Şimdi Ara

Oyun Konsollarının Evrimi. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birmezun

    o yıllarda insanlara prof yerine bazen komputer beyinli deniyordu..


    aynen, bence bilgisayar kelimesinin bulunması hoş olmuş .
  • Atarinin jagura diye bi konsolu vardi liste de goremedim onu
    Bir de ps 1 ile konsollarin yukselisi basladi sanirim. Gran Turismo yu geceler boyu oynadigimiz gunler geldi aklima.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi açımdan evrimimi yazayım zira o kronolojiye göre gidemedik bence, Türkiye geneli olarak. (varsa istisna vallahi helal derim)

    Gerek yaşım, gerekse küçük bir anadolu kentinde yaşamak sebebiyle olsa gerek, bizim başlangıcımız 90'ların başında nes çakması 8-bitlikler ve "gara ateri" diye tabir ettiğimiz atari 7000'ler ile oldu.

    daha sonra atari salonları ile devam eden sürece geç de olsa sega md eklendi. (bu arada hiç nintendo kullanmak nasip olmadı, alamancıları seyrettik hep)

    tabii ki benim gibi o dönemin her genç ergeninin hayalini süsleyen ps1'e kavuştuk.

    ve en nihayetinde yeri ben de hep ayrı kalacak ps2 ile de buluşmamız fazla sürmedi.

    ancak her ne hikmetse elimde imkan olduğu halde bir ps3 veya x360 almaya elim varmadı. Tamam, söz konusu konsollar çok şahane gelebilir bir çoğumuza ancak az evvel saydığım konsollardaki gibi bir gönül bağı kuramadığımdan olsa gerek konsol macerasına şimdilik son verdim.

    Kim bilir, belki de ileride çocuğumla wii oynarken görürüm kendimi.


    (Bu arada yagami hocam, küçüklüğünden beri nintendolara sadece uzaktan bakabilen bir türk genci olarak oyunsever kitle hakkında çok doğru tespitler yapmışsın, tebrikler.)

    (Şimdi emülatörden telafi ediyoruz o günleri ;))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagami201

    Öncelikle baştaki iddianı yumuşattığın için teşekkürler.Yine de söylemeliyim ki aslında nintendo tam olarak yetişkinlere hitap eden oyunlar yapar.Öğrenmesi ve oynaması kolay, eğlenceli oyunlar.Bu yüzden yetişkinler de Nintendo tercih eder zaten.Senin aklındaki yetişkinlik kavramı sanırım biraz gerçekten farklı.

    Siteyi vermemin sebebi sandığının aksine nintendocu'ların ergen ağırlıklı olmadıklarını göstermekti, girmeyeceksen sen bilirsin.

    Seni kırmak istemem ; ama benim de sadece fps-tps oynayıp ''hardcore oyuncu'' olduğunu düşünen tiplerle işim olmaz.Umarım sonraki zamanlarda gözlerin az da olsa açılır.Nintendo oynamak veya sevmek zorunda değilsin elbette ; ama ''Nintendo =Ergen'' falan tadında şeyler yazınca karşındaki kişi de tahminen senin 16 yaşını geçmemiş, şiddet içeren oyunların havalı olduğunu düşünen bir ergen olduğun fikrine varabilir. (benim fikrim değil, sadece yukarıdaki adamların sana yaptıkları genel yorumları birleştirince ortaya çıkan şey bu.Fakat aşırı agresif yaklaşımın harbiden de yaşının genç olduğunu hızlıca ortaya çıkarıyor.)


    Bir örnek vereyim mesela : Metal Pop'tan çok daha serttir ; ama bu popu daha ''ergen'' yapmaz. Mj, Beatles ne kadar ergense Metorid,Legend Of Zelda da o kadar ergendir.

    Dünyanın en iyi oyunun Ocarina Of Time olduğunu, ikinci en iyi oyununun ise Mario Galaxy olduğunu (benim kendi fikrim değil, dünyadaki en yüksek notlara sahip iki oyun bunlar.) Nintendo'ya ergen demenin neden saçmalık olduğunu anlayabilirsin belki.


    Algılarını biraz değiştir, üç fps iki tps oynayan herkes gamer olmaz.Farklı tatlar da denemek gerekir.Bir Hotline Miami, bir Braid,Limbo oynamamışsan ; bildiğin en retro konsol psx ise ; oyunda eğlenceye değil sinematik grafiklere önem veriyorsan sen ''hardcore gamer'' değil olsa olsa ''basic gamer'' sındır.Herkesle aynı şeyleri oynayan, aynı şeyleri seven.Hatta senin Nintendo'yu kötülemek için dediğin lafları bile senden önce en az 10 adamdan duymuşumdur,hiçbir farkın yok ötekilerden.

    Bu forumun her yerine beğenme fonksiyonu koymaları lazım, güzel yazı olmuş sağol hocam.


    Konuya dönecek olursak, ben abilerimin evlerinde hep NES gördüğümden kendim de SNES almıştım ama bizim TV ile uyumlu olmayınca (ne çektik be :/) arkadaşlarımın evine götürüp oynardık. O yüzden pek soğudum aletten...
    Asıl sevinci Amiga ve Commodore 64 yaşattı bana Teknoloji nereden nereye geldi hala şaşıyorum bazen, birinde yarım saat kafa ayarı yaptıktan sonra oyunu beğenmeyip yeni oyuna geçerdik ki o da ayar isterdi. Ötekinde ise sapıkça yerlerde disket değiştirmek zorunda kalırdık. Özellikle Mortal Kombat 1 de hoş olmayan anılarım var ):

    Tabi bilgisayar ve Doom, Lemmings, Civilazation, Supablex ile tanışınca hepsini unuttum ben. Üstüne gelen Lucas Arts, Sierra adventure oyunları, Alone in the Dark serisi ve Dune 2 de hiç iyi olmadı

    Sonrasında soğudum konsollardan, arada bir FF ve Syphon Filter oyunları için ödünç aldım. Merak ettiğim ve kısa olan oyunları kafelere gidip bitirdim. Anca 2 yıl önce bir PS3 aldım o sırf Red Dead, Demon Souls ve Heavy Rain için PS3 aldım arada sağolsun başka güzel oyunlarda çıktı iyi eğlendirdi meret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 5 Ağustos 2013; 11:46:43 >




  • Çok iyi güzel paylaşım
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Oyunları saya saya benim de canımı çektirdin şimdi, iş yerinin bilgisayarı falan dinlemeden indirdim emülatörleri bu bilgisayara da

    Az sonra da Daggerfall kurdum mu değmeyin keyfime
  • seçimzabıtkatibi kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın, her nesilde oyunlardan aldığım tat biraz azaldı benim de.Artık oyunlar eskisi gibi değil, hep tek tip oyunlar yapıyorlar.

    Ben de daha çok yakın bir zamana kadar eve bir konsol almaya gerek duymamıştım wii ve pplaystation 1-2 'm haricinde ; ama daha bir hafta falan önce bir xbox 360 aldım.Şimdilik canım cicim aylarındayız, biraz zaman geçince iyi mi yaptık göreceğiz
  • o zamanlar yıllar sonra ülkemize gelen cihazlar şimdi dünyayla aynı anda satışa sunuluyor nereden nereye gelmişiz.
  • 2006'dan 2012'ye atlamış. PSP, PS Vita gibi konsollarda eksik. Ama güzel bilgiler, sağol.
  • Yazdım, yazdım yazdım...Anlatmaya çalıştım...Ama yine başa döndük.

    Yalan söylemeyeceğim, iddianın değişmemesi gerçekten beni çok üzdü.Nintendo'yu sevmemenden bahsetmiyorum, Nintendo'yu ve sevenlerini kötülemenden bahsediyorum. Sevmek zorunda değilsin, ama sevenleri kötüleyerek ortamda kavga çıkarıyorsun.Konunun Nintendo ile alakası bile yokken gelip ''Nintendo = Ergen Konsolu '' yazdın. Neden ?

    Ne yalan söyleyeyim, genel olarak hiçbir Nintendocu şuraya gelip de ''Ps3 = Ergen Konsolu,'' , veya ''Xbox =Ergen konsolu ''. yazmaz. Hem zaten neden yazsın, herkes aynı şeyleri sevmek zorunda mı ? Böyle bir meseleden kavga çıkarmaya ne gerek var ? Bu bile bir seviye ortaya koymuyor mu hayran kitlesi hakkında ? Şu sitede bile Nintendo hayranlarına bakarsan çoğu insanın yaşını başını almış adamlar olduğunu görürsün, tavsiye ederim bir bak gerçek Nintendocu kitleye .Hayır bakmayacaksan da ileri geri atıp tutma bence, çok kırıcı oluyorsun. Konuştuğun konuşacağın iki oyun şurada, ne gerek var adam kırmaya ? Nintendo oynayanlarla dalga geçmek seni daha ''Cool'' veya erkeksi yapmıyor ki, sadece insanların zevkleriyla dalga geçen bir adam yapıyor.Ne gerek var şu mis gibi ortamda kavga etmeye ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagami201 -- 6 Ağustos 2013; 0:56:09 >




  • Wii'ye çok şaşırdım.Çok satmış be
  • ergen konsolu nedir ya, nerden uyduruyorsunuz bunları.. yahu arkadaş "ben bu konsolu beğenmiyorum" demek çok mu zor bişey.. illa bir pislik atmanın ne anlamı var.. sen beğenmiyorsun ama ben beğeniyorum. sebeplerini sıralarım istersen buraya, zamanında çok yazdım..

    onu geç wii ile ps3'ü karşılaştıran zihniyete şaşırıyorum zaten. "ama ikiside konsol bunların" diye karşılaştırırsan çıkacak sonuç böyle saçma bişey olur zaten

    beğenmiyorsan beğenme, başkalarının fikirlerine beğenilerine saygısızlık etme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreazz

    o zamanlar yıllar sonra ülkemize gelen cihazlar şimdi dünyayla aynı anda satışa sunuluyor nereden nereye gelmişiz.

    aynen öyle
  • 80 ve 90'lı yıllarda konsollar cep yakıyordu.Tabi bizlerde küçüktük.Yeni konsol almak için baba faktörü vardı.babayı inandırmak,ikna etmek gerekiyordu.En basit bir tetris bile çok pahalıydı o yıllarda.Şimdi bakıyorumda tetrisler bile milyoncularda 5 liraya satılıyor.Yıllar sonra kendi paramızı kazanmaya başladık.Pc'miz oldu.Segamız oldu.Psp aldım.Olmadı Ps Vita aldım.Sonra X-Box aldım.Ama ne yazık ki o eski dönemlerde oynadığım oyunlardan aldığım zevki alamadım.Her şey zamanında daha iyi oluyormuş ve önceden her şey daha değerliymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackemre

    80 ve 90'lı yıllarda konsollar cep yakıyordu.Tabi bizlerde küçüktük.Yeni konsol almak için baba faktörü vardı.babayı inandırmak,ikna etmek gerekiyordu.En basit bir tetris bile çok pahalıydı o yıllarda.Şimdi bakıyorumda tetrisler bile milyoncularda 5 liraya satılıyor.Yıllar sonra kendi paramızı kazanmaya başladık.Pc'miz oldu.Segamız oldu.Psp aldım.Olmadı Ps Vita aldım.Sonra X-Box aldım.Ama ne yazık ki o eski dönemlerde oynadığım oyunlardan aldığım zevki alamadım.Her şey zamanında daha iyi oluyormuş ve önceden her şey daha değerliymiş.

    çünkü tabiri caizse "zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır" durumu vardı biraz

    ben de babama konsolları aldırana kadar göbeğim çatlıyordu, oyun alabilmek için dolmuşa binmeyip yürüyerek eve gidiyordum, dışarda daha az yiyordum vs...dolayısyla maksada ulaşınca insan kıymetini biliyordu, ne zorluklarla elde ettiğinin farkındaydı(en azından kendim için böyle)

    Şimdi her şeyin mebzul miktarda bulunması ve zahmetsizce elde edilmesiyle insanlarda doyumsuzluk ortaya çıktı, dolayısıyla değerler de çabucak tüketilir hale geldi.

    Ben yeni nesil konsollardan almadım(gücüm yetmesine rağmen) piksel sosuna bol bol bandırılmış, sağından solundan efekt fışkıran oyunlar hem beni yordu hem de zevk vermedi, bilemiyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackemre

    80 ve 90'lı yıllarda konsollar cep yakıyordu.Tabi bizlerde küçüktük.Yeni konsol almak için baba faktörü vardı.babayı inandırmak,ikna etmek gerekiyordu.En basit bir tetris bile çok pahalıydı o yıllarda.Şimdi bakıyorumda tetrisler bile milyoncularda 5 liraya satılıyor.Yıllar sonra kendi paramızı kazanmaya başladık.Pc'miz oldu.Segamız oldu.Psp aldım.Olmadı Ps Vita aldım.Sonra X-Box aldım.Ama ne yazık ki o eski dönemlerde oynadığım oyunlardan aldığım zevki alamadım.Her şey zamanında daha iyi oluyormuş ve önceden her şey daha değerliymiş.

    çünkü tabiri caizse "zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır" durumu vardı biraz

    ben de babama konsolları aldırana kadar göbeğim çatlıyordu, oyun alabilmek için dolmuşa binmeyip yürüyerek eve gidiyordum, dışarda daha az yiyordum vs...dolayısyla maksada ulaşınca insan kıymetini biliyordu, ne zorluklarla elde ettiğinin farkındaydı(en azından kendim için böyle)

    Şimdi her şeyin mebzul miktarda bulunması ve zahmetsizce elde edilmesiyle insanlarda doyumsuzluk ortaya çıktı, dolayısıyla değerler de çabucak tüketilir hale geldi.

    Ben yeni nesil konsollardan almadım(gücüm yetmesine rağmen) piksel sosuna bol bol bandırılmış, sağından solundan efekt fışkıran oyunlar hem beni yordu hem de zevk vermedi, bilemiyorum...

    aynen dostum.. yeni nesil konsollar o zevki veremedi. grafiklerle şişirilmiş içi boş balon.. bir tek wii'den memnunum onuda belirteyim..

    bugün bir sitede okudum, bir baba soru soruyordu: "6 yaşındaki oğluma konsol alıcam acaba wii u'mu alsam"

    yahu arkadaş ne olduda insanlık birden böyle değişti adam kafa yoruyor, oğluma ne konsol alsam diye. çocukda üstelik daha 6 yaşında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 13 Ağustos 2013; 15:07:46 >




  • Oo merhaba dost nerelerdesin yoğunsun herhalde ?

    Nintendo Wii hakikaten çığır açtı bir kez daha, adamlardaki inovasyon ruhuna hayranım yav.

    o senin dediğin babalar benim gibi babasına hunharca yalvaran ergenlerin büyümüş versiyonlarıdır
  • seçimzabıtkatibi kullanıcısına yanıt
    arada sırada foruma bakıyorum dostum, önümüzdeki günlerde daha da yoğun olucam ama

    aynen dediğin gibi senin benim jenerasyonumuza aittir kesin, benim olmadı oğlumun olsun diye harıl harıl düşünüyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Çıkış tarihlerini görünce şaşırdım açıkçası, PlayStation çıkana kadar hiç bir konsolu tam zamanında oynamamışım. Türkiye'ye çok geç gelmiş ya da ben geç elde etmişim sanırım. Atari 2600 ilk konsolumdu ama 77'de çıkmış oysa ben 90 başlarında kullanmıştım. Aynı şekilde Sega Master, Sega Genesis, SNES falan neredeyse benle yaşıtlar ama hep 90 ortalarında elde ettim.

    Atari 2600 bende 90 larda oynadım. Elimize amma geç geçmiş. Bununla oynamakta ayrıbir keyif vveriyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackemre

    O zamanlar (93-94-95 yılları) Mario'nun verdiği tadı bugün X-Box,Ps 3 bana vermiyor...

    O zaman Nintendo Wii al . Aynı zevk. Niye 100 Milyon sattı sanıyorsun .) Mario aynı kalitede üstüne ekleyerek bir tek wii de var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.