Şimdi Ara

Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
9.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • allaturca89 kullanıcısına yanıt
    Çalışan her şey yıpranır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bitcoin $100.000 'ı yılbaşına doğru görebilir, şu anda düştüğüne bakmayın. Belki de bitmiştir tabi kimse kesin konuşamaz ytd.


    Mining 'de kullanılan ekran kartı eğer yeterli soğutma sağlanarak ve overclock, voltaj arttırma gibi operasyonlara girilmeden kullanıldıysa, fiyatı da mining çıkması olmayanlara göre cazip ise bence alınmasında hiçbir sakınca yoktur. Fazla voltaj verilip overclock yapılmış ve uzun süre kullanılmış, yeterli soğutma ve hava akışı sağlanamamış ise ev kartı bile olsa uzak durulmalı.


    Eğer kart yeterli hava akışına sahip değil ise ve yeterli miktarda soğutulmuyorsa çip üzerindeki lehimlerde kartın eğimli olduğu tarafa doğru kayma durumu oluyor, bu durum uzun vadede kısa devre yaptıracak seviyeye geliyor ve kart kısa devreye girdiği için çalışmıyor. Lehimleri reballing denilen operasyonla yeniliyorlar ancak orijinali kadar sağlıklı olmuyor. Tabi bu lehimlerin kaymasıyla beraber yeterli soğutma sağlanamadığı için diğer komponentlerde de kuruma oluyor. Overclock ve fazla voltaj olayına değinir isek, forumda okumuştum. Fazla voltaj verilince çip içerisindeki deve üzerindeki bakırlar başka kısımlara kayma yapıyormuş buda yine kısa devreye sebebiyet verip çipin arızalanmasına sebebiyet veriyormuş. Yanılmıyorsam bu durum fazla ısınma+fazla voltaj ile gerçekleşiyor işin ehli kişiler daha iyi bilgilendirme yapacaktır. Az voltaj verilince de sanırım yine zorlanma oluyormuş, yine buda uzun vadede zararlı diye okumuştum.


    Kripto paralar evet geleceğin parası olabilir, hükümetlerden bağımsız paralar vs. evet güzel ancak mining olayını kesinlikle tasvip etmiyorum hatta bende istemeyenlerdenim. Mining bitirilmeli veya miningciler için ayrı kartlar üretilip oyuncuların kartlarından ellerini çekmeleri sağlanmalı. Bence miningin bitirilmesi daha mantıklı çünkü olayı sadece ekran kartı stoğu bulamamak olarak görmeyin, ekran kartları biliyorsunuz elektrikle çalışıyor ve güçlü kartalar gerçekten hatrı sayılır miktarda elektrik harcıyor, buda küresel olarak elektrik tüketimini arttırıyor, elektrik daha fazla tüketileceği için daha fazla üretiliyor ve buda sonuç olarak daha fazla çevresel atık(Nükleer atıklar, karbon salınımı) anlamına geliyor, zaten biliyorsunuz insanlar çevreyi hiç kirletmiyor...


    Bana kimse mining gibi bir sistem var olduğu sürece yok küresel ısınmaymış, yok çevre kirliliğiymiş, yok buzullar eriyormuş vs. demesin. Hele ki büyük devletler küçük devletlere karbon salınımı hakkında ciddi yaptırımlar uygulamadığı sürece. Her şey sanki küresel ısınma var, ee? Kaynakları daha az tüketin daha az karbon salın ve bize daha fazla para ödeyin. Şeklinde küreselcilerin oyunu gibi geliyor. Ülkemizden örnek vereyim, kaç yaşında arabalar, euro 1 bile olmayan dizel motorlara sahip araçlar eğer bir şekilde yürüyor ve sağlam ise halan daha kullanılıyor, kimse bir şey demiyor. Adam bi gaza basıyor arkası simsiyah oluyor yolu zor görüyorsun. Başka yerlerde birilerinin bitmesini istemedikleri savaşlar ve bu savaşlarda ortaya çıkan atıklar? En basitinden o füzeler karbon salınımı yapmıyor mu? Havaya uçurdukları nesne her neyse yerine konulurken bir üretim yapılıyor ve çevreye bir şekilde zarar verilmiyor mu? Geçiniz bu işleri, bazen Trump gibi düşünüyorum cidden, kendisi bir zaman küresel ısınma yalan demişti. Bunca şeye rağmen 2021 model egeada adblue var ama trafikte dolaşan tofaşlar, -2010 model bolca araba, ford cargolar, dodge as950ler mevcut. Ortadoğu ülkelerine baktığımızda da özellikle savaş gören ve sömürge ülkelerinde durum çokta farklı değil. Elektrikli araçlar da tamam sıfır karbon salınımına sahip fakat şarj edilecekleri enerjiyi nereden alıyorlar? Şehir şebekelerinden. E peki şehir şebekeleri enerjiyi nasıl üretiyor? Her şey ticari gibi benim gözümde...


    Hatta bu kripto paralar kimin parası ya? Bir düşünsek ya? Böyle büyük bir sistemi kurabilmek için hükümetlerin de üstünde bir sistem olması gerekiyor, düşünsenize yarın kendi paranızı yapıyorsunuz ve bir şekilde binance gibi borsalara giriyorsunuz, kim sizin paranızı niye alsın ki? Direkt delist olursunuz... Yani aslında büyük resme baktığımızda her şey planlı ve projeli, içinizde bana çok hayal kuruyorsun veya çok fazla komplo teorisi üretiyorsun diyen çıkacaktır ama durum bu, aksini ispatlayabilecek var mı?





  • Programming Guru kullanıcısına yanıt
    Bak bunu hiç düşünmemiştim 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esxici

    Ekran kartı servisinde mi çalışıyorsun? Yoksa fabrikada üretici misin? Belki de elektrik-elektronik mühendisisindir. Böyle kesin ve net bir dille konuşuyorsan ya da konuşabiliyorsan uzman olman gerekir.

    Dostum cidden ben de 1080 Ti kullanıyorum ve yılda bir 8 yıl dayanabilen Arctic mx4 macun ile yenilerim. Ayrıca elektronik teknikeriyim mesleğimi hobi dışında icra etmesem de. En çok oynadığım oyun dota 2 dir. Madencilik yaparken cidden insanların oyun oynayabileceğini sanmıyorum , en azından buradan bir şeyler anlaşılabilir. Bir de hard disklerin çalışma sürelerini ve hangi ısılarda çalıştığını gösteren bir program vardı diye hatırlıyorum. Bunun ekran kartı versiyonunu üretmiş olamazlar mı ? Bu sayede madencilik yapanlar daha kolay tespit edilebilir diye düşünüyorum. Sonuçta 24 saat madencilik yapanların kartları en azından ortalaması bile 75-80 derece üzerinde olmalı. Tabii böyle bir program var mı bilemem. Bir de kart yıllarca o halde kullanılınca eli yüzü kaymıştır illa ki belli olur. Sağlık bir kart sıfırdan farkı olmamalı ne zaman alırsanız alın. Kart işlem görmüşse de(macun yenileme ve bakım dışında) o da en azından garantisinden bakılarak anlaşılır. Yanlış anlaşılmasın ben kartımı satmayı düşünmüyorum zaten bu işi yapanlar büyük ihtimalle sürekli ekran kartı satanlardır. Sonuçta satmazsa her an bozulabilir korkusu olması lazım ben 24 ay tam yükte çalıştırılıp da bozulmayacak kalitede bir kart üretilebileceğine bile ihtimal vermiyorum. Bu arada bahsettiğim gibi bir program biliyorsanız yazın da ben de bakabileyim. Buraya da gönderirim ve sağlam kart ile madenci kartı arasındaki fark da belli olur (İlla ki birilerinin işine yarar) Bu arada ben yılda bir macun değiştiririm macun değiştirince bir süre 30 derecede kalır bir süre sonra bir kaç gün de diyebiliriz yavaş yavaş birer ikişer derece artar. Şuan bir kaç ay önce değiştirdim ve 37 derecelerde arka planda şuan 3 sekme var ve steam açık o yüzden biraz artmış. Neyse kolay gelsin bu arada sıfır kart alınmaz çok artmış ,yani bana göre bir tane bile kart yok, zaten bununla her haltı rahatça oynuyorum. Bir de şunu unutmayın, benimki gibi güçlü kart kullannalar maksimum frame rate'i 60'a sabitlesinler. Bazı oyunlarda çok fazla fps olursa ekran kartı boşu boşuna kendini yorar. Geçenlerde forumda bir haber vardı hatta Flight Simülatör idi sanırsam 30x0(tam modelini unuttum) kartları

    pij ediyormuş oyun. O haberden sonra 60 fps yaptım gerçi bende tırstığımdan , ne olur ne olmaz :)


    Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı
    Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Ağustos 2021; 7:25:16 >




  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Yarı fiyatına vereceklerse alınır. Max %15-20 az vermek için mining çöpleri alınmaz. Ama miningci arkadaşlar rahat olsun bu ülkenin enayisi bitmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Kendini çok zeki sanıp başkalarını aptal ilan eden süperzekalara bir tane daha. Bi kart sorunsuz çalışıyor ve uzun süre de garantisi varsa uygun fiyattan alırım madenci kartını.
    Bu arada bir çok madenci kartlarını tam güç çalıştırmaz. Çekecekleri güç ve soğutma sistemlerini hesaba katar.

  • Ekran kartı fiyatları cazip mi oldu? Ne zamandan beri? Sarı sitede bir ilan var. Bozuk olduğunu açıkça belirttiği RTX 3070 ilanında adam 7.000 lira fiyat koymuş. BOZUK! Üstelik saklamamış. Bu mu cazip fiyat? Bu mu sorunların çözümü?

    Fiyatlar hiçbir zaman düşmeyecektir. Buraya yazıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madenci kartları, LHR kartlar ve LHR olmayan kartların hepsi aynı yüksek fiyattan satılıyor. İnsan diyor ki, madencilerin ikinci el sitelerinde sattığı kartların fiyatı düşecek, LHR kartlar madencilikte kullanılmadığından fiyatları düşecek ama nafile. Hepsi çok yüksek fiyattan satılmaya devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allaturca89

    Acaba nasıl performans kaybediyormuş(!)? Termal pad’leri yeniledin mi ilk günkü gibi olur. Ek olarak en fazla fan’lara da bakım yapmak gerekir, hadi bilemedin fanları değiştirirsin. Bir de %10 düşüş olduğu hangi testlerle nasıl tespit edilmiş, neden %5 ya da %20 değil mesela? Millet sürekli sıfır kart alsın diye ortalığa yalan yanlış haber servis ediyorlar, dh de copy paste yapıyor sağ olsun…

    Peki senin elinde miningde kullanılmış bir kartın hiç performans kaybetmediğine dair kanıtın, belgen var mı? Kanıtlanmış bir test istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tane somut örnek varmı? Örneğin 2-3 yıl miningde 7/24 kullanılmış kart ile aynı marka ve model sıfır ekran kartının bir test programı skoru veya herhangi bir oyun testindeki FPS farkını gösteren bir çalışma mevcut mudur?

    Bu çalışma varsa ve orada fark var ise kabul ederim yoksa kimse boşa yorum yazmasın.!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    7\24 Tam güç çalışan bir ekran kartını alacak kadar aptal olan buyursun alsın.

    Dotum genel kanının aksine mining yapılan kartlar 55-60 derece arasında güzel soğutma sistemleri içinde çalışır. Devamlı olarak ısınma soğuma olmadığı için kart fazla yıpranmaz. Ming yapılan kartların bozulduğunu ben görmedim en fazla normal kartların bozulma oranıyla bozuluyordur. Kendim 1 sene mining yaptığım kartı 3 yıldır kullanıyorum. Soğutma sistemi güzel garantili kartlardan alınabilir.

  • joven kullanıcısına yanıt

    3070'ler yanlış hatırlamıyorsam %56 güçte çalışıyor eth kazımı için. 60 dereceleri bile gördüğünü sanmıyorum.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    İyi açıklamışsın diline sağlık 👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Çalışan her şey yıpranır

    Elektronikte geçerli olmayan bir kavramdır. Bir bilgisayarın en büyük düşmanları voltaj dalgalanması, sıcaklık, nem ve genleşme büzüşmedir.


    Doğru şekilde soğutulan ve nemsiz ortamda çalışan, voltaj dalgalanmasına maruz kalmayan iki PC'den SÜREKLİ AÇIK OLANIN ömrü daha uzun olur.


    Test edilmiş bir gerçektir. Söz konusu araştırma çok eskiden yapılmıştır. Bulursam buraya da atarım.

    -------

    Ama, şu bir gerçek: çoğu miningci elektrik dalgalanmasına karşı tek bir önleme sahip: PSU. PSU öncesi önleme sahip olan miningci az. Bu sebeple, çoğu mining çıkması ekran kartının kalan ömrünün daha az olabileceğini söylemek lazım. Çünkü PSU olarak ne kullandılar, zerre fikrimiz yok.


    Benim ofisimde voltaj dalgalanmasına karşı trafo var. PSU olarak da IBM server PSU'su kullanıyorum. 12v çıkışı 108 amper arkadaşın. Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı Mining'de de kullanıyorum. Çünkü niye yapmayayım? Temel varlık amacı yapay zeka eğitimi. Ama bu iş için ayda bir iki gün kullanılıyor. Kalan zamanda 7/24 mining yapıyor. Ben mining ölse elimdeki kartları satmayacağım. Çünkü ihtiyacım var. Kullanmaya devam edeceğim. Belki eğitim süremin uzamasını göze alarak, hazır fiyatları yüksekken elimdeki 1060'ları satabilirim. Fiyatlar düşünce de yerlerine 2080 alabilirim. Bilmiyorum. Denk getirebileceğimi sanmıyorum.


    Konuya geri dönelim: buna rağmen mining çıkması çoğu ekran kartı elinizde bozulana kadar zaten patatese dönecektir. Şöyle anlatayım: ikinci eli 400 dolar olan bir mining çıkmasını 250 dolara almayı başarırsanız, çok büyük ihtimalle kart bozulana kadar değeri zaten 100 dolar altına inecektir. Bu da sizi 50 dolar kârda bırakır. 400 dolarlık kartı 250 dolara alabilirsen, kart 80 dolar ederken bozulursa, üzülmeden çöpe atabilirsin. 400 dolar verdi isen, patatese dönmüş kartını 80 dolara satmaya uğraşırsın.

    ------

    Türkiye'de ikinci el fiyatları bir ay öncesine kadar ABD'den düşüktü bu arada. Yakın geçmişte yaşadığımız kur şoku ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu ara fiyatlara bakmadım. Dengelenmiş olabilir. Türkiye'de ikinci el piyasasının daha yüksek olması doğal. Alım gücü düşük olduğu için bit pazarına nur yağıyor. ABD'de bir insanın ikinci ele yönelmesi için sıfırı ile arasındaki fiyat farkının daha çok olması gerekiyor.


    Ben bu sebeple ABD'den ikinci el almayı tercih ediyordum. Ama son dönemde Türkiye ya daha ucuz ya aynı seyrediyor. En basitinden 3950x işlemci avındayım. ABD ile Türkiye aynı fiyat. O zaman niye ABD'den alayım? Biraz daha ucuzlarsa yapıştırıp alacağım.


    7 yıl önce 3770k almıştım ABD'den ikinci el. Türkiye'deki ikinci elinden 200 dolar ucuza almıştım. Böyle fırsatlar çok iyi oluyor. İki yıl bedava kullanıyorsun resmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • o sadece yoğun oyun için kullanılan kartlarda oluyordu... mining için öyle risk yok...

  • 10-15 ağustos da yeni ekran kartı yağmuru geliyor çinde ve diğer yerlerde satılamadığı için bol bol geliyor tabi fiyatlar %50 düşük olacak bekleyin ve görün. Almanya ya geldi oraya da gelir. Zaten orada 2. El fiyatları şuan sıfır fiyatından pahalı. Eğer fiyat düşmezse alan olmaz. Alanlar da muhtemelen bilgileri yok cahil olarak giriyorlar. Şuan sıfır 3080 750€ msi marka. Dükkan fiyatı bu bir de. Ben 1000€ fiyata almıştım. En son 950€ ödemiştim ??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esxici

    Bak bunu hiç düşünmemiştim 😂

    Böyle başlıklar açılınca miningciler hep tutuşur zaten millete mining kartlarını satamayacaz kartlar elimizde patlayacak diye başlarlar hemen miningden bir şey olmaz, vövövövövövövööv, olmaz diyoruz övövövövövövö diye köpürürler hep Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardı 


    fakat mining kartı kesinikle alınıp da oyun oynanmaz şu yüzden bu yüzden diye tartışmaya girmeye bile gerek yok. sürekli çalışan her bilgisayar parçası yıpranır ve kullanım ömrü azalır arızaya yatkın hale gelir.. bunu en cahil adam bile bilir.. oyun oynanarak günde birkaç saat haydi maksimum 8 - 10 saat çalıstırılmıs bir ekran kartı varken, 7 gün 24 saat çalıştırılmış mining ekran kartını neden tercih etsin millet? 100 lira ucuza verseler yine alınmaz.. Bu tarz kartlarda büyük olasılıkla GPU lehimlerinin temassızlığına bağlı sorun olacaktır simdi lehimler 200 + bilmemkaç derecede erir diyecek sivri zekalılar da çıkabilir fakat olay budur ve o tarz ekran kartları tamir edilse bile eskisi gibi olmaz belki daha sağlam yöntem olan BGA rework yaparlar ama onun için de ekran kartının yarı parasını verirsiniz herhalde..


    bir de diyorlar ki bilmemne dereceyi geçmiyür undervolt çalısıyor, % xyz güçle çalişiyür oyun daha çok yorar nem daha çok yorar sadece fanlar zarar göriyür falan falan ahhahahhha



    yazıyı yazdık daha bismillah demeden, aşağıya hemen bir miningci daha gelmiş %40 güçle çalışıyor oyun daha zararlı diye yazmış ahahahhaha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 2 Ağustos 2021; 11:57:15 >




  • abartıyor... mining işlemi yaparken kart %40 performansla çalışıyor risk oyun oynayanın kartından daha düşük...

  • istediğin kadar inkar et mining için kullanılan kartlar oyun için kullanılanlar kadar yıpranmıyor... güç tüketimi bile azken...

  • Cool Storm kullanıcısına yanıt

    Konuyla alakam yok ama ana sayfada görünce geldim. Kartın ömrüyle ilgili bir şeyler söylenebilir ama performans konusunda en ufak fark olmaz. Böyle bir test izlemiştim;

    Palit müşterilerini 'mining'de kullanılmış 2. el ekran kartları konusunda uyardıUFD Techyoutube
    Do you have any horror stories from ex-mining cards that you've purchased? Any recommendations for making sure you're buying a card that won't explode on you? For PC parts: • Buy from Newegg in US: http://bit.ly/2v1GnjU • Buy from Amazon in US: http://amzn.to/2krqEWz • Buy from Wootware in SA: https://goo.gl/LHuwN5 • Check out UFD Deals for hot tech deals: https://www.ufd.deals/ • Come chat with us on Discord: https://discord.gg/PApp82h • Support us on Patreon: https://www.patreon.com/UFDTech • Bitcoin Dono Address: 1G5n6qFafWSYf8CZikZTXXcThpoxKeXK1K For the intro/outro music by Kalyptra: https://goo.gl/KyLzTB My Twitter - http://www.twitter.com/ufdisciple My Facebook - http://www.facebook.com/ufdtech My Instagram - http://www.instagram.com/ufdtech My Twitch - http://www.twitch.com/ufdisciple Thanks to Tancrid "Tank" Muller for writing the video! Thanks to Reece Hill for filming the video! Thanks to Rikus Strauss for editing the video!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZKk2dDMN1Xs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 2 Ağustos 2021; 12:31:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.