama

    Döneceğin yönün zıt yönüne doğru giderek geniş alman lazım. Zamanla alışılan şeyler




  • veyselozpolat V kullanıcısına yanıt
    Araç mesafelerini hesaplama
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Eyvallah çok teşekkür ederim. Daha öncede bu beyefendiye rastlamıştım güzel anlatıyor gerçekten faydalı olabilecek bir kanal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wantastik W kullanıcısına yanıt
    Dikkate alacağım sağol hocam , dönmeden önce dönüş yönünün tersine biraz kırıp öyle döneceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.