Şimdi Ara

Paris, İstanbul’da da tepki gören kiralık e-scooter’ları yasakladı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Paris, İstanbul’da da tepki gören kiralık e-scooter’ları yasakladı!
    Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan halk, geçtiğimiz pazar günü şehrin dört bir yanında kurulan sandıklara gitti ve e-scooter’ların geleceği için oy kullandı. Parislilerin ezici bir çoğunluğu Fransız başkentinin sokaklarında elektrikli scooterların yasaklanması yönünde oy kullandı. E-scooter’ları yasaklayan ilk şehir olan Paris, görünüşe göre İstanbul ile aynı temel sorunları yaşıyor.



    Paris, e-scooter'a karşı



    Yapılan referandumda e-scooter'ların yasaklanmasını isteyenlerin oranı yüzde 89 olarak gerçekleşti ancak oylamaya katılımın son derece kısıtlı olması soru işaretlerine neden oldu. Zira Paris seçmeninin yalnızca yüzde 7-8’lik bir kısmı oy kullanmaya gitti ki bu da yaklaşık 103 bin kişiye denk geliyor. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun başlattığı referandumun sonucuna göre Işık Şehri'nde faaliyet göstermek üzere sözleşme imzalayan Lime, Dott ve Tier'e ait toplam 15.000 e-scooter'dan oluşan filo 1 Eylül’e kadar şehir dışına çekilecek.



    Paris, İstanbul’da da tepki gören kiralık e-scooter’ları yasakladı!
    Hidalgo, başlangıçta kiralık paylaşımlı e-scooter’ları Paris’te memnuniyetle karşıladı ve gerekli şehir düzenlemeleriyle kullanım alanları oluşturdu. Ancak paylaşımlı scooterlar, dikkatsiz sürüşten ve kaldırımlardaki karmaşadan şikayet eden pek çok kent sakininin tepkisini çekti. Hidalgo Pazar günü yaptığı açıklamada scooterların çok sayıda kazaya neden olduğunu ve 10 dakikalık bir yolculuğun yaklaşık 5 Avro'ya mal olması nedeniyle iş modelinin sürdürülebilir olamayacak kadar pahalı olduğunu söyledi.



    Ayrıca Bkz.Yakında Türkiye’ye gelecek olan Tesla, 2023’e rekor araç satışıyla başladı



    Çözüm, soruna dönüştü



    Paris, İstanbul’da da tepki gören kiralık e-scooter’ları yasakladı!
    Hidalgo’ya göre kiralık e-scooter’lar başlangıçta vadettiklerini gerçekleştiremedi. Kiralık e-scooter’ların otomobil kullanımını azaltması bekleniyordu ancak görünüşe göre bu araçlar, son derece popüler olmasına rağmen araba kullanımından ziyade çoğunlukla yürüme veya toplu taşıma araçlarının yerine ikame edildi. Son verilere göre e-scooter’lar insanların yüzde 7’sini otomobillerden uzaklaştırabildi. İklim değişikliği konusunda acil önlemler alan belediye başkanlarından oluşan küresel ağ C40'ın kentsel planlama direktörü Hélène Chartier’a göre bu oran çok düşük. Chartier ayrıca e-scooter’ların başlangıçta çözüm olarak görüldüğünü ancak şimdilerde soruna dönüştüğünü söylüyor. Chartier, bisiklet, e-bisiklet ve yürüyüşe daha çok yatırım yapılması gerektiğinin altını çiziyor.



    Öte yandan dünya çapındaki şehirler e-scooter'larla ilgili düzenlemeleri sıkılaştırıyor, operatör sayısını, hızı ve nereye park edebileceklerini kurallar kapsamına dahil ediyor. 2021'de Fransa'da, biri Paris'te olmak üzere scooter ile ilgili kazalarda 24 kişi öldü. Geçen yıl Paris’te e-scooter ve benzeri araçlarla 459 kaza meydana geldi ve bunların üçü ölümcül oldu. Akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla erişilen elektrikli scooterlar, 2018'den beri Paris'te faaliyet gösteriyor, ancak anarşik dağıtımlarıyla ilgili şikayetler üzerine, 2020'de Paris, operatör sayısını üçe düşürmüştü.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/04/02/paris-votes-overwhelmingly-to-ban-shared-e-scooters/







  • Okadar aptalca bir hizmet ki önüne gelen heryere salak gibi parkedebiliyorsun. Kaldırımda bunlardan yürünmüyor. Ek olarak köpek gibide pahalı. Geçen gün adam otopark çıkışına parketmiş bundan mümkün değil çıkamıyorum. Kestim ipini attım kenera ne bok yerlerse yesinler. Yasakçı zihniyette değilim ama en azından bunların belirli park yerleri olmalı. Bu ne yahu!
    Bu tarz sorunlari cikartanlar hep kiralik versiyonlar. Benim de Xiaomi pro 2 scooter'ım var inanin sokaga cikmaya korkuyorum. Bir suru asparagas haber var. Yok yelek, yok kask yok yasaklama bilmem ne. İnsanlar o kadar kuralsiz kaidesiz ki diger edebiyle kullanilan bizlere haksizlik yapiliyor. Ya alti ustu en fazla 25km ile ile giden bir alet(hackleyip hizi arttirilmadiysa) bisiklet kadar anca hiz yapiyor ama resmen motor muamelesi gorur olduk. O zaman kiralama isini yasaklasinlar sorun ordan cikiyor zaten. Millet kola icer gibi isi bitince ativeriyor bir koseye. Ben birakin bir yere basi bos birakmayi kilitle bagladigim halde disari koymaya korkuyorum. 2 tekerli bi alet ya bu öcü degil. Ak la karayı ayirt ederek kanun yonetmelik cikarin
  • İleride benzeri bizde de olacak. Evet pratik görünen bir araç ancak insanların kullanım şekli, işgal edilen kaldırım ve yollar pekte öyle işi masum yapmıyor. 2 kişi binip trafiğin ortasına atlayanlar, insanların içine dalanlar ise ayrı mevzu.

  • Okadar aptalca bir hizmet ki önüne gelen heryere salak gibi parkedebiliyorsun. Kaldırımda bunlardan yürünmüyor. Ek olarak köpek gibide pahalı. Geçen gün adam otopark çıkışına parketmiş bundan mümkün değil çıkamıyorum. Kestim ipini attım kenera ne bok yerlerse yesinler. Yasakçı zihniyette değilim ama en azından bunların belirli park yerleri olmalı. Bu ne yahu!

  • Mersinde kullananların %80i sahilde eğlence amaçlı kullanıldığı için sorun olmuyor pek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 3 Nisan 2023; 12:14:42 >
  • Bu tarz sorunlari cikartanlar hep kiralik versiyonlar. Benim de Xiaomi pro 2 scooter'ım var inanin sokaga cikmaya korkuyorum. Bir suru asparagas haber var. Yok yelek, yok kask yok yasaklama bilmem ne. İnsanlar o kadar kuralsiz kaidesiz ki diger edebiyle kullanilan bizlere haksizlik yapiliyor. Ya alti ustu en fazla 25km ile ile giden bir alet(hackleyip hizi arttirilmadiysa) bisiklet kadar anca hiz yapiyor ama resmen motor muamelesi gorur olduk. O zaman kiralama isini yasaklasinlar sorun ordan cikiyor zaten. Millet kola icer gibi isi bitince ativeriyor bir koseye. Ben birakin bir yere basi bos birakmayi kilitle bagladigim halde disari koymaya korkuyorum. 2 tekerli bi alet ya bu öcü degil. Ak la karayı ayirt ederek kanun yonetmelik cikarin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halocanaydin -- 3 Nisan 2023; 17:12:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biz de belediyeler yüzde falan alıyorsa iptal etmez kimse. yeter ki para gelsin. insan hayatı, toplumsal düzen vs en son akla gelen şeyler

  • skutır desteklenmeli. trafiği rahatlatır. otobüs ihtiyacı azalır mazot ihtiyacı azalır cari açığa kadar faydası var.

    iyiyi kötü göstererek ikna etmeye çalışıyorlar önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 3 Nisan 2023; 13:59:03 >
  • Arabaları da yasaklasınlar, yerse.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Böyle bir durum mevcut ,

    Avrupa ve Amerika' da , çevreci araçlar kabul görüyor ve hatta belli bir para/abonelikle sehir merkezine girilebiliyor.

    Bakış açısı benzer ve var hatta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    İl ve ilçeye bağlı bir durum,

    Metrobüsler olarak bakarsak her şekilde zarar , ayrıca kiralık scooter - kiralama usulü olan scooter diye bir durum var burada. Şahsa ait , kurallara uygun ve güvenlik önlerine uyan bireysele değil.

    Enerji ve cari açık maalesef kısa vade de bitmeyecek. Nükleer santrale karşı olan hatta doğalgaz ve petrol arama çalısmalarına karşı olan ama " modern yaşayayım " diyen bir kitle mevcut.

    Temiz enerji , yeşil çevre , temiz su , ağaçlar , ormanlar diyorlar ama avrupa dan habersizler. Dünya da muhtemelen 500 kadar aktif nükleer santral mevcut , fransa'yı araştırsalar ışık yanacak aslında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

    Biliyorum tamamen araçsız şehirler veya euro kısıtlamasına tabii, elektrikli olmayan araçların giremediği bölgeler veya trafiğe araçların çıkmadığı carfree günler olduğunu.


    Ben scooter'ı yasaklayan Paris için demiştim aslında.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Paris 2 haftadır ( işçi hakları olarak 4 yıldır ) başka sıkıntılar içinde ,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taksici esnafın katılımıyla yapılan ankerlerden başka ne çıkmasını beklerdin ki !

  • Parisinde sonu geldi

  • Halkın yalnızca %7-8'inin oy kullandığı bir referandum geçerli olamaz, olmamalı. %50'nin altında bir katılım oranında referandum geçersiz sayılmalı ve belediye e-scooter'lar ile ilgili hangi kararı almak istiyorsa, o kararı alıp geçmeli.

  • İnşallah Türkiye de komple yasaklanır. Eskiden araç kapı açarken bisiklet motor kollardık şimdi bu sessiz sedasız yaklaşıyor çok tehlikeli. Kapına çarpsa direk hapse. Komple kalkmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 3 Nisan 2023; 20:14:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok tehlikeli kullanıyorlar. antalyada bunun yüzünden ölen gençler ve çocuklar oldu. suç ise kendileri, olan çarpan zavallılara oldu. yasaklanması daha iyi. daha oturaklı, motor gibi yada bisiklet gibi birşey yapılmalı.

  • Eğitimsiz, kural tanımaz bir halka altyapısı olmadan kuralları olmadan bammmm diye verirsen çoluk çocuğun elinde rezil olur kaldırımlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte Ortadoğu zihniyetine ait olan heryerin ortak durumu nekadar aynı görebiliyomusunuz.Fransadada da halk ayaklandı ordada insanlar aynen burdaki gibi mutsuz öğrenciler habire isyan ediyor Fransanın başıda ben hükümetim ben nedersem o olur kafasında.Yasakcı zihniyet Referandum yapmış şaibeli Aynı Türkiyenin daha değişik versyonu işte daha böyle demokrasi görünümlüsü.Yani bir insan elektirkli scoterları nasıl yasaklama hakkına sahip? Yok öyleydi şöyleydi böyleydi kural koyarsın kanun koyarsın bu kurallara kanunlara uymayanlara ceza kesersin yani şimdi Parisde düzgünce Scooterını kullanan insanın hakkı nerde?Scoter ticaretini yapan şirketin hakkı nerede Adalet bumu? Yasakladık oldu bitti gitti.Niçin bu gibi haberleri Amerikada duymuyoruz Kanadada duymuyoruz veya Japonyada duymuyoruz. Çünkü Fransada çöp zihniyetinin bir benzeri var işte.İşine gelmedimi yasakla gitsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.