Şimdi Ara

Pakistanı kardeş ülke olarak görüyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pakistanı kardeş ülke olarak görüyor musunuz?


(En Son Oy Tarihi: 22.4.2022)
Giriş
Mesaj
  • Hayır nefret ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültürüme, yaşam biçimime zarar vermedikçe halklar kardeştir.

    Devletler kalleştir.

  • Kurtuluş Savaşında bize maddi destek göndermişler ama sonrasını bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 18 Nisan 2022; 10:30:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş mardeş değiliz. Yunanlarla bile daha çok kardeşizdir. Pakistan gibi medeniyetin kırıntısının bile olmadığı ülke ile alakamız olmamalı. Ne kadına ne çocuğa ne hayvana hiçbir şeylere saygıları yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir ülke onlar geldikçe biz de öyle oluruz umarım.

    Ümmet ümmet. Gerçek İslam'ın kalelerinden biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi Hindu Bunların,Hepsi Pakistanlı Diye 1 Irk Yok

    Hindu Benim Kardeşimdir Diyorsan Söyleyecek Söz Yok 

  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

    Yılbaşı kutlamak eski bir Türk geleneğidir.İslama girişle beraber bu gelenek unutulmuştur.


    DW Türkçeyoutube
    Dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Noel'de ve pek çok ülkede yılbaşında çam ağacı süsleme geleneğinin Türklere özgü bir gelenek olduğunu söyledi. Çığ’a göre, bu geleneğin kökeni Orta Asya Türk toplumlarının kutladığı Nardugan Bayramı. YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
    https://www.youtube.com/watch?v=AxesgN2ruHQ&t=271s&ab_channel=DWT%C3%BCrk%C3%A7e

    Yine eski Türk geleneğinde Ayaz Ata ve Kızı yılbaşlarında çocuklara hediyeler dağıtır;


    tr.wikipedia.org
    Ayaz Ata - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayaz_Ata

    Hatta Türkmenistan'da Ayaz Ata ve kızı yılbaşına doğru okulları gezerek hediyeler dağıtmıştır.Bu da haberi (dk:2:18) ;


    connor-tvyoutube
    an example of Turkmen TV News, broadcast on Altyn Asyr. Presenter: Correspondents/Reporters: Country facts: Official languages: Turkmen President: Gurbanguly Berdimuhamedow Most practised religion: Islam (93.7%) Currency: Turkmen new manat Capital: Ashgabat
    https://www.youtube.com/watch?v=IPaOft_90a4&t=171s&ab_channel=connor-tv




  • Yurt dışına gurbete gidenler bilir, bize en yardımcı olan millet yunan dır. Senelerce yunan ların çoğunluk olduğu yerde tek Türk olarak çalıştım, bir kötülük, ayırımcılık görmedim, her derdime koştular, Çok iyiliklerini gördüm, yukarda Allah var. Kardeşimden öyle yakınlık iyilik görmedim.

    Bir keresin de Balıkesir otobusünde yanımda yeni gelmiş bi Azeri öğrenci oturdu, o da temiz efendiydi, ikide bi soruyordu, Balıkesir e çaktık mı diye meğer vardık mı diyormuş:) Mola da poğça almıştık ona da verdik, illa, o da bize et konservesi vermişti. İyiler yani, Türkleri kardeş görüyorlar.

    Pakistan a gelince, Karaçi den transit uçak değişimi yapacaktım, duty free, poşet vardı elimde, şeffaf içi gözüküyor, viski ve karton sigara vardı, polis illa birini verecen deyince sigara gitmişti, yoksa uçağa götürmemişti, ne kardeşi, hepsi berbat.

    Kim, kimden iyilik, güzellik gördüyse ona yakın oluyor, her mille te iyi de vardır, kötüde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 80'lerin başında TRT'de her gün "cibe Pakistan" şarkısı çalardı. Darbeyle beraber kim bilir ne amaçla, aradan ne sokuşturmak için yapılıyordu.


    Onlara gelinceye kadar ne Türkler var. Hıristiyan oldukları için veya sırf Müslüman olmadıkları için gönderilmiş. Karadeniz'in kuzeyindekiler... Aileleri, yaşantıları bize benzeyenler. Azeriler. Balkanlar zaten yazılmış.


    İki vesikayla ikibin seneyi anlamaya pek de güvenemiyorum. Alevilerle kavga ederken Pakistanlı'yla kardeş olmak nasıl mümkün olabilecek, bunun geleceği, pratiği var mı ben de merak ediyorum. Birileri kim bilir ne için ideolojik çorbalar karıştırıyor. 30'lardan itibaren başlayan ırkçılık da sadece bölünme getirdi. Irk kovalıyorsak sadece ~ %15'imiz Asya Türklerinden, hakikat bu, önce bunu bir anlayalım. Hindistan toplumunun bir kısmı demek bu %15'le kardeş, aman ne güzel, pek sevindim. İyonya veya Urartu bakiyesi vatandaşlarımızın akrabaları kimler... Etiyopya'dan da (Habeşistan) akrabalarımız var, kesin. Onları da bulalım.


    1950'lere kadar, dünya çapındaki ulus fikriyle yapay bilgi aşılamaları anlaşılabilir. Fakat sonrasında uygar devletler vatandaşlarına gerçekleri anlatılar. Bilgi gerçek olmayınca maya tutmuyor, helva gibi dağılıyor işte toplumlar. Dünyanın en karışık bir coğrafyasından, üç eyalet ve kim bilir başka hangi toplumların bakiyeleriyle karışmış elli senelik bir devletten her çıkana işte kardeşiniz demek densizliktir. Kıvançta ve kederde birlik var mı? Ondan bahsedelim. Bu varsa isterse Etiyopya'dan, Uganda'dan gelsin, buyursun.


    Neyse. Kim bilir ne maksatla Çeçenistan, Afganistan'dan sonra Pakistan'lı erkekleri getiriyorlar. Dünya silah pazarına kim bilir hangi hizmetler için. Besbelli bir şey... Biz de burada aptal akıllılar gibi tartışıyoruz. Kusura bakmayın.





  • Ülkeler kendi çıkarını kollar, kardeş falan hikaye. Hatta bu yılın başlarında helikopter almaktan vazgeçmişti koca anlaşmayı feshettiler.



    Ama gel gör ki sıkıntı çıkar kollamakta değil; kim kimin adına çıkar kolluyor kimsenin haberi yok.



    +Youtube'da ki toplu tacizi gördükten sonra kardeş ülke diyenden şüphe ederim. Tacizci bir toplumu nasıl onayladıkları için. (o kadar kitle var karşı çıkan koruyan yok.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 18 Nisan 2022; 19:15:56 >
  • Türk’ün Türk’ten başka düşmanı yoktur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sylisyum kullanıcısına yanıt

    Hocam keşke bilgiyi tam olarak okusaymışsın..

    Pakistan 2018 de helikopter için teklif imzalamış ve 2018 öncesinde de sözlü teklifte bulunmuş.4 yıldır bırak helikopteri tek bir vida bile teslim edemedik sebebi amerikan ambargosu.Lisans izni vermediler.Adamlar buna rağmen 4 yıldır bekledi..Hindistan ile aralarındak keşmir sorunu ve bizdeki gibi aktif çatışmaya müsait bir sınırı olduğu için daha fazla dayanamayıp başka bir ülkeden satın alım yapmak istiyorlar sınır güvenliği için.Adamlar yine sözünün arkasında biz lisans işini halledersek yada kendi motorumuzu yaparsak yine alacaklar.Bizdeki s400 olayı gibi benzer birşey.Abd hava savunma vermeyince mecbur rusyadan aldık


    Burada amacım afgan-pakistan güzellemesi yapmak değil.Yada işkembeden masal uydurmakta değil.Adamları kötülemeye kalksak 3 kitap bilgi çıkar sabaha kadar.Ama adamlar sorunlu bir halk diye doğru olan bir bilgiyi farklı bir şekilde anlatamayız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Günümüzde Pakistanlılar Türkiye'yi değil sadece Erdoğan'ı seviyor ve halife olarak görüyor. Diğer görüşten olanları sevmezler hatta nefret ederler, hain derler. Sosyal medyada saçma sapan yorumlarını

    görüyoruz. Kardeş ülke olabilmemiz için bizi bir bütün olarak seviyor ve sayıyor olmaları lazım, üstüne millet, kültür vs. açısından bir olmamız lazım tıpkı Azerbaycanlılar gibi.

    Din dışında hiçbir ortak noktamız yok, ki onların dini yaklaşımı da bizimkine göre çok daha radikal.

    Pakistanlılar ne kadar Hintlilerle düşman olsa da Hint kültürüne yakın, kavim olarak da aynı adamın müslümanı zaten. İnsani gelişmişlik açısından çok gerideler.

    Bana kalırsa uzaktan olduktan sonra istediğimizle kardeş olalım, karşılıklı yardımlaşalım sorun değil, yeter ki alın size "kardeş" diye gelip benim ülkeme doldurup birlikte yaşamak zorunda bırakmasınlar.





  • rameowerr R kullanıcısına yanıt
    Benim yazdığım yazıda bir eksiklik görmüyorum?

    Adamların 4 yıl beklemesi,.amerikan ambargosu falan bahsetmedim sadece feshettiler dedim:) Adamların sorunu beni de germiyor, haticeye değil neticeye bakalım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kendi içimizde bile zor anlaşıyorken milletler arası kardeşlik lafı absürd bir kelime !


    birde kendi vatanını terk etmiş adamın profili aşağı yukarı bellidir. bunlardan kimseye fayda gelmez. tez vakitte defolur giderler umarım.

  • Nefret ediyorum

  • eğitimli azınlık kesimini kardeş olarak görüyorum.


    sokaktaki 2 kadın görünce sapıtan hayvan sürülerini kardeş olarak değil hayvan olarak görüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.