Şimdi Ara

Panasonic ERGC50 Yıkanabilir Kordonlu/Kordonsuz Saç Sakal Kesme Makinesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
25.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sert ve gür sakalllar için tavsiye edermisiniz.
  • Hiç bir sakal için tavsiye etmiyorum, bu saç kesme makinesi sakal diye yazıldığına aldanmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    bugüne kadar epey netten alışveriş yaptım ama hiç sorun yaşamadım..sadece tedarik sürecinde HB 'de uzun süre beklediğim oldu ondada paramı geri aldım..es8243'ü bile ilk kez alışveriş yaptıım webdenaldan aldım..570TL idi o zaman.(.bendede iyi cesaret varmış ) ama firma hiç sorun yaratmadı..
    8243ün üstadı @MACH25 arkadaşımızdır..bende onun tavsiyeleriyle almıştım..uzun süredir kullandığım için bende artık kıdemli sayılırım

    bu makinede en önemlisi sabırlı olmaktır..3 haftalık bir alışma süresi vardır..bende bu süre 10 gün kadardı..alışma süresini atlattıktan sonra bu makine en baba jiletten bile daha sinek kaydı yapar..çok tembel olduğum için traşımı işyerinde oluyorum ve arkadaşlarım bu kesimi makinenin yaptıına inanamıyorlar..ben sürekli kuru traş oluyorum..ıslak traş pek tavsiye etmiyorum..
    haftada1 ya da 2 kere traş olduumdan makine bıçaklarına zarar vermemek için ESGC50 yi alıyorum..bunla inceltip 8243 le biçeceğim üstünede nivea balsam sürdümmü değmeyin keyfime..
    bu arada kanama, tahriş v.b cild hasarlarım tarih oldu..pamuk gibi yapıyor..

    Ben de HB'dan kapıda ödeme seçeneğiyle istedim mecburen. Elektronik marketlerde yok bu alet. Sıfır kutusunda getirirlerse alırım. Yoksa bir kaybım olmaz. Bekleyeceğim artık 1-2 hafta ne kadar sürerse. Sizin siparişiniz ne alemde?

    Dediğiniz gibi 8243 makinesine, cildin bir bir alışma süreci var. Bu süreci atlattıktan sonra makinenin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. 13bin devirlik lineer motor, 4 tane bıçak ve oynar başlık ile emsalsiz bir alet.




  • yaşadığım yer dağ başı olduğu ürün ancak bugün elime geçti..daha kutuyu açamadım..eve gidince yorumlarımı yazarım..
  • Sn. oprema,
    Benim siparişim 2 gündür hazırlanıyor. Sizin elinize geçmiş. En azından tedarik ediliyor.

    Yalnız kullanmadan önce 16 saat şarj etmeyi unutmayın.
  • HB siparişim bugün elime ulaştı. Makine sıfır-açılmamış kutusunda geldi. Diğer siparişlerim de. Sanırım şansıma, internetten sorunsuz alışveriş yapabilen azınlık içerisine girdim. Makineyi şarja taktım. Artık yarın kullanıp yorum yazarım. Fakat parça kalitesi hakkında yorum yapabilirim.

    Makinenin parça kalitesi abartısız çok iyi. Bundan önce bende bir Zaza marka saç kesme makinesi vardı. Bu makineyle karşılaştırırsam, parça kalitesi çok üstün. Zaza makine Tofaş ise, Panasonic makine Volvo olur. Yalnız Zaza makinenin hakkını yemeyeyim. Çünkü bir tek bıçakları kaliteliydi bu makinenin. Bu yüzden 3 yıl kadar kullanabilmiştim. Ancak bıçak dışındaki parçaları kötü olduğu için, bıçaklar halen iş görür iken makine emekliye ayrıldı. Kasası ve pili daha kaliteli olsaydı, belki de halen kullanıyor olacaktım.

    ER-GC50'de parça kalitesi 1. sınıf olduğu için, galiba bıçakların ömrü boyunca bu makineyi kullanabileceğim. Yağlamasını yaparak, pilini doğru kullanarak ve de yere düşürmeyerek, Minimum 5 ila 10 yıl arası bir kullanım ömrü bekliyorum açıkçası.(kullanma kılavuzunda makinenin kullanım ömrü 7 yıl olarak yazıyor. Bıçak ve makine garantisi ise 2 yıl, pil ömrüne de 3 yıl deniyor. Fakat doğru kullanımla bıçakların ömrünün misliyle daha uzun olduğunu biliyoruz.) Makine Çin'de üretilmiş. Fakat kalitesi kesinlikle Japon.

    Makinenin parça kalitesine özellikle vurgu yapmak istiyorum. Bu makinenin, öyle Eminönü'nde tezgahlardan ya da marketlerden 20-30TL'ye alınabilen saç kesme makinelerinden bir kaç gömlek üstün olduğu hemen fark ediliyor. Kaliteli olan sadece makinenin kasası değil, diğer aparatları da böyle. Mesela şarj adaptörü ve kablosu, gördüğüm en kaliteli adaptörlerden. Adaptörün bile bu denli kaliteli oluşuna şaşırdım doğrusu. İçinden çıkan iki başlık da kaliteli. Kutudan çıkan yağ tüpü ise, beklediğimden daha büyük. Gereğinden fazla kullanılmazsa bence başka yağ tüpüne ihtiyaç olmaz. Aslında bu kalitede bir makineye bir stand yakışırdı. Makine daha iyi korunurdu.

    Makinenin özellikle yükseklik ayarı iyi düşünülmüş. Ortadaki kadranı çevirmek suretiyle 1 milim aralıklarla 1-25mm arası kesim yapılabiliyor. Dikkatinizi çekerim, kadranın atlama aralığı "1 milim". Yani 1,2,3....23,24,25 gibi. Bu da saç keserken milimetre hassasiyetinde uzunluk ayarı yapılabilmesi demek oluyor. Bu ayarın kıymetini sanırım anladınız.

    Kutudan çıkartınca çalıştırdım ve sessiz çalıştığını belirtmeliyim. Sonuç olarak bu makinenin kalitesine diyecek sözüm yok. Kesim performansını ise kullandıktan sonra paylaşacağım. Gerçi görünen köy kılavuz istemez ama yine de kendim bir tecrübe edeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 29 Haziran 2012; 16:02:10 >




  • Sepetinidoldur.com da panasonic bakım ürünleri bulabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powereng

    quote:

    Orijinalden alıntı: Midgardian

    @MACH25 teşekkürler

    Hepsiburada dan aldım cihazı.


    http://www.hepsiburada.com/Liste/panasonic-ergc50-yikanabilir-kordonlukordonsuz-sac-sakal-kesme-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=sgpanergc50&categoryId=26012161

    Uzun zaman olmus siz bu urunu alali.. memnunmusunuz ? suan sarj durumu nasil ?

    evet, gayet güzel. sorun yok. şarj durumunda da sorun yok. kullanmaktayım. şık, fonksiyonel ve sağlam bir cihaz.




  • bunun kesici başlık uzunluğu ne kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powereng

    quote:

    Orijinalden alıntı: MACH25

    quote:

    Orijinalden alıntı: powereng

    quote:

    Orijinalden alıntı: Midgardian

    @MACH25 teşekkürler

    Hepsiburada dan aldım cihazı.


    http://www.hepsiburada.com/Liste/panasonic-ergc50-yikanabilir-kordonlukordonsuz-sac-sakal-kesme-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=sgpanergc50&categoryId=26012161

    Uzun zaman olmus siz bu urunu alali.. memnunmusunuz ? suan sarj durumu nasil ?

    evet, gayet güzel. sorun yok. şarj durumunda da sorun yok. kullanmaktayım. şık, fonksiyonel ve sağlam bir cihaz.


    Ben philipsin QC5170 modelini 3 seneden uzun suredir kullaniyorum. aldigimda orta kalite bir makinaydi 60 euro falan vermistim. Makinem hala sorunsuz calisiyor. Tek sorunum ensedeki zayif killari tarakla alamiyorum, ikinci bir kisiden yardim istemem ve onun taraksiz olarak enseyi almasi gerekiyor.

    Mesela butun kafami 3mm yaptigim zaman ensede zayif ama 3 mm den uzun killar kaliyor makina onu almiyor.

    Bu her makinada aynimidir ? Sizin makinalarinizda da ayni sorun var mi ? eger bu sorunu yasatmayacak bir makina varsa ondan alacam yoksa philipsle devam edecem.


    Panasonic te tarak başlığını çıkarttığınız zaman 0,5 mm gibi (çok düşük) bir uzunlukta kesebiliyor ki, bu, 3mm nin 6 da birine tekabül eder.




  • ERGC50 makinemle saç sakal kesimi yaptım. Saçta da sakalda da yağ gibi kaydı. Saçım incedir fakat sakalım saçımdan 3-4 kat daha kalın. Şarjı epey gidiyor. Bana 40 dakikadan daha fazla gibi geldi. Herhangi bir çekme durumu söz konusu değil. Sakalımı ve ensemi başlıksız sıfır kestim. Yüzde hafif kirli sakal gibi bir görüntü bırakıyor. Ensede de çok kısa kıllar kalıyor. Ancak jilet ile sıfırlanabilir.

    Başlıksız kullanırken bastırılırsa, cildi biraz tahriş ediyor. Fakat bir iz bırakmıyor. Başlıksız kullanımda bu tür makineler için normal bir durum. Önceki Zaza makinem de böyleydi. Fakat illa olabildiğince sıfır kesmek için, başlıksız ve bastıra bastıra kesim yapılırsa, cildi tahriş etmesi kaçınılmaz. Gerçi bu durumda dikey yerine daha yatay tutmak daha güvenli. Yani bu makineyi sıfır kesim yapan çelik fileli makinelerle karıştırmamak gerek.

    Başlıklı olarak saç kesimi yaparken saçlar, başlık ile bıçaklar arasında birikiyor. Benim gibi uzun saçları keserken, bu birikme sık sık oluyor ve her seferinde başlığı çıkarıp sallamak, ya da parmakla, bıçağın önünde biriken saçları temizlemek yetiyor. Bu birikme durumundan şikayet edenler olduğunu görüyorum, fakat bu tip makinelerde bu durum gayet normal ve biriken saçları temizlemek kesinlikle çok basit. Bence önemsiz küçük bir ayrıntı.

    Ayrıca saçlar, bıçağın altında kalan, ve motor aktarmasının bulunduğu alana da giriyorlar. Makineyle işim bitince, bıçağı çıkartıp bu alana ve makinenin her yerine su tutarak temizledim. Temizliği bu yüzden gayet basit. Çalıştığı zaman seçili olan uzunluk ayarı kilitlendiği için de kesim uzunluğu sabit kalıyor. Bu makineyi, kullanım amacına uygun kullanmak üzere, gözü kapalı tavsiye ederim. Saygılar.




  • sorunuzu anlamış olsam da, ense tüylerini keserken tarağı neden takmak istediğinizi anlamadım. Sonuçta ensenin temiz gözükmesi için olabildiğince sıfıra yakın olması gerekir. bunun için de tarağı çıkartmak gerekir. tarağı takarsanız, istediğiniz sonuçları elde edemeyebilirsiniz.
  • arkadaşlar ben biraz tembel birisiyim, sakallarımı kesmeye üşeniyorum, kesmem gereken seviyeye geldiği zaman da jiletle kolay kolay kesilecek seviyede olmuyor, bu sefer de gene kesmeye üşeniyorum. bu makine sakallarımı kısaltıp bıçakla hemencecik kesilecek seviyeye getirebilir mi?

    2, si etek bölgesi hariç vücutta kullanırabilir mi? örneğin göbek bölgesi falan?
  • merhaba bende takip ettim konuyu . Panasonic ER-GC20K503 modelini 60 tl gibi bir rakama aldım uygun geldi fiyatı . ama sonra acaba dedim er-gc50 modelinemi yönelse idim . aman aman cok farkı varmıdır kullanan bilen biri varsa bilgi verirse sevinirim en azından ürün gelmeden iptaal geceriz

    edit : hiç istemesemde ................ aldım er-gc50 modelini biriken bonuslarla , . diğer siparişide iptal ettik arada cok fark yok gibi görünsede olmuşken 20 ye 30 daha ekleyelim 50 modeli olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metacortex -- 22 Temmuz 2012; 20:43:51 >
  • ürün geldi beyler panasonic 50 modeli . şimdi öncelikle ben ne alımını yaparım bu malın ne satımını nede reklamını bunu baştan yazıyım .

    bana göre açık söylüyorum 5 para etmez bir cihaz fiyat/performans oranında ele alırsak . taraklar çok geniş aynı bölgeyi 40 defa tekrar tekrar geçmeniz gerek buna rağmen abartısız defalarca geçmeme rağmen hala bir bölge uzun kaldı aralık aralık . kesim sırasında bir kaç alımdan hemen sonra saç doluyor haznenin hem iç kısmına bıçakların iç bölmesine hemde dış kısmında birikiyor onada iyi bir hacı hoca üfürüğü gerek ki anca dışta toplananı düşürsün yada durdurup makineyi temizle sonra tekrar al tekrar temizle böle rezillik olurmu yahu bunu yapmassanız kesime devam ediyor ama aldıgı kestiği bişiy yok hayır kızıyorum şu makinayı yere göğe sıgdıramıyan dostlarım bunları görmedimi acaba . pazardan aldıgım yıllar önce ortaokul yıllarında değeri 5-10 tl olan sinbo bile öter möter düşe kalka bu aletten daha performanslı çalışır inanın . bir önceki süreçte king kullandım 2 modelini biri cantalı set biride turuncu renkte olan set bunlar bile daha iyi bu makinadan yarı fiyatından az bedelleriyle . hayır bu makinanın fiyatı 30-40 tl olsa derim tmm ederini veriyorda bu paraya yazık onu gördüm . makinanın ince işçiliği taraklarda yok kulak cevresi ense bölgesi vs ince alım gereken yerlerde hüsran . bana göre moser makinadan farkı yok niyemi bilen bilir gene moser genelde hayvn kuaförlerinin bir numaralı tercihidir kedi köpek kırpımı vs icin bazende koyunlarda kullanılıyor sebebi ucun süre çalışması basit alım stabil alım oranının verimli olması koyun bir geç tmm koyun 2 geç tmm koyun 3 geç tmm . bu makinada bunun biraz daha jan janlı hazırlanmışı yok bıçak sağlam yok o yok bu alet işe yaramadıktan sonra ne ediyim bıcak isterse elmastan olsun . 4 lastiği olmayan son model bir araç gibi komedi özetle .

    edit : sorun bende mi var diye tekrar tekrar okudum yorumları , ama yok sorun ürünün bizzat üretimden kaynaklı kendisinde doğası bu yani hatalı ürün felan gelmedi . bir arkadaşım demiş bıçak haznesini işiniz bitince temizleyin cokmu zor iyide kardeşim kesim sırasında doldugunda iç hazne kesmiyor etkili ben traş olurken saç için her 30 sn ye durdurup temizlik yapıp bıcak cıkar tak sonra evam etmi yapmam gerekli , bir arkadaşım demiş enseyi taraksız kesmke daha net sonuç verir iyide sevgili dostum üşenmedim gene bu saatte denedim arkada ensede kalan uzun kısmı olmuyor taraklar etkin değil e şunada hak verirsiniz ensede taraksız kesim yapıp ta kafayıda taraklı kesmek o kadar profesyonel olmaıgım için makine alıyorum yoksa alır tarak makası keserdim o çeşit hünerlerim olsa :) özetle benim begenimi kazanamadı cok kaliteli parça bıcak kasası vs adaptoru var olabilir buna lafım yok ama şuda bir gerçekki amacından öte kaliteli parça sunan aleti kim ne etsin ben saç kesmeye alıyorum . şu an Braun Cruzer 6 Beard&Head ile değişim olabilirse bu ürünü deniycem hem %100 su ile kullanım iyi geldi hemde bundan kötü olamaz diyorum . panasoniğin gene %100 su kullanımlı bir seti var ondada gözüm vrdı acıkcası ondanda daha araştırmadan sogudum . memnun olan arkadaşlara soruyorum nerdedir hata



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metacortex -- 22 Temmuz 2012; 2:47:39 >




  • Arkadaşlar bu makinelerin hepsi hemen hemen aynıdır o yüzden en iyisi hangisidir diye aramayın ! Bu tip makinelerin hiçbiri (saç kesme makinesi) sakalı sıfır yapmaz, gerçi ben traş makinelerinin dahi jilet kıvamında sinek kaydı traş yaptığına inanmıyorum.

    Saç kesme makinesi alacak arkadaşlar kaptan mağara adamı gibi değilseniz her türlü makine işinizi görür ancak dikkat etmeniz gereken önemli hususlar var elbette...

    En önemlisi kablolu/kablosuz kullanımın bir arada olması, sadece kablosuz makineleri 1 sene sonra çöpe atarsınız çünkü pil değişimi çok zahmetlidir ve uğraşıcak birini bulmanız için gereksiz para harcarsınız. Hem kablolu hemde kablosuz kullanılabilen makineler kullanım açısından uzun ömürlüdür.

    Ayrıca çıkarılabilir başlığı olmasına dikkat edin belli zamanlarda bıçak başlığını çıkartıp yıkayabilirsiniz böylece hem vücud hemde sakal, bıyıkta hijyenik olarak kullanırsınız. Bıçakları çelik olması tercihimdir, seramik bıçaklarda var bu ara o konuda bilgim yok birşey diyemeyeceğim, çok ucuz makineleri almayın 2 gün sonra paslanır Allah korusun sağlığınızdan olursunuz.

    Bu makinelerin en babası olarak Moser tavsiye edilir, en kıytırık olanı 50-60 liradan başlıyor. 80'leri görenler hatırlar bütün berberlerde bu makinelerden kullanılırdı. Fiyatları 400-500 e kadar çıkar kesinlikle bu makineler için o kadar para vermek bence enayilikten başka birşey değildir.

    Ben 10 sene evvel karaköy alt geçitindeki çarşıdan Philips Philishave c281 model makine almıştım. Hala takır takır çalışıyor. Her kullanımdan sonra yıkarım ve şarjına takarım. 1 sefer pili değişti o kadar eski pilin yerine aynı güçte GP marka pil taktım 3-4 sene evvel, hala verimli olarak kullanıyorum kablosuz olarak ve ister inanın ister inanmayın 1 kere bile yağlamadım daha makineyi.

    O yüzden boşa para vermeyin böyle şeylere, dediğim özellikler bulunsun makinelerinizde yeter zaten çoğunda çeşitli boylarda traş başlıkları mecbur, reklam aldatmacalarına inanmayın aralarında çok fark yok inanın...




  • tecrubesi olanlar yardim etsin lutfen, jilet kullanmayi sevmedigimden kendime bir makine almak istiyorum ama cok kisa kesebilen ve ayni zamanda vucut killarinin kesiminde de kullanmam icab ediyor, hani halk dilinde 0 numara kesiyor denir, yani 0 numara olmasada 0.1 yada 0.2 mm kesim yapabilecek bir makine.
    tavsiyelerinizi bekliyorum fiyati onemli degil bu arada.
    tesekkurler
  • Ürünü bugün ilk defa kullandım,merak eden olur benim gibi açıp burayı okuyan olur diye yazıyorum..
    sakalım çok çıkmaz,mehmet günsur diye bi adam var ya onun gibi,sayrek,fırça sakkalı değilim..
    saçım afro amerikandır,siyahi insanların saçları gibi,sert ve dalgalı..
    saçımı sürekli 3 numara keserim..

    şimdi yorumum şu şekil,makine saç için çok iyi,gerçekten çok iyi
    1.ısınma görmedim bende bi sinbo vardı,elimi yakardı soğusun diye beklerdim.
    2.takılma ve çekme yapmadı,bu kadar sert saça alnımdan girdi,enseden çıktı.motor yavaş endişeniz olmasın.
    3.şarjını 16 saat şarjdan(ilk şarj) sonra bitiremedim,ne kadar gider bilemem,yavaşladığını bile göremedim.
    4.kıl kaçması demiş insanlar,her makinede kaçıyor sanırım kaçmayan varmı bilmiyorum,ama makine yıkanabilir arkadaşlar,ben şöyle bir çözüm buldum,kafaya tut hafif doldur kapat musluğa tut,kıldan eser kalmıyor,tekrar çalıştır kullan..

    kendi yorumum,sakal için birşey diyemem bana yeterli,ve şu var bu makine beni 10 traşta amorti edicek,gidip de böyle bi makineye 200-300-400 tl para vermek hiç ama hiç mantıklı değil..50 liralık makineler de fiyasko..alınabilecek en iyi makine bence..

    yorum işinize yaradıysa ne mutlu,ne alırsanız alın,güle güle kullanın..




  • bunun adaptörü kayboldu

    güç voltaj bilgilerini yazar mısınız oan göre adaptör bakcam dışarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forgiver

    bunun adaptörü kayboldu

    güç voltaj bilgilerini yazar mısınız oan göre adaptör bakcam dışarda

    mesaj attım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.