Şimdi Ara

Özel yaşama yönelik ifşa ve iftira suçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toplumda çok yaygın olan bir şey ama evrensel hukuk kurallarınca basit cinsel taviz kadar da cezası olan yani onladar ahlaksız bir eylem. Bu konuyla ilgili bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.
    1. Özel yaşamı ifşa suçunun gerçekleşmesi için iddianın gerçek olması şart mı? Örneğin birinin arkasından eşcinsel olduğu yönünde ithamda bulunmak bir ifşa eylemi, ama bu suçun gerçekleşmesi için kişinin eşcinsel olması şart mı? Yoksa doğru olmasa da yine de özel yaşama yönelik ifşa eylemin gerçekleşmesi nedeniyle suçtur denebilir mi?
    2. Kanıt ses veya görüntü kaydı olabilir ama habersiz alınan kayıtlar ayrıca suç olarak değerlendirilse bile yine de kaydın içeriği kanıt olur mu? Olmaması saçma çünkü bir suç başka suçu örtmez habersiz kayıt suç olabilir ama kauıt içinde suç varsa bunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir bence. Komşunuzu gizlice kaydederken bir cinayet işlense habersiz kayıttan kanıt niteliği taşımaz deyip göz ardı mı edilecek? Yoksa geriye tek kanıt tanık kalıyor sanırım değil mi?
    3. Bir de iftira suçu giriyor sanırım. Başka hangi suçlar dahil oluyor?
    4. Tazminat davası açılabilir mi? Yoksa nasıl dava açılır sonuç alınır mı masrafa değer mi?
    Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.