Şimdi Ara

Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
9.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynen aynen araba motoru mu bu eskisin, soğukta çalıştı mı bir şey olmaz taş gibi kart falan. bunlara inanın ki miningciler zarar etmesin kartları satabilsin.


    başarılar diliyorum 3. kez mining yapılan rx580 alacak arkadaşlara  

  • Hayır şimdi


    X kartı 100 güç veriyor olsun fiyatı 4bin olsun

    X kartı miningde kullanılınca 80 güç veriyor olsun 2bin olsun

    Y kartı 80 güç versin ama fiyatı 3 bin olsun.


    miningde kullanılmış X kartını almak daha mantıklı değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HusseinBagci

    Mesajınız biraz doğru biraz yanlış,kartın devamlı çalışması sorun çıkartmaz ancak kartın devamlı yüksek sıcaklıklarda çalışması core ve memorylerin lehimlerinin eriyip yanlış şekilde soğup donması ve belli bir süre sonra bazı lehimlerin karttan tamamen ayrılması sorun çıkartır (bilen vardır belki bu yüzden son çare kartı fırınlayıp tekrar hayata döndürenlerde var).

    Tabi aslında mining yaparken genelde güç limiti düşük ve core underclock yapıldığı için sıcaklıklarda öyle yüksek olmuyor o yüzden core da sorun çıkmaz ama sorun memorylerde, mesela RTX 3000 serisinde 3080 ve 3090 hariç diğer kartlarda memory temp sensor yok, 3080 vs 3090 daki overclocklu GDDR6X memorylerin sıcaklık değerleri 100'ün üzerinde oluyor iyi soğutmayla bile 90larda geziyor. 3060 ve 3070 GDDR6, onlarınki o kadar ısınmıyor ama ne kadar ısındığını bilme yoluda yok çünkü ısı sensörleri yok.

    AMD kartlarda durum nasıl bilmiyorum ama 7/24 +90 derece memory ile çalışan bir kartın canı bayağı çıkar, performans düşüşü olacağını sanmıyorum ama kartın ömrü azalır bahsettiğim lehimlerden dolayı.

    Bu yanlış bilgilendirme dostum.


    Bütün kartlar da hotspot var. Bu hotspot kartların üstündeki ısı sensörlerinin ortalaması ile ölçülüyor. Eğer senin memory aşırı ısınırsa hotspot da epey yüksek oluyor. Zaten VRAM aşırı ısınınca performans kaybı, kendi kendine kapanma veya artifact görülebiliyor.


    Ben bunun denemesini yaptım. RTX 3060 memory üzerinde normalde 0.5mm termal ped var. Ben onu çıkarıp, yerine 1.5mm koyunca kart anında 105 derece oluyor ve kapanıyor. Choke üzerine orjinalden biraz daha kalın ped koyunca bile ısılar 4-5 derece fark ediyor.


    Bu durum diğer kartlarda da aynı.





  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Bilgilerimden yeterince eminim, hotsport ile memory t-junction arasında fark var.



    (Memory T-Junction is a certain location in the VRAM, "Hot Spot" is described in the literature as being the hottest sensor on the GPU Core, the GPU Core has multiple temperature sensors and your normal GPU "Core Temp" is an average of those sensors, Hot Spot tells you what the hottest sensor on the core is reading.)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Konuyla alakam yok ama ana sayfada görünce geldim. Kartın ömrüyle ilgili bir şeyler söylenebilir ama performans konusunda en ufak fark olmaz. Böyle bir test izlemiştim;

    UFD Techyoutube
    Do you have any horror stories from ex-mining cards that you've purchased? Any recommendations for making sure you're buying a card that won't explode on you? For PC parts: • Buy from Newegg in US: http://bit.ly/2v1GnjU • Buy from Amazon in US: http://amzn.to/2krqEWz • Buy from Wootware in SA: https://goo.gl/LHuwN5 • Check out UFD Deals for hot tech deals: https://www.ufd.deals/ • Come chat with us on Discord: https://discord.gg/PApp82h • Support us on Patreon: https://www.patreon.com/UFDTech • Bitcoin Dono Address: 1G5n6qFafWSYf8CZikZTXXcThpoxKeXK1K For the intro/outro music by Kalyptra: https://goo.gl/KyLzTB My Twitter - http://www.twitter.com/ufdisciple My Facebook - http://www.facebook.com/ufdtech My Instagram - http://www.instagram.com/ufdtech My Twitch - http://www.twitch.com/ufdisciple Thanks to Tancrid "Tank" Muller for writing the video! Thanks to Reece Hill for filming the video! Thanks to Rikus Strauss for editing the video!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZKk2dDMN1Xs

    Fena değilmiş ama aynı marka model olsa daha çok işe yarardı bu haliyle pek kullanışlı değil





  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt

    Sizinki daha boş yorum olmuş. 60 derecenin üstüne çıkarmıyor miningciler. Elli tane kart takıyor adamlar onun soğutmasını sizden iyi düşünüp hareket ediyorlardır merak etmeyin.

    Çevremde var, tutup da 60ın üstüne çıkarıp çabuk şekilde yıpranmasına müsade etmiyorlar..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Hocam elektronik teknikeriyim demişsiniz fakat yılda bir macun yenilemenin macun israfından başka ne gibi bir olayı var?

    Eskiden bir kaç defa hiç macun yenilemeden kullanmıştım: Ancak sıfır aldığınız kart bile en b.ktan macun sürülerek gelir; 2 yıl garanti süresi olduğundan korkar ve genelde macun yenlemezler, servise ara ara macun yenileme gibi bakım için yollanır. Ben şahsen hiç uğraşmadım kendim aldığımdan beri yeniliyorum ; en bariz fark normalde stock olarak 40-45 dereceleri veriyor oluşuydu , kartı niye boşu boşuna yorayım ? Ben yıllarca kullanıyorum bir ekran kartını, yoksa 1080 Ti gibi yüksek performanslı bir şey almazdım. ilk ekran kartım Vodoo 3Dfx idi hiç macun yenilemedim sorunsuz yıllarca temizlemeden kullanmıştım. Daha sonra 8600 GT idi bunu da hiç macun falan temizlemeden kullandım. Daha sonra 6870 kullandım bunda macun yenilemediğim için sorun oldu bozuldu kart yine de uygun fiyata verip satmıştım(Aşırı ısınıyordu ama macun yenileme aklıma bile gelmemişti) Daha sonra gtx 660, gtx770, Gtx 1060 kullandım bunlarda macunu hep yeniledim ve hiç bozulmadı hiçbir sattığım kişi de bana küfür etmedi. Sizde bozulmasa bile başkasında sorun çıkartır , arkanızdan laf yersiniz. yarım gram macun sürsen ne sürmesen ne ben 5gr Arctic mx 4 aldım(kasayı temizlerken ekran kartını da hava üflemişken macunu yenilerim elime yapışmıyor ve kaliteli bir macun) bayağı işe yarıyor. Kartımın ömrü artıyor hiç yoksa; yani mesela laptoplardan örnek vereyim fanlarını temizleyip bakır soğutucusunun üzerini de biraya yatırırım(silince üzerindeki pisliği tamamen yok eder ve sıfır gibi olur) macunlarını da yenileyip kapatırsanız. Çok ciddi bir ısı düşüşü elde edersiniz. Bir çok oyundaki ufak tefek fps artışları olur , kasılmadan ortadan kalkar vs. Bunun neresi israf, Şuan kaç lira bilmiyorum ama 50 lira diyelim 5g olanı ve yaklaşık 10 kere kullanabilirsiniz. En dandik macun bile kullanılabilir ama dandik macunları ayda bir değiştirmek gerekebilir(çok hızlı beton oluyor bazısı zaten performanstan anlarsınız bir ay sonraki), 1 yılda bir macun değiştirmenin israf ile ne alakası var :)

    Elini yüzünü yıkarkan yılda daha fazla masraf yapıyorsundur :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Ağustos 2021; 22:24:33 >




  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Hocam firmanın sürdüğü macunun çok kaliteli olmadığı doğru ben zaten hiç yenilenmemeli de demedim farkındaysanız belli ki siz uğraşmayı seviyorsunuz birazda ondan yapıyorsunuz yoksa bir senede macun özellik kaybetmez onu kastediyorum 100km de bir aracın yağını değiştirmek gibi biraz sizinkisi ayda bir macun değişmek nedir yapmayın  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 2 Ağustos 2021; 22:4:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    7\24 Tam güç çalışan bir ekran kartını alacak kadar aptal olan buyursun alsın.

    Ulan su mesaja atilan cevaplara cok guluyorum  


    Kardesim adamlar sizin almak icin aylarca beklediginiz kartlari bir sekilde bir yerlerden toplu alarak ucuza indirdi. Bir ton madencilik yapip kartlarin agzina sicti bir dunya da para kazandi


    Piyasa dustu kartlar ellerinde patladi ama simdi de boyle enayilere boktan kartlari kaktirip devam etmeye calisiyorlar, bunlar da babasini mali gibi savunuyor


    Derler ya siz esek olursaniz sirtiniza semer vuran cok olur. Boyle millete semer vurmamak zaten gunahtir gunah  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Hocam firmanın sürdüğü macunun çok kaliteli olmadığı doğru ben zaten hiç yenilenmemeli de demedim farkındaysanız belli ki siz uğraşmayı seviyorsunuz birazda ondan yapıyorsunuz yoksa bir senede macun özellik kaybetmez onu kastediyorum 100km de bir aracın yağını değiştirmek gibi biraz sizinkisi ayda bir macun değişmek nedir yapmayın  

    Kalitesine bağlı olarak 1 ayda beton olan macunlar kardeşim, ben elektronik teknikeri olup mesleğimi yapmasam da hobi olarak yapıyorum. Ailemin ve kendi cihazlarımın macunlarını yenilerim arada bir ve daha önce ucuz macun da denemişliğim var. Şuan ucuz macunları düzeltmişlerdir belki bilemiyorum ama 1 ayda ısının tavan yaptığını gördüğüm macunlar oldu be çöpe attım tabii ki o macunları. Arctic en memnun kaldığım senelerdir ondan devam ediyorum. Açıkçası çöpe attıklarımdan birisi ; en sevdiğim soğutucu markası olan ve hala kullandığım Noctua'ya ait idi , bu yüzden diğerlerine güvenmemi hiç bekleme. Bilgisayarcı bir arkadaşımdan almıştım ama artık macun çok mu eskiydi bilemiyorum tek kullanımlık olanlardandı ve o zamandan beri bir daha onların macunlarına güvenmem. Yani ilk anda performansı iyi olsa da 1 ay sonra çok ciddi düşüş oluyor onlarda ama Arctic de öyle değil yine düşüş olsa da 1-2 derece oluyor 3-5 derece sıçramıyor. Yapılan her teste kanmamak lazım o testler macun yenilenip direk sonucu veriyorlar ama 6 ay sonraki 1 yıl sonraki macun durumunu belirtmiyorlar. 8 senelik macun yazmasına rağmen 8 sene yenilememek saçmalık. Zaten normalde macun yenileme 3-5 ayda bir önerilendir.


    Macun yenilemeyi yılda bir yazdım, diye hatırlıyorum ayda biri de kim çıkartt. Haa orada demek istediğim en dandik macunu kullanırsan ayda bir değiştirmen gerekir çünkü çok berbatlar ha diş macunu sürmüşsün ha alçı ha macun :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Ağustos 2021; 22:23:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HusseinBagci

    Bilgilerimden yeterince eminim, hotsport ile memory t-junction arasında fark var.



    (Memory T-Junction is a certain location in the VRAM, "Hot Spot" is described in the literature as being the hottest sensor on the GPU Core, the GPU Core has multiple temperature sensors and your normal GPU "Core Temp" is an average of those sensors, Hot Spot tells you what the hottest sensor on the core is reading.)

    Evet fark var. Hotspot genelde karttaki en sıcak sensorün verdiği oluyor. Memory junction ise VRAMlerde bulunan en sıcak sensör. İşin sonunda VRAM üzerinde termal ped olmayınca Hotspot yükseliyor, Stres test yapınca kapanıyor. Yani devasa bir fark olmuyor normal kullanıcı için. Normal kullanıcı stok ped ile devam ediyor genelde.


    Tabi RTX 3080 veya RTX 3090 varsa, o zaman VRAMler problem ve normal kullanıcıyı oldukça etkiliyor bu.


    EVGA'nın GTX 1080 ICXlerde VRAM sensörleri vardı.


    Bunlar benim deneyimlerim.





  • kayraTsu07 K kullanıcısına yanıt
    Pny 3060 tasarımını birebir kopyalamışlar plastik kalitesi rezalet kartı kasaya takarken elinizde yamuluyor hafif sert taksanız kasası elinizde kalir pek tavsiye ettiğim bi tasarım degil palitin en azından öyleydi birde kart rdr2ye girdiğimde 90 derecelere ulaşıyordu simdi 3060 trio var oyuna girdiğimde 60-62 boşta 34-35 derecelerde takılıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle. Bir arkadaşım da aldı mining çıkışlı kart. 3 Ay sonra kucağına aldı kartı. Almayın aldırmayın. Aylarca biz oyuncular ceremesini çektik. Şimdi onlar çeksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miningciler sizce neden 2.el olarak satıyor kartı?


    2.El Ekran Kartı ilanlarından uzak durun.

  • Sahibindende sıfır denilen kutusu açılmamış denen çoğu kart sıfırlanmış olabilir çünkü bunu cep telefonunda yapıyorlar. Jelatine sarmak etiket basmak falan çocuk oyuncağı.

    İkinci el her kart mining kartı mı? Tabii ki değil. Bir sürü insan fiyatlar düşer diye satıp parasını korumaya çalışıp satıyor.

    Ne olduğu belirsiz 3 günlük hesaplardan ürün almayın. Hep pişman olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining kart satılmasın demioz satılsın tabi ama kalkıpda Sıfırı 10bin olan karta 2.el vede mining yapıldıgını öne sürerek 7k 8k istiyorsa. Okkalı bi küfrü hakediyordur.

    Mining kartın yarı yarıya daha ucuzdur hatta 3te1. Tüm dünyada böyledir. Mining çıkması kartlar sıfır fiyatlarına göre 3te1 daha ucuzdur. Kullanıcıda bunu bilip bu riski göze alarak o parayı verir.

    Kart elinde patlasada üzülmez. Cünkü ztn 3te1 fiyata almıştır.

    Yani 10binliralık kartı 2-3 yıl miningde kullandıysa Mining çıkması diye belirtip yazması gereken rakam 2500 3bin tldir max.Diğer ülkelerde durum bu sekilde cunku.

    1500 dolarlık kartı 3 yıl miningde kullandıysa bunu belirtip - 500 dolara koyuolar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 3 Ağustos 2021; 12:58:51 >
  • 7/24 tam güçte çalışmıyor ki %40~50 arası en fazla %56 oda nadir 60 dereceden yüksek ısıda görmemiştir... tek bildiğiniz iftira atmak...

  • Yani diyor ki; kartlar ilk piyasaya çıktığında kamyon kamyon miningcilere sattık sizi sallamadık bile ama mining işi de yavaş yavaş düşüşte, ondan siz gidip miningcilerden kart almayın aman ha! bizden alın ki yine biz kazanalım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    7/24 tam güçte çalışmıyor ki %40~50 arası en fazla %56 oda nadir 60 dereceden yüksek ısıda görmemiştir... tek bildiğiniz iftira atmak...

    Diyelim 2 kart var 2sininde Fiyatı aynı.

    Biri 7/24 hiç kapanmadan haftalarca aylarca %50 güçte 60 derecede calısan kartımı alırsın

    Yoksa Günde 5-10 saat oyun oynanan %99 yükte 65 70 derecede calısanmı kart alırsın?

    Bu sorunun cevabı aslında cok acık.


    Birinin ömründen ömür gitmişken. Diğer kartın önünde hala uzun yıllar vardır.


    Yani burada sorun düşük gpu kullanımı yada düşük ısılar deil. Hoş bu sekilde düşük ısılarda tutan miningciler türkiyede çok çok az zaten. Herkes SİZ DH ÜYELERİ gibi bilinçli kaliteli mining yapmıyor.


    80derecelerde aylarca kartlarını yorup termal macunlarını Betona dönüştürenler var. Macun değiş thermal pad değiş tamam bitti iş demi? Yok canım o iş öyle yürümüyor. Tıpkı termal macun gibi thermal pad gibi Anakartın üzerindeki bileşenlerin beslemelerin componentlerinde ömürleri var. Yenileyebilcenmi o componentleri miningci kardeş? Termal macun degismeye benzemez onlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 3 Ağustos 2021; 22:47:36 >




  • İnternet cafeci olarak yazıyorum. Nvidia kartlarda pek sorun olmaz. Amd gibi modlayamazsın. Fazla güç verirsen hata verir.

    Palit uyanıklık yapıyor. Böyle diyecek ki, elindekileri satabilsin 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.