Şimdi Ara

oyun camiasının ikiyüzlülüğü (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
14.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi diyelim oyun oynamayı hobi edinmemiş, sektöre uzak bir kişi, oyun oynamayı genel olarak seven, casual diye tabir edilen zevkte olan bir arkadaşına doğumgünü hediyesi alacak.

    Sosyal medyada şu sıralar sıkça gördüğü reklamlara baktı elden ring diye bir oyun çıkmış, neymiş diye internete yazdı diyelim. Metacritic sitesine girdi şans eseri ve orada puanı gördü, must play yazısını gördü, yetmedi altta George r.r. Martin yazdığını da gördü.

    Bu kişi ilk etapta şunu düşünmez mi: "hım bu kadar yüksek puan olduğuna, must play olduğuna göre herkesin seveceği, konusu mükemmel olan bir oyun olmalı bu"
    Gitti mağazaya şaaak diye aldı oyunu getirdi arkadaşına.

    Şimdi bu hayali senaryoda arkadaşının bu oyunu mutlak suretle sevmesi ve bu hediye için minnettar olması gerekirken; gerçekte öyle olmuyor ne yazık ki, her bünyeye uygun olmayan bir ürünle karşılaşıyor.

    Tüm bu reklam, yönlendirmeler, piyasaya pompalanan hype insanları mutlak iyi bir ürüne götürmüyor, aksine bana göre yanlış seviyede yönlendiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odrisa -- 10 Mart 2022; 12:55:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • refuse2k3 kullanıcısına yanıt

    13 yıldır animasyon, hareket mekanikleri, combat sistemi konusunda bir gıdım dahi ilerlememiş, 2009 yılındaki demon souls oyunundaki mekaniklerinin, oynanış tarzının neredeyse birebir aynısı kullanılarak yapılmış olan bir 2022 oyununu nasıl savunacaksınız çok merak ettim doğrusu. mekanikler çok güzeldi ama artık çok eskidi be dostum. 4 yıl önce rdr 2, god of war oynadık biz. 2 yıl önce the last of us part 2 oynadık. 2 yıl önce cyberpunk 2077'nin grafiklerini gördük. hala daha 2009 yılından kalma animasyonlarla, hikâye sunumuyla ve anlatım tarzıyla, 2016'dan kalma grafiklerle 2022 yılında önümüze sunuldu bu oyun.  hadi grafikleri hades, hollow knight falan gibi stilistik olsa anlayacağım ama resmen çamur gibi be. fazla riyakarsınız hem de çok fazla. üzücü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kapasitesi yetmeyen veledler beğenmeyince...

  • kapasite? ne bu, atom fiziği falan mı? altı üstü yuvarlanma simulasyonundan hallice bir oyun. azı ya da fazlası değil. bu kadar kötü mü hayatlarınız ya. bu kadar mı kendinizi küçük görüyorsunuz? bir oyun için insanlara hakaretler savurmak çok trajik ya. hakikaten çok kötü bir kitlesiniz. argümanlarıma muhteşem kanıtlar sunuyorsunuz. neden sizleri ciddiye almamam gerektiğini, bu riyakar tavırların altında yatan nedenin, içten içe muhafaza ettiğiniz aşağılık kompleksinin, farklı olabilme arzusunun olması ve hayatınızda hiçbir konuda başarılı olamadığınız veya başarılı hissedemediğiniz için sıradan ve belli bir yaşın üstündeki herkesin rahatlıkla oynayıp bitireceği bir oyun ile bu ihtiyacınızı gideriyor olmanız ve bu üzücü durumunuzdan ötürü bu oyunları eleştiren insanların, bu çok elit oyunu bitiremiyor, oynayamıyor olmalarına karşı olan beslediğiniz ilginç inanç gerçekten çok ama çok trajik be. kutsalına dokununca hakaretler savuracak kadar basitleşen bu kitleyle daha fazla muhattap olmamak en iyisi sanırım. eski tenezzül etmeyen modumuza geri dönme zamanı geldi artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 10 Mart 2022; 13:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Anlamazlar boşver


    Bir bu kitle birde PS kitlesi kanser


    Onlarda last of us dünyanın en iyi oyunu diyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt
    Beğenmeğin oyunu neden deamon soulsdan beri oynadığını bir türlü anlayamadım üstüne üstlük elden ring i de bitirmişsin hasta mısın yahu red dead redemption 2 ön sipariş ile aldım türkçe yaması anymousun elinden çıkacak diye bekledim adamlar son gün yan çizdiler türkçe yaması olduğu halde hala bitiremedim cyberpunk ön sipariş ile aldım bana hitap etmiyormuş ki zaten star wars alien vs predatör dışında ve bir iki bilim kurgu oyunu dışında bilim kurgu sevmem witcher 3 hype oyunu almaya itmişti beni hala bitiremedim odysseyi o kadar Sevmiştim ki hayatım da ilk kez bir ac oyununu ön sipariş ile aldım onun da adı valhalla idi hala bitiremedim çünkü oynamıyorum arkadaşım beğenmiyorsan niye tüm seriyi oynadın kendin ilemi çelişiyon yıllardır aynı oyun diye eleştirip tüm seriyi bitirmiş adam eleştiri için konu açmış yahu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt

    ben souls oyunlarını beğeniyorum kral. üstüne bastığım konu anlaşılmıyor, çünkü okumuyorsunuz. dark souls 1'i hala daha çok seviyorum ama artık from software kabak tadı vermeye başladı. yıllardır aynı oyunu yapıp yapıp duruyorlar. e yeter gayri da. demon souls'tan beri yaptıkları tek farklı oyun sekiro ki o bile birçok yönüyle souls serisini andırıyor. yeter biraz farklı bir şeyler yapsın bu firma. souls benzeri oyunlar yapmasından gına geldi artık. çok yetenekli oyun geliştirmenleri var bu firmada. farklı bir şeyler denesinler be artık. ben bunu istiyorum. bir formül tutturdular ve 15 yıldır aynı formülü sündürüp duruyorlar. tıpki ac gibi. assassin's creed unity ve elden ring ile ilgili hislerim birebir aynı neredeyse. bu iki oyuna da ee yeter ulan bee artık dedim. ubisoft, origins'ten sonra beni yeniden kanalize etti ac serisine. çünkü, farklı bir oyun yapmışlardı ama from software'de hala daha devam ediyor bu aynı oyunu yapma furyası. çok merak ediyorum daha nereye kadar devam edecekler acaba? insanlar bir assassin's creed tepkisi verecekler mi acaba bu firmanın oyunlarına karşı. yoksa bu ikiyüzlülük yıllarca daha devam edecek mi? zaman gösterecek ama ben bıktım başkan. 400 lira verdim bu oyuna ve bana verilen ürün dark souls 3'ün açık dünyalı ve at eklenmiş haliydi. üstelik çamur gibi grafiklerine rağmen optimizasyon problemleri ile beni uğraştırdı kendisi. parasını ödeyip aldığım şeyi sonuna kadar oynarım ben. kolay kazanılmıyor. zamanında bu neymiş diye meraktan aldığım rambo the video game'i bile bitirmiş adamım ben.  


    ds 1 9/10 (oyun dünyasına yön vermiş olan bir başyapıt)

    elden ring 3/10 (yıllar önce oyun dünyasına yön vermiş olan ds1'in açık dünya ve at eklenmiş olan ek paketi)


    benim için. asla fazlası olamaz. ds 3'e ek paket olarak sunsalardı bir gram sırıtmazdı elden ring. umarım anlatabilmişimdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 10 Mart 2022; 14:13:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bence sizin ciddi anlamda bir göz hastalıkları randevusuna ihtiyacınız var. GoW, RDR 2 ve Horizon Forbidden West ile arasında grafik farkı nasıl yok dersiniz? Onlar kamera ile çekildiyse elden ring tost makinası ile çekilmiş gibi duruyor bu kadar da taraflı yorum yapmayın xD

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt
    Tamam da adamlar bu türde iyiler adamların kalıbı belli biz buyuz diye de her oyunu için söylüyolar adamlar grafik takıntımız yok bizim mekaniklerimiz böyle hikaye anlatımımız bu şekilde diye dile getiriyorlar elden ring çıkmadan önce demosu bir çok kişi tarafından oynandı oyunun böyle olacağı belliydi oynamayabilirdin ama sen bırak oynamayı bitirmişsin bile artık oyun seni nasıl sardıysa ben ve benim gibi ayıla bayıla oynayanlardan bile çabuk bitirmişsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş kendisi tutarsız bir sürü şey yazmış durmuş.Yazımından da belli yaşı ,donanımı.Bu konu nasıl ön plana çıkmış anlamadım.


    From Software'in her oyunu birbirinden ayrıdır.Bloodborne'da daha hızlı bir oynanışla beraber,victorya dönemi,call of cthulhu miti ve hafif de korku gerilim atmosferi hissederken,Ds serisinde dinsel mitler,dışıvurumcu soyutsal ve imgesel anlatım,ölüm ve hayatı ve de onun arasındaki arafı anlatır.Sekiro da ise yine bambaşka bir oynanış eşliğinde,bambaşka bir atmosfer ve mit e kaptırısınız kendinizi.Elden Ring de ise geleneksel FS oyun tasarımından tamamen farklı olarak açık dünyada tamamen özgür bir biçimde hayal gücünün alabileceği bir genişlikte dünyaya salar yapımcı sizi.Oyuna yuvarlanma simülasyonu demek,bomboş bir bakış açısı.Eleştiri bile değil.

    Bence Tr'deki en objektif ve kaliteli oyun duayeni Sinan Akkol çok güzel anlatmış oyunu

    Disket Kutusuyoutube
    Elden Ring oyun dünyasına bomba gibi düştü ve aşağı yukarı herkesin beklentilerini tamı tamına karşılamış gibi görünüyor. ► BİZE ABONE OLUN: https://bit.ly/3vHBJ5P ► OYUN SOHBETLERİ: https://bit.ly/3s5bggx ► YENİ OYUN İNCELEMELERİ: https://bit.ly/31n883Q ► TÜRK OYUN SEKTÖRÜNDEN VİDEOLAR: https://bit.ly/3svEXYh ► YERLİ OYUN FİRMALARINDAN VİDEOLAR: https://bit.ly/31p33I2 ► AH O ESKİ OYUNLAR: https://bit.ly/3lXt9eR Disket Kutusu'na hoş geldin! Bu kanalda oyun sohbetleri çekiyoruz ve seviyeli, eğlenceli ve eğitici bir şekilde sohbet etmeye çalışıyoruz. Türkiye oyun sektörü ve oyun geliştirme üzerine videoların yanında oyun incelemeleri, Türk oyun şirketleriyle röportajlar ve oyun sektöründen haberler üzerine eğlenceli ve bilgilendirici videolar hazırlıyoruz. Sinan Akkol, Furkan Faruk Akıncı ve Berkan Topal'ın yer aldığı videolarımızı kaçırmamak için abone olmayı ve takip etmeyi lütfen ihmal etmeyin. ► Bizi Desteklemek İçin: https://bit.ly/2PcjmVO ► Facebook Grubumuza Katılın: https://bit.ly/3r5m10P ► Instagram'da Takip Edin: https://bit.ly/3lyL8be ► Discord'a Katılın: https://discord.gg/PwcschcVqW
    https://www.youtube.com/watch?v=jLLpj2QoNa8




  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    kapasiteniz yetse beğenmediğin oyunları anlardın... mesajımı anlamanı beklemiyorum... kendimi küçük görmediğimde ortada...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

          


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt

    İlk okuldan tekrar başlamanı tavsiye ederim. Okuduğunu anlamayan bir insansın çünkü. Alıntılayarak cevap veriyorum. Türkçe öğrenin, belli ki bazı kelimelerin anlamını bilmiyorsunuz.


    "Oyunu RDR 2 ile falan kıyaslamaya çalışan tipler var. 2022 yılında özellikle Dying Light 2, henüz çıkmayan Cyberpunk, God of War, Horizon Zero 2 ile kıyasladığın zaman kesinlikle """""""""""altta kalmıyor. """"""""""

  • e adam doğru anlamış.  altta kalmıyor diyince cümledeki anlam değişmiyor ki. nasıl altta kalmıyor? bir göz doktoruna görülün bence.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Altta kalmıyor demek aynı seviyede grafiklere sahip demek değil. Diğerleri çok iyi olsa da bu da fena değil, 2022'de çıkan oyunlara göre kabul edilebilir düzeyde demek. 1 milyar dolarlık oyun ile küçük bir stüdyonun niş bir kitleye özel yaptığı oyunu kıyaslayabilecek zekaya sahip olmanız acınası. Ayrıca satın alıp oynadınız mı oyunu 4k ultra ayarlarda? Grafik yok diyebilecek kadar salak olmak büyük başarı. Souls oyunun kendi dünyası ve level designı ile gerçek dünya görselliğini kıyaslamak saçma.

  • 2022'de çıkan oyunlara göre değil 2016'da çıkan oyunlara göre kabul edilebilir düzeyde elden ring'in grafikleri. fena değil mi? günümüz için korkunç bu oyunun grafikleri. yer yer çamur gibi ya. göz var izan var be. ayıptır bu sözleriniz. 1 milyar dolarlık bütçeye sahip tek bir oyun bile yok saydıklarınız arasında. hatta o bütçeye yapılmış bir oyun bile yok piyasada. savunacağım diye saçmalamaya başladınız artık. ayrıca nasıl bir niş kitle bu? ufak bir eleştiride bulununca bile yemediğimiz linç kalmıyor. nasıl bir nişlik bu?  evet satın alıp oynadım. 4k'da oynamama gerek yok grafik kalitesini anlamak için. kimse bu oyunu grafikleri gerçekçi olmadığı için eleştirmiyor. grafikleri berbat bakın tekrar ediyorum berbat olduğu için eleştiriyor. horizon'ın grafikleri çok mu gerçekçi? cyberpunk 2077'nin grafikleri çok mu gerçekçi? god of war'ın grafikleri çok mu gerçekçi? bu oyunların hiçbiri gerçekçiliğe kasmıyor. hepsi kendi stilistik grafiklerine sahip. gözünüz, zihniniz kör olmuş resmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt
    1 milyar dolarlık oyun.. vay be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    oyunları anlamıyorsun hala atıp tutuyorsun... hedef kitleden olmadığın kesin... L4D2 oynadın mı hiç?... eski bir oyun ama yinede donanım yetmeyince...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    sizi ilkokula alalım lütfen. ne okuduğunuzu anlıyorsunuz ne de açık ve anlaşılır bir şekilde cümle kurabiliyorsunuz. kendinize bakmadan insanları yargılıyorsunuz bir de.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.